Az Aloe Vera-értékesítők titka

Minden álláskereső kapcsolatrendszerében van egy rejtett és kiaknázatlan lehetőség, amiről sokat tanulhatsz a sikeres értékesítőktől. Ha használod a technikát, amit mindjárt megmutatok, lényegesen több minőségi kapcsolatra tehetsz majd szert.

Biztosan Veled is előfordult már, hogy egy céges vacsorán vagy konferencián megismerkedtél valakivel, és két-három perc beszélgetés után arra jöttetek rá, hogy van egy közös ismerősötök. Ez a példa jól mutatja a közvetett kapcsolatok, azaz az ismerősöm ismerősei jelentőségét.

A profi értékesítők, már régóta használják a közvetett kapcsolatokat a munkájukban: az ismerőseiken keresztül rengeteg új vevőhöz jutnak el, és ezek az emberek az ajánlás révén sokkal szívesebben fogadják az értékesítő megkeresését is.

Üzleti networking

Üzleti networking

Hogyan használhatod Te is a közvetett kapcsolataidat az álláskeresésben? Nézzük a két legfontosabb forgatókönyveket:

1) “Nem ismersz valakit, aki tudna ebben segíteni?”

Ugye ismerős? Ha autószerelőt, fogorvost vagy ügyvédet keresel, Te is gyakran nézel körbe tágabb kapcsolatrendszeredben. Ez a módszer duplán hatásos az álláskeresésben.

Hatásos egyrészt azért, mert ha úgy fordulsz a közvetlen ismerősödhöz, hogy nem álláslehetőséget, hanem egyéb segítséget kérsz tőlük – ez esetben ajánlást -, akkor valószínűbb, hogy érdemben tudnak Téged támogatni.

“A Te barátod az én barátom is”

A másik előnye pedig az, hogy barátod / kollégád ajánlása révén az ő ismerőse szívesebben fog időt szakítani Rád. Tipp: célszerű tőle sem álláslehetőség felől érdeklődni, hanem a tanácsát / tapasztalatát megkérdezni egy céggel, iparággal kapcsolatban.

Sokan egyébként ott vétenek nagy hibát, hogy kifejezetten álláslehetőség után érdeklődnek az ismerősöknél. Ez Neked is és Neki is kicsit kényelmetlen, ezért nem is nagyon működik. De ha információt, ajánlást, tanácsot kérsz, akkor mindenki sokkal segítőkészebb, Te sem érzed kényelmetlenül magad, és nagyon valószínű, hogy meg is kapod, amire szükséged van.

2) Az iWiW- és Facebook-módszer

Ha már eljutottál odáig, hogy be szeretnéd adni a jelentkezésedet egy céghez, érdemes megnézned, hogy dolgozik-e közvetlen vagy közvetett kapcsolatod az adott vállalatnál.

A közvetlen ismerőseid tekintetében egyszerűbb a helyzet, hiszen a legtöbbjükről tudod, hogy hol dolgoznak. Az iWiW-en vagy Facebook-on vagy más (esetleg üzleti) közösségi portálokon végzett kutatómunkával viszont az is nagyon gyorsan kideríthető, hogy van-e másodszintű kapcsolatod az adott vállalatnál.

Az ismerősöm ismerősei

Az ismerősöm ismerősei

Ha találsz ilyet, akkor pedig csak annyit kell tenned, hogy a közös ismerősön keresztül kapcsolatba lépsz vele, és a jelentkezéshez támogatását kéred.

Ilyen esetekben már a háttér-információ is nagy segítség. Például ha egy személycsere áll az üresedés hátterében, és sikerül azt megtudnod, hogy milyen téren teljesített gyengén az előző munkatárs, akkor azt is tudni fogod, hogy mire kell ‘kihegyezned’ a pályázatodat vagy az interjút.

A méret a lényeg?

A közvetett kapcsolatrendszer már csak a mérete miatt is rengeteg lehetőséget kínál.

Ha csak annyit feltételezünk, hogy átlagban mindenkinek 20 olyan ismerőse van, akitől szakmai kérdésekben is támogatást kérhet, akkor a másodszintű kapcsolatrendszerünkben már 400 (20×20) potenciális segítőnk van.

Sok Aloe Vera terméket értékesítő szakember és más MLM-tanácsadók bevételének jelentős része egyébként ettől a körtől származik, nem hiába hívják a Multi Level Marketinget kapcsolati marketingnek is.

Érdemes tehát Neked is több figyelmet fordítanod a tágabb kapcsolatrendszeredre az álláskeresés során.

Baráti üdvözlettel:

András

A következő szám tartalmából:

Miután sikerül kapcsolatba lépned egy céggel, az elhelyezkedésed legnagyobb akadálya, hogy a leendő főnök bizalmatlan. Bizalmatlan abban a tekintetben, hogy tényleg Te vagy-e a megfelelő ember. Mert ha nem, akkor ezzel időt és pénzt fog veszíteni. Legközelebb mutatok majd egy gerilla technikát, amivel a feleségem csökkenteni tudta a leendő főnök bizonytalanságát, és ezzel elnyert egy állást – anno a válság kellős közepén.