Köszönöm, hogy feliratkoztál!

Köszönöm szépen, hogy feliratkoztál

a Bértárgyalási Útmutató értesítőre!

Hogy fordulhat elő olyan, hogy valaki hasonló iparágban, hasonló típusú munkáltatóknál messze az átlagos fizetési szint alatt keres?

Mielőtt elárulom az 5 fő okot, előtte hadd osszak meg veled egy levelet a beérkezett üzenetek közül, ez a történet is nagyon tanulságos. Ilona írt nekem, aki nemrég helyezkedett el egy cégnél. Az ő példája sajnos nem egyedi, amikor átlagon aluli keresetekről van szó...  

"Kedves András! Először is hálásan köszönöm a segítségedet, februárban végre sikerült munkát találnom egy szuper cégnél. Az átírt önéletrajzommal gyakorlatilag az első helyre csont nélkül felvettek. Jó az állás, szerintem abszolút nekem való, de úgy érzem, a béralku lehetne jobb is. Barátnőm legalábbis jóval több pénzt keres kb. ugyanebben a munkakörben egy másik pesti cégnél. Most vagyunk a próbaidő végén, szerinted hogyan tudnék kialkudni magamnak jobb fizetést, ha véglegesítenek? Üdvözlettel, Ilona"

Sajnos sokan gondolkodnak úgy, mint Ilona: Előbb legyen meg az állás, aztán majd alkudozunk! 

A legtöbben félnek, és/vagy nem eléggé felkészültek a bértárgyalásra. Íme az 5 leggyakoribb eset!

Az átlagnál alacsonyabb fizetések 5 oka

1) Sokan nem rendelkeznek naprakész információval arról, hogy mennyit is ér a tapasztalatuk. Nem néznek fizetési felméréseket, nem gyűjtenek fizetéssel kapcsolatos információkat. A munkaerő-piac nagyon sokat változott az elmúlt három-négy évben, és a jelenlegi helyzet igazán jó lehetőségeket teremt arra, hogy több pénzt kérj a munkádért.

2) Mások eleve lemondanak a bértárgyalásról. Úgy vélig, hogy Magyarországon nem lehet bértárgyalni, és el kell fogadni, amit ajánlanak. Ez azonban hatalmas félreértés. Megszámlálhatatlanul sok olyan ügyfelem van, aki 20-30-40%-kal tudta megemelni a fizetését, ahhoz képest, amit ajánlottak - egy ügyes bértárgyalási stratégiával. Kevesen tudják, hogy még a köztisztviselői bértábla esetén is van lehetőség 30%-os béreltérítésre.

3) Vannak, akik régóta, több mint 10-15 éve vannak egy munkahelyen, és a fizetésük nem követte a tapasztalatuk és szaktudásuk bővülését. Közülük nagyon sokan vannak olyanok, akik jóval többet érnek, mint amennyit jelenleg keresnek. A vicc az, hogy a legtöbben nem is érzik már jól magukat a munkahelyen, és csak az ismeretlentől való félelem miatt nem szánják rá magukat a váltásra.

4) És sokan vannak azok is, akik az álláskeresést ad hoc módon végzik - és ebbe a csoportba tartozik Ilona is. Amikor elhatározta magát a váltásra, az első állásajánlatot elfogadta, anélkül hogy tájékozódott volna a munkaerőpiacon. Ennek lett az eredménye, hogy havonta több tízezer forinttal keres kevesebbet a hozzá hasonló tapasztalattal rendelkező szakembereknél. Kicsit olyan ez, mint amikor valaki úgy vesz lakást, hogy beleugrik az első lehetőségbe, mielőtt komolyabban feltérképezte volna, hogy most milyen áron mennek a lakások az adott településen vagy városrészben.

5) És sajnos az is gyakran elő szokott fordulni, hogy a munkáltatók visszaélnek azzal, hogy a munkavállalók/jelentkezők nem tájékozottak a bértárgyalásban, munkaügyi folyamatokban illetve a bérek terén. Időnként hajmeresztő dolgokat hallok ügyfeleimtől, akiket nemcsak KKV-k, hanem komoly multicégek is megrövidítenek azzal, hogy kihasználják a tájékozatlanságukat.

(Zárójelben azt is meg kell említenem, hogy bizonyos élethelyzetben nem a fizetés a legfontosabb szempont egy szakember számára egy munkalehetőség elfogadásakor. Jó példa erre a kisgyerekes anyukák esete, vagy azon tapasztalt szakembereké, akik egy korábbi, jól fizető, de stresszes vezetői beosztások után már egy nyugisabb állásra vágynak. Ők vannak kevesebben, a többiek azonban havonta súlyos tíz- és százezreket, többéves távlatban pedig milliós összegeket hagynak az asztalon.)

Jön! Jön! Itt a segítségem!

Mivel jelezted érdeklődésed, gondolom, hogy számodra is aktuális a bértárgyalás, szeretnéd jobban feltérképezni a munkaerő-piaci állapotokat, a fizetéseket, és szívesen megismernéd a bértárgyalási technikákat, akkor figyelj, mert a május a bértárgyalás hónapja a Gerilla Önéletrajznál!

Ami várható: Hasznos cikkek, ingyenes bértárgyalási anyagok, és készülök egy különleges meglepetéssel is! Május 21-én minden kiderül!!! ;)

Hamarosan e-mailek érkeznek majd tőlem, amiről bármikor leiratkozhatsz, de úgy gondolom, hogy most nem érdemes, hiszen százezreket nyerhetsz rajta egy magasabb bér elérésével!

Ha még nem ismered a Gerilla Önéletrajzot vagy hasznos cikkeket olvasnál a témában, akkor látogasd meg a blogot!

Baráti üdvözlettel:
Baráth András
elhelyezkedési tanácsadó

Baráth András