Ami a Titok-ból kimaradt… így vonzd be a sikert az álláskeresés során

Írta: Baráth András  |  2016. április 08.  |  c 16 hozzászólás

A héten az álláskeresés pszichológiáját tanulmányoztam, és újra rábukkantam egy nagy jelentőségű kutatásra, amelyet szeretnék most elmesélni Neked. Azért írom, hogy nagy jelentőségű, mert pszichológus kutatók olyan felfedezéseket tettek, amelyek gyökeresen meg tudják változtatni valakinek a teljesítményét, és ezáltal az életét.

A titok c. könyv illusztrációja

 

Nem tudom, olvastad-e a A Titok c. könyvet, ami hallatlan sikert aratott néhány éve. Csak azért kérdezem, mert ha olvastad, és hittél a Titokban, akkor rossz hírem van számodra.

A tudományos kutatások ugyanis bizonyos fokig ellentmondanak a könyvben foglaltaknak…

A Titok c. könyv – az én olvasatomban – arról szól, hogy be tudjuk vonzani az életünkbe a sikert, a gazdagságot és a boldogságot. Ehhez mindössze arra van szükség, hogy nap mint nap elképzeljük magunkat úgy, mintha már elértük volna azt a bizonyos állapotot, amire vágyunk. (Sokan ezt hívják vizualizálásnak.) A Titok szakértői azt állítják, hogy a mindennapok során a negatív gondolatokat egyszerűen ki kell zárni a fejünkből.

A pozitív vizualizáció használata az önfejlesztésben korántsem új. Az elmúlt évtizedekben Hogyan legyünk sikeresek típusú könyvek százai említették úgy, mint a siker egyik fontos eszközét.

Kimaradt egy fontos dolog

Két tudományos kutatás is kétségbe vonja, hogy a pozitív vizualizáció önmagában előnyös lenne. Viszont bemutatják egy olyan változatát, amely tényleg kirobbanó eredményekhez segíthet hozzá bárkit, így Téged is.

A Pozitív fantáziák elszívják az életerőt c. kutatás a közelmúltban jelent meg. (Positive fantasies about idealized futures sap energy – Heather Barry Kappes, Gabriele Oettingen)

A szerzők, akik New York Egyetem és a Hamburgi Egyetem pszichológiai tanszékén dolgoznak, nem kevesebbet állítanak, mint hogy a pozitív fantáziálgatás valójában negatívan hat a teljesítőképességünkre és az elért eredményekre. Ennek fő okát abban jelölték meg, hogy a pozitív vizualizáció lecsökkenti az energiánkat.

Arról van szó a kutatók szerint, hogy amikor beleéljük magunkat egy pozitív jövőbeni élethelyzetbe, például hogy elnyertük egy szuper állást, és ennek hatására újra boldogok leszünk, az életünk rendeződik, akkor ezek a gondolatok becsapják az agyunkat.

A tudatalattink ugyanis bedől a manipulációnak, emiatt megnyugszunk, és nem fordítunk annyi energiát cselekvésre, mint amennyire az elképzelt állapot elérésére valójában szükség lenne.

Az álmokat szembe kell állítani a valósággal

Csakis akkor lehet hatásos a pozitív vizualizáció, állítják a kutatók, ha az elképzelt pozitív állapotot szembeállítjuk a valósággal, és sorra vesszük azokat a veszélyeket is, amelyek megakadályozhatják, hogy elérjük a céljainkat. A pozitív fantázia + negatív kontraszt az a nyerő kombináció, amely a legnagyobb energiával fog ellátni bennünket ahhoz, hogy a célunk eléréséhez szükséges munkát véghezvigyük.

De ez tényleg működik?

Egy másik kutatás, a Hatásos önszabályozás a célok elérésében c. tanulmány szerzői ezzel teljesen megegyező felismerésre jutottak. (Effective self-regulation of goal attainment, Gabriele Oettingen, Gaby Hönig, Peter M. Gollwitzer)

A kutatók egy igen szemléletes kísérletben bizonyították, hogy a pozitív vizualizáció általában nem elég a jobb eredményekhez. Ám egy kis módosítással valóban csodákra képes. A kísérletben 55 fiatal német gyermek vett részt (mind 10-12 év körüliek), akik a kísérlet keretében kezdtek először angolt tanulni.

