Mi kell ahhoz, hogy haladni tudj a karrieredben?

Írta: Baráth András  |  2020. augusztus 25.  |  c 1 hozzászólás

Minden ember szeretne boldog lenni, egyre több pénzt keresni, szeretne a szakmájában is a helyén lenni, karriert építeni és elismerést kapni. Mi kell ehhez? Ezt szeretném megmutatni Neked ebben a cikkben.

Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek van legalább egy olyan ismerőse, aki évek óta elégedetlen a karrierjével. Ő az az ember, akinek egyébként van jó állása, ért is ahhoz, amit csinál, minden feladatnál 100 százalékosan odateszi magát, mégsem ott tart, ahol szerinte kellene. 

Nem annyit keres… 
Nem olyan pozíció szinten tart…
Sokkal többet dolgozik, mint más…
Mégsem olyan megbecsült a szakmájában, mint amivel ő elégedett lenne…

Ezért aztán sanda szemmel nézi azokat a társait, akik látszólag fele annyi szorgalommal és tudással szépen lépdelnek egyre magasabb és magasabb pozíciókba. 

Mit tudnak ők jobban? Hol rontom el? Mi kell a sikeres karrierhez?

Ezek talán számodra is ismerős kérdések lehetnek. És szinte abban is biztos vagyok, hogy most sok olvasóm lemondóan legyint: “Ugyan már, András! Kapcsolatok, szerencse, smúzolás. Ez kell manapság mindenhez.” :)

Én azonban szeretném megosztani Veled, hogy, több ezer karrierutat megtapasztalt szemmel mit látok. 

Aki ismer, azt tudja rólam, hogy mielőtt elindítottam a Gerilla Önéletrajz Műhelyt, jó nevű cégeknél voltam különböző szintű vezetői pozíciókban. Bátran mondhatom, hogy szép karriert futottam be, a sikeres karrierépítést tehát egyrészt saját magamon is megtapasztaltam, másrészt az elmúlt 10 évben tanácsadóként is rengeteg sikersztorival találkoztam. Mi a közös ezekben a történetekben? 

Egyetlen dolog: A TUDATOSSÁG.

Tudatosan kell építkezni méghozzá az alábbi három szinten egyszerre:

  1. Önsimeret – Én ki vagyok, milyen típusú szakember vagyok?
  2. Kompetenciák – Melyek a szakmámban az előrelépéshez szükséges, fejlesztendő kulcskompetenciák?
  3. Szakmai ismeretek – Képes vagyok-e a folyamatos fejlődésre?

Ha mindhárom területre odafigyelsz, akkor nemcsak a karriered fog jó úton haladni, de egy csomó felesleges feszültségtől is megkíméled magad.

Máris elmagyarázom, hogy mire gondolok!

Expert vagy menedzser?

Ahhoz, hogy a helyeden legyél és sikeresnek is érezd magad a karrieredben, mindenek előtt tudnod kell magadról, hogy milyen típusú szakember vagy. Minden kompetencián lehet változtatni ugyanis, mindenkiből lehet vezetőt faragni, csak nem biztos, hogy érdemes. 

Ha például te tudod magadról, hogy nagyon sok energiát kivesz belőled, ha mások előtt kell prezentálni, ha nagyon nem érzed jól magad a vezetői helyzetekben, esetleg fontosabb számodra a munka-magánélet egyensúlya, és nem akarsz extra feszültségeket az életedben, akkor hiába jutsz el vezetői szintre, hiába fogsz tripla annyit keresni, akkor is elégedetlen leszel. 

Sikeres karrier annyit tesz, önazonos karrier – ezt soha ne felejtsd el!

Előrelépni nem csak vertikálisan lehet

Főleg fiatal pályakezdőknél látom, hogy elkezdik a szakmát egy munkahelyen, jól érzik magukat a cégnél, izgalmas feladatokat kapnak, de ha nem lépdelnek feljebb a ranglétrán viszonylag gyorsan és könnyen, akkor továbbállnak. Pedig karriert építeni nem csak vertikálisan lehet, sőt! 

Vezetővé válni, pozícióban is feljebb lépdelni a legtöbb esetben következmény.

