Esettanulmány: Buszvezetőből informatikus. A sikeres pályamódosítás receptje.

Írta: Baráth András  |  2019. január 21.  |  c 1 hozzászólás

Megálmodni és megvalósítani – azt mondják, manapság ennyi az egész. Unod a munkád, szeretnél átevezni egy új területre? Csináld! Mindegy hány éves vagy, mindegy milyen karrierre vágysz, valósítsd meg önmagad! – halljuk lépten-nyomon. De pontosan mi, és mennyi idő is kell egy sikeres váltáshoz? Hogy lesz egy buszvezetőből informatikus 51 évesen? Mik egy ilyen léptékű váltás kihagyhatatlan lépései? Mik a buktatók, és mik a kompromisszumok? Íme egy megtörtént eset, 3 fontos tanulsággal.

 

Tanácsadói munkám során rengeteg sikeres karrierváltással találkozom. Ha azt kérdeznéd, mi a közös pont bennük, azt mondanám, egyetlen dolog: az ÁTGONDOLTSÁG. Ahogy arról a korábbi cikkekben már szó volt (ITT és ITT), csak megfelelő startégiával és kellő önismerettel lehet sikeres bármilyen váltás.

Jó példa erre, egyik ügyfelem, Péter története. Az ő esete többek között azt is jól mutatja, hogy egy nagyobb léptékű (középtávú) pályamódosításhoz bizony sokszor több évnyi előkészítés szükséges.

Géplakatos – árukiszállító – buszvezető – informatikus

Nem kérdés, egy ember életébe több szakma is beleférhet. Péter pl. géplakatosként kezdte a pályafutását, majd 12 év buszvezetői munka előtt pár évig árukiszállítóként is dolgozott. De közben másra vágyott.

Mindig is érdekelte az informatika, tudta, hogy IT szakemberből hiány van a piacon, ahogy azt is, hogy informatikusként pár év után nagy valószínűséggel jóval többet keresne, mint a vidéki buszsofőri fizetése.

Alapos mérlegelés után tehát úgy döntött, hogy ő bizony 45 évesen beiratkozik az egyetemre. Munka mellett levelező karon elvégezte lakóhelyén, a Győri  Egyetem általános rendszergazda szakát.

Vagyis egy jól átgondolt pályaorientáció után 2. lépésként szerzett egy, az új területen elengedhetetlen felsőfokú diplomát.

(Itt zárójelben megjegyezném, hogy Magyarország egyébként még mindig súlyos diplomahalmozó betegségben szenved. Sokan azt gondolják, hogy ha elvégeznek egy újabb egyetemet, vagy egy gyorstalpalót, és 3 hónap alatt szereznek egy plusz oklevelet, akkor majd könnyebben el tudnak helyezkedni. De ez nem így van! Hogy a papír halmozás helyett, mire helyezd inkább a hangsúlyt az álláskeresésben, azt megmutatom csütörtök este a következő ingyenes, élő mini-tréningemen. Regisztrálj itt, ha érdekel ››)

A papír önmagában nem elég

Péter ezt is tudta. Illetve azt, hogy gyakorlat nélkül egy teljesen új szakmában, IT területen nem nagyon rúghat labdába. Így aztán a diploma megszerzése után a buszsofőri állását azonnal feladta, és elhelyezkedett egy református iskolában rendszergazdaként.

Nem túl vonzó állás, nem nagy kihívások, nem túl vonzó fizetés… VISZONT a diploma mellé ez már valós szakmai tapasztalatot jelentett számára a megálmodott új szakterületen.

A papír mellé tehát 3. lépésként (kompromisszumot vállalva fizetésben, munkahelyben) elindult az új szakmájában gyakorlatot szerezni. És amikor már itt is megvolt 2 év rutinja, akkor vette csak célba (51 évesen) a versenyszférában az igazán jó állásokat.

Ráadásul ezt is okosan csinálta: nem a top multicégeket kereste meg, hanem a középvállalatokat, amelyekről tudta, hogy életkor tekintetében valamivel rugalmasabbak, emellett jellemzően nehezebben találják meg a nekik való, jó szakembereket, ergo nagyobb eséllyel pályázhat.

Álom állás, álom fizetés 51 évesen

A történet vége happy end. 51 évesen, egy jól átgondolt pályamódosítás után Péternek végül sikerült  elhelyezkednie informatikusként a versenyszférában, nagyszerű fizetéssel egy nagyszerű cégnél. A közvetlen főnöke 15 évvel fiatalabb nála, de ahogy Péter, úgy ő is és az egész vállalat rugalmas és nyitott, ahol egy percig nem jelent akadályt a munkatársak életkora. (A cég 2018-ban elnyerte az Év megyei vállalkozása díjat is.)

Péter története jól mutatja, hogy valójában elsősorban NEM az életkoron múlik a siker. Sőt, 40-45-50 év felett az ember abban a szerencsés helyzetben van, hogy már egy komoly élettapasztalattal a háta mögött, sokkal nagyobb önismerettel tervezheti meg a jövőjét. Használd ki ezt az előnyt Te is!