A diákokat három csoportba osztották

1) Az első csoportot olyan instrukciókkal látták el, hogy képzeljék el, milyen jó lesz majd, amikor folyékonyan beszélnek angolul (pozitív vizualizáció). Ezt követően azonban az esetleges akadályokat és veszélyeket is végiggondoltatták a diákokkal. Például leíratták velük, hogy milyen érzés lesz, ha a céljukat mégsem érik el, azaz nem fognak megtanulni angolul. (Ez volt a negatív kontraszt.)

2) A második csoportot csak a pozitív képek átgondolására kérték.

3) A harmadik csoportot pedig csak a negatív lehetőségek és következmények végiggondolására kérték.

A diákok teljesítményét aztán többféleképpen mérték:

 • A kutatók két hét elteltével kitöltöttek a diákokkal egy értékelést, hogy saját bevallásuk szerintük milyen szorgalmason tanulták a nyelvet.
 • Szintén a kísérlet kezdetéhez képest két héttel a tanárokkal is értékeltették a diákokat, hogy ki milyen jól haladt.
 • Két hét illetve három hónap elteltével pedig egy nyelvi tesztet is kitöltöttek a diákokkal, ami a nyelvtudás szintjét mérte fel.

Szerinted mi lett az eredmény?

Azok a diákok érték el magasan a legjobb eredményeket, akik az első csoportba tartoztak, tehát akik a pozitív fantáziálás után átgondolták a negatív lehetőségeket is. Ez a csoport magáról is azt állította, hogy nagyon szorgalmasan dolgozott. De ennél is beszédesebb, hogy a tanáraik és az objektív nyelvi tesztek is azt mutatták, hogy jobban fejlődtek, mint a tisztán pozitív, vagy tisztán negatív gondolattársítást elvégző csoport diákjai.

Mi ebből a tanulság?

Az első és legfontosabb tanulság, hogy írd le a céljaidat. Mivel ez a blog elsősorban álláskereséssel foglalkozik, ezért ha mást nem is, de az elhelyezkedéssel kapcsolatos céljaidat kérlek mindenképp írd le!

Ennek részeként végezz el egy pozitív vizualizációs gyakorlatot:

Képzeld el, hogy végre olyan állásod van, amit régóta szerettél volna! Milyen érzés lenne ez? Mi lenne a legfontosabb változás, amit ez az életedbe hozna? Gondold végig, és írd le!

Itt azonban nem szabad megállnod!

Most jön a negatív kontraszt:

Képzeld el, hogy mégsem valósul meg, amit annyira szeretnél. Mi akadályozhat meg Téged abban, hogy belátható időn belül olyan állásod legyen, amilyet szeretnél? Gondold végig, hogy mi jöhet közbe, ami miatt egyszerűen nem találsz új állást? Milyen következményei lennének ennek? Kérlek ezt is írd le!

Biztosan vannak olyanok, akik szerint ez csak hókusz pókusz. De ha Te nyitott vagy az új módszerekre és a tudományos kutatások által bizonyított érvekre, akkor érdemes lehet komolyan venned a célok kitűzését és dokumentálását.

Azt azonban ne felejtsd el, hogy nem elegendő csak a pozitív életképeket átgondolni, mint ahogy a Titok c. könyv írja. Az álmainkat szembe kell állítanunk a jelenlegi helyzetünkkel és a lehetséges veszélyekkel ahhoz, hogy legyen elég energiánk és motivációnk elvégezni a sikerhez szükséges munkát.

Én személy szerint nagyon érdekesnek találtam a fent bemutatott kísérleteket, és mindenképp alkalmazni fogom a javasolt módszereket. Ez azonban biztosan nem az egyetlen helyes út a célok és eredmények elérésében. Te milyen módszereket használtál már eredményesen? Ha van öt perced, kérlek írd meg itt a blogon!

