Pont 10 éve mondtam fel a munkahelyemen – Hogyan lettem alkalmazottból vállalkozó?

Írta: Baráth András  |  2019. július 01.  |  c Nincs hozzászólás

Ez a cikk egy rendhagyó szülinapi posztnak indult. Az apropója, hogy pont 10 éve így július elején hagytam ott végleg a pénzügyi vezetői állásomat egy multinál, és vágtam bele egy sokkal nagyobb kalandba, a Gerilla Önéletrajz Műhelybe. A posztból aztán cikk lett, az ötletből pedig továbbgondolt tervek… 

Egyre több kérést kapok a Gerilla olvasóktól, hogy a karrier-tanácsadás mellett legyen végre elérhető egy a Gerilla Önéletrajz Műhelyhez méltó, színvonalas és gyakorlatias vállalkozói kurzusunk is. Bevallom, ez az írás egy kicsit ennek a kérésnek is szól. És ki tudja, ha tényleg ilyen sokatokat érdekel ez a téma, akkor miért is ne bővíteném az élő előadásaimat egy üzleti témájú blokkal, vagy akár egy teljesen új üzleti webinárral? (Addig is: ha van kérdésed álláskereséssel, vállalkozás indítással, alkalmazott vs. vállalkozó témakörrel kapcsolatban, akkor tedd fel nekem élőben a soron következő ingyenes internetes mini-tréningen. A következő időpont: most csütörtök este 17:30, itt tudod lefoglalni rá ingyenesen a helyed ››)

10 év – 10 lecke

Hogyan lettem alkalmazottból vállalkozó? Mi mindent tapasztaltam? Mi az, amit saját káromon tanultam? Kinek és mikor érdemes szerintem vállalkozást indítania? Mik az előnyei és hátrányai az alkalmazotti léttel szemben? Szóval mik a legfontosabb tanulságaim vállalkozóként, amit alkalmazottként aligha értettem? 

A most következő számvetésből szerintem profitálni fogsz akkor is, ha most épp vállalkozás indításán töröd a fejed, de akkor is, ha nem. És segítség lehet számodra ez a kis összegzés akkor is, ha már működtetsz egy vállalkozást, de szeretnél tanulni. 

Mielőtt belevágunk, egy kis háttérinfo.

Nem vagyok született vállalkozó

Ezt szeretném már most leszögezni. Tehát nem vagyok az a fickó, aki 10 évesen már házi nyulakkal seftelt a suliban (nem vicc, volt ilyen osztálytársam), és semmi más nem érdekelte, csak az üzlet. Nem titok, hogy több, mint 10 évnyi (sikeresnek mondható) alkalmazotti lét után döntöttem úgy, hogy saját céget indítok. 

Így jött létre 2009-ben a Gerilla Önéletrajz Műhely, ahol álláskeresőknek segítünk megtalálni új állásukat. Majd rá nem sokkal később a másik üzletágunk, az Allen Carr Könnyen Leszokni a Dohányzásról Központ is elindult, ahol cigaretta függőket szoktatunk le a dohányzásról gyógyszer, elhízás és minden egyéb mellékhatás nélkül egy világhírű módszer segítségével, brutál sikeresen. Idén januárban pedig JobSolver néven elindult a 3. üzletágunk is, ahol immár munkaerő-közvetítőként próbáljuk meg minden eddiginél eredményesebben összekötni a munkaerőpiac keresleti és kínálati oldalát.

Nagy erősségem a tervezés, így hát minden egyes váltásra tudatosan készültem. Rengeteg konferenciára jártam (és járok mai napig), millió könyvet elolvastam, sok nagy céges bravúrt és sok kudarcot átéltem. És ha 10 pontban kellene átadnom a fiaimnak, hogy mik a legfontosabb tanulságaim vállalkozóként, akkor nekik is a következőket mondanám.

10 fontos lecke, amit vállalkozóként megtanultam

1, Ha azt hiszed, nem fontos a marketing, bele se kezdj!

