Miért a fiataloknak áll a zászló? Generációs harc a munkában

Írta: Baráth András  |  2019. december 11.  |  c Nincs hozzászólás

Kár lenne tagadni, hogy a fiatalok helyzeti előnyben vannak az állásszerzésnél. Egyre több cégnél látható, hogy nem a 45-50 plusszosok vannak már vezető pozíciókban, hanem a 35-40 évesek. Egészen friss hír: a napokban megválasztott finn miniszterelnök például 34 éves. A fiatal vezetők persze törekednek maguk körül a fiatalos csapatokra, olyannyira, hogy munkaerő-közvetítőként mi is tapasztaljuk, hogy több szakterületen létezik egy kimondatlan felső korhatár. Mi ennek az oka? És mit lehet tenni ellene? Görgess tovább a cikkre!

Ha körbenézel most a munkahelyeden, mit látsz?

Először is csináljunk egy gyors közvélemény kutatást! Ha végignézel most a munkahelyeden, milyen korosztály dolgozik nálatok? Kb. hány évesek a veled egy emeleten ülő kollégák? Mi az átlagéletkor a cégeteknél? 

Nyilván vannak kivételek, és iparági eltérések, de szinte biztosra veszem, hogy ha most minden olvasónk beküldene egy számot, akkor kijönne egy kb. 40-42 év körüli szórás.

A nagy multinacionális vállalatoknál biztosan ez a helyzet, én legalábbis azt látom a saját korábbi kollégáimnál, hogy 45-50 év körül elkezdenek kiszorulni a munkaerőpiacról. Szabadúszók lesznek, tanácsadók, trénerek, esetleg saját vállalkozásba kezdenek. Méghozzá nem teljesen önszántukból. 

Mintha 45-50 év körül lenne egy láthatatlan karrier határ. 

Hova tűnnek a tapasztalt szakemberek? Miért nem kellenek?

Szögezzük le gyorsan: azért arról szó sincsen, hogy 45-50 felett a szakemberek ne kellenének, de tény, hogy egyre inkább a fiataloknak áll a zászló a jó pozícióknál. Miért alakult ez így? Több oka is van:

NYELVTUDÁS

A rendszerváltástól kezdve egyre nagyobb jelentősége van szinte minden szakterületen a nyelvtudásnak. A kilencvenes évektől kezdve tipikusan azok a szakemberek tudtak vezető, menedzseri pozíciókba kerülni, akik (a diploma mellett) nagyon erős, tárgyalási szintű (főleg angol) nyelvtudással rendelkeztek. 

Lefogadom, hogy neked is van legalább egy olyan nagy karriert befutott ismerősöd, aki szakmailag semmivel sem tudott (tud) többet nálad, de a magabiztos angol tudása miatt, szinte a kezdetektől vezetői pozícióba tört.

Ugye ismerős a helyzet?

Nos, 2019-ben nagyjából ugyanez történik. Kik beszélnek legjobban nyelveket? Továbbra is a fiatal (25-30-35 év körüli korosztály), így tartja magát a trend, hogy a nagy nemzetközi cégeknél elsősorban a 30-35 év körüli szakemberek kerülnek a vezető székekbe. 

TECHNOLÓGIAI VÁLTOZÁS

Ahogy az előző cikkben is tárgyaltuk, soha nem volt még ilyen gyors a világban a változás. Ahhoz, hogy lépést tudjunk tartani az elképesztő tempójú technológiai fejlődéssel, minden korosztály számára folyamatos megújulásra, tanulásra, új készségek elsajátítására van szükség. 

A fiatalok – kár is lenne tagadni – óriási előnyben vannak ezen a téren is: jobban bánnak a számítógéppel, mobil applikációkkal, a különböző számítógépes programokkal. 

Nem mindenki, ez tény és való, de a nagy átlagot tekintve, az ún. digitális bennszülöttek (akik már a tech világba születtek) könnyebben boldogulnak, gyorsabban beletanulnak, rugalmasabban bánnak az újításokkal, és könnyebben tudnak hozzátenni a fejlesztésekhez.

