Hogyan tűnj ki a tömegből?

Írta: Baráth András

Az alábbiakban két olyan gerilla megoldást mutatok Neked, amivel biztos, hogy akár többszáz pályázat körül is kitűnhetsz. Na, ezt a pályázatot biztosan más is elolvasná 😄👌

Miért jó ötlet?

  1. Púpos a boríték, ezért a kíváncsiság miatt nagy valószínűséggel kinyitják.
  2. Amíg a címzett megeszi bonbont, kényelmesen elolvassa az önéletrajzodat. Ennek a pályázatnak a beküldőjét egyébként én is azonnal behívtam állásinterjúra.

Ugyanakkor azt is be kell, hogy valljam ez a módszer komoly vitát váltott ki az olvasóim között. Sokan vannak, akiknek nagyon tetszik az ötlet, de azok is sokan vannak, akik botrányosnak tartják, és kifejezetten ellenzik.

Neked mi a véleményed? Te mernéd használni?

Megmondom őszintén, ez a technika tényleg nem való mindenkinek, és nem is működik minden pályázat esetén. De aki meri, és tudja ügyesen használni, annak egy állás lehet a jutalma.

Ha Neked ez egy kicsit erős, akkor jöjjön egy másik ötlet, egy olyan motivációs level, amihez azért kell némi “szerencse”, de legalábbis jó sok türelem.

Ez a két ötlet persze csak a jéghegy csúcsa, extrém esetek, inkább csak érdekességképp osztottam meg veled. Ahhoz, hogy sikeresen pályázz és megkapd azt a munkát, amit szeretsz, ahol megbecsülnek és meg is fizetnek, ennél azért jóval több kell.

Tudnod kell jó helyre pályázni, ismerni az álláspiacot, és az önéletrajzoddal, motivációs leveleddel eladnod magad. Sokan azt hiszik, hogy az igazi bemutatkozás csak az állásinterjún kezdődik, de ez nem igaz.

 

ÚJ GERILLA ÖNÉLETRAJZ KÖNYVEK

Bevezető áron

Szeretnék neked egy szuper lehetőséget is felajánlani. Idén jelent meg a két legújabb könyvem a Gerilla Önéletrajz Módszerek és a 101 Gerilla Álláskeresési Stratégia, amelyeket most értékes ajándékokkal tudsz megrendelni.

Az elmúlt hónapokban rengeteget dolgoztam a két új könyvön, és nagy örömmel tölt el, hogy az végre bemutathatom neked is. Ha úgy érzed, hogy munkahelyváltásra van szükséged, akkor mindenképpen érdemes megismerned a teljes Gerilla Önéletrajz Módszertant.

Segítség, ha új állás kell >>

 

A szerzőről

Baráth András

Baráth András okleveles önéletrajz-szakértő és elhelyezkedési tanácsadó. András álmodta meg és hozta létre 2009-ben a Gerilla Önéletrajz Műhelyt azzal a céllal, hogy segítsen elhelyezkedni az álláskeresőknek az általa kidolgozott gerilla önéletrajz módszerek valamint a modern álláskeresési technikák segítségével. András a legjelentősebb szakmai szervezet, az Önéletrajzírók és Karriertanácsadók Nemzetközi Szövetségének (Professional Association of Resume Writers and Career Coaches) tagja, és vizsgázott szakértője. Büszke arra, hogy az elmúlt hét évben több ezer álláskereső talált új állást az általa tanított álláskeresési stratégiák segítségével.