Azt mondják a felmérések, hogy az induló cégek kb. negyede nem éli meg az 1 éves kort, az 5. születésnapját pedig csak a vállalkozások kb. fele ünnepelheti meg. Most, hogy mi már megértük a kétszer ötödiket is, azt hiszem az első számú fő tanulságom, hogy marketing költés és értékesítési ismeretek nélkül semmilyen üzlet nem megy.

Mielőtt elindult a Gerilla Önéltrajz Műhely volt más üzleti próbálkozásom is. Ez profitra akkor még nem, viszont arra tökéletes volt, hogy többmillió forintot elköltsek, és megtanuljam, hogy amíg nem ismerem az értékesítést, amíg hozzá se konyítok a marketinghez, addig teljesen felesleges erőlködés az egész. Szóval az első számú tippem, ha te is vállalkozás indításán töröd a fejed, akkor azt javaslom, adj magadnak te is minimum 2 évet (másodjára már én is így csináltam), készítsd fel magad, legyen alapos piacismereted, és legyen egy átgondolt, jól felépített marketing terved! 

2, Munka mellet céget alapítani nem lehet!

Jó, pontosítok: lehetni lehet, csak pokoli nehéz. Ez egyébként úgy látom, egy hatalmas csapda is sok esetben, mert a legtöbben (hiába van egy jónak tűnő üzleti ötlet a fejükben) nem akarják feladni a biztos állásukat egy bizonytalan vállalkozásért. Viszont egy céget elindítani, működőképes pályára állítani pénz, idő, idő, és megintcsak idő… És az az igazság, hogy ezt az időt munka mellett nem tudod kipréselni magadból. Vagyis a cégalapításhoz egy ponton túl hozni kell egy döntést, kockáztatni kell, vagyis fel kell állnod az alkalmazotti székből, és bizony jó pár hónapig teljes állásban az üzlet beindítására kell koncentrálnod. A kettő együtt párhuzamosan ugyanis nem megy!

Erre én is az első vállalkozási ötlet kudarca után jöttem rá, onnantól kezdve gyakorlatilag minden pénzt félretettem, hogy legyen legalább 1-1,5 évnyi laufom az induláshoz, fel tudjak mondani, de ne a totál bizonytalanba lépjek ki. És neked is ezt javaslom! 

3, Vállalkozást vezetni mindenki tud, amíg nem lesz egy sajátja

Az üzlet tényleg kb. olyan, mint a gyereknevelés. Elméletben baromi könnyűnek tűnik, és mindenki ért hozzá, egészen addig, amíg meg nem “születik’ a saját céged. :) Én is azt gondoltam például, hogy könnyebb annyi pénzt csinálni vállalkozóként, mint amennyit alkalmazottként kerestem…de nem. Függetlenül attól, hogy mennyi most a fizetésed, ha ezt saját magadnak kell járulékokkal, kapcsolódó költségekkel, esetleg iroda bérléssel, stb. kitermelni, ez egy komoly tétel lesz. A mai fejemmel azt gondolom, ha én ezt anno alkalmazottként is tudom, lehet, hogy még jobban megbecsültem volna az állásom…

4, A szabadság megfizethetetlen

Megkockáztatom, hogy összeségében többet dolgozom, mint mikor egy multinál menedzserkedtem. Sokkal nagyobb a felelősségem, viszont az időmet is 100 százalékig én osztom be. Ez számomra egy olyan fokú szabadság, ami azt hiszem, megfizetethetetlen. Ha 10-re jövök be, akkor 10-re jövök, ha intéznivalóm van napközben, elintézem. Ügyfeleimnél is látom, hogy ezt a rugalmasságot és szabadságot hiányolják az alkalmazotti létben legtöbben, és bevallom, én meg is értem.

5, Amit az egyetemen tanultam, vállalkozóként annak kb. 10%-át se használom

Ez így nagyon rosszul hangzik, de sajnos így van. Amit az iskolai képzés során elsajátítottam, abból baromi keveset lehet hasznosítani. Egyrészt marketinget, értékesítést, HR-t használható szinten sehol nem tanultam, másrészt viszonylag gyorsan kiderült, hogy ha talpon szeretnénk maradni, akkor minden fontos tudást nekem magamnak kell megszereznem. Rengeteget költöttem oktatóanyagokra, szakkönyvekre, és szerencsére ez a rutin mára egészen beivódott az életembe. 