Ezt szintén saját tapasztalatból is megerősíthetem, de nézd csak meg, a különböző technológiai cégeket! Ezeket a vállalatokat mindig a fiatalok indítják. A Facebookot, vagy az Amazont 25 éves srácok alapították. A Microsoft, amikor elindult, a világ egyik legfiatalabb milliárdosa lett Bill Gates, és még sorolhatnám.

EGYSZERŰSÍTETT MUNKAFOLYAMATOK

A harmadik tényező az, hogy manapság a szaktudás alatt egészen más követelményeket értünk, mint 20-30 éve. 

A nagyvállalatok ma már szétszedik a munkafolyamataikat egészen kis, egyszerűbb részterületekre. Mindenhol leegyszerűsödtek a feladatok, és gyakorlatilag szinte bármilyen munkakör relatíve rövid idő alatt megtanulható. 

Nagyon kevés helyen kell tehát ma már olyan komplex szakmai tudás, mint évekkel ezelőtt. Sőt, tulajdonképpen inkább csak a folyamatokban és rendszerekben szükségeltetik szaktudás,  hogy ezeket a szétszabdalt folyamatokat jól tudja egy szakember a saját területén kezelni.

Az egyszerűsítésnek van egy másik vetülete is: a belépő pozíciók pontosan emiatt a szétszabdaltság miatt picit unalmasabbak lettek. Ezért ezekre gyakran pályakezdőket, gyakornokokat, fiatalokat vesznek fel inkább a cégek, akik viszont épp az előző pontban említett technológiai előnyük miatt, rendkívül gyorsan betanulnak, és 4-5 év alatt könnyedén eljutnak egy senior pozícióig akár már 25-26 évesen.

Mit jelent mindez a 40 plusszosoknak?

Nézzük először is, hogy mit NEM jelent!

Nem jelenti azt, hogy 40-45-50 éves kor felett nincs jó állás számodra.

Megnyugtatásképp befotózom ide a KSH 2019-es korfáját. 

Forrás: KSH

Ezen jól látszik, hogy a Ratkó-korszak gyermekei (az 1949-56 között születettek) javarészt már ugye nyugdíjba vonultak. Az ő gyerekeik, vagyis a Ratkó unokák (a mai 40-es-50-es korosztály) után azonban a fiatal lakosság száma jelentősen bezuhan. Nincs tehát kellő mértékű munkaerő utánpótlás, vagyis igencsak szükség lesz eztán is a 45-50-55 év feletti korosztályra a munkaerőpiacon.

Ami azonban vitathatatlan tény, hogy egyfajta generációs harc alakult ki: a rendszerváltással a fiatalok megragadták és tartják is a hatalmat a munkaerőpiacon. 

Még ha idősebb, gazdag befektetők is állnak egy-egy cég mögött, akkor is gyakorta megfigyelhető, hogy ők is hajlamosak inkább a fiatal cégvezetőkre, menedzserekre bízni a vagyonukat. 

Fair vagy nem fair, de ez a helyzet 2019-ben…

Mit tudsz tenni?

A válaszom talán már elcsépelt számodra, de egyetlen jó taktika létezik: Fel kell venned a kesztyűt akárhány éves is vagy!

Oda kell tenned magad tanulásban!

Nem lehet 2-3 diplomával se hátradőlni. Igenis kötelező folyamatosan fejlesztenie magát ma már mindenkinek. 

Biztos vagyok benne, hogy ezt egyébként a legtöbb szakember magától is tudja, mégis a legalacsonyabb a felnőttképzésben résztvevők aránya, és sajnos nem jobb a helyzet az online kurzusokra jelentkezők életkor szerinti összetételében sem. 

Kérlek, olvasd el ezt a cikket, és ha eddig netán nem volt része az életednek a folyamatos tanulás, akkor kezdd el te is beépíteni valamilyen módon a mindennapjaidba. Meglátod, mindez nem kíván tőled akkora óriási áldozatot, mégis mérföldeket léphetsz előre a lehetőségeidet tekintve!

Oda kell tenned magad nyelvtudásban!

Nem kell három nyelvet beszélnie mindenkinek, sőt, az sem elvárás, hogy 50 évesen nulláról a felsőfokú szintig eljuss. De legalább egy idegen nyelvet munkaképes szinten beszélnie kell annak, aki jó állást szeretne.

