5 ok, amiért ne használd az Europass önéletrajzot

Írta: Baráth András  |  2016. május 02.  |  c 15 hozzászólás

Mindig meglep, hogy még mostanában is milyen sok álláskereső remél gyorsabb elhelyezkedést az Europass önéletrajztól. A valóság azonban az, hogy az elmúlt években a legtöbb szakembernek csalódást okozott ez teljesen fölösleges önéletrajz „újítás”, amit csak az Európai Unió rengeteg pénzből működtetett promóciós lélegeztetőgépe tart életben.

Ha gondolkoztál már az Europass önéletrajz sablon használatán, vagy most is ilyet használsz, akkor mindenképpen olvasd el ezt a cikket, mert könnyen kiderülhet, hogy nem ez a megfelelő megoldás a számodra.

Europass önéletrajz-minta helyett

Különböző szakmai rendezvényeken gyakran találkozom  karrier-tanácsadó és fejvadász kollégákkal és ilyenkor sokféle téma szóba kerül. Gyakran szoktunk vitázni arról, hogy melyik álláskeresési technikák működnek legjobban, de amikor az Europass önéletrajz kerül szóba, akkor hirtelen mindig egység támad közöttünk.

Abban ugyanis kivétel nélkül minden szakértő egyetért, hogy az Europass önéletrajz nem hatékony, nehéz vele dolgozni. Ugyanez a vélemény uralkodik az Önéletrajzírók és Karrier-tanácsadók Nemzetközi Szövetségének tagjai között is. (Onnan tudom, hogy a szervezetnek én is tagja vagyok.)

Igazából nem is értem, hogy mi szükség volt az Europass önéletrajz minta kifejlesztésére. Mit reméltek az Európai Unió bürokratái? Azt gondolták, hogyha létezik amerikai önéletrajz, akkor feltétlenül léteznie kell egy európai formátumnak is? Vagy azt, hogy ha ezzel pályázol, akkor korszerűbb és európaibb leszel?

Mi hát a gond az Europass önéletrajzzal?

Van egy pár probléma, nézzük szépen sorban!

1) Sablonos, minden Europass önéletrajz egyforma

Az önéletrajz egyik fontos feladata, hogy kiemeljen Téged az állásra pályázók tömegéből. Gondolj bele, amikor egy álláshirdetésre több száz pályázat érkezik, akkor mennyi esélyed van arra, hogy el is olvassák az anyagodat?

Az Europass önéletrajz egy olyan sablonos megoldás, ahol a különböző álláskeresők önéletrajzának kinézete, szerkezete nagyon hasonló. Éppen ellentétes ez azzal, ami egy gerilla önéletrajz lényege. Meggyőződésünk szerint egy jó önéletrajzzal arra törekedni, hogy a műfaj keretein belül egy kicsit egyediként pozicionáljuk magunkat.

A legtöbb állásinterjún előszeretettel kérdezik, hogy “miért kellene Önt felvennünk erre az állásra”. Itt is arra kíváncsiak, hogy miben vagyunk mások, miben tudunk többet nyújtani mint a többi jelentkező. Ezt már az önéletrajzban is érzékeltetnünk kell, hogy egyáltalán behívjanak állásinterjúra.

Szeretnél valóban működő önéletrajzot? Akkor töltsd le most mintának teljesen ingyenesen az én önéletrajzomat >>

2) Az Europass önéletrajzot nehéz olvasni

Ez az a tényező, ami miatt a legtöbb személyzetis és HR szakember nem szereti az Europass önéletrajzot. Ennek az önéletrajz sablonnak nehezen áttekinthető a struktúrája, alig különülnek el egymástól az egyes munkakörök. Sokszor csak hosszas keresgélés után derül ki, hogy milyen cégnél is dolgozott a jelölt.

A sajátos felépítés miatt sok olyan Europass önéletrajz kerül a kezembe, ami három vagy akár négy oldal hosszú. Több év gyakorlatából, számos toborzási szakember és személyzeti tanácsadó visszajelzéseiből tudjuk ugyanakkor, hogy az ideális önéletrajz mindössze legfeljebb kétoldalas.