Pontosan azt csinálom az üzleti életben, amit az álláskeresőknek is tanítok a Gerilla tréningeken: ha egy problémával szembesülsz, akkor érdemes nem azon erőlködni, hogy  te magad feltaláld rá a spanyol viaszt, helyette inkább nézd meg, hogy milyen módszerek, milyen könyvek elérhetők, melyik az a módszer, amelyik szimpatikus számodra, és használd azt, amivel mások előtted már bizonyítottan jól teljesítettek egy helyzetben. 

6, A pénz az egy dolog

Nekem legalábbis meggyőződésem, hogy az is rengeteg számít, hogy mi az a biznisz, amit csinálsz. Elképesztő jó érzés segíteni másoknak, én például kifejezetten örülök, hogy mindkét céggel “szép üzletbe” vágtunk bele. Büszke vagyok rá, hogy mindkét céggel jó ügyekért dolgozunk, jó hírünk van. A médiában szerepelünk, állandó meghívottjai vagyunk üzleti eseményeknek, konferenciáknak. Az Allen Carr-ral nem egy elismerést is kaptunk, díjakat nyertünk, és nem mellesleg ilyen kis országként a világ 60 országa közül (ahol elérhető az Allen Carr módszer) stabilan benne vagyunk a top 5-ben. Ez mind nagy szó!

És gyorsan azt is hozzáteszem, hogy egyébként tapasztaltabb fejjel ma már nem biztos, hogy pontosan ezekbe az üzletekbe kezdenék. Miért? Mert Magyarország egy kis ország, ennélfogva kicsi a legtöbb piaca. És ma már tudom azt, hogy a legeslegfontosabb szempont, hogy ha már kicsi az ország, legalább legyen egy normális potenciál a választott piacán. Enélkül ugyanis aligha tud egy cég tartósan talpon maradni. 

Ha tehát az a kérdésed, hogy mibe éri meg belevágni manapság, akkor soha ne az legyen a szempontod, hogy létezik-e már az a termék/szolgáltatás, vagy hogy feltétlen valami teljesen újat hozz be. Hanem az elsődleges szempontod mindig az legyen, hogy mekkora a kereslet, mekkora a potenciális piac az adott termékre/szolgáltatásra. 

6, Tiéd a siker, és 100%-ban tiéd a kudarc is

Ezt az érzést alkalmazottként nem ismertem. Szóval ha valamire, akkor az üzlet arra is előbb-utóbb megtanít, hogy magadon kívül igazából nem hibáztathatsz soha senkit. Nem okolhatsz főnököt, gazdasági helyzetet, a vevők szeszélyeit. A vállalkozásban minden, de MINDEN a tiéd. És végül mindenért te viszed el a balhét.

7, Profitabilitás nélkül véged

Ez is elég csúnyán hangzik, de a magam kárán megtanultam, hogy a nyereségesség minden cég számára a legeslegfontosabb. Nem az a lényeg, hogy mennyi a bevételed, hanem, hogy végül mennyi marad a konyhán. Én sem láttam ezt be egészen addig, amíg egy nem teljesen átgondolt fejlesztési döntés miatt majdnem a csőd szélére kormányoztam a céget. Ma már tudom, hogy a túlélés egyetlen záloga, hogy stabilan termeljen a cég nyereséget. Csak ebből lehet fejleszteni, ebből lehet védőhálót képezni, hosszútávon csak így maradhat a cég életképes. Apropó fejlesztés…

8, Soha nincs megállás

Amit alkalmazottként szintén nem érzel ennyire élesen, az az, hogy egy cég számára folyamatos fejlődésre van szükség. Alkalmazottként elég elmenni évente egy-két tréningre, 2-3 évente egy-egy új munkakörbe, és már elmondhatod magadról, hogy haladsz a szakmádban. De cégként? Folyamatosan fejleszteni kell, fejlődni kell. 