Ha van már nyelvtudásod, de esetleg nem használod napi szinten, akkor fordíts rá időt, hogy szinten tartsd. Hallgass meg hetente egy-két online nyelvi podcastot, olvass idegen nyelvű cikkeket. Ha pedig nem beszélsz egyetlen idegen nyelven sem, akkor iratkozz be egy kurzusra, ne hitesd el magaddal, hogy te öreg vagy már ehhez!

Fejleszd a digitális készségeidet!

Elengedhetetlen, hogy lépést tudj tartani a digitális eszközökkel. Ehhez ma már nem kell százezres tanfolyamokat elvégezned, és újra iskolapadba ülnöd. Ha van benned érdeklődés és nyitottság, otthon a számítógépről minden tudásanyagot két kattintással megszerezhetsz.

És sokaknak a “legfájdalmasabb”: Meg kell tanulnod megmutatni magadról, hogy jó vagy!

Tudom, hogy ez sem fair, de 45-50 felett egyszerűen meg kell tanulnod eladni magad. 

Jobban fel kell készülnöd, már az önéletrajzodban és az állásinterjún is többet kell nyújtanod, profibbnak kell lenned, mint a fiataloknak ahhoz, hogy téged válasszanak.

Csúnya szóval kell, hogy marketingeld magad az álláskeresés során, mert ahogy az önéletrajzodba, úgy a képességeidbe, a szaktudásodba, és a személyiségedbe sem fogja belelátni egyetlen munkáltató sem azt, amit nem mutatsz meg.

Összefoglalva tehát: Abszolút van esélyed a jó állásokra, akkor is he 45-50-55 év felett szeretnél váltani. Rengeteg ügyfelem példájával alá tudom támasztani ezt neked. Ha érdekel egy-két esettanulmány, és néhány Gerilla Önéletrajz trükk, amit akár már januárban bevethetsz, akkor várlak szeretettel most csütörtökön a képernyő előtt. Ez az állásszerzési mini-kurzus online lesz, ÉLŐ és ingyenes. Itt tudsz regisztrálni rá ›› És nagyon szívesen megválaszolom ott helyben álláskereséssel, karrierépítéssel kapcsolatos kérdéseidet is.

Ne legyen a korod se kifogás, se akadály! ebben szeretnék (többek között) ezzel az idei utolsó ingyenes előadással segíteni neked! ››

A szerzőről

Baráth András

Baráth András okleveles önéletrajz-szakértő és elhelyezkedési tanácsadó. András álmodta meg és hozta létre 2009-ben a Gerilla Önéletrajz Műhelyt azzal a céllal, hogy segítsen elhelyezkedni az álláskeresőknek az általa kidolgozott gerilla önéletrajz módszerek valamint a modern álláskeresési technikák segítségével. András a legjelentősebb szakmai szervezet, az Önéletrajzírók és Karriertanácsadók Nemzetközi Szövetségének (Professional Association of Resume Writers and Career Coaches) tagja, és vizsgázott szakértője. Büszke arra, hogy az elmúlt hét évben több ezer álláskereső talált új állást az általa tanított álláskeresési stratégiák segítségével.

Hozzászólások

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá a témához!

A hozzászóláshoz kérlek használj teljes nevet és várjuk kulturált hozzászólásaidat legyen az akár egyetértő, vagy akár kritikus.


Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves?
LETÖLTHETŐ INGYENES TANULMÁNY
Íme 5 bevált tipp, amiről minden 40-45 feletti álláskeresőnek tudnia kell. Ha elolvasod és kipróbálod ezt az 5 egyszerű szabályt, akkor:
  • az ÉLETKOROD NEM LESZ többé AKADÁLY az álláskeresésben,
  • könnyedén rá fogsz találni a NEKED VALÓ ÁLLÁSOKRA,
  • MEGFIATALÍTOTT ÖNÉLETRAJZODDAL KI FOGSZ TŰNNI a tömegből,
  • és sokkal TÖBB ÁLLÁSINTERJÚRA fognak behívni, mint korábban bármikor.
Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves e-book