3) Az Europass önéletrajz nem tartalmaz célkitűzést

A jó önéletrajz elmondja az olvasónak, mi a célod, vagyis hogy milyen állásra jelentkezel, vagy milyen pozíció érdekel. Ha ez nincs meg, akkor a toborzó csak szakmai tapasztalatodat böngészve próbálhatja kideríteni, hogy vajon milyen “kaliberű” szakember vagy és mi a szakterületed. Amikor azonban valakinek 200 önéletrajzot kell átnézni egy-két óra alatt, akkor erre a szemezgetésre nincs ideje.

Most mondhatod azt, hogy “de hát ott van a kísérőlevél, abban benne van”. Elvileg igen, de több kutatás (és ezekkel egybecsengő saját tapasztalataim szerint) a kiválasztást végző szakemberek 80 százaléka az önéletrajz elolvasásával kezdi a szelektálást. Ha az nem kelti fel az érdeklődését, akkor a kísérőlevelet el sem olvassa.

Ha szeretnél valóban működő önéletrajzot, akkor töltsd le most az én önéletrajzomat mintának teljesen ingyenesen >>

4) Születési dátum közvetlenül a dokumentum elején

Az Europass sablon is azzal kezdődik, amivel sok hagyományos önéletrajz is: a születési dátummal.

Korábban már többször írtam, hogy egy középkorú vagy idősebb jelöltnek elég az elmúlt 15 év szakmai tapasztalatát felsorolni. Teljesen irreleváns ma már, hogy mit csinált például 1987 és 1991 között, hiszen azóta már 25 év eltelt, és rengeteg minden megváltozott. Így a szakmai tapasztalat alapján már nem ordít róluk, hogy “öreg motorosok” vagyunk.

Egy 40 évnél idősebb pályázó akár a tanulmányok mellől is „lefelejtheti” az évszámokat. Ha az álláskereső mégis beírja a számokat, és így kikalkulálható az életkor, legalább akkor sem azzal szembesül először a pályázatot olvasó, hogy a jelentkező 1958-ban született. Mert akkor lehet, hogy egyből félre is teszi az anyagot.

Ha egy színvonalas önéletrajzzal sikerül felkeltenünk a személyzetis, vagy a tanácsadó érdeklődését, akkor legalább végig olvassa azt, és talán az életkor ellenére is fontolóra veszi a jelöltet. A lényeg, hogy ne az életkor adja a legelső benyomást!

5) Nyelvtudás bemutatása az Europass önéletrajzban

Kevés ennél kacifántosabb megoldást láttam… Minden egyes nyelvnél minősíteni kell a beszédértés, beszédkészség és íráskészség színvonalát. Ráadásul mindezt központilag megadott kategóriák ( B1, A1, A2 stb.,) szerint, amit még a kiválasztással foglalkozók sem mindig értenek.

A nyelvtudás bemutatásánál igazság szerint bőven elég annyi, hogy alapszintű, társalgási szintű vagy tárgyalási szintű a nyelvtudás. (A munkáltatók számára nem a hivatalos papírok, hanem a valós nyelvi készségek a fontosak.) A többi csak a helyet fogalja.

De mégis milyen önéletrajzot használjak?

Az egyetlen érv az Europass önéletrajz mellett az szokott lenni, hogy külföldre eredményesebben lehet vele pályázni. Ügyfeleim tapasztalata alapján azonban úgy látom, hogy egy jól megírt gerilla önéletrajz ugyanúgy használható külföldön is, mint idehaza.

Csak akkor javaslom az Europass önéletrajz használatát, ha kifejezetten ezt kérik a kiírásban. Minden más esetben az Europass önéletrajz sablon helyett olyan önéletrajzra van szükséged, ami jól áttekinthető, kiemel Téged a többi jelentkező közül és megmutatja, hogy miben leszel a leendő munkáltatód hasznára.

