7 dolog, amiről NE írj az önéletrajzban, hogy többet hívjanak állásinterjúra

Írta: Baráth András  |  2017. szeptember 10.  |  c 95 hozzászólás

Talán a Te önéletrajzod is tartalmaz olyan ártatlannak tűnő információkat, amelyek miatt még azelőtt kiszelektálnak a munkáltatók vagy munkaközvetítők, hogy találkoztak volna veled. Hagyd ki az önéletrajzodból ezeket a fölösleges adatokat, és jóval több állásinterjúra fognak behívni.

7 dolog, amiről ne írj az önéletrajzban

Az önéletrajzokra is érvényes a mondás: A kevesebb néha több. A legtöbb álláskereső még mindig úgy gondolja, hogy az önéletrajz egy adatlap, amit a legnagyobb részletességgel kell kitölteni. Valójában azonban az önéletrajz nem egy formanyomtatvány, vagy űrlap, sokkal inkább egy reklámlevél. Mindjárt megérted, miért mondom ezt.

Ahhoz, hogy vonzó jelölt legyél a munkaadók szemében nem elegendő a tények felsorolása, hanem az ELŐNYEIDET is be kellene mutatnod az önéletrajzodban. Komoly kockázat jelent ugyanakkor bizonyos érzékenyebb adatokat is elárulnod. Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy ezeket az információkat félreértik, vagy számodra hátrányosan értelmezik. Hány és hány jelölt csúszik le egy állásról ártalmatlannak tűnő, de fölösleges információk miatt…

Ismerd meg tehát azokat az adatokat, amiket nem ajánlott beírnod az önéletrajzodba!

1. Lakcím

Akár hiszed, akár nem, sok kiválasztással foglalkozó szakember lakcím alapján is szűri a jelölteket. Ha egy olyan munkahelyre jelentkezel, ami túl messze van az otthonodtól, akkor a toborzó attól tarthat, hogy nem bírod majd az ingázást, és ezért be sem hív az állásinterjúra.

A gond ezzel az, hogy a távolság az szubjektív, akár Budapest két, egymástól távolabbra eső kerületére is mondhatják azt személyzetisek, hogy túl sokat kell majd ingázni, és nem hívják be a jelöltet. Én erre azt mondom, Te majd eldöntöd, hogy vállalod a messzebbről való bejárást, ne más döntsön helyetted.

A lakcím tehát egy olyan információ, ami plusz előnyökhöz nem fog juttatni, de adott esetben hátrányos lehet.

2. Az évszámok mellett a hónapok

Írd egyszerűen csak így az időtartamokat: 2009-2012! Ennek előnye, hogy így könnyebben áttekinthető lesz az önéletrajzod, illetve a munkahelyek közti esetleges kisebb, néhány hónapos szüneteket könnyen eltüntetheted. Igazából nincs is annak jelentősége, hogy egy álláskereső 2009. februárjában kezdett el dolgozni a cégnél vagy júliusban.

Ez alól egyedül a legutóbbi munkahely a kivétel, ha már nem dolgozol ott. Tilos ugyanis azt az érzetet kelteni, hogy még tart a munkaviszonyod, mikor valójában már megszűnt.

Minden más esetben azonban nyugodtan használhatod az évszámokat a hónapok megjelölése nélkül.

3. Miért jöttél el az előző munkahelyedről, miért keresel munkát?

A kiválasztás korai szakaszában teljesen fölösleges erről írnod az önéletrajzodban vagy a motivációs levélben. Semmit nem ad hozzá a sikeres pályázatodhoz, rosszabb esetben pedig rontja is az esélyeidet. És a munkáltatók sem várják el, hogy az önéletrajzodban írj erről.

Nyugodtan hagyd ki ezt az információt az önéletrajzodból, majd az interjún elmondhatod – de csak ha rákérdeznek!

4. Életkor, családi állapot

Az életkor alapú hátrányos megkülönböztetés sajnos erősen jelen van a hazai munkaerőpiacon. A közhiedelemmel ellentétben ez nem csak a középkorú vagy idősebb jelöltek esetében jellemző.

Ha például egy 35 éves jelentkező pályázik egy állásra, ahol egy 30 éves osztályvezető lenne a főnöke, akkor lehet, hogy az életkora miatt nem hívják be az illetőt az állásinterjúra. A bizonytalanabb, tapasztalatlanabb vezetők ugyanis nem szeretnek náluk idősebb beosztottakkal dolgozni. Vagy az is lehet, hogy féltik a pozíciójukat.

A tanulmányoknál feltüntetett évszámok alapján persze könnyen kikalkulálható a jelölt életkora. Ez azonban más, mint az első benyomás, amit rögtön a címsorban megjelenő életkor kelt, mielőtt még bármi mást megtudhatna az olvasó a jelöltről.

5. Fizetési igény

A fizetésről idő előtt beszélni csak árthat a jelentkezésednek.

  • Ha ugyanis túl magas összeget nevezel meg, akkor ezzel automatikusan kihúzod magad a jelöltek listáról.
  • Ha viszont túl keveset kérsz, azonnal jelentősen bekorlátozod a későbbi alkupozíciódat, és könnyen elveszítheted a lehetséges fizetésed 10-15 százalékát.

Ezért azt javaslom, hogy ne írd bele a konkrét fizetési igényedet az önéletrajzba. Írd helyette azt, hogy „a fizetési igényem alkuképes”. De ezt is csak akkor, hogy az álláshirdetésben kifejezetten kérik a fizetési igényed megjelölését!

