Mi a legfontosabb dolog az állásinterjún?

Írta: Baráth András  |  2019. január 28.  |  c 2 hozzászólás

Hiába van manapság rengeteg nyitott állás, őszintén azt gondolom, sosem volt még ennyire nehéz a pályázók dolga. Ma már ugyanis nem elég a HR-est vagy a leendő főnököt meggyőzni arról, hogy értesz ahhoz, amit csinálsz. Ennél több kell. Ha megtaláltad a Neked való munkát és céget, a szakmai belépőn túl azt is el kell tudnod hitetni, hogy minden szempontból Te vagy a legjobb választás az állásra. Hogyan? Van egy dolog, amire mostantól minden interjún figyelj oda!

Egy dolog a tapasztalat

Az állásinterjú szereplés meg egy másik.

Ehhez kapcsolódóan nagyon sok tanulságos történetet el tudnék mesélni (a következő ingyenes, online mini-tréningen hozok is majd pár fontos állásváltó példát, várlak szerettel Téged is ››), most viszont jöjjön egy különleges eset a közelmúltból:

Eg logisztikai felsővezető ügyfelem azzal keresett meg, hogy rendszeresen megkörnyékezik őt fejvadászok. Sokszor ki is ajánlják cégekhez, ám hogy, hogy nem, de valahogy soha nem jön össze neki egy új állás sem.

Így megy ez már több, mint 2 éve. Ez idő alatt kb. 12-15 állásinterjún járt úgy, hogy őt keresték meg fejvadászok, általában úgy is érzezte, hogy minden szempontból megfelelne a pozícióra (hisz valóban tapasztalt, remek szakemberről beszélünk), ám végül mégsem őt választották.

A személyes konzultáción hosszan fejtegettük a lehetséges okokat, alaposan kikérdeztem, és egy idő után kezdett összeállni a kép.

Nincs meg az a bizonyos drive

Sok szakemberre, köztük rengeteg közép-és felsővezetőre jellemző, amit ügyfelemnél is 10 perc után felfedeztem, hogy van benne egyfajta rezignáltság.

Te is biztos ismered ezt az érzést, amikor egy picit úgy minden mindegy. Amikor azt érzed, annyi mindent láttál már, annyi mindent bizonyítottál, miért is kéne csak úgy lelkesedned dolgok iránt? Miért én tetszelegjek? Tetszelegjen más nekem! Nem akarok én már megfelelni senkinek!

Na, ez az, ami így nem működik! Még felsővezetői szinten sem!

Nem arról van szó, hogy mindenáron tetszelegni kell, és meg kell felelni mindenkinek, de ha sorozatosan nem kapsz lehetőséget, ha alkalmas lennél egy pozícióra, de mégsem Téged választanak, akkor ott bizony a lelkesedéssel lehet a probléma…

Mi kell a sikeres állásinterjúhoz?

3 dolog:

1) Szaktudás, szakmai tapasztalat

Vagyis száz százalékosan ki kell derülnie az interjún, hogy minden szaktudásod és tapasztalatod megvan, ami az adott állás betöltéséhez szükséges.

2) Szimpátia

Vagyis a szaktudás mellett azt is látnia kell az interjúztatónak, hogy beleillesz a csapatába, hogy fogtok tudni együtt dolgozni, és olyan személyiség vagy, akivel el tudja képzelni a közös munkát.

És a harmadik, az álláskeresők részéről talán a legkevésbé értékelt, ám a legfontosabb szempont:

3) A motiváció

Hogy akarod ezt a munkát, kell Neked ez a pozíció! Vagyis nem azért jössz el a korábbi állásodból, mert teljesen kiégtél a szakmádban, és azt gondolod, máshol talán egy ideig jobb lesz. Hanem mert őszintén érdekel az állás, szeretnéd megmutatni magad, és azt hogy mire vagy képes.

Rengetegszer előfordul, hogy egyébként legbelül mind a három dolog megvan egy pályázóban (ez történt az említett ügyfelemnél is), ám ha valaki egy kicsit is rezignáltabb típus, vagy úgy fogja fel az interjút, mint egy puszta kérdezz-felelek, akkor ez a harmadik elem, ez a bizonyos motiváció egyszerűen nem fog átjönni az interjúztatóknak.

Legyél lelkes!

Tudom, hogy nem mindig könnyű, és sokan azt gondolják, mi végre ez a színjáték?! És az is igaz, hogy mi magyarok alapból nem vagyunk kifejezetten az a “keep smiling” nemzet. De ne felejtsd el, hogy az állásinterjú egy szereplés. Kicsit olyan mint egy vizsga, amire nem lehet unottan, minden mindegy alapon beülni.

Sokan elfelejtik, hogy ha valaki lelkes, motiváltnak tűnik, csillog a szeme, pozitív, akkor nem pusztán a motiváltságát bizonyítja, hanem egyből szimpatikusabb is lesz! Olyan, akiről joggal érzi azt az interjúztató, hogy a munkájához és a munkáltatójához lojális emberhez van dolga. Olyan munkatárshoz, akivel nem lesz állandó küzdelem az élet, hanem öröm lesz vele együtt dolgozni.

