Miért fontos a jó önéletrajz? 4+1 tanács, hogy ne szelektáljanak ki a HR-esek azonnal

Írta: Baráth András  |  2019. november 12.  |  c Nincs hozzászólás
Talán te is tudod, hogy néhány hónapja belevágtunk a munkaerő-közvetítésbe. Egyre több céggel, HR csapattal kerülünk napi munkakapcsolatba, látjuk hogyan dolgoznak, milyen szempontok szerint válogatnak a kiválasztás során, és meg kell mondanom, rengeteg izgalmas tapasztalatot gyűjtöttünk. Mind közül számomra talán az egyik legfontosabb konklúzió: minden eddiginél nagyobb jelentősége van az önéletrajznak. Íme 4+1 széljegyzet, ezek azok a kommentek, amiket az elmúlt hetekben magamnak jegyzeteltem egy-egy konkrét eset kapcsán.

1) Muszáj a munkáltató nyelvén beszélned!

Az önéletrajznak egyetlen feladata van: eljuttatni téged az állásinterjúig. Ezt pedig csakis úgy érheted el, ha a munkáltató megtalálja a pályázatodban azokat a válaszokat, amiket egy pozíció kapcsán a jelöltekben keres. Mire gondolok?

Nem elég lényegretörőnek lenned, nem elég az eredményeidről beszélned, tudnod kell azt is, hogy mik azok a kulcsszavak, amiket a pályázatodban keresni fognak.

El kell fogadnod a tényt, hogy a cégeknek nincs képzelőereje! Nem fogják belelátni, nem fogják hozzágondolni a pályázatodhoz azt az infót, amit nem mutatsz meg magadról! 

 A legtöbb cég checklistákkal dolgozik. Vagyis van egy határozott, többnyire merev elképzelésük arról, hogy mi mindennek kell megfelelnie az ideális jelöltnek egy állásra. Ha az önéletrajzodat látva, ki tudják pipálni az általuk keresett legtöbb pontot, akkor át fogsz jutni a rostán. Ha viszont nem találják meg egyértelműen a CV-dben azokat kulcsmondatokat és információkat, amiket keresnek, akkor hiába vagy egyébként alkalmas a posztra, nem fogsz továbbjutni.

Konklúzió#1: Az önéletrajzban a munkáltató fejével kell gondolkodnod.

2) A korábbi pozícióneveket mindig a megpályázott állásra kell szabnod!

Ki merem jelenteni, hogy idén azzal aratjuk a JobSolverben a legnagyobb sikereket, hogy a CV-ben megjeleölt pozícióneveket 100%-ban a megpályázott állásra alakítjuk.

Csak egy példa: megfordult nálunk egy srác, aki vállalatirányítási rendszereket bevezető (ERP) tanácsadói pozíciókra pályázott már egy ideje. Tökéletesen megfelelt az állásra, de korábban rendre sikertelenül jelentkezett. Keresgéltük az okokat, és hamar kiderült, hogy az önéletrajzában, a Linkedin profilján és mindenhol ‘system consultant’ pozíciónevet jelölte meg, mint szakmai tapasztalatot.

Mi ezzel a baj? Hát csak annyi, hogy az általa áhított állásra nem így keresnek a cégek, hanem úgy, hogy ‘ERP tanácsadó’, vagy ‘ERP projektmenedzser’.

Bagatellnek tűnik, mégis rengeteget számít, mert egy ilyen nüansznyi hiba miatt rengeteg állásnál ez a srác pl. labdába se rúgott, meg sem találták a cégek, mint potenciális jelöltet.

Konklúzió #2: Az önéletrajzodban mindent úgy kell tálalnod, ahogy keresik a cégek.

3) Tartalom és stílus

Ha már a tálalásnál tartunk: Mit gondolsz, miért kerül a legtöbb önéletrajz a kukába?
Nem azért, mert nincs kellő számú jó szakember a piacon, épp ellenkezőleg: egy-egy pozícióra a cégek általában temérdek CV-t kapnak, amit azonban nem csak tartalmában, de ránézésre, már küllemében is rangsorolnak.
Kell, hogy tömör, egyedi, releváns és lényegre törő legyen az önéletrajzod, de mindemellett az is fontos, hogy legyen gusztusos, tagolt, olyan, ami felkelti az érdeklődést, és vezeti az olvasó szemét.

Felgyorsult világban élünk, olyanban, ahol a tartalom mellett bizony már design, a megjelenés is nagyon sokat számít.
Figyeld csak meg magadon! Szkennelve olvasunk, a lehető legrövidebb idő alatt a legtöbb infót akarjuk megszerezni, és ha nem kapjuk meg egy plakátról, egy képről, vagy akár egy CV-ről ránézésre, amit várunk, ha nem tudja felkelteni és fenntartani az érdeklődésünk, akkor már megyünk is a következőre.

Konklúzió #3: Az önéletrajznál nemcsak a tartalom, a design is fontos.

