Tudd meg, miért nincs annyi álláshirdetés a piacon!

Meglepő új trend, amit álláskeresőként az első hullámban lovagolhatsz meg, és amivel sokkal előbb találhatsz állást.

A minap együtt ebédeltem az ország egyik vezető fejvadászával. Arról beszélgettem vele, hogy Ők milyen módszerekkel keresnek jelölteket. Bár Ő klasszikus, vezetők felkutatására szakosodott fejvadász, az elmondottakból mindenki, így Te is sokat tanulhatsz.

Megtudtam, hogy három fő módszerrel keresnek jelölteket:

 • 10%-ban a saját kapcsolataikat mozgósítva.
 • 20%-ban önéletrajz adatbázisokban, mint például a Monster vagy Profession önéletrajz adatbázisa.
 • 70%-ban üzleti közösségi oldalakon, például a LinkedIn közösségeiben.

Mostantól itt találod meg az állásokat

A számodra fontos üzenet az, hogy jelentősen megnőtt az üzleti közösségi oldalak, és általában a Web2-es internetes eszközök használata a munkaközvetítők körében. (Ezeket úgy kell elképzelned, mint egy ‘üzleti Facebook’.)

Az ismerősöm vezető-kiválasztással foglalkozó tanácsadó, tehát ők klasszikus álláshirdetéseket nem használnak. De a közösségi oldalak irányába történő elmozdulás egyértelműen jelen van a toborzó irodáknál is, akik egyébként gyakrabban használnak hirdetéseket.

Hogy mi ennek az előretörésnek az oka?

Részben az, hogy a válság nagyon komolyan sújtotta a személyzeti tanácsadókat is. Mindenki igyekszik költséget csökkenteni. Egy álláshirdetés több tízezer forintba kerül, míg a közösségi oldalak ingyenesek.

Így már teljesen érthető, hogy egyre többet használják az ingyenes Web2-es eszközöket. De van még egy ok.

Az üzleti közösségi oldalakon sokkal hatékonyabb és gyorsabb a keresés fejvadászok számára. A közösségi oldalon fent lévő adatlapokat percek alatt át tudják böngészni, és az érdekesnek tűnő jelöltekkel ott fel is tudják venni a kapcsolatot.

Ez egy új trend az állások terén, amiből Te is profitálhatsz

A jelenség teljesen új, mert ha jobban belegondolsz, ez a technológia három-négy éve még nem is létezett. Gondold csak el, hogy nem kell annyi álláshirdetésre pályáznod, mert a fejvadászok közvetlenül is felhívnak. Hidd el, egész más alkupozícióban vagy, ha Téged keresnek meg! Már csak amiatt is, mert így nem kell több száz jelentkezővel versenyezned.

És van még egy nagy előnye a közösségi oldalaknak, ami akkor különösen érdekes Neked, ha elmúltál már 45-50 éves.

Ez az új technológia ‘megfiatalít’.

Úgy értem, ha tudatosan jelen vagy a közösségi oldalakon, akkor azt bizonyítod, hogy nem okoz gondot az új dolgok megtanulása, hogy nyitott vagy az újra. Így rácáfolhatsz azokra az előítéletekre, amik a középkorúakkal szemben élnek.

Neked milyen az üzleti adatlapod?

A magyar álláskeresők többségénél azt tapasztalom, hogy a közösségi oldalon fent lévő adatlapjuk nem segíti, hanem hátráltatja a jelentkezésüket.

Példa erre, amikor vicces és nem odavaló fényképeket tölt fel valaki fel az iwiw-re vagy Facebook-ra. Ez csak azért baj, mert minden fejvadász és HR-es megnézi ezeket az adatlapokat valamikor a kiválasztás során.

A másik probléma pedig az, hogy sokan egyszerűen nincsenek jelen azokon az üzleti közösségi oldalakon, amiken a fejvadászok jelölteket keresnek. Ha Téged eddig nem hívtak fejvadászok vagy toborzó cégek, akkor ez lehet az egyik legvalószínűbb oka.

Az egyik kedves barátom egyszer kifakadt, hogy ő a pénzügyi versenyszférában dolgozik, piacképes tudással és jó tapasztalattal, de soha nem hívják fejvadászok. Aztán megmutattam neki a Web2-es módszereimet. Azóta rendszeresen hívják állásokkal kapcsolatban. A múlt hónapban lelkesen újságolta, hogy ugyanazzal az állással két fejvadász is megkereste.