 

A szerzőről

Baráth András

Baráth András okleveles önéletrajz-szakértő és elhelyezkedési tanácsadó. András álmodta meg és hozta létre 2009-ben a Gerilla Önéletrajz Műhelyt azzal a céllal, hogy segítsen elhelyezkedni az álláskeresőknek az általa kidolgozott gerilla önéletrajz módszerek valamint a modern álláskeresési technikák segítségével. András a legjelentősebb szakmai szervezet, az Önéletrajzírók és Karriertanácsadók Nemzetközi Szövetségének (Professional Association of Resume Writers and Career Coaches) tagja, és vizsgázott szakértője. Büszke arra, hogy az elmúlt hét évben több ezer álláskereső talált új állást az általa tanított álláskeresési stratégiák segítségével.

Hozzászólások

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá a témához!

A hozzászóláshoz kérlek használj teljes nevet és várjuk kulturált hozzászólásaidat legyen az akár egyetértő, vagy akár kritikus.


Csilla Nyikes
2019. július 11. csütörtök 11:00

Tisztelt Mindenki,

En szemely szerint soha nem kuldtem Europass oneletrajzot, sot eddigi tapasztalataimra hivatkozva az egyik legunalmasabban osszeallitott template cv. Nagyon sokat lattam es a legkevesebbet mondo oneletrajzok egyike. Nincs benne semmi egyediseg csak egy template. Egy a sok EP- os jelentkezesek kozul. Gondolj bele, 1 millio ember kuldi el ugyanazt a business cardot... mert , hogy ezalapjan adod el magad. Nem? Hobbik, tapasztalatok, iskola...igen fontos de a oriasi a hangsuly azokon a cv-en ahol fokent magadat mutatod be mintsem a kiszemezgeted a tapasztalataidat. Sok munkaltato kulfondon ugy van vele, hogy a fontosak az elozo tapasztalatok de azt , amit hozol otthonrol, jozan paraszti esz es versenykepesseg.... mit reprezentalsz az 100x fontosabb. Mar mar sokkal fontosabb! AMINEK KONKRETAN en legalabb is orulok mert igy olyan emberekkel dolgozol akiknek hasonlo a gondolkodasa... nincsen nyoszorges ha 10 perccel tovabb kell maradni vagy 30 perccel hamarabb jonni meloba. Megoldjak. Komolyabb helyek mar erre fektetik a hangsulyt es ezek alapjan szelektal, diszkriminal...ugy van vele, hogy nem tud anyuci meg apuci lenni anyucid meg a apucid helyett. Na most ha ezt szepen szisztematikusan fel van epitve a cv ben es van egy szuper prof fotod melette... mar kitunik a sok kozul. Londoni luxushotelekben es yachtokon, hajokon...ez a fajta cv eselytelen ha direktbe jelentkezel. Az elmult 10 eves tap hivatkozom. Ha beviszed valamelyik ugynokseghez es elvallasz akarmilyen munkat annak jo mert cv nek ugyebar lenni kell. En azt lattam az elmult 5 evben, hogy folyamatosan teszik ezeket az oneletrajzokat a sor vegere. Ahogyan emlitettem ezek csak premium, luxus helyek. Egyebkent millio meg egy cv template talahato online a legfontosabb, hogy el tudod e magad adni mennyire vagy tapraesett.. mert ha nem..sajnos Europass ugy sem fog neked munkat talalni. Sok sikert mindenkinek!

Válasz

Nemzeti Europass Központ
2016. május 6. péntek 13:43

Tisztelt Baráth András!

Az Europass önéletrajzzal kapcsolatos kritikájára szeretnénk reagálni az alábbiakban.

Mindenekelőtt fontos megjegyezni, hogy az Europass önéletrajz teljesen ingyenesen, bárki számára azonnal elérhető önéletrajzforma, amelyet csak 2014-ben több mint 1 millióan használtak Magyarországon. Bár eredetileg azért hozták létre, hogy segítse a különböző országokban végzett tanulmányok és a megszerzett képességek összehasonlíthatóságát, mára itthon is elterjedt, ráadásul a magyarok által elkészített önéletrajzok több mint fele magyar nyelvű, tehát hazai használatra készült. 70 cég megkérdezésével végzett felmérésünk alapján a munkáltatók körében is egyre nő népszerűsége: az önéletrajzok 37 százaléka Europass formátumban érkezik a HR-esekhez, sok esetben pedig kifejezetten kérik az állásra jelentkezőket, hogy ezt a sablont használják. A válaszadók több mint 70 százaléka ugyanis úgy tartja, hogy az áttekinthetősége miatt megkönnyíti a kiválasztás folyamatát.