Ha Te szorgalmas vagy, mindig új és új területekbe beleásod magad, szakmailag is tudatosan fejleszted magad, akkor egyrészt haladni fog a karriered, horizontálisan egyre nagyobb lesz a mozgástered. Másrészt minél több területen jártas vagy, előbb-utóbb vertikálisan is fel fognak rád figyelni. Erre számos példát tudnék mesélni Neked. Ha érdekel, hogyan tudsz a pozíciók között a legjobb stratégiával váltani, akkor várlak szeretettel a csütörtök esti, ingyenes, online mini-tréningemen, amire itt tudsz regisztrálni. ››

Az előrejutáshoz bizonyos kompetenciákat fejlesztened kell

Senki nem születik profi tárgyalónak vagy szónoknak, és mindenkinek adódnak gyengébb területei. De vannak olyan készségek, amiket minden szinten és minden pozícióban tudatosan kell fejlesztened, ha előrelépést akarsz. Akár szakértői, akár vezetői karriert szeretnél építeni, az alábbi 5 területre mindenképpen energiát kell fektetned:

1. Kommunikáció
2. Self-branding
3. Fókuszáltság
4. Önérvényesítés
5. Önmotiválás

Ezen kívül természetesen minden pozíció szinthez vannak bizonyos kulcskompetenciák. Hogy melyik karrierszinten melyek ezek, és hogyan tudod őket felhúzni, arról Wavrik Gábor szervezetfejlesztő, felsővezető mentorunk tart többek között egy nagyon ütős tréninget a Gerilla Mentor Klubban. Ajánlom Neked is ezt a tudásanyagot, többet is megtudhatsz róla hamarosan itt a zárt Gerilla Mentor csoportunkban! 

Ha végigolvasva ezt a cikket esetleg Te is úgy érzed, hogy nem vagy a helyeden, 10-15 éve csinálsz valamit, de úgy érzed, mégsem jutsz előrébb a karrieredben..

akkor kérlek, gondold végig, hogy melyik az a pont, amire esetleg eddig egyáltalán nem, vagy nem eléggé fókuszáltál! Eléggé tudatos vagy? Kellő energiát fordítasz arra, hogy képezd magad? Odafigyelsz arra, hogy a munkádban horizontálisan is fejleszd magad? Ne feledd, bárhol is tartasz most az életedben, ha ezekre kicsit is odafigylesz, Te is bármikor szintet léphetsz, és bármikor beelőzhetsz balról a munkahelyeden!

 

A szerzőről

Baráth András

Baráth András okleveles önéletrajz-szakértő és elhelyezkedési tanácsadó. András álmodta meg és hozta létre 2009-ben a Gerilla Önéletrajz Műhelyt azzal a céllal, hogy segítsen elhelyezkedni az álláskeresőknek az általa kidolgozott gerilla önéletrajz módszerek valamint a modern álláskeresési technikák segítségével. András a legjelentősebb szakmai szervezet, az Önéletrajzírók és Karriertanácsadók Nemzetközi Szövetségének (Professional Association of Resume Writers and Career Coaches) tagja, és vizsgázott szakértője. Büszke arra, hogy az elmúlt hét évben több ezer álláskereső talált új állást az általa tanított álláskeresési stratégiák segítségével.

Hozzászólások

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá a témához!

A hozzászóláshoz kérlek használj teljes nevet és várjuk kulturált hozzászólásaidat legyen az akár egyetértő, vagy akár kritikus.


Ro
2020. augusztus 26. szerda 20:06

Nagyon jó felvetés, de engem az érdekelne, hogy ha egy vezetőn úgy áll a vezetői pozíció, mint tehénen a gatya, akkor hogyan mondjuk meg neki, hiszen fürdik a vezetői „mindent jobban” tudok öntudatban. Vagy hagyjuk megbukni szépen lassan, mi őrlődjünk vagy meneküljünk el. Van-e a cégen belül visszaút presztízs veszteség nélkül. És ha mondjuk én vagyok az az alkalmatlan vezető, akkor hogyan veszem észre. Tulajdonképpen mi a rosszabb, alul pozícionált beosztott vagy felül pozícionált vezető. Nekem ez fogas kérdés!

Válasz

Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves?
LETÖLTHETŐ INGYENES TANULMÁNY
Íme 5 bevált tipp, amiről minden 40-45 feletti álláskeresőnek tudnia kell. Ha elolvasod és kipróbálod ezt az 5 egyszerű szabályt, akkor:
  • az ÉLETKOROD NEM LESZ többé AKADÁLY az álláskeresésben,
  • könnyedén rá fogsz találni a NEKED VALÓ ÁLLÁSOKRA,
  • MEGFIATALÍTOTT ÖNÉLETRAJZODDAL KI FOGSZ TŰNNI a tömegből,
  • és sokkal TÖBB ÁLLÁSINTERJÚRA fognak behívni, mint korábban bármikor.
Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves e-book