6. Aláírás és dátum

Az önéletrajz nem egy hivatalos dokumentum, amelyet alá kellene írnod, és dátumra sincs szükség. Elég lesz majd a kísérőlevelet aláírnod, de ha elektronikusan küldöd, akkor erre sincs szükség. Azt pedig semmiképp nem javaslom, hogy beszkennelve küldd el az aláírt pályázatodat – ez ugyanis azt a benyomást kelti, mintha másképpen nem tudnál egy Word dokumentumból pdf-et készíteni.

Kíváncsi vagy, milyen önéletrajzot ír egy önéletrajz-tanácsadó? Most ingyen letöltheted az önéletrajzomat erről a linkről >>

7. Semmitmondó pozíciónevek

Rengeteg cég használ olyan pozíció megnevezéseket, amelyek egy kívülállónak, de sokszor még az iparágban otthon lévőknek sem mondanak semmit. Leginkább a multinacionális cégekre jellemző, hogy saját nyelvet kreálnak és rengeteg betűszót használnak. Íme ebből néhány példa: OTC vagy Order to Cash menedzser (ügyfélszolgálat és kintlévőségek kezelése), CSM vagy Customer Supply Menedzsment (logisztika), RTR avagy Record to Report team member (pénzügyi előadó). A sort hosszasan lehetne folytatni.

Ha ilyen megnevezéseket használsz az önéletrajzodban, akkor könnyen lehet, hogy ezeket senki nem fogja érteni, és az egyébként jól megírt pályázatod a kupac aljára kerül. Nevezd a nevén a dolgokat! Például a market advisor helyett nyugodtan használd, az ügyfélszolgálati ügyintéző megnevezést! A közérthetőségen túl ez még azért is hasznos, mert a toborzási munkatársak ezekre a közismert kulcsszavakra keresnek rá önéletrajz-adatbázisokban. Aki ezt használja, azt megtalálják. Aki egy speciális, „rejtjelezett” nyelvet alkalmaz, azt nem.

A fenti szabály alól kivételt képez, ha olyan pozícióban dolgoztál, aminek a megnevezése az iparágon belül jól ismert és ugyanezen iparágon belül akarsz elhelyezkedni. Például az ABAP-programozó megnevezést kevesen értenék, de az informatika világán belül mindenki tudja, miről van szó.

+1 tanács: Mi legyen a címe az önéletrajzodnak?

Ne használd az Önéletrajz, Resumé vagy Curriculum Vitae címet! Ezeknek a címeknek semmi értelme, hiszen egy önéletrajzról ránézésre is látszik, hogy az egy önéletrajz. Ha mégis címet akarsz adni az önéletrajzodnak, akkor az legyen egy figyelemfelkeltő, frappáns cím, amin megakad az olvasó szeme, felkelti a figyelmét, és ezért tovább olvassa. Ha ki tudsz ilyet találni, szuper! Ha nem, akkor egyszerűen hagyd el a címet!

A kivétel erősíti a szabályt

Természetesen a fenti ajánlások esetében is akadnak kivételek. Egy ügyfelem péládul egy ismert, nagy cég vezére mellett jutott személyi sofőri álláshoz. Miután felvették, bejött az irodánkba megköszönni a segítségemet, és akkor ránéztem az önéletrajzára is. Egyből a neve alatt az adatoknál szemet szúrt: „családi állapot: elvált”.

Mondtam neki, hogy jó az önéletrajz, de ennek az információnak igazán nincs helye ott. Azt válaszolta, lehet, hogy a legtöbb állásnál ez így igaz, de egy személyi sofőrnél ez kifejezetten előny, hiszen gyakran vannak késő estébe nyúló utazások és váratlan hétvégi utak is.

A tanulság: vannak ugyan jól bevált, általános szabályok, de mindig az adott pályázat sajátosságait figyelembe véve, a toborzó elvárásait kitalálva kell az információkat adagolnod.

Ért már Téged hátrányos megkülönböztetés egy kiválasztás során? Ha igen, írd meg itt lent a hozzászólásban, hadd tanuljanak a többiek is belőle.

A szerzőről

Baráth András

Baráth András okleveles önéletrajz-szakértő és elhelyezkedési tanácsadó. András álmodta meg és hozta létre 2009-ben a Gerilla Önéletrajz Műhelyt azzal a céllal, hogy segítsen elhelyezkedni az álláskeresőknek az általa kidolgozott gerilla önéletrajz módszerek valamint a modern álláskeresési technikák segítségével. András a legjelentősebb szakmai szervezet, az Önéletrajzírók és Karriertanácsadók Nemzetközi Szövetségének (Professional Association of Resume Writers and Career Coaches) tagja, és vizsgázott szakértője. Büszke arra, hogy az elmúlt hét évben több ezer álláskereső talált új állást az általa tanított álláskeresési stratégiák segítségével.

Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves?
LETÖLTHETŐ INGYENES TANULMÁNY
Íme 5 bevált tipp, amiről minden 40-45 feletti álláskeresőnek tudnia kell. Ha elolvasod és kipróbálod ezt az 5 egyszerű szabályt, akkor:
  • az ÉLETKOROD NEM LESZ többé AKADÁLY az álláskeresésben,
  • könnyedén rá fogsz találni a NEKED VALÓ ÁLLÁSOKRA,
  • MEGFIATALÍTOTT ÖNÉLETRAJZODDAL KI FOGSZ TŰNNI a tömegből,
  • és sokkal TÖBB ÁLLÁSINTERJÚRA fognak behívni, mint korábban bármikor.
Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves e-book