Ezen a hibán én is sokat buktam…

Írta: Baráth András  |  2017. január 16.  |  c 7 hozzászólás

Az alábbi videóban szeretném felhívni a figyelmed egy olyan hibára, amit szinte mindenki elkövet, mikor bértárgyalásra kerül a sor. Én is elkövettem ezt a hibát, sokat is buktam rajta… Ezért is tartom fontosnak, hogy felhívjam rá a figyelmed, és tanulj belőle, hogy legközelebb Te már ne ess bele ebbe a csapdába!

A szerzőről

Baráth András

Baráth András okleveles önéletrajz-szakértő és elhelyezkedési tanácsadó. András álmodta meg és hozta létre 2009-ben a Gerilla Önéletrajz Műhelyt azzal a céllal, hogy segítsen elhelyezkedni az álláskeresőknek az általa kidolgozott gerilla önéletrajz módszerek valamint a modern álláskeresési technikák segítségével. András a legjelentősebb szakmai szervezet, az Önéletrajzírók és Karriertanácsadók Nemzetközi Szövetségének (Professional Association of Resume Writers and Career Coaches) tagja, és vizsgázott szakértője. Büszke arra, hogy az elmúlt hét évben több ezer álláskereső talált új állást az általa tanított álláskeresési stratégiák segítségével.

Hozzászólások

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá a témához!

A hozzászóláshoz kérlek használj teljes nevet és várjuk kulturált hozzászólásaidat legyen az akár egyetértő, vagy akár kritikus.


Aranyosi Adrienn
2017. január 18. szerda 19:35

Kedves András!

Köszönöm a tippeket! Jól hangzik minden, amit megosztottál ezen elődadásban. Nagyon jó motiváció! :)

Üdvözlettel:
Adrienn

Válasz

  Évi
  2017. január 19. csütörtök 13:24

  Kedves Adrienn!

  Köszönjük a visszajelzést! :)

  Üdvözlettel:
  Évi
  Gerilla Önéletrajz Műhely

  Válasz

Gerginé Menyhárt Mária
2017. január 17. kedd 11:58

Szia András!

Igen egyetértek, és ha adhatok egy tippet, akkor ezt
egy videóüzenettel jó lenne demonstrálni is, hogy azok, akik
inkább szemesek láthassák is.

Üdv.: Marika

Válasz

  Évi
  2017. január 19. csütörtök 13:25

  Kedves Marika!

  Köszönjük a tippet, elgondolkodunk rajta! :)

  Üdvözlettel:
  Évi
  Gerilla Önéletrajz Műhely

  Válasz

Gyuri
2017. január 16. hétfő 19:15

Bár ilyen egyszerű lenne a megoldás.
Magam is kerültem ilyen helyzetbe. Egyik napról a másikra kineveztek vezetőnek, majd néhány nap múlva jött a tárgyalás, ahol gyakorlatilag csak egy új munkaköri leírást kaptam, illetve annyit, hogy az eddigi feladataimat továbbra is kell végeznem az új mellett és majd néhány hónap múlva felülvizsgáljuk a teljesítményed stb...

Én azt mondtam, hogy papíron is hívjanak vezetőnek, illetve ezt a nagyon sok plusz munkát és felelősséget fizessék is meg, ha már alkalmasnak találtak arra, hogy kinevezzenek.
Másnap meghirdették a pozíciót, majd egy másik kollégát neveztek ki.
Vagyis valójában arról van szó, hogy egy szép sorhoz az önéletrajzodban adót kell fizetned, olyan formában, hogy nem kapsz többet a több munkáért.

Nem bánom és nem is bántam soha, hogy így döntöttem, de egy karrierista élete legnagyobb törését szenvedhette volna el...

Nem a munkavállaló irányítja a céget! A cég akkor is meghozza a rossz döntést, ha tisztában van a veszteségekkel, mert a presztízs mindennél fontosabb.
Ők úgy gondolkodnak, hogyha neked engednek, akkor holnap 500-2000 másik dolgozó is követelni fog, ezt pedig nem engedhetik meg.
Elképzelhető, hogy emiatt mással már nem csinálják meg, de neked akkor sem lesz jó...

Válasz

dr. Pékh Gyula
2017. január 16. hétfő 18:18

Kedves András!

Teljesen jogos, és sajnos realisztikus a felvetés. Az adott szó ma már csak valóban az úriembereket kötelezi. A "Sikeres vállalkozók" között és különösen nagyvállalati menedzsmenti szinten viszonylag kevés úriemberrel találkozik az ember...
Ilyenkor el kell gondolkodni azon, hogy akar-e az ember egy ilyen tetű helyen dolgozni.., de persze csak akkor, ha alternatív a helyzete. Teljesen igazad van, jobb szárazon tartani a puskaport, és még /vagy már/ akkor verni a vasat, amikor még ők kérnek az embertől valamit.

Üdv, Pékh Gyula

Válasz

Ákos
2017. január 16. hétfő 16:50

Alapvetően egyetértek a tanáccsal. Egy kérdés fogalmazódott meg bennem: szabad olyan cégben hosszabb távon gondolkodni, ahol ennyire nem lehet adni a vezető(k) ígéretére?

Válasz

Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves?
LETÖLTHETŐ INGYENES TANULMÁNY
Íme 5 bevált tipp, amiről minden 40-45 feletti álláskeresőnek tudnia kell. Ha elolvasod és kipróbálod ezt az 5 egyszerű szabályt, akkor:
 • az ÉLETKOROD NEM LESZ többé AKADÁLY az álláskeresésben,
 • könnyedén rá fogsz találni a NEKED VALÓ ÁLLÁSOKRA,
 • MEGFIATALÍTOTT ÖNÉLETRAJZODDAL KI FOGSZ TŰNNI a tömegből,
 • és sokkal TÖBB ÁLLÁSINTERJÚRA fognak behívni, mint korábban bármikor.
Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves e-book