Jó hétvégét kívánok!

András

A szerzőről

Baráth András

Baráth András okleveles önéletrajz-szakértő és elhelyezkedési tanácsadó. András álmodta meg és hozta létre 2009-ben a Gerilla Önéletrajz Műhelyt azzal a céllal, hogy segítsen elhelyezkedni az álláskeresőknek az általa kidolgozott gerilla önéletrajz módszerek valamint a modern álláskeresési technikák segítségével. András a legjelentősebb szakmai szervezet, az Önéletrajzírók és Karriertanácsadók Nemzetközi Szövetségének (Professional Association of Resume Writers and Career Coaches) tagja, és vizsgázott szakértője. Büszke arra, hogy az elmúlt hét évben több ezer álláskereső talált új állást az általa tanított álláskeresési stratégiák segítségével.

Hozzászólások

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá a témához!

A hozzászóláshoz kérlek használj teljes nevet és várjuk kulturált hozzászólásaidat legyen az akár egyetértő, vagy akár kritikus.


Balazs Niki
2016. május 1. vasárnap 07:50

Kedves Andras, mar egy ideje kerestem az ehhez hasonlo cikkeket. Megtenned nekem, hogy megadod a hivatkozasi listat (angolul vagy magyarul) amibol ezt a cikket irtad? Vagy ez csak a Positive fantasies about idealized futures sap energy – Heather Barry Kappes, Gabriele Oettingen tanulmany alapjan irtad? Tudsz meg esetleg olyan tanulmanyokat, irasokat, amelyek arrol szolnak ami a Titokbol kimaradt? Ha igen nagyon szivesen elolvasnam oket, ha megteszed, hogy megosztod velem. Koszonettel: B.Niki

Válasz

Ildikó
2016. április 10. vasárnap 20:10

Szia András!
Nagyon Sokat Segít Nekem a hogy olvasom a soraidat!
Én most úgy érzem magam,mint amikor a számítógépnek össze omlik a rendszere! Igen amiről szó van,hogy pozitívan kell gondolkodni ez valóban így van!
Én ezt már több mint 10-éve kezdtem csak úgy magamtól és ennek segítségével egy nagyon súlyos betegségből talpra tudtam állni! A munkám során is többször segített ez a gondolkodás! De most valami megszakadt és Fogalmam sincs hogy hogyan tovább!
Nagyon figyelmesen olvasom a leveleidet és próbálok
újra erőt meríteni belőle,de valamiért nem megy!
Abban bízom talán Te tudnál segíteni!
Baráti Üdvözlettel:
Ildikó

Válasz

Szaszák Ria
2016. április 10. vasárnap 13:42

Kedves András,

Én anno ( amikor még újdonság számba ment az "új felfedezés" - a TITOK),elolvastam,mert már én magam is féltem az önnön negatív beállítottságomtól. E könyv, ill. film adta meg az első lökést,hogy változtatni tudjak gondolatvilágomon, és ezzel új irányba vinni életemet. Azóta is fejlesztem ezt a "képességet" és érzem is hatását,bár voltak időszakok ( hullámvölgyek) amikor nem igazán működött,de nem adtam fel és bíztam a "csodában". Most, elolvasva a közzétett cikket, döbbentem rá,hogy ÉN EZT ,ha tudattalanul is, de ÍGY alkalmaztam (alkalmazom) . Viszont meg is döbbentett, mivel manapság mindenhol csak a POZITÍV gondolatokra koncentrálás és azok gyakorlása olvasható. Ugyanakkor elgondolkodtatott ez az "új" aspektus, hogy akkor annak a több ezer sikeressé vált embernek,hogy segített mégis CSAK a TITOK ? ( hisz dokumentációk támasztották alá,hogy működik)... Összezavart kissé, de ki fogom bogozni. :)
Maradok üdvözlettel, további jó munkát és "kutatást" kívánva:

Ria

Válasz

Süttő G. Ildik
2016. április 10. vasárnap 11:48

Egyetlen problémám van a kísérlettel kapcsolatban nevezetesen az hogy van egy harmadik faktor.
Ez pedig a véletlen. A nyelvtanulás esetében pl. adódhat, hogy váratlanul hosszabb időre Angliába kell költöznöm, mert a családtagom/tagjaim ott jutottak egy visszautasíthatatlan munka ajánlathoz. Ebben az esetben belép a kényszer faktor, mivel meg kell értetnem magam egy idegen ország polgáraival a saját nyelvükön. Szerintem ez a leghatásosabb nyelvtanulási formula....

Baráti üdvözlet... :-)

Válasz

Csúcs Mária
2016. április 9. szombat 21:56

Kedves András!

Én most a gyógyulásomra vízuálok. Olvastam a Titok könyvet. Én egyből megértettem belőle, hogy a pozitív gondolkodás, a vízuálás , önmagában nem elég, tenni is kell, méghozzá nem is kevesen a megvalósulásért.

Válasz

Kata
2016. április 9. szombat 19:51

Kedves András!

Már hosszú ideje hogy követlek,elolvasom a tanácsaidat.
Talán egyszer szóltam hozzá. Még egyszer sem kellett önéletrajzot be adnom.
Eddig személyes meghallgatás alapján vettek fel. Valahogy szerencsém volt.
Most munka helyet szeretnék váltani ,amihez lehet hogy kel önéletrajz.
Én úgy gondolom pozitív gondolkodás nélkül nincs eredmény. Hogy az akadályok
átgondolása,leírása biztosan jó, mert a cél érdekében jobban odafigyel az ember
és a siker sem marad el. Én is szoktam arra gondolni, hogy mitől nem sikerülhet
az állas betöltése,de nem szoktam le írni. Pedig a tudat alatti leírva,látva jobban
rögzíti. A célt ezáltal könnyebben elérhetjük. A szakma váltást a tanácsodra tettem,
amit szeretek csak keveset keresek. Most szintén nagy változás előtt állok. Mással szeretnék foglalkozni . Tehát újból tanulni kel . Elkövetek mindent ,hogy sikerüljön.

Köszönöm, hogy eddig is segítettél. Minden jót kívánok! Kata

Válasz

miska72
2016. április 9. szombat 19:37

A titok is nagy hazugság! Minden hazugság, és szemfényvesztés. Becsapják a másikat. elhitetik veled, hogy neked az kell. Új telefon, autó, bár mi. A maggyőzés, hogy vedd meg, mert-e nélkül semmi, és senki vagy! Lefognak nézni! Kifognak nevetni! Már a szomszédnak is UHD-s 3D tévéje van! Te még HD Redyt nézel???

