Az álláskeresés egyik legnagyobb rejtélye…

…avagy hogyan érhetsz el legalább 10% fizetésemelést az új munkahelyeden?

Belegondoltál már, mennyi időt töltesz álláskereséssel?

Hány órát töltesz azzal, hogy nézed az álláshirdetéseket, írod a pályázatokat, és kapcsolatba lépsz potenciális munkáltatókkal?

Biztos vagyok benne, hogy nem annyit, mint szeretnél. De abban is, hogy ez így is elég tetemes időmennyiséget tesz ki.

És megkérdezhetem azt is, hogy mennyit idő szánsz arra, hogy a fizetési tárgyalásokra alaposan felkészülj? Mert a legtöbb álláskereső minimális időt fordít arra, hogy a megfelelő stratégiával prezentálja, és támassza alá a bérigényét.

Hát nem furcsa?

Havonta legalább 160 órát töltünk kemény munkával éveken keresztül azért, hogy a hónap végén felvegyük a megérdemelt fizetésünket. De amikor arról van szó, hogy a fizetés mértékét meghatározzuk az állásinterjú részét képező béralku során, akkor elintézzük annyival, hogy bemondjuk az előző fizetésünket, vagy a jelenleginél valamivel többet.

Látod, ez a nagy rejtély!

Hogy egy ennyire fontos dologra a legtöbb álláskereső milyen kevés figyelmet, időt és energiát szentel.

Amikor vezetőként évente egyszer átnéztem a munkatársaim fizetését, akkor szembesültem vele, hogy bizony a 30%-os eltérés sem volt ritka.

Gondolj bele, milyen érzés lenne, ha kiderülne, hogy ugyanazért a munkáét, amiért Te kőkeményen megdolgozol, más 30%-kal többet visz haza?

De ne szaladjunk ennyire előre

Nézzük meg, hogy egy ennél kevésbé ambiciózus többlet mit is jelentene a számodra! Gondolom, Neked is van a fejedben egy ideális fizetés.

Megvan a szám?

Ez mennyi jövedelmet is jelentene egy évben összesen?

Na most gondolj bele, hogy a fizetésedet 10%-kal meg tudod növelni ehhez képest azzal, hogy az állásinterjún egy jól bevált stratégia szerint építed fel a bértárgyalást!

Mekkora plusz bevételt jelentene ez egy évben?

Gondolom százezres nagyságrendet tesz ki ez az összeg. Úgy is nézheted, hogy egy hónapnyi munka árát ajándékba kapod.

Van egy jó hírem

Léteznek olyan tárgyalástechnikai eszközök, amikkel lényegesen hatékonyabban tudod képviselni a bérigényedet. Szinte garantált, hogyha ezeket alkalmazod, akkor 10%-kal több fizetést játszva elérhetsz. De a növekedés akár 15-20% is lehet.

A Megnyerő Állásinterjú Módszerekben megmutatom azt a jól megtervezett és kipróbált koreográfiát, amiket a fizetésről szóló kérdések és válaszok során követned kell.

Van ugyanis a bértárgyalásoknak egy íratlan szabálya, amit ha betartasz, lényegesen erősebb pozícióból fogsz tudni a fizetési igényedről tárgyalni.

Tudod hol van ennek hatalmas jelentősége?

Ott, hogy amilyen fizetéssel kezdesz egy cégnél dolgozni, minden további fizetésemelésnél vagy bónusz fizetésnél ezt veszik alapul.

Ez azt jelenti, hogyha 10%-kal magasabb fizetést tudsz elérni, akkor nemcsak a bónuszod lesz ennyivel magasabb, hanem a későbbi években realizált fizetésed is.

Ha így kiszámolod, akkor egy viszonylag alacsony fizetésnél is több millió forint jövedelem különbséget tehet ki ez a 10% néhány év alatt.

Ezzel szemben a Megnyerő Állásinterjú Módszerek tudásanyagban most mindössze 17.990 Ft-ért juthatsz hozzá ahhoz a tárgyalási stratégiához, aminek birtokában Te is sikerrel emelheted meg a saját fizetésedet – rögtön az elején.

Ahogyan ezt a cikket olvasod, már biztosan Te is belátod, hogy egy kis befektetéssel már egyetlen évben is százezres nagyságrendű plusz jövedelemre tehetsz szert. És akkor még nem beszéltem arról, hogy az állásinterjú tanácsoknak köszönhetően előbb is találsz állást.