Hogy mi az, mi viszont tényleg számít? Mi Péter pályaváltó sikerének valódi titka?

EZ A 3 DOLOG:

1) Jól átgondolt piackutatás és pályaorientáció

Péter középtávú, nem irreális tervet tűzött ki magának. Felmérte az érdeklődési körét, a saját igényeit és az erősségeit, majd megnézte, hogy milyen területeken tudna ezzel érvényesülni a piacon.

Kérdések, amiket itt első körben Neked is érdemes feltenned önmagadhoz:

Milyen képességeimre szeretnék támaszkodni?

Milyen területek jöhetnek szóba?

Mire van kereslet a piacon?

Miért is szeretném ezt a pályát, szakmát?

Mi a célom vele?

Milyen kihívásokat keresek?

Milyen közegben, milyen emberekkel érzem jól magam?

Mik a fontos alapértékek számomra?

Mennyit is szeretnék keresni?

2) Előkészítés

Màsik nagyon fontos dolog, hogy mielőtt belevágott, ügyfelem alaposan felkészítette magát a váltásra. Megtervezte azt, és tett is a céljáért. Felmérte, hogy mi hiányzik számára az új területen: szerzett előbb egy diplomát, majd 2 év gyakorlatot az új szakmában.

Ez számodra is megkerülhetetlen lesz, bármilyen szakterületre is pályázol. Lehet, hogy nem kell feltétlenül beiratkoznod egy egyetemre, de tudnod kell azonosítani, hogy mik azok a lukak, amiket vagy tudásban, vagy gyakorlatban be kell foltoznod, mielőtt váltanál.

3) Álláskeresési rutin

Az, hogy mennyi idő alatt és milyen állásban tudsz elhelyezkedni, az sem egy “sima” munkahelyváltásnál, sem pályamódosításnál nem a szerencse kérdése. Itt is fontos a stratégia.

Péter trükkje az volt, hogy nemcsak álláshirdetésekre pályázott, és 51 évesen elsősorban nem a multicégekhez adta be a jelentkezését. Felmérte a piacot, tudta, hol és hogyan keressen állást az adott szakterületen. Többek között megnézte a Kereskedelmi és Iparkamarák megyei top 50 munkáltatóját, felkutatta a rejtett állásokat, átdolgozta az önéletrajzát, és alaposan felkészült a bértárgyalásra. Így sikerült neki gyakorlatilag 3 és fél hónapon belül elhelyezkednie egy középvállalatnál, álmai állásában, álmai fizetésével. Hogyan tudod felkutatni Te is a rejtett állásokat? Mik azok a trükkök, amiket azonnal be tudnál vetni akár már holnaptól az álláskeresésben? Gyere, hallgass bele csütörtök este az ingyenes, internetes előadásomba, mutatok néhány bevált tippet. Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Kattints!››

Eredményes álláskeresést, és/vagy sikeres pályaváltást kívánok mindenkinek!

A szerzőről

Baráth András

Baráth András okleveles önéletrajz-szakértő és elhelyezkedési tanácsadó. András álmodta meg és hozta létre 2009-ben a Gerilla Önéletrajz Műhelyt azzal a céllal, hogy segítsen elhelyezkedni az álláskeresőknek az általa kidolgozott gerilla önéletrajz módszerek valamint a modern álláskeresési technikák segítségével. András a legjelentősebb szakmai szervezet, az Önéletrajzírók és Karriertanácsadók Nemzetközi Szövetségének (Professional Association of Resume Writers and Career Coaches) tagja, és vizsgázott szakértője. Büszke arra, hogy az elmúlt hét évben több ezer álláskereső talált új állást az általa tanított álláskeresési stratégiák segítségével.

Hozzászólások

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá a témához!

A hozzászóláshoz kérlek használj teljes nevet és várjuk kulturált hozzászólásaidat legyen az akár egyetértő, vagy akár kritikus.


Ponus. Tivadar
2019. január 21. hétfő 17:46

Tisztelt András! megvettem a gerilla könyvet egész jó felkészítő az interjukra szeretném mondani hogy segíts állásban!

Válasz

Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves?
LETÖLTHETŐ INGYENES TANULMÁNY
Íme 5 bevált tipp, amiről minden 40-45 feletti álláskeresőnek tudnia kell. Ha elolvasod és kipróbálod ezt az 5 egyszerű szabályt, akkor:
  • az ÉLETKOROD NEM LESZ többé AKADÁLY az álláskeresésben,
  • könnyedén rá fogsz találni a NEKED VALÓ ÁLLÁSOKRA,
  • MEGFIATALÍTOTT ÖNÉLETRAJZODDAL KI FOGSZ TŰNNI a tömegből,
  • és sokkal TÖBB ÁLLÁSINTERJÚRA fognak behívni, mint korábban bármikor.
Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves e-book