Üdvözöllek, Baráth András vagyok, a Gerilla Önéletrajz Műhely vezető tanácsadója és az álláshirdetést feladó Sikergarancia Kft. ügyvezetője. Ebben az álláshirdetésben az új Szövegíró – Tartalommarketinges munkakört szeretném bemutatni neked. Mielőtt azonban a feladatokról illetve az elvárásokról beszélnék, hadd meséljek egy kicsit a tevékenységünkről.

A cégünk neve Sikergarancia Kft., de a két üzletágunk nevét jóval többen ismerik. A Gerilla Önéletrajz Műhely legfontosabb küldetése, hogy álláskeresőknek segítsünk mielőbb megtalálni az új állásukat. A másik üzletágunk, az Allen Carr Könnyen Leszokni a Dohányzásról Központ pedig dohányosoknak segít leszokni a cigarettáról a világ több mint 60 országában működő Allen Carr’s Easyway módszert alkalmazva.

 • A Gerilla Önéletrajz Műhely 2009-ben kezdte meg a működését, és ez idő alatt több ezer álláskeresőnek segítettünk megtalálni az új munkájukat. Ezt elsősorban úgy érjük el, hogy megtanítjuk ügyfeleinket versenyképes önéletrajzot írni, hatékonyan állást keresni, és az állásinterjún meggyőzően kommunikálni. Büszke vagyok rá, hogy az álláskereséssel kapcsolatos tanácsaimat olyan országos médiumok is rendszeresen kikérik, mint a Kossuth Rádió, az RTL Klub televízió, és a HVG-ben, a Figyelőben, a Heti Válaszban és az Indexen is találkozhattál már a tanácsaimmal.
 • Az Allen Carr Könnyen Leszokni a Dohányzásról üzletágunk 2010 óta működik Magyarországon, és kizárólagos franchise szerződés keretében képviseljük itthon az Allen Carr’s Easyway módszert. Az Allen Carr módszer a világ talán legeredményesebb dohányzásról leszoktató terápiája, amellyel olyan ismert nemzetközi sztároknak is sikerült letenni a cigarettát, mint Sir Anthony Hopkins, Anjelica Huston, Pink vagy éppen Lisa Minelli. Idehaza a munkatársaim az elmúlt 7 évben több mint 8.000 magyar dohányosnak segítettek leszokni a dohányzásról. Elsősorban lakossági ügyfeleink vannak, de olyan nagyvállalatok is gyakran kérik fel az Allen Carr üzletágunkat a munkahelyi leszoktató programok megvalósítására, mint a kecskeméti Mercedes gyár, a nyíregyházi Lego gyár, a Genereal Electric vagy éppen a TEVA és a GSK gyógyszergyárak. Érdekesség, hogy például az Index szerkesztősége és a Dumaszínház művészei is az Allen Carr módszert választották, amikor a leszokás mellett döntöttek.

Mi lesz a feladatod?

A szövegíró – tartalommarketinges munkatársunk legfontosabb feladata az lesz, hogy a két üzletágunk témájában hasznos és érdekes tartalmakat állítson elő cikkek, videószöveg, tanulmányok és közösségi média posztok formájában. A klasszikus tartalommarketing mellett a munkakör részét képezi majd hírlevelek és reklámszövegek megírása is.

Feladataid lesznek tehát:

 • Tartalommarketing naptár elkészítése / vezetése
 • Karrierépítéssel, álláskereséssel, munkahellyel kapcsolatos cikkek írása a szakmai támogatásommal
 • Dohányzásról leszokással, függőségekkel, egészséggel kapcsolatos cikkek írása
 • Tartalmak megosztása ill. posztok írása a Facebook, Instagram, Linkedin felületeken
 • szövegírás / koncepció videós tartalmakhoz
 • Képek elkészítése a posztokhoz (Canva vagy Photoshop ismeret előny, de nem feltétel)
 • Reklámszövegek, landing oldalak, sales oldalak, hírlevelek szövegének megírása
 • Egyéb szövegírással kapcsolatos feladatok például tanulmány / ebook szövegek megírása a szakértőink útmutatása alapján.

A szövegíró – tartalommarketinges munkatárs elsősorban a marketing menedzser kollégának jelent, de a szakértő / tanácsadó kollégákkal és velem is szoros együttműködésben dolgozik.

Fontos: a munkakörnek 90%-át teszi ki a szövegírás, tartalomgyártás, ezért valóban szükség van korábbi szövegírási tapasztalatra, akár online marketingesként, blogszerzőként vagy újságíróként. Lehet, hogy más hangvételben, stílusban kell majd írnod, mint amit korábban megszoktál, ezért fontos, hogy erre legyen benned nyitottság. A másik oldalról viszont mi is minden eszközzel támogatjuk majd a munkádat például a témákról való ötleteléssel illetve a cikkek szakmai tartalmának, hátterének megosztásával.

Előfordulhat, hogy rövid határidőn belül kell megírnod egy cikket vagy hírlevelet, de alapvetően arra törekszünk, hogy a tartalommarketinget egy jól átgondolt havi tartalomnaptárt követve csináljuk. Időnként biztosan lesz egy-egy olyan alkalom, hogy túlórázni kell, de semmiképpen nem állandó jelleggel. És hétvégén sem kell dolgoznod.

A munkakör lehet napi 6 vagy 8 órás, nyitottak vagyunk minden megoldásra. Lehetőséget tudunk adni arra is, hogy bizonyos napokon otthonról dolgozhass, de a betanulási időben szeretnénk, ha bent lennél velünk az irodában. És utána is heti legalább 2-3 napot.

