Miért fontos a jó önéletrajz? 4+1 tanács, hogy ne szelektáljanak ki a HR-esek azonnal

Írta: Baráth András  |  2020. május 05.  |  c 1 hozzászólás
A Gerilla Önéletrajz Műhelyben nemcsak az álláskeresők problémát ismerjük, de egy-egy elhelyezkedési folyamat révén nagyon sok cég, HR csapat működését is van szerencsénk testközelből megismerni. Látjuk hogyan dolgoznak, milyen szempontok szerint válogatnak a kiválasztás során. Ebből a megfigyelésből szeretnék most megosztani 4+1 széljegyzetet Veled is. Ezek azok a felkiáltójeles kommentek, amiket magamnak jegyzeteltem az elmúlt hetekben egy-egy konkrét eset kapcsán.

1) Az önéletrajzban a munkáltató nyelvén kell beszélned!

A legtöbb cég checklistákkal dolgozik. Vagyis van egy határozott, többnyire merev elképzelése arról, hogy mi mindennek kell megfelelnie az ideális jelöltnek egy állásra.
Ha az önéletrajzodat látva, ki tudják pipálni az általuk keresett legtöbb pontot, akkor át fogsz jutni a rostán. Ha viszont nem találják meg egyértelműen a CV-dben azokat kulcsmondatokat és információkat, amiket keresnek, akkor hiába vagy egyébként alkalmas a posztra, nem fogsz továbbjutni. Márpedig az önéletrajznak egyetlen feladata van: eljuttatni téged az állásinterjúig.
Mit jelent ez praktikusan?
Nem elég az önéletrajzban lényegretörőnek lenned, nem elég az eredményeidről beszélned, tudnod kell azt is, hogy mik azok a kulcsszavak, amiket a pályázatodban keresni fognak. 
El kell fogadnod a tényt, hogy a cégeknek nincs képzelőereje! Nem fogják belelátni, nem fogják hozzágondolni a pályázatodhoz azt az infót, amit nem mutatsz meg magadról!

2) A korábbi pozícióneveket mindig a megpályázott állásra kell szabnod!

Ki merem jelenteni, hogy az utóbbi pár hétben azzal aratjuk a legnagyobb sikereket ügyfeleimmel, hogy az önéletrajzban a pozícióneveket 100%-ban a megpályázott állásokra alakítjuk.

Csak egy példa: online konzultáción járt nálunk egy srác, aki vállalatirányítási rendszereket bevezető (ERP) tanácsadói pozíciókra pályázott már egy ideje. Tökéletesen megfelelt az állásra, de korábban rendre sikertelenül jelentkezett. Keresgéltük az okokat, és hamar kiderült, hogy az önéletrajzában, a Linkedin profilján és mindenhol ‘system consultant’ pozíciónevet jelölte meg, mint szakmai tapasztalatot.

Mi ezzel a baj? Hát csak annyi, hogy az általa áhított állásra nem így keresnek a cégek, hanem úgy, hogy ‘ERP tanácsadó’, vagy ‘ERP projektmenedzser’.

Bagatellnek tűnik, mégis rengeteget számít, mert egy ilyen nüansznyi hiba miatt rengeteg állásnál ez a srác pl. labdába se rúgott, meg sem találták a cégek, mint potenciális jelöltet.

Az önéletrajzodban tehát mindent pontosan úgy kell tálalnod, úgy kell megfogalmaznod, ahogyan keresik a cégek.