Az önéletrajz lényegét nem szerkezete, formátuma adja, hanem tartalma, az Ön által említett egyediségnek is ilyen módon és nem az önéletrajz megjelenésében vagy struktúrájában kell megnyilvánulnia. (Ez alól természetes kivételt jelenthetnek a kreatív munkakörök.) A pályázónak tehát valóban be kell tudni mutatnia, hogy miben különbözik másoktól, ha azonban ezt nem az önéletrajz tartalmával igyekszik kifejezni, kevés sikerre számíthat.

A nehezen áttekinthető struktúrára vonatkozó megállapítása kapcsán az a benyomásunk, hogy az az Europass egy korábbi formájáról íródott, az Europass önéletrajz ugyanis jelentős átalakításon esett át 2012-ben. Gyakori tapasztalatunk a HR-szakemberekkel való beszélgetéseink során, hogy a régi formátummal kapcsolatos (jogos?) kritikákat fogalmazzák meg még mind a mai napig és nem ismerik az új formátumot. A cikk illusztrációjaként is a régi Europass logó szerepel. Ahogy a bevezetőben már említettük, 2015-ben végzett felmérésük keretében, amelynek során HR-szakembereket kérdeztünk meg az Europass önéletrajzról, a válaszadók 70%-a az Europass önéletrajz átláthatóságát, jó struktúráját, szerkezetét emelte ki. Sokan megjegyezték azt is, hogy az Europass megítélése „kitöltőfüggő”, vagyis nem a formátumon, hanem a pályázón múlik, hogy milyen minőségű önéletrajzot hoz létre az Europass segítségével.

Az, hogy az Europass önéletrajz nem tartalmaz célkitűzést, nem szerepeltethető benne a megpályázott vagy keresett állás, egyszerű tárgyi tévedés. A kitöltőfelületen közvetlenül a személyes adatok alatt szerepel ez a kategória, a pályázó a már említettek mellett a mottóját is beírhatja az önéletrajzba. Azzal ugyanakkor teljesen egyetértünk, hogy ha 200 önéletrajzot kap, a HR-esnek nincs ideje alaposan átböngészni őket – épp ilyenkor jelent előnyt, ha a jelentkező ismert, logikus, egyszerűen áttekinthető struktúrát használ, mint az Europass.

Szintén tévedés, hogy kötelezően szerepeltetni kellene az Europass önéletrajzban a születési időt – mint minden más, a felület által felkínált kategória, ennek a kitöltése is a pályázó döntése. Ahogyan a nyelvi készségeket sem kell az Európai Nyelvi Referenciakeret szerint leírni az Europass önéletrajzban, más megfogalmazással, formában is szerepeltethetők. Ugyanakkor, ahogyan azt Ön is írja, a valós nyelvi készségek fontosak a munkáltató számára, ezek pedig az „alapszintű, társalgási, tárgyalási” kategóriáknál sokkal pontosabban adhatók meg a referenciakeret alapján.

Örömmel értesültünk róla, hogy az Europass önéletrajz elemzésével foglalkozik a blogbejegyzésben. A jövőben akár személyes konzultáció keretében is készséggel állunk rendelkezésére a hiteles tájékoztatás érdekében.