Mikor érdemes megpályáznod ezt a pozíciót?

A munkakörben talán az a legnagyobb kihívás, hogy a szabadabb stílusú cikkek mellett reklámszövegírást is várunk majd tőled, és két különböző témában (karrier és egészség) is el kell mélyülnöd. Ugyanakkor ezekben a témákban sok lehetőség van, és számítunk is majd az ötleteidre.

A részletes elvárásokat itt foglaltam össze:

 • felsőfokú végzettség
 • szövegíró / újságíró területen szerzett tapasztalat (min. 2 év)
 • kreatívitás, proaktivitás
 • van sales levélírási tapasztalatod vagy nem idegenkedsz ennek megírásától, megtanulásától
 • legalább 1-2 év közösségi média kommunikációban szerzett tapasztalat
 • lelkiismeretes, precíz személyiség
 • jól tudsz együtt dolgozni egy projekten belül másokkal is
 • lehet számítani rád, határidőre képes vagy megvalósítani a feladatokat
 • angol nyelvtudás (előny, ha van)
 • magabiztos számítógéphasználat
 • a Google Analytics használata és a SEO szempontok érvényesítése.

Előny, de nem feltétel:

 • hírlevelek megírásban, reklámszövegírásban, direkt marketingben szerzett tapasztalat
 • karrier ill. egészség témában szerzett jártasság
 • saját blog írása
 • karakteres, véleményformáló stílus

Mivel azt látjuk, hogy ügyfeleinkkel való kapcsolattartásban szükségünk van arra, hogy minél több internetes platformot használjunk, ezért örülnénk, ha otthon lennél a Facebook, az Instagram és akár a Linkedin használatában.

A magabiztos, felhasználói szintű informatikai tudás is nagyon fontos azért, hogy megfelelő tempóval tudd ellátni a munkádat.

Miért érdemes nálunk dolgozni?

 • Értékeljük és elismerjük, ha valaki erőn felül is beleteszi magát az adott projektbe. Mindent megadunk számodra ahhoz, hogy sikeres legyél a munkádban. Ha fontos számodra az önfejlesztés, akkor itt meg fogod kapni az ehhez szükséges támogatást.
 • Valóban olyan emberekkel leszel körülvéve, akiknek szakmai tudása segíthet téged is egy-egy új területen is fejlődni, ami akár nemcsak szövegírás. Ez majd menet közben kiderül, hogy mi az, ami még téged érdekelhet, de valóban a legmodernebb online marketinges ismereteket tanulhatod meg, folyamatosan tudsz fejlődni, bővítheted közösségi médiában szerzett tapasztalataidat. Tényleg segítőkész munkatársakat kapsz és egy baráti légkört.
 • Talán az a legnagyobb előnyünk más munkáltatókhoz képest, hogy emberségesek vagyunk és tisztelettel bánunk mind az ügyfeleinkkel, mind a saját munkatársainkkal. És ez nem csak duma. Nálunk olyan tudtommal még nem fordult elő, hogy egy főnök ordibált volna a munkatársaival (vagy a kollégák egymással), és a csendes terrort sem tűrjük el.
 • Korrekt jövedelmet biztosítunk, a fizetésekkel sohasem csúszunk.
 • Egy színvonalas, modern, parkra néző és tömegközlekedéssel jól megközelíthető irodában dolgozunk a IX. kerületben a kék metró Klinikák megállójától 5 percnyire. A pontos cím: 1096 Budapest, Vendel utca 11. (Ez a Vendel Irodaház.)
 • Munkatársainknak igyekszünk a legjobb minőségű munkaeszközöket biztosítani (pl. kényelmes szék, jó laptop, minőségi okos telefon, tágas iroda) hogy mindenki a legtöbbet tudja kihozni magából.
 • Nemes célokért dolgozunk, és olyan tevékenységeket végzünk, amik valóban működnek, eredményesek, és segítségére van az embereknek. Ez ugyan nem annyira jövedelmező, mint mondjuk hitelt, cigit vagy alkoholt árulni, de sokkal felemelőbb érzés. Különösen akkor, amikor ügyfeleink sikeres elhelyezkedéséről vagy sikeres leszokásáról hallunk viszont.

Hogyan és meddig lehet jelentkezni?

Ha úgy érzed, hogy szívesen dolgoznál nálunk a fent bemutatott munkakörben, és megfelelsz az elvárásoknak, szívesen látjuk a pályázatodat.

Kérlek küldd el az önéletrajzodat és egy rövid motivációs levelet az allas@gerillaoneletrajz.hu email címre legkésőbb 2017. október 6-ig.

A motivációs leveledben kérlek írd meg röviden, hogy miért szeretnéd betölteni a munkakört, és miért érzed úgy, hogy sikeres lennél benne. Kérlek, jelöld meg azt is, hogy napi hány órás munkakörben szeretnél dolgozni, és mennyi a nettó fizetési / jövedelmi igényed.

Szeretnénk jobban megismerni a szövegírási képességeidet is, ezért kérlek, a pályázatoddal együtt küldd el néhány korábbi cikkedet vagy szövegedet is.

Várjuk jelentkezésed!

Baráth András
cégvezető

Ui.: A kiválasztást a marketing menedzserünk, Perei Viktória koordinálja, ő fogja egyeztetni veled az állásinterjú időpontját is. Az első jelentkezők meghallgatását már az szeptember 25-ei héten elkezdjük, tehát ha érdekel a pozíció, érdemes minél előbb elküldened pályázatodat az allas@gerillaoneletrajz.hu email címre.