Szóval ha egyetlen dolgot elviszel most ebből a cikkből, az legyen az, hogy az állásinterjún igenis mindig legyél lelkes! Mosolyogj! Csillogjon a szemed! Merd megmutatni, hogy szeretnéd azt az állást! Van néhány egyszerű, jól bevált Gerilla technika, amivel mindezt könnyedén elérheted, anélkül, hogy úgy éreznéd, szerepet kell játszanod. Ismerd meg a módszereimet csütörtökön, és a következő interjúdon bátran vesd is be őket ››

Végezetül pár szó a kétkedőknek!

Mert tudom, hogy azok is akadnak… :)

Mielőtt legyintesz, csak tegyél egy próbát! Hidd el, nem a levegőbe beszélek! Ügyfelem is megfogadta a tanácsomat, és a konzultáció után kb. két héttel az alábbi üzenetet küldte:


A történet vége tehát abszolút siker: ügyfelem egy nagy cégnél kapott logisztikai vezetői állást. A megbízó cég pedig még az interjú napján sms-ben gratulált a fejvadásznak, hogy mennyire meggyőző volt ügyfelem a személyes találkozó alkalmával.

Mit csinált másképp?

Nem végzett el egy újabb iskolát, nem fiatalodott hirtelen éveket. Egyszerűen annyi történt, hogy a hozzáállásán változtatott! És sokszor valóban csak ennyi kell a sikerhez.

Szóval ha most azt kérdezed, figyelj András, két órám van felkészülni egy állásinterjúra, mit tegyek? Azt mondanám: tuningold fel magad, legyél lelkes, és meglátod, helyből lekörözöl jó néhány jelöltet! Ha pedig nem csak két órád van, akkor még jobb! Mert akkor el tudsz jönni csütörtök este, a következő ingyenes, internetes mini-tréningemre, ahol Téged is felkészíthetlek a profi álláskeresésre és interjú szereplésre! ;) ››

Sok sikert és eredményes állásinterjúkat kívánok!

A szerzőről

Baráth András

Baráth András okleveles önéletrajz-szakértő és elhelyezkedési tanácsadó. András álmodta meg és hozta létre 2009-ben a Gerilla Önéletrajz Műhelyt azzal a céllal, hogy segítsen elhelyezkedni az álláskeresőknek az általa kidolgozott gerilla önéletrajz módszerek valamint a modern álláskeresési technikák segítségével. András a legjelentősebb szakmai szervezet, az Önéletrajzírók és Karriertanácsadók Nemzetközi Szövetségének (Professional Association of Resume Writers and Career Coaches) tagja, és vizsgázott szakértője. Büszke arra, hogy az elmúlt hét évben több ezer álláskereső talált új állást az általa tanított álláskeresési stratégiák segítségével.

Hozzászólások

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá a témához!

A hozzászóláshoz kérlek használj teljes nevet és várjuk kulturált hozzászólásaidat legyen az akár egyetértő, vagy akár kritikus.


Katalin Farkas
2019. március 4. hétfő 14:37

Kedves András!

Az a szomorú tapasztalatom, hogy semmit sem ér a "keep smiling", és a tigris szemek, valamint az elméleti és gyakorlati tapasztalat a logisztikai területek jelentős részén, ha nincs hátszél. :-( felkészültség

Válasz

Mari
2019. január 28. hétfő 22:51

Kedves András!

Nálam alap, hogyha állásinterjúra megyek, akkor "keep smiling" és "to be motivated" legyek folyamatosan. Kitűnni nem csak tudással, hanem így is lehet, sőt ez még többet is dobhat, mint gondolnánk. A tapasztalt munkaadók hamar megértik, hogy kivel van dolguk az interjú során. Ha csak megjátssza valaki magát, egy váratlan, oda nem illőnek tűnő kérdésre adott válaszból az is felszínre jön, még ha nem is tudatosan csináljuk.

Minden kérdésre nem lehet felkészülni, de ha valóban motiváltak vagyunk és akarjuk azt az állást, akkor bármilyen kérdést is tesznek fel nekünk meg tudjuk válaszolni anélkül, hogy túl sokat gondolkodnánk rajta, csak úgy spontán, ami belülről jön.

Nekem eddig bevált.

Üdv,

Angi

Válasz

Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves?
LETÖLTHETŐ INGYENES TANULMÁNY
Íme 5 bevált tipp, amiről minden 40-45 feletti álláskeresőnek tudnia kell. Ha elolvasod és kipróbálod ezt az 5 egyszerű szabályt, akkor:
  • az ÉLETKOROD NEM LESZ többé AKADÁLY az álláskeresésben,
  • könnyedén rá fogsz találni a NEKED VALÓ ÁLLÁSOKRA,
  • MEGFIATALÍTOTT ÖNÉLETRAJZODDAL KI FOGSZ TŰNNI a tömegből,
  • és sokkal TÖBB ÁLLÁSINTERJÚRA fognak behívni, mint korábban bármikor.
Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves e-book