Visszamenni a korábbi munkahelyre, biztos, hogy ez jó ötlet?

Írta: Baráth András  |  2019. június 17.  |  c 7 hozzászólás

“2 és fél hónapja vagyok az új munkahelyemen, a próbaidőm lassan a végéhez jár. Az új főnök nagyon elégedett, és mindenki extra kedves velem. Én viszont nagyon nem érzem jól magam. Legszívesebben visszamennék a korábbi állásomba, de ez így enyhén szólva is kellemetlen. Ott már elbúcsúztattak, volt búcsúvacsi, ajándék, meg minden. Hiába tudom, hogy a volt vezetőm visszavenne, mennyire ciki lenne már így visszamenni? Inkább másik állást keresek…”

A cikk elolvasása kb. 5 perc.

Ciki vagy nem ciki, visszamennék!

A fenti levelet egyik Karrier Klubtagunktól kaptam pár hete, de sokszor megkapom ugyanezt a dilemmát tréningeken, konzultáción is.

Mondhatnám nagyképűen, hogy nem is értem a problémát: miért is volna szégyen egy jó céghez visszamenni?! Ha ugyanis pusztán a racionális oldalát nézzük a dolognak, akkor borzasztó egyszerűnek tűnik minden:

A cégnek jó, ha visszamész –  hisz nehezen találni a helyedre megbízható, jó szakembert. És neked is jó – hisz anyagilag nem járnál rosszabbul, és a volt kollégák közt is jól érezted magad, nem igaz?

Ezt egyébként a statisztikák is alátámasztják: kevesen tudják, de a cégek az üres pozíciók kb. 4-5 %-át volt munkatársakkal töltik be.

Akkor hát mi itt a kérdés?

A baj az, hogy az ember nem csupán racionális lény

Ez a dilemma pedig számos további, nem racionális kérdést is felvet:

  • Ha annyira jó volt a munkahelyed, akkor miért mentél el?
  • Ha már egyszer úgy döntöttél, hogy felállsz, akkor nem gondolod, hogy kudarc lenne visszaódalogni?
  • Szerinted mit gondolnak majd rólad a kollégák és főnököd az új helyen?
  • És hogy néznek majd rád az előző cégnél? Gondolod, hogy tárt karokkal fogadnak majd?
  • Miért nem keresel magadnak inkább egy harmadik állást? Miért mindig visszafelé tekintgetsz az életedben?

Jogosnak tűnő kérdések, mielőtt ezekre válaszolnék, hadd meséljem el egy meglehetősen friss élményemet!

Meggondolni magad ér!

Mikor ezt a levelet kaptam, a nagyfiammal épp egy iskolaváltás közepén voltunk. Év elején elhoztuk őt az előző iskolájából, ami szép volt, jó volt, de azt gondoltuk, hogy van ennél jobb.

Hát nem gondoltuk jól. Hosszas tanakodás, és vívódás után arra a döntésre jutottunk, hogy nem várjuk meg a tanév végét sem, inkább visszamegyünk az előző intézménybe.

Okos a gyerek – az iskolának tehát jó, hogy egy jó képességű tanulót kap vissza. És a gyerek is szerette a régi osztályát és a tanítókat – végső soron tehát mindenkinek jó. Mi mégis rettentően tartottunk tőle, hogy visszafogadnak-e bennünket.

Azonban kellemes meglepetés ért: szívesen visszafogadtak bennünket.

A mai napig, mikor ezt a sztorit elmesélem, ugyanazokat a kérdőjeleket látom a legtöbb ember szemében, mint a fenti “visszamenni – nem menni” munkahelyi dilemma esetében. Még maga az iskola is, ahonnan végülis eljöttünk, láthatóan megdöbbent azon, hogy ilyen könnyen visszavettek bennünket tanév közepén, szinte kérdés és sértődés nélkül az előző intézménybe…

De miért is olyan furcsa ez?

Nem a visszatérő ügyfél a legjobb reklám?

Amilyen fontos szabály ez az üzletben, szerencsére annyira terjed ugyanez a nézet manapság a munkahelyeken is. Én legalábbis azt látom, hogy a jobb típusú intézmények és munkahelyek egyik legfőbb ismertetőjele ma már nem a gyümölcsnap és a céges autó, hanem az a hozzáállás, hogy hibázni, sőt meggondolni magadat ér.

Mit jelent ez?

Például azt, hogy jobb helyeken nem csinálnak becsületbeli kérdést abból, hogy ha valaki egyszer feláll tőlük, akkor vissza többé nem veszik. Sőt, ellenkezőleg: pontosan tudják, hogy nem létezik házon belül annál nagyobb referencia, mint egy olyan kolléga, aki visszatért a céghez.

