5 jel, ami arra utal, hogy gyengén szerepelsz állásinterjún

Sok álláskereső az interjún való gyenge szereplés miatt marad le egy állásról, mikor valójában alkalmas lenne a feladatra. Vajon Te is elköveted azokat a hibákat, mint az egyik volt kolléganőm, aki többször is csődöt mondott belső állásinterjún?

Vezetőként a legtöbb tapasztalatot az interjúztatásról akkor szereztem, amikor osztályvezetőként belső jelölteket hallgattam meg az alám tartozó csoportvezetői pozíciókra.

Mert a belső jelentkezőkről pontosan tudtam, hogy valójában mire képesek. Ezzel szemben azt is láttam, hogy gyakran milyen keveset tudtak mindebből megmutatni az interjún. Mint például az egyik legjobb munkatársam.

Egy alkamas jelölt sikertelen története

Volt egy hölgy beosztottam, akiről meg voltam győződve, hogy alkalmas lesz csoportvezetőnek. A munka a kisujjában volt, a többiek felnéztek Rá, és az ügyfelek is tisztelték.

De amikor eljött az interjú, hibát hibára halmozott.

Egyrészt nem készült fel megfelelően, és több fontos kérdésnél is igen határozatlanra sikerült a válasza. De olyan is volt, hogy egyszerűen leblokkolt. Néhány esetben pedig kifejezetten rossz választ adott, míg én tudtam róla, hogy a napi munkában jól csinálja azt a bizonyos dolgot, amire a kérdés vonatkozott.

Én hiába próbáltam átrúgdosni a ‘vizsgán’ – hiszen a közvetlen felettes abban érdekelt, hogy mielőbb betöltsék az állást, még akkor is, ha az interjú nem sikerül százszázalékosan. De az interjún bent ült a személyzeti osztály képviselője és a területet vezető igazgató is, akik elsősorban az interjú alapján hozták meg a döntésüket. Az igazgató pedig különösen nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy erős középvezetői legyenek, így igen komolyan vette ezeket az interjúkat.

Így bármennyire is szerettem volna kinevezni az adott hölgyet csoportvezetőnek, az interjún látottak alapján az igazgató hajthatatlan volt.

A jelentkező elutasításra került!

Egyszerűen elszúrta az interjút, pedig valójában alkalmas volt. És az igazat megvallva, egyet kellett értenem az igazgatóval. Mert nem elég jól csinálni valamit, azt jól is kell tudni kommunikálni. Mind az interjún, mind a napi munkában – különösen egy vezetői munkakörben.

De tudod, mi a legszomorúbb?

Az, hogy ez a hölgy, amikor fél év elteltével megpályázott egy másik megüresedő csoportvezető állást is, ugyanezeket a hibákat követte el.

Semmit nem tanult a hibáiból.

Most azt kérem: légy kritikus magaddal!

Ha állást keresel, és volt már egy-két sikertelen interjúd, érdemes kíméletlenül kielemezned magad. Mert ha ezt nem teszed meg, és nem tanulsz a hibáidból, könnyen lehet, hogy továbbra is az interjúkon fog elbukni a jelentkezésed.

Íme 5 jel, ami arra utal, hogy az interjú miatt maradsz le egy állásról:

1. Jel

Nem jut eszedbe jó válasz, vagy egyszerűen nem is tudsz válaszolni egy kérdésre.

Ülsz az interjún két vagy három interjúztatóval szemben, meg vagy róla győződve, hogy ezt az állást neked találták ki, és egyszerűen nem tudod, hogy mit is kellene válaszolni a kérdésre. Úgy érzed magad, mint egy diák az általános iskolában, akit felszólítottak felelni, de nem tudja a leckét.

Ezt a hibát nagyon sokan elkövetik. Pedig az interjúztatók a kérdések többségét mindig ugyanabból a 40-50 kérdésből választják ki, melyekre Te is előre felkészülhetnél.

2. Jel

Úgy érezed, hogy túl hivatalos az interjú

Az egész álláskeresés olyan mint a párkeresés, és az interjú mint a randevú. Kell egy nagy adag szimpátia ahhoz, hogy sikeres legyél. Igen, meg kell, hogy kedveljenek. De ha ezt nem sikerül elérned, akkor olyan fanyar pofát vág mindenki, mintha bíróságon lennétek.

Te pedig rohadtul kellemetlenül érzed magad, mert a ‘vádlottak padján’ ülni nagyon rossz érzés. Valójában csak annyi történt, hogy nem fordítottál elég figyelmet arra, hogy megkedveltesd magad. Ez legalább olyan fontos, mint a helyes válaszok, mert ez is kell ahhoz, hogy ajánlatot kapj.

3. Jel

Túl ideges vagy, talán még a hangod is remeg néha

Természetes, hogy az interjú előtt mindenki kicsit feszültebb, izgatottabb. De ha majd’ kiugrik a szíved a helyéről, ha remeg a hangod miközben a kérdésekre válaszolsz, akkor nem fogod tudni kihozni magadból a legtöbbet.

Táncoltál már olyan emberrel, akinek izzadt a tenyere, többször is a lábadra lépett izgalmában, és láttad rajta, hogy meg van illetődve? Ugyanígy festesz Te is, ha nem tudod megnyugtatni magad. Erre a tapasztalt előadók több módszert is kidolgoztak, amit az állásinterjún is lehetne alkalmazni.

4. Jel

Szerinted jól ment az interjú, de mégis nemleges választ kapsz

Több olvasómtól is hallom ezt: “Nagyon jól ment a beszélgetés, jó hangulat alakult ki, úgy érzem jó válaszokat adtam. Szinte biztos voltam benne, hogy megkapom az állást. De három hétig válaszra sem méltattak, azután is csak egy kurta elutasítást kaptam. Nem értem, mit csináltam rosszul!”

Ez aztán az idegölő szituáció, még a maradék önbizalmadat is elveszi. Hiszen már abban sem vagy biztos, amit igenis jól csinálsz.

5. Jel

Amikor hazamentél, és átgondoltad az interjút, akkor jutott eszedbe, hogy mit kellett volna másképp csinálnod

Talán Veled is előfordult már, hogy otthon verted a fejed a falba, mert nem azt mondtad az interjún, amit valójában mondanod kellett volna. Aztán szidni kezdted magad, hogy hogyan lehetsz ekkora ‘marha’. Bizony, ez is egy tipikus hiba, ami a felkészületlenségre vezethető vissza.

Ha az öt közül bármelyik eset is előfordult már veled, akkor érdemes nagyobb hangsúlyt fektetned arra, hogy jóval alaposabban felkészülsz egy állásinterjúra. Mert ha nem, akkor könnyen úgy járhatsz, mint a volt kolléganőm: valójában alkalmas vagy, de mégis lemaradsz az állásról, mert kulcshelyzetben nem tudod ezt megmutatni.

Baráti üdvözlettel:
András

——————————-


Hozzászólások

Kérdésed van? Szólj hozzá a témához!

(A hozzászólásod a belépett neveddel jelenik meg.)