Hogyan lehet bekerülni a rejtett munkaerőpiacra?

Írta: Baráth András  |  2019. október 04.  |  c Nincs hozzászólás

Nagyot fordult a munkaerőpiac. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy az őszi állásbörzék mellett most már egyre több cégvezetőknek, HR szakembereknek szóló konferenciára, előadásra is hívnak bennünket, hogy segítsünk végre a másik oldalnak, a munkáltatóknak is. A kérés “egyszerű”: tanítsuk meg a munkáltatókat arra, hogyan lehet megtalálni és megtartani a megfelelő munkaerőt 2019-ben?

Ennek kapcsán kértek fel minket a Könyvelők Országos Találkozóján előadást tartani. A szeptemberi konferencián több mint 800 könyvelő vagy könyvelő irodát vezető szakember előtt zajlott, és én magam is igazán érdekes tapasztalatokkal jöttem el a programról.

2019 nagy kérdése mindkét oldalon: Hogyan lehet bekerülni a rejtett munkaerőpiacra?

Hol vannak a tartalékok? Hol vannak az értékes szakemberek és a jó cégek? 

Munkavállalói oldalon: hogyan lehet megtalálni azokat a legjobb állásokat, amik általában még azelőtt betelnek, hogy meghirdetnék őket? (részmunkaidős, távmunkában végezhető állások, jó cégek jól fizető pozíciói, vidéki állások, stb.)

Munkáltató oldalon: hogyan lehet megtalálni és megnyerni azokat a szakembereket, akik nyitottak ugyan a váltásra, de aktívan épp nem keresnek állást?

A jó állásoknál azt látjuk, hogy a 80%-uk még azelőtt elkel, mielőtt meghirdetnék őket. Ezeket az állásokat ma már máshogy, más eszközökkel, más technikákkal kell keresned.

Erről szól többek között a most készülő vadonatúj Gerilla tudásanyagunk is. Ez az új összefoglaló hamarosan elérhető lesz. Ha ide kattintasz, akkor október 16-án küldöm neked is a részleteket ›› (Fontos! Csak annak szeretném elküldeni a linket, akiről tudom, hogy valóban érdekli az álláspiac, szeretne naprakész lenni.)

A felkészülés mellett van itt más is, amivel az álláspiacon szakemberként előnybe kerülhetsz!

Hihetetlen sok munkáltatói megkeresést kapunk (és kaptunk eddig is), hogy juttassuk el ügyfeleinkhez az álláshirdetéseket. Ezeket többnyire eddig Karrier Klubos ügyfeleink számára továbbítottuk, de (amint azt talán te is tudod) nem olyan régen létrehoztunk kifejezetten erre a célra egy munkaerő-közvetítő céget.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a JobSolver oldalon mostantól konkrét állásokkal kapcsolatban, ill. munkáltatóként is érdemes követned bennünket.

Miért?

– Folyamatos állásajánlatokért
– Toborzási tippekkért

Az említett könyvelő konferencián például tömegével jöttek oda hozzánk a könyvelő irodák, hogy segítsünk megtalálni az új munkatársakat. Jelenleg 10 könyvelő-pénzügyi-számviteli pozíció jutott el így hozzánk, amit szeretnénk betölteni veletek.

Szóval ha állást keresel az országban bárhol ezen a területen, akkor most van itt az idő, hogy feltöltsd az önéletrajzodat a JobSolver karrier adatbázisába ››

Bizony ha mostantól ezt a nevet (JobSolver) látod az álláshirdetéseknél, akkor tudhatod, hogy mi vagyunk mögötte, és ha kérdésed van az állással kapcsolatban akkor fordulj hozzánk bizalommal.

A JobSolver csapat egy része (Melinda, Eszter, Viki, András)

Tudnod kell, hogy az állásokat elsődlegesen mindig a saját, meglévő adatbázisunknak ajánljuk fel. Már csak ezért is érdemes regisztrálnod a JobSolver karrier oldalra. Meglátod, hamarabb rád találnak majd a rejtett állások, és a legjobb ajánlatok, mint gondolnád! Sőt, van itt rögtön két vadonatúj pénzügyes pozíció, lehet hogy valamelyikben már most téged keresnek:

Toborzási tippek cégeknek

A JobSolverrel nem titkolt célunk, hogy a munkáltatói oldalon is minél többféle eszközzel segíthessünk. Ha a cégeteknél állandó probléma egy-egy pozíció betöltése, és ti is régóta szenvedtek a munkaerőutánpótlástól vagy a fluktuációtól, akkor írj egy e-mailt a kapcsolat@jobsolver-hu-ra, és toborzási kérdésekben is segítünk nektek néhány kevésbé ismert Gerilla ötlettel.

Én most búcsúzom, remélem, hogy legközelebb már egy dedikáltan neked szóló, klassz állásajánlattal kereshetlek. ;)

A szerzőről

Baráth András

Baráth András okleveles önéletrajz-szakértő és elhelyezkedési tanácsadó. András álmodta meg és hozta létre 2009-ben a Gerilla Önéletrajz Műhelyt azzal a céllal, hogy segítsen elhelyezkedni az álláskeresőknek az általa kidolgozott gerilla önéletrajz módszerek valamint a modern álláskeresési technikák segítségével. András a legjelentősebb szakmai szervezet, az Önéletrajzírók és Karriertanácsadók Nemzetközi Szövetségének (Professional Association of Resume Writers and Career Coaches) tagja, és vizsgázott szakértője. Büszke arra, hogy az elmúlt hét évben több ezer álláskereső talált új állást az általa tanított álláskeresési stratégiák segítségével.

Hozzászólások

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá a témához!

A hozzászóláshoz kérlek használj teljes nevet és várjuk kulturált hozzászólásaidat legyen az akár egyetértő, vagy akár kritikus.


Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves?
LETÖLTHETŐ INGYENES TANULMÁNY
Íme 5 bevált tipp, amiről minden 40-45 feletti álláskeresőnek tudnia kell. Ha elolvasod és kipróbálod ezt az 5 egyszerű szabályt, akkor:
  • az ÉLETKOROD NEM LESZ többé AKADÁLY az álláskeresésben,
  • könnyedén rá fogsz találni a NEKED VALÓ ÁLLÁSOKRA,
  • MEGFIATALÍTOTT ÖNÉLETRAJZODDAL KI FOGSZ TŰNNI a tömegből,
  • és sokkal TÖBB ÁLLÁSINTERJÚRA fognak behívni, mint korábban bármikor.
Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves e-book