Munkáltatók, akik így gondolják

Persze nem minden cég gondolkodik így Magyarországon. Sőt, nem egy olyan jó hírű vállalatot ismerek, ahol igen fontos alapelv, hogy exkollégát visszavenni nem lehet… De a jó hír az, hogy egyre több felvilágosult munkáltatót lehet találni. Olyan cégeket, akiknél nem probléma, hogy egy kis kitérő után valaki visszamegy hozzájuk dolgozni. Arról, hogy hol és hogyan lehet megtalálni ezeket a cégeket, részletesen beszélek majd élőben a következő ingyenes, internetes mini-tréningemen. Regisztrálj te is az előadásra itt ››

Vannak jó példák a multi cégek között és a KKV-k között is, és bizony tudnék mesélni többek között a saját házunk tájáról is, hiszen nem titok, hogy a Gerilla Önéletrajznál is fordult már meg nem is egy visszatérő kolléga. :) Rengeteg ügyfelemet kísértem már végig, akik végigjárták ezt az utat, és soha nem bánták meg a döntésüket, hogy visszamennek a korábbi cégükhöz.

Én azt tapasztalom, hogy egyetlen dolog a lényeg. Ha a váltás során egy dologra odafigyelsz, akkor tulajdonképpen nem is léteznek a fenti, “rettentő fontosnak tűnő” kérdések.

Mindig legyen kulturált az elválás!

Hogy mennyire felvilágosult és nyitott egy cég, arra ugyebár nincs befolyásod, viszont arra, hogy amikor eljössz, hogyan váltok el egymástól a munkáltatóval, arra nagyon is van! Én ezért mindenkinek azt javaslom:

Bárhonnan is jössz el (akár munkahelyről, akár kapcsolatból, stb.), mindig kulturáltan csináld!

Lehet, hogy Cortez felégette maga mögött a flottát, hogy ne legyen visszaút, de te ne csináld!

Magyarország egy kis ország. Könnyen lehet, hogy az új főnököd felhívja az előző cégedet, vagy csak egyszerűen ismer ott valakit a szakmában, és nem hivatalos információt kér rólad, és arról, hogy milyen volt veled dolgozni.

Ne hagyj rossz benyomást magad után, mert ha jó szájízzel váltok el, akkor nem lesz ciki semmi! Sem az, hogy referenciát kell adni rólad, sem az, hogy mit fognak gondolni rólad, ha adott esetben visszamennél.

Ha szépen váltatok el, ha az utolsó munkanapodig elégedettek lehetnek a munkáddal, és a hozzáállásoddal, akkor meglátod, hogy – ahogy minket a régi iskolában, úgy téged is – tárt karokkal fogadnak majd!

Remélem ezzel a pár szemponttal segíteni tudtam, ha te is hasonló dilemmában vagy. Ha szeretnéd megtudni, hogy mire érdemes nagyon jól odafigyelned az állásváltásnál, ha kíváncsi vagy rá, hogy hol vannak a jól fizető állások, és mi az az átfogó startégia, amivel garantáltan el tudod nyerni a neked való, legjobb pozíciókat, akkor kattints ide és találkozzunk csütörtök este a képernyő előtt! ››

A szerzőről

Baráth András

Baráth András okleveles önéletrajz-szakértő és elhelyezkedési tanácsadó. András álmodta meg és hozta létre 2009-ben a Gerilla Önéletrajz Műhelyt azzal a céllal, hogy segítsen elhelyezkedni az álláskeresőknek az általa kidolgozott gerilla önéletrajz módszerek valamint a modern álláskeresési technikák segítségével. András a legjelentősebb szakmai szervezet, az Önéletrajzírók és Karriertanácsadók Nemzetközi Szövetségének (Professional Association of Resume Writers and Career Coaches) tagja, és vizsgázott szakértője. Büszke arra, hogy az elmúlt hét évben több ezer álláskereső talált új állást az általa tanított álláskeresési stratégiák segítségével.

Hozzászólások

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá a témához!

A hozzászóláshoz kérlek használj teljes nevet és várjuk kulturált hozzászólásaidat legyen az akár egyetértő, vagy akár kritikus.


Rideg Józsefné
2019. június 18. kedd 18:58

Kedves András!
Én is voltam ebben a cipőben. A munkahelyemen több mint 10 év után felmondtak nekem azzal az indokkal, hogy a munkaköröm betöltéséhez nincs német nyelvtudásom. Időközben egy munkatársnőt már beiskoláztak, hogy ezt a munkakört ellássa. Három év múlva egy régi kolléganő jelezte, hogy meghírdették az állást. Én úgy voltam vele, hogy korábban mindenkivel jól kijöttem csak egyes vezetőnek nem tetszettem. Tudván a vezetőség váltásról beadtam a pályázatomat és azonnal visszavettek. Innen mentem nyugdijba és nem bántam meg sőt büszke voltam. Szerintem lényeges, hogy milyen körülmények között jön el a dolgozó, korábban mit tett le az asztalra és milyen kollektíva vette körül.
Üdvözlettel