3) Tartalom és stílus

Ha már a tálalásnál tartunk: Mit gondolsz, miért kerül a legtöbb önéletrajz a kukába?
Nem azért, mert nincs kellő számú jó szakember a piacon, épp ellenkezőleg! Most aztán tényleg az van, hogy temérdek önéletrajzot kapnak a cégek, amit (mivel nagyon sok CV-ből válogatnak) nem csak tartalmában, de már ránézésre, küllemében is azonnal rangsorolnak.
Mi következik ebből?
Ha azt akarod, hogy megakadjon a HR-esek szeme az önéletrajzodon, és egyáltalán elolvassák azt, oda kell figyelned a tartalom mellett a dizájnra is! 
Felgyorsult világban élünk, olyanban, ahol a tartalom mellett bizony már a megjelenés, a csomagolás ugyanolyan fontos.
Figyeld csak meg magadon! Szkennelve olvasunk, a lehető legrövidebb idő alatt a legtöbb infót akarjuk megszerezni, és ha nem kapjuk meg egy plakátról, egy képről, vagy akár egy CV-ről ránézésre, amit várunk, ha nem tudja felkelteni és fenntartani az érdeklődésünk, akkor már megyünk is a következőre.
Pontosan így van ez az önéletrajzokkal is!
Kell, hogy tömör, egyedi, releváns és lényegre törő legyen az önéletrajzod, de mindemellett az is fontos, hogy legyen gusztusos, tagolt, olyan, ami felkelti az érdeklődést, és vezeti az olvasó szemét.

JÖN! JÖN! JÖN! – 5 DESIGN GERILLA ÖNÉLETRAJZ MINTA
/MÁJUS 12-TŐL LETÖLTHETŐ/

Ez a tapasztalat számunkra is olyannyira kijózanító felismerés volt, hogy profi grafikus segítségét kértük, és 3 hónapos, komoly munka és egyeztetés után a Gerilla önéletrajzokra is vadonatúj, modern formátumokat dolgozunk ki. Hamarosan elérhető lesz 5 új, design Gerilla önéletrajz minta! Vagyis mostantól nemcsak tartalmában, de formailag is garantáltan működő, csillagos ötös önéletrajzmintákhoz juthatsz hozzá Te is. Május 12-től letölthető!

4) Az általános fogalmaknak kuka

Ahogy valószínűleg neked sem mond sokat egy álláshirdetésben, hogy “versenyképes fizetés, fiatalos csapat, fejlődési lehetőség”. Na pont ugyanígy nem tud mit kezdeni a másik oldalon a munkáltató azokkal az üres kifejezésekkel, hogy “jó kommunikációs készség, csapatjátékos, lojalitás, jó problémamegoldó képesség.”
Ezek üres szavak, amik inkább csak irritálnak, nem igaz?
Fontosak a személyes készségek, de nem az önéletrajzban, és nem így kell őket bemutatni a kiválasztás során. Igaz, hogy az álláshirdetésben az elvárások között találkozhatsz ilyen kritériumokkal is, de a tapasztalom az, hogy ezeket inkább csak azért sorolják fel a cégek, hogy ha magadra ismersz a jellemzőkben, akkor tudd, hogy az ő emberük vagy, és jelentkezz. Az önéletrajzban viszont inkább hátrány, mint előny tartalom nélkül elismételni őket.

Semmitmondó kifejezések helyett minden állításodra konkrét, gyakorlati példát keress! Ha nem tudsz hiteles módon szakmai eredményeket, valós példákat bemutatni, akkor kapásból hátrasorolják az önéletrajzodat.

+1 Linkedin nélkül nem megy

Szintén fontos tapasztalat: a Linkedin ma már egyszerűen megkerülhetetlen az álláskeresésben. Eddig is láttuk azt, hogy fontos, ahogy azt is, hogy sajnos a szakemberek nagy részének nem jó a Linkedin adatlapja. Miért? Mert jó önélatrajz nélkül nehéz tartalommal megtölteni a Linkedin profilokat.
A jó hírem: ha van egy jól struktúrált önéletrajzod, akkor máris van egy jó Linkedin profilod, azonnal van egy jó Profession profilod is, vagyis egy csapásra megsokszorozhatod az elhelyezkedési esélyeidet.