Üdvözlettel:
Nemzeti Europass Központ
europass.hu

Válasz

  Csilla Nyikes
  2019. július 11. csütörtök 12:15

  Kedves Europass,

  Tehat ezert nem tudtam magyarkent egytelen egy helyre sem bejutni Magyarorszagra. Nem Eu passos oneletrajzot kuldtem. Bar az is lehet tul egyedi volt a cv-m... Bonyolult 15 eves szakmai tapasztalat 3 nyelv...ha ezert jelentkeznek egy helyre mert kulon megkernek, hogy eupasst csinaljak mert nekik igy konnyebb szelektalni...hat mit mondjak...koszonom nem. A korral fejlodni kell, nyitottnak kell lenni, tanitani az embereket. Sajnalom, hogy sok munkaado csak ezt fogadja. En konkretan soha nem tudtam eldonteni egy Eupass cv alapjan, hogy fecsereljem e sajat idom arra, hogy behivjak valakit interjura. Vagy megvan az elso benyomas a cvrol vagy nincs. Nekem eupass soha nem hagyott bennem semmilyen benyomast. Ott van ke van irva..egy ember...ok..es tovabb? Semmi extra. Nem figyelemfelkelto, nem versenykepes. Nyilvan az ilyen helyekre nem a szakmai kepessegem kell hanem az ,hogy elassak egy munkat amit akarki el tudna latni. Gyerekcipo!!! Nekem nemcsak munka meg fizo kellett hanem szerettem volna szakmailag is fejlodni. Kulfondon pedig 4 oldalas, fotoval ellatott oneletrajzom utan ket kezzel kapkodtak. A egyedileg osszeallitott cv- es kisorleveleim eddig minden orszagba bejutatott, kiveve magyarkent a sajat orszagomba mert ugy fest nem az adott hely cv kovetelmenyrendszere szerint keszult. Soha nem talakoztam olyan munkaadival az elmult 10 evben aki ezt megszabta volna csak itt Magyarorszagon. En meg ezert, hogy kiszedjek szuper fontos infokat az oneletrajzombol mert itthon ez a rendszer...nem fogok mert igy vagyok versenykepes. Ez a velemeny nyilvan nem onok ellen iranyult szemelyesen de sok helyen sajnos Epass a kukaba landol kulfondon. Azert meg, hogy nem Eupassos cv- volt es ezaltal nem tudtam itthon munkat talalni ...inkabb kikuldtem kulfoldre ahol 3 napon belul elkezdem melozni ugy, hogy minden egyes alkalommal az elsok kozott voltam akit behivtak megjegyezve mennyire tetszett nekik a cvm.

  Válasz

  Zoltán
  2017. május 3. szerda 18:51

  Ez szép válasz volt! Nyilván azért szólta le az Europass önéletrajzot, mert a Gerilla önéletrajz sokkal jobb, közben meg a www.gyakorikerdesek.hu-n orrba-szájba szidják, hogy egy kalap szart sem ér. Szóval én inkább annak hiszek, aki azt írta, hogy a Gerilla alapján válaszra sem méltatták, de egy sima önéletrajz alapján behívták interjúra, meg azoknak hiszek, akik 100%-ban haszontalannak, rossznak tartják az állítólag jó Gerilla önéletrajzot.

  Válasz

   Csilla Nyikes
   2019. július 11. csütörtök 11:22

   Kedves Zoltan,
   Ez nem attol fugg milyen tipusu oneletrajzot kuldesz... ez attol fugg, hogy adod el magad mit irsz bele. Ha azt gondolod, hogy ezert nem szelektalnak mert nem eu passos oneletrajzot kuldesz...hatalmas tevedesbe vagy. Ne arra menjen mar el az energia, hogy tok mindegy mit csinalok csak legyen munka. Tessek megkeresni azt ami erdekel es arra fektetni az energiat. Ha ez megvan en garantalom, hogy akarhova bejut vagy eupassos vagy gerilla vagy akarmilyen resumeval. Csak egy barati jotanacs. Semmi velemenyezes! Csilla

  Zoltán
  2017. május 3. szerda 18:45

  Ez szép válasz volt!

  Válasz

  Baráth András
  2016. május 6. péntek 18:20

  Tisztelt Nemzeti Europass Központ!

  Köszönöm megtisztelő hozzászólásukat, és hogy megosztották olvasóimmal az Europass önéletrajzzal kapcsolatos újításokat.