Válasz

Horváth Nikolett
2019. június 18. kedd 12:01

Kedves András!
Abszolút egyetértek azon véleményeddel, hogy nem szégyenfolt az életünkben visszatérni az előző munkahelyre.
Saját tapasztalatom van e téren.
Először is a visszatérés egyfajta megkönnyebbülést hozott számomra, másodsorban a kollégáim és főnököm hálás tekintetét soha nem feledem.
Valóban. Egy régi munkatárs sok dolgot megoldott már, ismerjük egymás erősségeit és gyengébb oldalát. (Új seprű jól söpör, de a régi tudja, hol van a "szemét"...) Ezen ismérvek alapján bizton állíthatom, hogy bátran vállaljuk fel kevésbé jó döntésünket! Hibázunk, tévedünk, különböző okok miatt váltunk. Azonban ha az új munkahelyen nem érezzük jól magunkat, s a volt helyünkről békében és szeretettel távoztunk, akkor nyissuk visszafele. Elvem, hogy minden ajtót úgy kell becsukni magunk mögött, hogy az bármikor könnyedén kinyíljon, ha bekopogunk rajta...
Mindennek van pszichológiája az életben, hallgassunk hát a megérzéseinkre. Ha sokáig maradunk egy számunkra idegen, hideg és barátságtalan miliőben, legyen a díjazása bármennyi, megbetegszik a lélek, majd testi tüneteket produkál.
Ne várjuk meg!
Üdvözlettel: Niki

Válasz

Ro
2019. június 17. hétfő 18:59

Szerintem is visszamehet a régi cégéhez, csak a búcsúajándékot is adja vissza, ha nem romlott még meg. Ha pedig italt kapott, akkor igyák meg közösen, és fizessen egy wellcome vacsorát. Különben a Mindenható is jobban szereti a megtért bárányt. Végül ahogy a költő mondaná"ha napba nézel és elveszted a látást, a szemed okold ne a nagy sugárzást".

Válasz

Ottó
2019. június 17. hétfő 14:59

Jó ötlet vagy sem, ezt főleg egy dolog határozza meg szerintem, ami nem más mint az ok, amiért elment az ember. Abban az esetben jó lehet, (szerintem ez kevés százalék) ha pl. mondjuk elcsábították a régi helyéről az illetőt mindenféle ígéretekkel és aztán az új helyen rosszabbul érezte magát, nem találta meg a számításait az ember akkor valóban el lehet gondolkodni a visszatérésen, de sajnos nem biztos, hogy abba a 4-5 százalékba kerül, akit úgy fogadnak, mint például Balázst.
Nagy részt viszont, ha valaki önszántából ment el egy munkahelyről annak az okai: nem érezte jól magát ott, nem becsülték meg, túl nagy stressz volt, ami akár az egészségét is veszélyeztette vagy nem tudott megélni az ottani fizetéséből, stb. Ha ezen okokból távozott és utána visszamegy akkor szerinte mi fog megváltozni.? Semmi. Egy idő után újra keresni fog és el fog ismét menni.
Összefoglalva: nem minden fekete és fehér, minden eset egyedi és az okok a fontosak amik a hátérben voltak és azok döntik el a kérdésre a választ.

Válasz

András
2019. június 17. hétfő 14:58

Steve Jobs is visszament! ;-)

Válasz

Balázs
2019. június 17. hétfő 13:54

Csak megerősíteni tudom a cikkben foglaltakat. Én is elmentem a cégemtől jobb munka és magas fizetés reményében, és kiderült, hogy a fizetés tényleg magasabb, de minden más rosszabb, mint az előző helyen. Mail-kapcsolatban maradtunk az előző főnökömmel, és leírtam neki, hogy nem érzem jól magam. Mivel figyeltem a kulturált elválásra annak idején, már jött is vissza a válasz, hogy bármikor visszamehetek. Meg is történt. Én is féltem attól, hogy nem örömmel fognak a többiek visszafogadni, de szerencsére nagyot tévedtem! Visszavettek a régi munkakörömbe egy magasabb fizetéssel, és nagyobb felelősséggel, és figyelnek arra, hogy jól érezzem magam, jobban támaszkodnak rám, mint a váltás előtt.

Válasz

László
2019. június 17. hétfő 13:52

Szerintem melegítve, csak a káposzta jó.
Se párkapcsolatot se munkahelyet *ismételni* nem szabad.
Amiért véget ért, annak oka volt.
Új út, új idő többet ér.

Válasz

Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves?
LETÖLTHETŐ INGYENES TANULMÁNY
Íme 5 bevált tipp, amiről minden 40-45 feletti álláskeresőnek tudnia kell. Ha elolvasod és kipróbálod ezt az 5 egyszerű szabályt, akkor:
  • az ÉLETKOROD NEM LESZ többé AKADÁLY az álláskeresésben,
  • könnyedén rá fogsz találni a NEKED VALÓ ÁLLÁSOKRA,
  • MEGFIATALÍTOTT ÖNÉLETRAJZODDAL KI FOGSZ TŰNNI a tömegből,
  • és sokkal TÖBB ÁLLÁSINTERJÚRA fognak behívni, mint korábban bármikor.
Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves e-book