Ezért nem mindegy mit látnak rólad a személyzetisek a neten

Írta: Baráth András  |  2019. október 08.  |  c 2 hozzászólás

Az internetes álláskeresés során nem csak az a fontos, hogy  te hogyan tudsz keresni a közösségi oldalakon. Az legalább annyira fontos, hogy téged megtalálnak-e és mit látnak rólad azok a munkáltatók és személyzetisek, akik az interneten keresnek új munkatársak után. (És itt most nem csak a Facebook jelenlétedre gondolok)

Biztosan te is hallotad, hogy ma már a személyzetisek 75-80%-a nagyon is tudatosan nézi a potenciális jelöltek online jelenlétét.

 • Nem mindegy tehát, hogy mit mutatsz magadról a neten.
 • Nem mindegy megtalálható vagy-e egyáltalán a közösségi oldalakon. 
 • Nem mindegy milyen benyomást keltesz. 
 • Ahogy az sem mindegy, milyen tudásod van a legújabb internetes álláskeresési technikákról.

Ebben a pár perces videóban bemutatok neked 7 olyan jelentős előnyt, amit te is könnyűszerrel elérhetsz akkor, ha ügyesen bánsz a legújabb online álláskeresési eszközökkel és a saját online jelenléteddel. 
Klikk ide és nézd meg a videót most:

Miért fontos ez?

Kicsit ahhoz hasonlítható ez a dolog, mint amikor vállalatok versengenek azért, hogy a Google kereső találati listájának az elején jelenjenek meg.

A cégek ezt a tevékenységet hívják keresőoptimalizálásnak, és neked is valami hasonlóra kell törekedned.

Annyi különbséggel, hogy neked álláskeresőként az internetes közösségi oldalak és állásportálok találati listáján kell elől szerepelned, amikor olyan pozícióra keresnek embert a személyzetisek, mint amiben el akarsz helyezkedni.

Kulcsfontosságú, hogy ha például a Linkedin közösségi oldalon rákeres egy személyzetis mondjuk a ‘kontroller’ kulcsszóra, akkor az az álláskereső, aki ilyen tapasztalattal rendelkezik, elől jelenjen meg a találati listán és jó benyomást keltsen.

De nemcsak erről van szó…

Mert amikor egy állásportál adatbázisába regisztrálsz, és feltöltöd az
önéletrajzodat, akkor is pontosan erre lenne szükség. Hogy Rád találjanak a cégek, akik hozzáférést vásárolnak az állásportálok önéletrajz adatbázisához, és ott keresnek jelöltek után. Ehhez szintén arra van szükség, hogy a keresési találatok listáján viszonylag előkelő helyen dobja ki a rendszer a Te adatlapodat.

 • Hiszen csak így fognak Rád találni, hogy állásinterjúra hívjanak…
 • Így építhetsz első perctől kezdve bizalmat magadról…
 • És így teheted hitelessé mindazt, amit az önéletrajzban állítasz magadról…

Ez egy ütőképes eszköz, [mssys_firstname]. Olyan előny, amit csak nagyon kevesen tudnak, és használnak ki 100%-ban. És ami nemcsak akkor fontos, ha épp állást keresel.

Ha jelenleg jól is érzed magad az állásodban, akkor is célszerű lenne, ha rendszeresen megtalálnának téged a neked való állásajánlatok… ha abban a helyzetben lennél, aki válogatni tud az ajánlatok között…és ha nem kellene vesszőfutásnak és macerának érezned az álláskeresést. 

Ebben szeretnék neked segíteni!

Mert mindezt elérni nem is olyan egyszerű, mint gondolnád…

A szerzőről

Baráth András

Baráth András okleveles önéletrajz-szakértő és elhelyezkedési tanácsadó. András álmodta meg és hozta létre 2009-ben a Gerilla Önéletrajz Műhelyt azzal a céllal, hogy segítsen elhelyezkedni az álláskeresőknek az általa kidolgozott gerilla önéletrajz módszerek valamint a modern álláskeresési technikák segítségével. András a legjelentősebb szakmai szervezet, az Önéletrajzírók és Karriertanácsadók Nemzetközi Szövetségének (Professional Association of Resume Writers and Career Coaches) tagja, és vizsgázott szakértője. Büszke arra, hogy az elmúlt hét évben több ezer álláskereső talált új állást az általa tanított álláskeresési stratégiák segítségével.

Hozzászólások

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá a témához!

A hozzászóláshoz kérlek használj teljes nevet és várjuk kulturált hozzászólásaidat legyen az akár egyetértő, vagy akár kritikus.


Roland P
2019. október 9. szerda 14:44

Állásajánlatok vannak tömegével max. havi 150 nettóért...
A világ szégyene ez az ország, a fillérbaszó kkv-k és multik paradicsoma.
(Egyetemi és másoddiploma, nyelvtudás, 20 év tapasztalat, 2 év munkanélküliség...)

Válasz

Dr. Fehér Annamària
2019. október 8. kedd 17:01

Kedves András!

Több hete jogászként, jogtanácsosként állást keresek sajnos sikertelenül.
Kérném a keresés én a segítségedet.

Előre is köszönöm.
Üdvözlettel:

Dr. Fehér Annamária

Válasz

Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves?
LETÖLTHETŐ INGYENES TANULMÁNY
Íme 5 bevált tipp, amiről minden 40-45 feletti álláskeresőnek tudnia kell. Ha elolvasod és kipróbálod ezt az 5 egyszerű szabályt, akkor:
 • az ÉLETKOROD NEM LESZ többé AKADÁLY az álláskeresésben,
 • könnyedén rá fogsz találni a NEKED VALÓ ÁLLÁSOKRA,
 • MEGFIATALÍTOTT ÖNÉLETRAJZODDAL KI FOGSZ TŰNNI a tömegből,
 • és sokkal TÖBB ÁLLÁSINTERJÚRA fognak behívni, mint korábban bármikor.
Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves e-book