JÖN! JÖN! JÖN! – 5 DESIGN GERILLA ÖNÉLETRAJZ MINTA – ÚJDONSÁG
Ez egyébként számunkra is olyannyira kijózanító felismerés volt, hogy idén ősszel egy hatalmas újításba vágtunk. Profi grafikus segítségével, 3 hónapos, komoly munka és egyeztetés után a Gerilla önéletrajzokra is egy vadonatúj formátumot dolgozunk ki.
Hamarosan elérhető az 5 új, design Gerilla önéletrajz minta! Vagyis mostantól nemcsak tartalmában, de formailag is garantáltan működő, modern önéletrajzmintákhoz juthatsz hozzá. November 20-tól letölthető!

4) Az általános fogalmak nem működnek

Ahogy valószínűleg neked sem mond sokat egy álláshirdetésben, hogy “versenyképes fizetés, fiatalos csapat, fejlődési lehetőség”. Na pont ugyanígy nem tud mit kezdeni a cég a másik oldalon azokkal az üres kifejezésekkel, hogy “jó kommunikációs készség, csapatjátékos, lojalitás, jó problémamegoldó képesség…”
Ezek üres szavak, amik inkább csak irritálnak, nem igaz?
Fontosak ezek a személyes készségek, de nem az önéletrajzban, és nem így kell őket bemutatni a kiválasztás során. Igaz, hogy az álláshirdetésben az elvárások között találkozhatsz ilyen kritériumokkal is, de a tapasztalom az, hogy ezeket inkább csak azért sorolják fel a cégek, hogy ha magadra ismersz a jellemzőkben, akkor tudd, az ő emberük vagy, jelentkezz. Az önéletrajzban viszont inkább hátrány, mint előny tartalom nélkül elismételni őket.

Konklúzió #4: Hitelesség és gyakorlati példák nélkül kapásból hátrasorolják az önéletrajzodat.

+1 Linkedin nélkül nem megy

Szintén fontos tapasztalat: a Linkedin ma már egyszerűen megkerülhetetlen az álláskeresésben. Eddig is láttuk azt, hogy fontos, ahogy azt is, hogy sajnos a szakemberek nagy részének nem jó a Linkedin adatlapja. Miért? Mert jó önélatrajz nélkül nehéz tartalommal megtölteni a Linkedin profilokat.
A jó hírem: ha van egy jól struktúrált önéletrajzod, akkor máris van egy jó Linkedin profilod, és Profession profilod is, vagyis egy csapásra megsokszorozhatod az elhelyezkedési esélyeidet.

Azt látjuk, hogy – többek között a fent felsorolt okok miatt – kevés jó jelentkező akad fenn a cégek rostáján, ezért, illetve költséghatékonysági okokból a munkáltatók a beérkezett önéletrajzok mellett direktben, az adatbázisokon (Linkedin ill. Profession adatbázisain keresztül) is egyre többször direktben is megkeresnek szakembereket.

Ha nem vagy fent Linkedinen, vagy fent vagy, de az adatlapod miatt nem vagy célozható kellően, akkor sajnos hiába szeretnél váltani, nem fognak rádtalálni a cégek.

Konklúzió #5: Ha van egy ütős önéletrajzod, az alapján fel tudod tölteni a Linkedin profilodat is, így 5-ször olyan gyorsan és könnyen rád fognak találni a cégek.

Fair vagy nem, de tényleg azt kell mondjam, hogy legtöbbször valóban csak egy papírdarabon (a CV-den) múlik a szakmai előmeneteled. Meggyőző önéletrajzzal pillanatok alatt kapuk nyílnak meg előtted. Használd ki ezt a lehetőséged! Ismerd meg azokat az önéletrajz szerkesztési tippeket, amik sikerrel működnek! A következő ingyenes, internetes előadásomban megmutatom neked a legfontosabb trükköket!

A szerzőről

Baráth András

Baráth András okleveles önéletrajz-szakértő és elhelyezkedési tanácsadó. András álmodta meg és hozta létre 2009-ben a Gerilla Önéletrajz Műhelyt azzal a céllal, hogy segítsen elhelyezkedni az álláskeresőknek az általa kidolgozott gerilla önéletrajz módszerek valamint a modern álláskeresési technikák segítségével. András a legjelentősebb szakmai szervezet, az Önéletrajzírók és Karriertanácsadók Nemzetközi Szövetségének (Professional Association of Resume Writers and Career Coaches) tagja, és vizsgázott szakértője. Büszke arra, hogy az elmúlt hét évben több ezer álláskereső talált új állást az általa tanított álláskeresési stratégiák segítségével.

Hozzászólások

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá a témához!

A hozzászóláshoz kérlek használj teljes nevet és várjuk kulturált hozzászólásaidat legyen az akár egyetértő, vagy akár kritikus.


Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves?
LETÖLTHETŐ INGYENES TANULMÁNY
Íme 5 bevált tipp, amiről minden 40-45 feletti álláskeresőnek tudnia kell. Ha elolvasod és kipróbálod ezt az 5 egyszerű szabályt, akkor:
  • az ÉLETKOROD NEM LESZ többé AKADÁLY az álláskeresésben,
  • könnyedén rá fogsz találni a NEKED VALÓ ÁLLÁSOKRA,
  • MEGFIATALÍTOTT ÖNÉLETRAJZODDAL KI FOGSZ TŰNNI a tömegből,
  • és sokkal TÖBB ÁLLÁSINTERJÚRA fognak behívni, mint korábban bármikor.
Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves e-book