Mi várható a munkaerőpiacon nyáron?

Írta: Baráth András  |  2020. június 29.  |  c Nincs hozzászólás

Mi a helyzet a koronavírus korlátozások feloldása után? Beindult-e már az álláspiac? Hol van kereslet? Érdemes-e egyáltalán most váltani, vagy jobb, ha a nyarat úgy, ahogy van elfelejtjük? Szerencsére jó hírekkel (is) tudok szolgálni!

Koronavírus korlátozások előtt és után

Emlékszel még márciusig miről szóltak a hírek? “Dübörög a gazdaság”, “óriási munkaerőhiány van”, a cégek “lasszóval keresik a jó szakembereket”. 

Természetesen nem volt könnyű mindenkinek gyorsan és jó állásban elhelyezkednie a koronavírus előtt sem, de ahogy március 11-én kihirdették a vészhelyzetet, gyakorlatilag befékezett a teljes magyar gazdaság.

A vírus kapcsán bevezetett korlátozások (kijárási-, gyülekezési korlátozás) miatt rengeteg cég árbevétele egyik napról a másikra nullára esett vissza. A turizmus és a hotelek után az éttermek, a szolgáltató szektor szinte teljes egésze (fodrászok, kozmetikusok, előadóművészek, taxisok, stb.) és sok egyéb kis-és középvállalkozás kényszerült napok alatt teljes bezárásra. És bizony pár hét után a nagyobb cégek is kezdték bejelenteni a létszámstopot, kényszer szabadságolásokat, elbocsátásokat. 

Jó mutató erre a legnagyobb online állásportál, a Profession, ahol március elején még 11.800 körüli álláshirdetés volt elérhető, majd április első hetére ez a szám leesett kb. a harmadára, 4 000-4200 álláshirdetésre.

Néhány szektort nem érintett annyira a vírus, sőt, ahogy ebben a cikkben is összefoglaltam, voltak olyan területek (pl. élelmiszeripar, webshopok, logisztika, futár cégek stb.), ahol kifejezetten megugrott, és azóta is viszonylag nagy a munkaerőkereslet. 

Összességében azonban elmondható, hogy 2020 tavaszán – a 2008-2009-es válságra emlékeztető módon – egyik napról a másikra lett sokkal kevesebb az álláslehetőség, miközben folyamatosan jelentek meg a piacon az új és újabb álláskeresők. Elindult egyfajta harc a pozíciókért.

Kik tudtak elhelyezkedni a koronavírus alatt?

Szerencsére mi azt láttuk, hogy ügyfeleink nagy része még a legnagyobb mélyponton – április közepén – is viszonylag könnyen és gyorsan állást találtak, aminek két fő oka volt: Egyrészt mint kiderült, a Gerilla módszerek a mostani krízisben is ugyanolyan jól működnek. (Ami egyébként nem véletlen, hiszen ezeket a technikákat a 2008-2009-es válságban, egy ehhez nagyon hasonló álláspiaci időszakban dolgoztuk ki.)

Másrészt – ahogy korábban is láttuk – az a szakember bizony kortól, lakhelytől függetlenül jelentős lépéselőnybe tud kerülni, aki ismeri a piacot, meg tudja találni nemcsak a meghirdetett, de a rejtett állásokat is, és már az önéletrajzában el tudja adni magát.

Vagyis felkészültséggel, szisztematikus álláskereséssel és jó módszerekkel a legnagyobb versenyben is lehet jó állást találni.

Itt van például Kata visszajelzése, aki a koronavírus kellős közepén váltott sikerrel:

“A konzultációnkat követően átírtam az önéletrajzom tartalmilag és formailag is. Összesen 13 állásra jelentkeztem. 5 helyről egyáltalán nem kaptam választ 4 helyről azt a választ kaptam, hogy vagy betöltötték már az állást vagy nem választottak ki az első körre. 2 helyen tovább szerettek volna menni, de én úgy döntöttem a cég és a pozíció pontosabb ismeretében, hogy nem szeretnék tovább menni az első interjú után. 2 helyről kaptam ajánlatot az interjúk végén…szerintem ez hatalmas siker, kevesebb, mint 2 hónap alatt :-) Mindkettő jóval magasabb bruttó bérrel, juttatásokkal. Mindkét megajánlott pozíció nagy előrelépést jelent a karrieremben. Végül nem volt könnyű döntés, de döntöttem, és már április 2-án kezdek az új helyen.”

Mi a helyzet most?

Említettem a jó híreket. :) Mikor ezt a cikket írom – június végén – szépen látszik, hogy fokozatosan kezd magához térni az álláspiac.