  Üdvözlettel:
  Baráth András

  Válasz

   Zoltán
   2017. május 3. szerda 18:44

   Hát itt rábasztál! ;)

  Zsuzsa
  2016. május 6. péntek 17:16

  Teljesen egyetértek. Az Europass önéletrajzomból kihagytam a születési időmet és a lakóhelyemet, valamint a nyelvtudásomat sem a referenciakeret szerint írtam be. Nagyon jól használható mintának tartom és ez alapján sok helyre behívnak interjúra. Azt gondolom leginkább az számít, hogy releváns-e a munkatapasztalatom a pozícióval. A munkahelyi adatoknál csak azokat a munkaköröket, feladatokat fejtem ki részletesebben, amely a megpályázott álláshoz érdekesek lehetnek.

  Válasz

Szász Irma
2016. május 6. péntek 10:21

Kedves András
Egyetértek,hogy ez az önéletrajz forma nem mindig vagy ritkán előnyös. Túl hosszúak és fölösleges adatokat is tartalmaz. De ahogy szoktad emliteni ,hogy nem mindig képes önéletrajzot küldjünk, ez igaz. Mert észrevettem hogy általába ilyenkor megnézik a képet és ha nem tetszik az illető már nem is jeleznek vissza.

Válasz

  Csilla Nyikes
  2019. július 11. csütörtök 11:11

  Kedves Irma,
  Ha a megfeleo helyre jelentkezel akkor egy munkaltato nem fog a fotod alapjan donteni. Ha van egy prof fotod es fontos neki kit alkalmaz akkor el fogja olvasni az oneletrajzod. Ha megsem es igy behiv interjura ...es felteszi azt a kerdest, hogy mit csinltal az elmult 5 evben akkor szerintem neked mar nyilvanvalonak kellene lenni az a teny, hogy a foto alapjan hivitt be mert a kerdesere ott a valasz a z oneletrajzodba. Megkoszonni, hogy behivott es kisetalni az ajton!

  Válasz

Kriszta
2016. május 5. csütörtök 17:04

+1... Senkit, egyáltalán SENKIT nem érdekel az Europass önéletrajz. Az EU intézményeken kívül eszébe ne jusson senkinek használni! Azonnal kuka.

Válasz

  Csilla Nyikes
  2019. július 11. csütörtök 11:14

  Egyetertek. De kulfondon ugynoksegeknel ahol tok mindegy mi van az Europassodon, elfogadjak mert legalabb van cv-d. Tovabb tudjak kuldeni es penzt kapnak utannad. Komolyabb helyeknal ez igy van, ahogyan irtad...kuka!

  Válasz

  Zsuzsa
  2016. május 5. csütörtök 18:01

  Én most keresek adminisztratív állást, Europass önéletrajzzal (érettségivel, 45 évesen). Az elmúlt egy hónapban kilenc helyre hívtak be állásinterjúra, most talán sikerül is elhelyezkednem.

  Válasz

Kádár Enikő
2016. május 5. csütörtök 16:04

Szia András!
Ezt a levelet a lányomnak írtam, újságban hirdettek állást (igaz nem erre a pozícióra:)), és a lányomnál kellett jelentkezni. Ez egy több száz embert foglalkoztató olasz multicég, gondoltam meglepem. Íme az Önéletrajz.


Aki még álmában is a megoldásokon töri a fejét...

ÖSSZEFOGLALÁS:
Olyan pozíciót keresek, amelyben tudom hasznosítani a vállalati minőségügyi tapasztalatomat, valamint kiemelkedő problémamegoldó és kommunikációs készségemet.

Minőségügyi tapasztalatomat tíz éve folyamatosan fejlesztem jelenlegi munkahelyemen, a Mátészalkai Kórház és Egyetemi Oktatókórház Bőrgyógyászati Szakrendelésén. A szigorú, de támogató ellenőrzés híve vagyok, rendelőnkben az utóbbi tíz évben az ellenőrzések során kiemelkedően magas eredményeket értünk el.

Az ügyfél/beteg-elégedettség nálam mindig 98%-os vagy afölötti volt az utóbbi években, így a szakrendelők egyik legeredményesebb munkatársa vagyok kommunikációs téren.