Te is szeretnél hasonló eredményeket?

Az első lépés az, hogy légy jelen ezeken az oldalakon! De ez sokszor még nem elég. Mint minden új technológia használatakor, az üzleti közösségi oldalaknál is fel kell fedezned azokat az apró módszereket, amikkel ügyesen előtérbe helyezheted Magad.

Van például egy olyan dolog, amin elcsúszhat az egész stratégiád, hiába töltöd fel részletesen az adatlapodat. Ha ezt a lépést nem teszed meg, nem fog felhívni fejvadász.

Mivel egy új, de az álláskeresésed szempontjából elengedhetetlenül fontos területről van szó, írtam erről egy hiánypótló tanulmányt “Álláskeresés Web2 eszközökkel” címmel.

Ez a tanulmány ajándék

Ezt a 6 000 Ft értékű tanulmányt ajándékba kapod, ha most megrendeled a Gerilla Önéletrajz és Álláskeresési Módszerek dobozos tréninget.

Álláskeresés Web2 önéletrajz módszerekkel

Ez az önéletrajz tanulmány ajándék

Az “Álláskeresés Web2 eszközökkel” c. tanulmányból megtudhatod, hogy
 • Mit kell ahhoz tenned, hogy megtaláljanak a fejvadászok a közösségi oldalakon (tipp: a kulcsszó optimalizálás még nem elég);
 • Milyen bújtatott álláshirdetéseket használnak a fejvadászok a közösségi oldalakon, melyekkel így a rejtett állásokra is pályázhatsz (erről még én sem tudtam egészen tegnapig);
 • Melyik üzleti közösségi oldalakon kell jelen lenned attól függően, hogy milyen tulajdonosi hátterű céghez, és milyen iparágba pályázol;
 • Mi az az információ, amit ha kiteszel az adatlapodra, sokkal-sokkal meggyőzőbb szakmai képet mutathatsz majd magadról.

“Igen, fel kell zárkóznom a legújabb álláskereső módszerekben, máris megrendelem” >>

Persze a közösségi oldalak nemcsak a fejvadászokkal való együttműködésben segítenek.

Angol Kiegészítő Melléklet

Ha szoktál angol nyelvű pályázatokat írni, akkor biztosan okozott már nehézséget az angol nyelvű önéletrajzod és motivációs leveled elkészítése.

angol önéletrajzEgy jó jelentkezést magyarul sem könnyű megírni, hát még angolul! Bizonyára Te is ültél már tanácstalanul a monitor előtt a megfelelő kifejezést keresve. Ugyanis nem elég azt az önéletrajzunkba írnunk, hogy jól beszélünk angolul, ezt a szövegezésnek tükröznie is kell.

Egy profin megírt angol nyelvű jelentkezéssel hatalmas előnyt teszel szert. Míg a többség legfeljebb közepes minőségű önéletrajzot nyújt be, addig a Te makulátlan angol nyelvű pályázatodat öröm lesz olvasni.

Miután huzamosabb ideig éltem Chicagóban, Londonban, és 8 évet dolgoztam egy brit cégnél, a finomságokra is figyelve tudok Neked segíteni az angol nyelvű pályázatod elkészítésében.

A 44 oldalas “Hogyan Írj Nyerő Pályázatot Angolul c. tanulmányban a következőket találod:
 • 10 db önéletrajz angol nyelven;
 • 10 db kísérőlevél angolul;
 • Angol nyelvű szövegírási segédlet 16 oldalon;
 • Önéletrajz szógyűjtemény (ezeket a szavakat igyekezz használni);
 • Pozíciók megnevezése angolul.

Mindezeket egy angol anyanyelvű lektorral is átnézettem, hogy a melléklet alapján elkészített pályázatod valóban hibátlan legyen.

Kiegészítik a gerilla álláskereső eszköztárat

A közösségi oldalak sokban segítenek Neked abban, hogy hirdetés nélkül is eredményesen pályázhass munkáltatókhoz.

A tanulmányban részletesen foglalkozok azzal, hogy:

 • Hogyan végezhetsz részletes kutatást egy kiszemelt cégről a közösségi oldalon, melyből megtudhatod, hogy van-e nyitott pozíció egy cégnél, milyen a cégkultúra, stb.);
 • Honnan tudhatsz meg olyan információkat, amikre a kísérőlevélben hivatkozva sokkal eredményesebb leszel;
 • Hogyan tudhatod meg a szakmai vezető nevét, akinek akkor is érdemes elküldened a pályázatodat, ha nem hirdetnek állást;
 • Mi az a legális módszer, amivel bennfentes és pontos fizetési információkat szerezhetsz arról az iparágról és pozícióról, amire pályázol.