Válasz

Kádár Enikő
2016. április 9. szombat 19:12

Kedves András!
Felkértek, hogy tartsak egy előadást az anyajegyekről, jó és rosszindulatú bőrelváltozásról, melanomáról, stb. Gondoltam, miért ne? Az emberek jobban megismernek, esetleg más területen is lesz még több lehetőségem, ki tudja?
Diákat készítettem, latin-magyar, grafikon, anatómia, egész jól megcsináltam az előadást. Persze ott motoszkált bennem: még sohasem csináltam ilyet, mi lesz, ha nem jön el senki, ha elfelejtem, amit mondani akartam, ha unalmas lesz...Aztán azt gondoltam, oké, meg tudod csinálni, ez csak 20 perc az életedből. Az egész olyan ambivalens érzés volt.
Eljött a nagy nap. A célközönség az érettségi, ill. felsőfokú végzettségű emberek lettek volna, legalábbis így tájékoztattak.
Beléptem a félig telt terembe, a hallgatók 10%-a volt az eredeti célközönség, a többiek közmunkások. Hoppá.
Ott állok, tele a fejem latin szöveggel, a diákon képek, magyar szöveg alig.
Az előttem lévő előadó elmondta, azt amire készült, az emberek mocorogtak- unták a dolgot. Én a következőképpen döntöttem: megcsinálom, méghozzá úgy, hogy az a 90% élvezze azt, amit mondani akarok.
A diákat csak a fényképek miatt használtam, leültem a lépcsőre és magyarul, érthetően, mintha Mariska nénivel beszéltem volna meg, miért nem jó a szolárium, stb. Az emberek csak néztek, meg se moccantak, felálltam, közöttük sétáltam, megszólítottam őket, néha nevettek- szóval jól döntöttem, amikor ezt a taktikát választottam. Lehet, hogy az a 10 % többet várt volna el egy előadástól, de még én is élveztem a dolgot, ezek az emberek közel kerültek hozzám akkor, abban a 20 percben.
Kell, hogy pozitívan álljon az ember ahhoz, amit csinál, de fel kell készülni váratlan eseményekre is. Mindig, ha valami újat csinálok, a kisördög azért munkálkodik bennem. S az is kell, ha hirtelen megváltozik egy adott szituáció, tudjak hozzá alkalmazkodni. Az, hogy hogyan döntünk, az út, amit választunk, az többnyire utólag derül ki, hogy jó volt-e. Hiszem, hogy a Titok segít abban, hogy lássam, milyen eredményeket tudok elérni, a gondolataim, cselekedetem rávilágít arra, hogy akár felfigyelhet rám valaki, tehát kell. Kell, mint motiváció, kell, mint pozitív gondolkodás, kell, mint álmodozás, de önmagában nem működik. Vissza kell jönni a materiális világba, és elképzelni a legrosszabbat is. Így kerek az egész.

Szeretettel: Enikő
A szervezők adtak volna tiszteletdíjat, de nem fogadtam el. Abban a 20 percben ötven ember jól érezte magát, én meg fantasztikusan, és ennyi elég is.

Válasz

Erzsébet
2016. április 9. szombat 18:38

Kedves András!
Olvastam a Titok című könyvet, sőt DVD-n is többször megnéztem. A csoda várása, álmaink vizualizálása nagyon jó út, de egyetértek azzal, hogy nem elég. Tapasztalatból mondom. Először is azonosulni kell az elérendő céllal, élvezni, szeretni kell amivel foglalkozom, tehát nagyon érdekel, ezért örömmel csinálom. Tudatomban van az is, hogy a célom eléréséig lesznek nem éppen kedvemre való dolgok, amiket el kell végeznem, vagy külső nehézségek, amire előre felkészülök lelkileg. Hosszú távra osztom be az energiámat, ilyenkor ez a fő vonal az életemben, minden mást beosztva végzek, néha le is kell mondani dolgokról a célom elérése érdekében. Engem kifejezetten energiával tölt fel, ha nehézségekbe, akadályokba ütközöm. Ilyenkor megsokszorozódik az energiám, türelmem, eszembe nem jut feladni az eltervezett célomat. Megkeresem a továbbjutásomhoz az utat, kitartással dolgozom tovább. Eddig még mindig sikerült! Örülök az elért eredményeknek, meg is ünneplem. Szeretem a kihívásokat, kipróbálni magamat új helyzetekben. Állandóan nyitott szemmel és nyitott füllel járok, ami nagyon sokat segített és segít az életem folyamán. Rengeteg tapasztalatot lehet így gyűjteni, amik később váratlan helyzetekben bejönnek, szinte nem is tudom honnan, és pillanat alatt ugrik be a megoldás. Véleményem, hogy ismerni kell a negatív oldalt is, hiszen azokat kell kikerülgetni, hogy célba érjünk.