KÉSZSÉGEK:
- Képesség egyszerre több feladat kézben tartására: munkám sokrétű, egyszerre három programot használok folyamatosan napi 8-10 órán keresztül.
- Önálló, lelkiismeretes, precíz munkavégzés: Egyedül írtam meg a felettesem, valamint a kollégáim munkaköri leírásait, az éves statisztikát, a Működési rendet, melyet a felettesem ellenőrzött és hagyott jóvá, s ebben lényeges eltérést nem talált.
- Jó problémamegoldó készség és konfliktuskezelés: Betegeink/vevőink eltérő korosztályúak, illetve iskolai végzettségűek, az esetek 98-100%-ban megtalálom a közös hangot ügyfeleimmel. Felettesemmel és munkatársaimmal a hangulat és a munkaszervezés harmonikus és tökéletes.
- Vezetői szemlélet: javaslataim által a rendelőnk az utóbbi években 103-108%-os szinten teljesített. Az utóbbi két évben ugyanazon költségből egy nyomtatócsere javaslattal több anyagot tudok rendelni, ami azóta is jól működik.
- Kreatív munkavégzés: Gyakran folyok bele kutatómunkákba. 2015-ben Nagyecseden tartottam előadást, melyet diákkal, statisztikákkal tettem személetesebbé.

TANULMÁNYOK:

Dienes László Egészségügyi Szakközépiskola Debrecen 1984-1987

Zay Anna Egészségügyi Szakközépiskola HID képzés 2002-2004

Kereskedő-Boltvezető OKJ-s képzés 2001

Folyamatos minőségbiztosítási és egészségügyi képzés

EGYÉB:

Proficied in Microsoft Word, Excel, Outlook, PowerPoint, internet.
Szabadidőmben angol nyelvet tanulok, valamint rajzolok, utóbbi több-kevesebb sikerrel.
Támogatom a lányomat, lakást kap tőlem, csak azért mert imádom.
B kategóriás jogosítvány, de utálok vezetni, viszont ha megkapom az állást, egy sofőrt kérnék, amíg utazom, addig is tudok a munkámmal foglalkozni.
Nem kell aggódniuk, a gyermekvállalás mint olyan, a koromból fakadóan, illetve egyéb okokból nem releváns.

Elérhetőség: 06-.....
Email: .......@.....


Tisztelettel: Kádár Enikő
Leendő Igazgatóhelyettes

Kérem adja át üdvözletemet kedves munkatárainak, Dórának és Jánosnak.

Kifejezetten értékelem az Önök 2015-ös teljesítményét, mivel közel 200 %-os foglalkoztatottságot és közel 3 milliárd árbevételt sikerül év végéig teljesíteniük, holott Nyírbátori leányvállalatuk csupán 2010-ben alakult.A bevételt tovább tudom növelni a hatékonyabb biztonsági rendszer bevezetésével.

Ne vedd komolyan, és nehogy továbbadd, mert az lesz az utolsó napod, amikor főzök neked:)) Szeretlek!!!!


Meglepő választ kaptam.
Tudod, nincs semmi baj ezzel az egésszel, én kapom meg először, aztán, ha látok benne fantáziát, lehetőséget, még egy "szűrőn" átmegy egy önéletrajz. A tiédet már kidobnám, mert tudom, hogy a munkatársam úgyis megtenné. Nekünk a hagyományos életrajz kell, formailag és tartalmilag egyaránt.
Vajon hány ilyen cég van még ? Ez azért érdekes : egyáltalán nem nyitottak az új dolgok felé.
Csak a lányomnak írtam, csak viccnek szántam, de tanulságos volt.
Kíváncsian várom a véleményedet.
Szia! Enikő

Válasz

Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves?
LETÖLTHETŐ INGYENES TANULMÁNY
Íme 5 bevált tipp, amiről minden 40-45 feletti álláskeresőnek tudnia kell. Ha elolvasod és kipróbálod ezt az 5 egyszerű szabályt, akkor:
 • az ÉLETKOROD NEM LESZ többé AKADÁLY az álláskeresésben,
 • könnyedén rá fogsz találni a NEKED VALÓ ÁLLÁSOKRA,
 • MEGFIATALÍTOTT ÖNÉLETRAJZODDAL KI FOGSZ TŰNNI a tömegből,
 • és sokkal TÖBB ÁLLÁSINTERJÚRA fognak behívni, mint korábban bármikor.
Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves e-book