“Meg szeretném tanulni ezeket a módszereket, kérem az ajándék tanulmányt minél előbb” >>

Önéletrajz GaranciaA garancia továbbra is áll

Ha megvásárolod a Gerilla Önéletrajz és Álláskeresési Módszerek dobozos tréninget, és három hónapon belül nem találsz állást (vagy bármikor a három hónap alatt úgy találnád, hogy nem kínálok elegendő hasznos és új információt), szó nélkül visszafizetem a pénzed.

Hogy mi ebben az üzlet nekem?

Egyrészt biztos vagyok benne, hogy imádni fogod azokat a szinte forradalmi módszereket, amiket mutatok. Legalábbis eddig minden ügyfelemtől ezt hallottam vissza.

Másrészt tudom, hogy amikor valaki állást keres, akkor sokszor szűkösek a forrásai. Többször is meg kell gondolnod, hogy mire költesz, mert minden forintnak megvan a helye. Én ezt tudom. De azt is tudom, hogy a Web2-es álláskeresési és a gerilla önéletrajz technikákra égető szükséged van.

Részlet egy ügyfelem levéléből, melyet egy vásárlás felől érdeklődő olvasómnak írt

“Kedves Kata!

Nekem valóban segített András tanulmánya több szempontból is.

Egyrészt végiggondoltam egy más megvilágításból az addigi álláskereséseimet. Mit mondjak, nagyon érdekes következtetésre jutottam.

Tényleg egy voltam a sok álláskereső közül, akik elküldenek heti 10 pályázatot, főként fejvadász cégeknek – mint kiderült – feleslegesen. Többet ugyanazon séma alapján, tehát nem személyre, azaz munkahelyre szabottan. Nem volt sem az önéletrajzomban sem a kísérőlevelemben semmi figyelemfelkeltő, semmi “más”.

Elolvasva András Gerilla Önéletrajz tanulmányát mindent másként, az instrukcióknak megfelelően csináltam és szinte azonnal változott minden. De nem szeretném elvenni az élményt, amit a tanulmány olvasása és az azt követő tapasztalatok fognak jelenteni Önnek.

Azt egyértelműen elmondhatom, hogy ha korábban lett volna lehetőségem ezen tudás birtokában lenni, sok időt megspóroltam volna felesleges megkeresésekkel.

Hozzáteszem, én már a 3. hírlevél, ill. lecke után megrendeltem Baráth András tanulmányát, s úgy érzem, az első olyan dolog volt álláskeresésem során, amely többet adott, mint amit ígért és amely maximálisan megéri a befektetést.

A tanulásba fektetni a legjövedelmezőbb a fejlődésed szempontjából. Azután fogadj meg mindent, amit elérhetőnek tartasz, és cselekedj, mert csak Veled valósul meg minden! Nélküled nem működik semmi, még a legjobb tanítás sem.

Andrásnak még szeretném megköszönni azt, hogy nemcsak “elad” valamit, hanem utána is maximálisan segíti azt az elvet, amit képvisel.

-Tóthné Frankó Erzsébet, Vác

A kockázat tehát az enyém. Tegyél egy próbát a Gerilla Önéletrajz csomaggal mindössze 17 990 Ft-ért!


Kérlek, töltsd ki az alábbi megrendelő lapot, és pár napon belül a kezedben tarthatod a Gerilla Önéletrajz és Álláskeresési Módszerek csomagot valamint az ingyenes “Álláskeresés Web2 eszközökkel” c. tanulmányt.

Baráth András

Baráth András

u.i. Ne maradj ki ebből az új lehetőségből. Rendeld meg most a dobozos tréninget, hogy mielőbb megtaláld azt az állást, amire vágysz, és amit megérdemelsz!

u.u.i. Ezzel a befektetéssel semmit nem kockáztatsz, mert ha 90 napon múlva nem lenne új állásod vagy csak elégedetlen vagy a tudásanyaggal, akkor visszaküldheted a csomagot, és becsületesen visszafizetem a pénzed.

Megrendelés


Hozzászólások

Kérdésed van? Szólj hozzá a témához!

(A hozzászólásod a belépett neveddel jelenik meg.)