Válasz

  miska72
  2016. április 9. szombat 19:46

  Csak egy kérdés. Álmai mindenkinek vannak. ÁLOM!!!! Mindenki gazdag akar lenni. Nem milliomos, csak ne keljen szűkölködni aggódni a számlák miatt. Lakás, autó, ha valami tönkremegy tudjon venni másikat azonnal, és ne keljen hónapokat, éveket spórolni. De mi van, ha valaki rossz tanuló volt. Élmai attól még lehetnek??? Igen. Na most ez az ember utcaseprő, vagy gyárban takarít. Mondjuk, még szereti is a takarítást, mint Andris hozta, hoztad a lottós nénit, aki 160 milliót nyert. Na ott te takaríthatsz boldogan, meg lelkesen, meg örömmel, akkor is egy senkiként halsz meg. Nem fogsz összetakarítani magadnak egy lakást, Max egy sátrat. Hiába is álmodik takarítóként saját kis 60 m2-es panel lakásról kifestve, felújítva. Marad az albérlet, és az álom.................................

  Válasz

Baráth András
2016. április 9. szombat 18:23

Köszönöm, hogy megosztjátok a gondolataitokat. Ezek juttatták eszembe az egyik legrosszabb beidegződést, ami gyakran hónapokkal elnyújtja az álláskeresést.

Amikor valaki rátalál egy olyan álláslehetőségre, ami tetszik neki, és a cégnél is pozitívan viszonyultak hozzá, akkor sok esetben előfordul, hogy az illető beleszeret ebbe az állásba, és teljesen leáll a többi kereséssel.

A legrosszabb, amikor a munkáltató még hitegeti is a jelöltet, hogy aztán hetekkel vagy hónapokkal később mégis egy nemleges válasszal térjen vissza hozzá, már ha egyáltalán adnak visszajelzést.

Mivel az álláskereső teljesen leállt a kereséssel ebben a lehetőségben bízva, gyakorlatilag értékes heteket vagy hónapokat vesztegetett el. (És ez nagyon gyakran előfordul, nem véletlenül hozom most fel.)

Szóval ha kinézőben vagy egy izgalmas munka egy jó cégnél, akkor persze bízz abban, hogy el fogod nyerni, de gondolj arra is, hogy mi van, ha esetleg mégsem. És bármilyen közelinek is tűnik az állás, addig ne állj le a kereséssel, amíg alá nem írtad a munkaszerződést!

Válasz

  miska72
  2016. április 9. szombat 19:57

  Kedves András!

  Velem is ez történt. Munkakölcsönző cég volt tavaly. megnyertem a pályázatot, azt a cég nem választott ki. Ja most ahol vagyok, nekem két IQ tesztet kellett kitöltenem. Egyet a munkakölcsönzőnél, aki megállapítja megállapította, alkalmas vagyok, a megpályázott feladatra, aztán a munkaadónál is. Na egyik ismerősöm is bejutott a céghez, céges ember lett. Neki csak a cég általi IQ teszt feladatot kellett megcsinálni. A cégnél a kérdésekre volt 30 perc, 8 perc alatt végeztem!!! Én voltam az első, de azok szakmai kérdések voltak. A munkaerő kölcsönzőnél, meg tényleg IQ teszt volt. megfigyelőképesség. Rajzóra. Vonalak összekötése. :) Akkor összeadás fejben. Szorzás fejben. Számsorok összehasonlítása mi a hiba. mennyi szám nem egyezik a számsorban a két oszlopban. Ja a kérdés!!! Ha egy cég megbíz egy munkaerő kölcsönző céget, hogy keressen neki a munkára értelmes embereket, akiknek a végzettsége, képzettsége megfelel a feladathoz, és ki is választ, akkor a cég miért utasít el, gyárlátogatás, személyes találkozás nélkül??? :) Jó a kérdésem András?

  Válasz

Dinnyés Anett
2016. április 9. szombat 18:03

Igen,én is olvastam a Titok című könyvet.Sok helyen próbálkoztam állást keresni de a betegségem miatt mégsem vettek fel.Van benne valami,hogy a pozitív képzelgést párosítani kell a reális és lehetséges negatív dolgokkal.Én is beleéltem magam a sikerbe,de sajnos az ellenkezőjét tapasztaltam.Ez nagyon rosszul érintett.