A korlátozások megszűnése óta érezhetően beindult a toborzás, a legtöbb cég újraindult, és bár messze vagyunk a vírus előtti számoktól, de ha most ránézel a Proession állásportálra, Te is látni fogod, hogy 7700-7800 körül van már a meghirdetett pozíciók száma. Vagyis már most kétszer annyi, mint április elején, ami szintén jól mutatja a trendet. Ügyfeleim is hasonló hírekről számolnak be, ma már ugyanúgy napi 4-5 sikeres elhelyezkedésről kapjuk az üzeneteket.

Szeretnélek tehát megnyugtatni: ha most vagy állásváltásban, vagy megszűnt a korábbi munkád és több ügyfelemhez hasonlóan Neked is s-o-s új állást kell találnod, akkor igenis VAN OKOD BIZAKODNI. 

Nem kell megvárni a szeptembert!

Fontos azonban látni, hogy idén sincs nyári uborkaszezon a toborzásban, sőt! Most érdemes mindenkinek odalépni a gázra.

A munkaerőpiacra eddig is jellemző volt, hogy  – a közhiedelemmel ellentétben – nyáron soha nem állt le, maximum visszaesett kicsit a kiválasztás tempója a szabadságolások miatt. Nincs tehát nyári leállás. Egyetlenegy uborkaszezon létezik a toborzásban, ez pedig a karácsony időszaka. Ezt sokan nem veszik figyelembe, és hajlamosak a váltást őszre halasztani, te ne tedd ezt!

Annál is inkább, mert kicsit benne van a levegőben a vírus újraéledése, és azt látom, hogy a cégek is igyekeznek időben felkészülni egy esetleges őszi 2. hullámra, és megszerezni ehhez a kulcsembereiket.

Másrészt ne felejtsük el, hogy hiába indult be az élet, továbbra is óriási verseny marad a jó pozíciókért, amire az őszi álláskeresési kedv várhatóan még rátesz majd egy lapáttal. Mi például a napokban hirdettünk meg a cégen belül egy állást és rengeteg jelentkezést kaptunk.

A 3 legfontosabb tanácsom tehát a nyárra

1. Ne menj a tömeggel! Növeld az elhelyezkedési esélyeidet azzal, hogy a többségtől eltérően már most beleveted magad az álláskeresésbe! 
2. Ne csak a Professionon keress állást, mert a pozíciók 85%-át nem drága hirdetés alapján töltik be ebben az időszakban (sem) a cégek! Ismerd meg az összes többi álláskeresési technikát is!
3. Használd a Gerilla módszereket, mert működnek! Ha érdekel, konkrétan milyen álláskeresési technikákkal tudnak elhelyezkedni ügyfeleim jelenleg, akkor várlak a következő élő, online mini-tréningemen. Az előadás ingyenes és otthonról, online követheted. Regisztrálj itt! ››

Mielőbbi sikeres elhelyezkedést, és szép nyarat! :)

 

A szerzőről

Baráth András

Baráth András okleveles önéletrajz-szakértő és elhelyezkedési tanácsadó. András álmodta meg és hozta létre 2009-ben a Gerilla Önéletrajz Műhelyt azzal a céllal, hogy segítsen elhelyezkedni az álláskeresőknek az általa kidolgozott gerilla önéletrajz módszerek valamint a modern álláskeresési technikák segítségével. András a legjelentősebb szakmai szervezet, az Önéletrajzírók és Karriertanácsadók Nemzetközi Szövetségének (Professional Association of Resume Writers and Career Coaches) tagja, és vizsgázott szakértője. Büszke arra, hogy az elmúlt hét évben több ezer álláskereső talált új állást az általa tanított álláskeresési stratégiák segítségével.

Hozzászólások

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá a témához!

A hozzászóláshoz kérlek használj teljes nevet és várjuk kulturált hozzászólásaidat legyen az akár egyetértő, vagy akár kritikus.


Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves?
LETÖLTHETŐ INGYENES TANULMÁNY
Íme 5 bevált tipp, amiről minden 40-45 feletti álláskeresőnek tudnia kell. Ha elolvasod és kipróbálod ezt az 5 egyszerű szabályt, akkor:
  • az ÉLETKOROD NEM LESZ többé AKADÁLY az álláskeresésben,
  • könnyedén rá fogsz találni a NEKED VALÓ ÁLLÁSOKRA,
  • MEGFIATALÍTOTT ÖNÉLETRAJZODDAL KI FOGSZ TŰNNI a tömegből,
  • és sokkal TÖBB ÁLLÁSINTERJÚRA fognak behívni, mint korábban bármikor.
Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves e-book