Elég ha azt említem, hogy a Gerilla Önéletrajz Műhelyt a gazdasági válság idején, egy nagyon magas munkanélküliség közepén kezdtük. Azóta sok minden változott az álláspiacon (többek között a munkanélküliség minden eddiginél alacsonyabb szinten van), és bizony ez alatt a 10 év alatt sok drasztikus üzleti átalakítást kellett megtennünk. Érdemes elfogadni minél előbb, hogy vállalkozóként a változás a biztos. Vagyis ha egy ideig valami működik, szinte biztosra vehető, hogy hamarosan nem fog.  :) Legalábbis ugyanúgy, ugyanazzal a képlettel nem.

9, Jó csapat nélkül nem megy

Közhely? Talán. De ha valamire nagyon büszke vagyok, és amiről azt gondolom, hogy a cég jelenlegi legnagyobb értéke, az a csapatunk. Jó emberekkel dolgozunk együtt, mindenki azt csinálja, amihez a legjobban ért, összetartás van és bizalom. Nem tagadom, megéltük már ennek az ellenkezőjét is, sőt, pár évvel ezelőtt a csapat felépítését is gyakorlatilag az alapoktól kellett újra kezdenünk: visszahozni jó munkatársakat, elküldeni nem megfelelőket… Ezt a leckét akkor tanultam meg, de nagyon.

10, Az ügyfél az első 

Végül, de nem utolsó sorban az egész vállalkozás nem érne semmit, ha nem lennél te, és nem lennének a jó fej ügyfeleink. :) Számomra óriási dolog, hogy fejlődni vágyó, egyről a kettőre jutni akaró, nem a politikai és egyéb kapcsolatokra váró emberekkel dolgozunk együtt. A Gerilla Önéletrajznál olyan álláskeresőkkel találkozom, akik invesztálnak a tudásukba, az Allen Carrnál olyan dohányosokkal, akik változtatni akarnak, akik tesznek a függőségük ellen…

Egy szó, mint száz, ha eleged van az alkalmazotti létből, ha változtatni akarsz, mérlegelj! Ha van egy nagyon erős ambíciód a saját vállalkozásra, akkor egy jó csapattal, akarással, sok munkával, fejlődni vágyással minden lehetséges. Nem könnyű, ezt el nem tagadom. De (amit pl. az Allen Carr üzletággal is megtapasztaltunk) igenis lehet Magyarországon is nemzetközi szinten is versenyképes vállalkozást létrehozni. 

Remélem ezzel a cikkel kicsit tudtam segíteni, és ha vállalkozói ambícióid vannak, pár lényeges dologra rávilágítani. Ha kérdésed van, vagy hozzászólnál, írj bátran kommentben! 

A szerzőről

Baráth András

Baráth András okleveles önéletrajz-szakértő és elhelyezkedési tanácsadó. András álmodta meg és hozta létre 2009-ben a Gerilla Önéletrajz Műhelyt azzal a céllal, hogy segítsen elhelyezkedni az álláskeresőknek az általa kidolgozott gerilla önéletrajz módszerek valamint a modern álláskeresési technikák segítségével. András a legjelentősebb szakmai szervezet, az Önéletrajzírók és Karriertanácsadók Nemzetközi Szövetségének (Professional Association of Resume Writers and Career Coaches) tagja, és vizsgázott szakértője. Büszke arra, hogy az elmúlt hét évben több ezer álláskereső talált új állást az általa tanított álláskeresési stratégiák segítségével.

Hozzászólások

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá a témához!

A hozzászóláshoz kérlek használj teljes nevet és várjuk kulturált hozzászólásaidat legyen az akár egyetértő, vagy akár kritikus.


Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves?
LETÖLTHETŐ INGYENES TANULMÁNY
Íme 5 bevált tipp, amiről minden 40-45 feletti álláskeresőnek tudnia kell. Ha elolvasod és kipróbálod ezt az 5 egyszerű szabályt, akkor:
  • az ÉLETKOROD NEM LESZ többé AKADÁLY az álláskeresésben,
  • könnyedén rá fogsz találni a NEKED VALÓ ÁLLÁSOKRA,
  • MEGFIATALÍTOTT ÖNÉLETRAJZODDAL KI FOGSZ TŰNNI a tömegből,
  • és sokkal TÖBB ÁLLÁSINTERJÚRA fognak behívni, mint korábban bármikor.
Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves e-book