Válasz

Schafranek-Lugosi Judit
2016. április 9. szombat 17:57

Kedves András!
Tudom, hogy a vonzás törvénye működik, ám valóban vannak benne buktatók.
Az egyik tanfolyam végén, vizsga előtt két héttel elkezdtem mondogatni magamban, hogy olyan tételt húzok, amit tudok. De ahhoz, hogy ez működhessen, néhány tételt meg is kellett tanulnom. És lőn csoda, olyan tételt húztam, amelyiket tudtam. Ha egyet sem tanulok meg, nincs az a pozitív gondolkodás, ami eredményt is hozna. A tanulság nekem ebben az volt, ami abban a nyelviskolás kísérletben, hogy kell pozitívan gondolkodni, vizualizálni, de tenni is kell az eredményért. Ölbe tett kézzel pozitívan gondolkodni nem fog eredményt hozni senkinek. Régi bölcs mondás: "Segíts magadon, Isten is megsegít"

Válasz

Szabó Andrea
2016. április 9. szombat 14:20

Kedves Értekező!

Szerintem emberfüggő, hogy kinek mi az előnyös, milyen módszer!
Mert itt vagyok pl.én .... Én tudni illik minden fontos dolgot előre megnézek, beszkennelek az agyamba -és várom a csodát...- a csoda azonban nem mindig érkezik meg! Na , de miért is van ez?? - talán nem számoltam a negatív elemekkel...? -Dehogynem! Csak , hogy szebbnek -jobbnak gondolom a társadalmat, a lehetőségeket-és a világot , mint amilyen! Ezért huppanok le a hátsófelemre!
A másik reláció, hogy eleve a negatív irányra fókuszálok, de az nem jó, mert rossz lesz a hangulatom, s akkor hozzá sem fogok!- Tehát marad a "csodába" vetett hit! :)
Amikor mégis a "csoda" jön be, akkor azonban szárnyallok!!! Olyan lendületett ad, hogy az másoknak is szemetszúr! A siker minden nehézséget feledtett, minden sikertelen próbálkozást felülír! -szerintem, ha sikeres akarsz lenni, merj nagyot álmodni!
Magam részéről mindenkinek nagy álmokat , nagy ötleteket, -és elég erőt kívánok, hogy túlélje a csalódásokat!

Válasz

Béla
2016. április 9. szombat 10:01

Kedves András,

Olvastam a Titok című könyvet. Sőt azóta - 4 éve - elvégeztem a Dr. Domján László által tartott agykontroll tanfolyamot, ill. annak ultra változatát is. Ez egy stresszcsökkentő elmefejlesztő módszer, amivel az ember tud önmagán és másokon is segíteni.
Ami biztos, hogy az addigi életemet megváltoztatta. Egyszerű vizualizációs technikái bárki számára elsajátíthatók. Ha programozol a céljaidért, a végén van egy ilyen mondat, amit hozzá tesz: az történjen az ügyben, ami mindenkinek a legjobb.
Ez a Jose Silva által elterjesztett módszer Amerikából származik. Röviden Silva féle mentális szerszámkészletnek hívják. Egy ideje kevesebbet vagyok beteg, kipihentebb vagyok, jó ötleteim vannak. Szerintem ezek egy leendő munkaadó számára is hasznosak lesznek.
Köszönöm a figyelmet.

Üdv:
Béla

Válasz

Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves?
LETÖLTHETŐ INGYENES TANULMÁNY
Íme 5 bevált tipp, amiről minden 40-45 feletti álláskeresőnek tudnia kell. Ha elolvasod és kipróbálod ezt az 5 egyszerű szabályt, akkor:
 • az ÉLETKOROD NEM LESZ többé AKADÁLY az álláskeresésben,
 • könnyedén rá fogsz találni a NEKED VALÓ ÁLLÁSOKRA,
 • MEGFIATALÍTOTT ÖNÉLETRAJZODDAL KI FOGSZ TŰNNI a tömegből,
 • és sokkal TÖBB ÁLLÁSINTERJÚRA fognak behívni, mint korábban bármikor.
Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves e-book