Azt látjuk, hogy hiába van egyre több álláskereső – többek között a fent felsorolt okok miatt – kevés jó jelentkező akad fenn a cégek rostáján. Ezért, illetve költséghatékonysági okokból a munkáltatók a beérkezett önéletrajzok mellett direktben, az adatbázisokon (Linkedin ill. Profession adatbázisain keresztül) is egyre többször direktben is megkeresnek szakembereket.

Ha nem vagy fent Linkedinen, vagy fent vagy, de az adatlapod miatt nem vagy célozható kellően, akkor sajnos hiába szeretnél váltani, nem fognak rádtalálni a cégek.

Fair vagy nem, de tényleg azt kell mondjam, hogy most a jó önéletrajzon múlik MINDEN! Meggyőző önéletrajzzal pillanatok alatt kapuk nyílnak meg előtted. Ha viszont nem tudsz jól pályázni, nem tudod felhívni magadra a figyelmet már az önéletrajzban, akkor hiába vagy jó szakember, egyszerűen nem fogják meglátni benned a lehetőséget a cégek. Ismerd meg azokat az önéletrajz szerkesztési tippeket, amik sikerrel működnek! A következő ingyenes, internetes előadásomban megmutatom neked a legfontosabb Gerilla trükköket! Regisztrálj az ingyenes videó-tréningre itt !››

A szerzőről

Baráth András

Baráth András okleveles önéletrajz-szakértő és elhelyezkedési tanácsadó. András álmodta meg és hozta létre 2009-ben a Gerilla Önéletrajz Műhelyt azzal a céllal, hogy segítsen elhelyezkedni az álláskeresőknek az általa kidolgozott gerilla önéletrajz módszerek valamint a modern álláskeresési technikák segítségével. András a legjelentősebb szakmai szervezet, az Önéletrajzírók és Karriertanácsadók Nemzetközi Szövetségének (Professional Association of Resume Writers and Career Coaches) tagja, és vizsgázott szakértője. Büszke arra, hogy az elmúlt hét évben több ezer álláskereső talált új állást az általa tanított álláskeresési stratégiák segítségével.

Hozzászólások

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá a témához!

A hozzászóláshoz kérlek használj teljes nevet és várjuk kulturált hozzászólásaidat legyen az akár egyetértő, vagy akár kritikus.


Csór Gábor
2020. május 7. csütörtök 17:59

Én most kerültem olyan helyzetbe, hogy több évtizedes múltra visszatekintő folyamatos munka viszonnyal a hátam mögött a munkáltatóm felmondott nekem. Álmomban sem gondoltam volna valaha is megtörténik velem és egyik pillanatról a másikra szertefoszlik az eddigi összes eröfeszitésem .Mindent elölről kell kezdenem, azért is újra meg kell küzdenem hogy egyáltalán bárki is felfigyeljen rám és megtaláljuk a közös hangot ,hogy eredményesen együtt tudjunk dolgozni mindannyiunk megelégedettségére . Valószínűleg rajtam kívűl még rengetegen ( járnak ugyanilyen cipőben. ) Szeretnénk újra dolgozni ,hogy újra önmagunk lehessünk és valóra válthassuk álmainkat. Kívánom mindenkinek beleértve jó magamat is ,hogy ez minél előbb beteljesüljön. Ehhez viszont a szerencsén túl szükség van minden segítségre és támogatásra.

Válasz

Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves?
LETÖLTHETŐ INGYENES TANULMÁNY
Íme 5 bevált tipp, amiről minden 40-45 feletti álláskeresőnek tudnia kell. Ha elolvasod és kipróbálod ezt az 5 egyszerű szabályt, akkor:
  • az ÉLETKOROD NEM LESZ többé AKADÁLY az álláskeresésben,
  • könnyedén rá fogsz találni a NEKED VALÓ ÁLLÁSOKRA,
  • MEGFIATALÍTOTT ÖNÉLETRAJZODDAL KI FOGSZ TŰNNI a tömegből,
  • és sokkal TÖBB ÁLLÁSINTERJÚRA fognak behívni, mint korábban bármikor.
Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves e-book