Csökkentsd a munkáltató kockázatát, és Tiéd az állás!

Hogyan helyezkedett el a feleségem a válság közepén a próbanap segítségével, és mit tanulhatsz Te ebből?

A feleségem tavalyelőtt, a karácsonyi szabadsága alatt határozta el, hogy elég volt az öt év multis tapasztalatból, és szeretne elmenni dolgozni álmai munkahelyére, egy különleges üzlethálózathoz.

Január elején fogta magát, besétált a cég egyik üzletébe, és személyesen átadta a gerilla önéletrajzát az ügyvezetőnek. Bár a cég nem hirdetett állást, még ott a helyszínen megbeszéltek egy interjút, amire egy héten belül sor is került.

Mivel ez nagy váltás volt a feleségemnek (pénzügyből értékesítésbe; multitól egy kisvállalkozáshoz), és a gazdasági válság is egyre érezhetőbb volt az országban, a cégvezetőben elég nagy volt a félelem, hogy ő lesz-e a megfelelő ember.

De sikerült megoldást találni

Ezt a félelmet úgy oldották fel, hogy a feleségem próbanapra ment dolgozni a céghez – még a kiválasztás során. Meglévő munkahelyén szabadságot vett ki arra az időre, amíg három különböző alkalommal egy-egy napot dolgozott a cégnél.

Így a cégvezető is látta, hogy tényleg alkalmas a feladatra, másrészt a feleségem is meg tudott arról győződni, hogy valóban ott szeretne dolgozni. A három próbanap és az interjúk után pedig hamarosan aláírták a munkaszerződést.

Mi ebből a tanulság?

Válságban mindenki sokkal bizonytalanabb, és ez a bizonytalanság önmagában is elég ahhoz, hogy meghiúsítsa az elhelyezkedésedet.

A cégtulajdonosok / vezetők bizonytalanok abban, hogy:

  • A válság közepette valóban megengedhetik maguknak, hogy felvegyenek egy alkalmazottat.
  • Tényleg beválik-e az ember? Válságban ugyanis a cég nem bír el egy gyenge munkatársat még két-három hónapra sem.

Amíg tehát nem csökken ez a bizonytalanság Veled kapcsolatban, addig nem fog a cég felvenni.

Hogyan teremthető meg a bizalom?

A próbanap az egyik legjobb eszköz a leendő főnök félelmeinek csökkentésére, de szomorú, hogy milyen kevesen alkalmazzák.

A próbanap azt jelenti, hogy két-három napot térítésmentesen dolgozol a cégnél – a kiválasztás részeként, még mielőtt aláírnátok a munkaszerződést.

Ezalatt a cégvezető testközelből is meggyőződhet arról, hogy tényleg érted a dolgodat, jól be tudsz illeszkedni, stb. Már csak azáltal is jobban fog bízni benned, hogy a próbanapok alkalmával jobban megismer.

“Bízonyíték, nem ígéret!”

Emlékszel még az Old Spice reklámra, melyben ez volt a szlogen? “Nekem bizonyíték kell, nem ígéret!” A főnökök is ezt gondolják magukban.

Ha jelenleg nincs munkád, akkor feltehetően van elég szabadidőd a próbanapra; ha pedig munka mellett keresel új állást, akkor egy-két nap szabadságot biztosan be tudsz ‘áldozni’.

A próbanap nem keverendő össze a próbaidővel, mely a munkaviszony első három hónapjában él. A próbanap még a munkaszerződés aláírása előtt teremt lehetőséget a munkáltatónak a jelölt jobb megismerésére.

Megjegyzés: érdemes valamilyen formában ledokumentálni a próbanapot, hogy egy váratlan munkaügyi ellenőrzés nehogy kellemetlen helyzetbe hozzon benneteket.

Másrészt nem kell feltétlenül a cég telephelyén dolgoznod. Felajánlhatod, hogy otthon elvégzel egy elemzést, vagy összeraksz egy részletesebb javaslatot valamilyen problémára, melyet majd elküldesz a vezetőnek. A lényeg, hogy lássa a munkád színvonalát és az elkötelezettségedet.

Ugyanez a kereskedelemben

Korábban már említettem, hogy sok gerilla álláskereső módszer a kereskedelemből, a marketingből jön. Így van ez a próbanappal is.

A kereskedelemben ennek a kockázatcsökkentő módszernek a megfelelője a pénzvisszafizetési garancia, melynek ugyanaz a célja, mint a próbanapnak az álláskeresés esetében: csökkenteni a bizonytalanságot.

A pénzvisszafizetési garanciával az eladó átvállalja a vevő kockázatát.

Mint tudod, a Gerilla Önéletrajz Módszerekre én is pénzvisszafizetési garanciát vállalok. Teszem ezt azért, hogyha nem tudod alkalmazni a benne leírtakat, akkor ne járj rosszul.

95% elégedettség

Bevallom, nem sok ilyen eset van, hogy valaki visszakéri a pénzét. Ügyfeleim mindössze 5%-a gondolja ezt szükségesnek. A másik 95% viszont hasznosnak találta a tudásanyagot, és eredményesen használta a benne foglaltakat.

A cégemnek egy garanciális visszafizetés kb. négyezer forint veszteséget okoz (futár, utánvét, nyomtatás, csomagolás). Csak azért merem, és tudom ezt a kockázatot felvállalni, mert a módszer működik, és csak elvétve fordul ez elő.

Csökkentsd Te is az ‘ügyfeleid’, azaz a munkáltatók kockázatát a próbanap segítségével, mellyel jelentősen megnöveled az üzletkötés esélyét.

Baráti üdvözlettel:

András

A következő rész tartalmából:

Amikor még a gerilla önéletrajz sem segít… Ha figyelmen hagyod a munkaerőpiac vastörvényeit, akkor nagyon megnehezíted a saját dolgodat. Lehet, hogy Nálad is ez a probléma?