Mik a céljaim 2020-ban? Itt az én 10-es listám!

Írta: Baráth András  |  2020. január 08.  |  c 5 hozzászólás

Mióta felkerült a blogra az éves tervezésről szóló posztom, sorra kapom a leveleket, hogy “és mondd András, te konkrétan mit tervezel 2020-ra? Milyen céljai vannak egy karrer-tanácsadónak?” Nem titkos a listám, szívesen megosztom veled is. De előre szólok: lehet, hogy nem pont ilyen tervekre számítasz tőlem. ;)

Mielőtt bemutatom konkrétan a pontokat, egy kis magyarázat. Az előző cikkemből már talán kiderült, hogy viszonylag rutinos tervező vagyok. Évek óta gyakorlat nálunk, hogy az év első napján beülünk a feleségemmel egy kávézóba, átbeszéljük az előző évünket, és megtervezzük a következőt. (Na jó, idén egy elegáns koktél bárba ültünk be, és be kell vallanom, így sokkal gördülékenyebb volt minden :-) )

Ezt szeretném 2020-ban!

10 éve csinálom a vállalkozásomat, és ha visszatekintek az elmúlt tízes periódusra, azt mondhatom, hogy szép sikerek mellett néhány komoly kudarc is mögöttem van. 2016-2017 nagyon nehéz időszak volt az életemben, de kitartottam, és végre nagyon jó úton járunk, 2019 például az eddigi legsikeresebb évünk volt.

Nagy céljaink vannak 2020-ra is, szeretnénk még több álláskeresőnek és állásban lévő szakembernek segíteni abban, hogy olyan munkájuk és jövedelmük legyen, amire vágynak, és amire büszkék lehetnek.

De ugyanilyen fontos számomra a családom is, és az, hogy a feleségemmel és három kisfiunkkal kiegyensúlyozottan éljünk együtt. Ehhez persze az is fontos, hogy jól érezzem magam a bőrömben.

5+5 tervem az évre

KEZDEM A MAGÁNÉLETTEL:

1) A rendszeres sport megtartása

Most már több hónapja csinálom, és 2020-ban szeretném megtartani a rutint, hogy minden munkanapon reggel legalább fél órát sportolok. Heti minimum 5x fél óra mozgás kezdésként, és esténként 5×1 perc planking kiválóan keretezi a napom. Jobban bírom a terhelést, energikusabb vagyok. Azt gondolom, a sport egy fontos alap minden cél teljesítéséhez, neked is szívből ajánlom. (Ezt a rendszert épp az egyik nagy mélyponton, 2017. februárjában kezdtem el, és azóta is megrögzötten ragaszkodom hozzá. Így visszatekintve talán a sikeres talpra állásban is szerepet játszott a testi edzettség.)

2) Barátokkal proaktívabban találkozni

Nagyra becsülöm a barátaimat, de eddig a szociális politikám az volt, hogy nincs időm semmit megszervezni, viszont ahová hívnak, oda szívesen megyek. A baj ott kezdődik, amikor a baráti körben ezzel egyre többen így vagyunk. Ezért idén változtatni akarok. Negyedévente minimum egy baráti összejövetelt kitalálok, megszervezek. 

3) Időt felszabadítani kreatív tevékenységre

Ez csak részben magánélet, mert benne van az is, hogy több új oktatóanyagot fogok végre megcsinálni, a meglévő modulokat átalakítani, fejleszteni akarom. Ezen kívül több időt akarok fordítani a saját fejlődésemre, olvasásra, szellemi töltődésre is. Ehhez pedig napi minimum 1 óra saját időre lesz szükségem, ezt a naptárba minden héten előre beírom.

4) Besegíteni az otthoni logisztikába

Happy wife, happy life – azaz boldog feleség, boldog élet talán Brian Tracy egyik konferenciáján hallottam ezt a mondást, és mindig megállapítom, milyen igaza van :-). Ennek szellemében idén a feleségem munka-magánélet frontján is jobban besegítek majd. Bár minden reggel én viszem az iskolás fiaimat suliba, a legkisebbet pedig hetente egyszer-kétszer oviba, de a délutáni logisztika eddig csak a feleségemre hárult. Azt vállaltam, hogy idén hetente minimum 2x én viszem-hozom a fiúkat edzésre. Továbbá szeretnénk folytatni azt a nagyon jól működő gyakorlatot, hogy heti 1 alkalommal hívunk babysittert, mi pedig a feleségemmel szigorúan kettesben is kimozdulunk.

5) Több alvás

Nem elég a 4-5 óra, 2020-ban napi minimum 6,5-7 órát fogok aludni. Ezzel kapcsolatban egy cikkben bővebben is beszámolok majd. Elöljáróban annyit, hogy ha érdekel a pihentető alvás téma, akkor javaslom, hogy olvasd el te is a Miért alszunk? – Az alvás és az álmok hatalma c. könyvet Matthew Walker alváskutatótól, amit Bill Gates is nagyon melegen ajánlott néhány hete. Mivel általában 5:30-5:40 körül kelek, ehhez bizony elég korán le kellene feküdni – de a gyerekek mellett ugye egy kis privát idő is kellene esténként, szóval a több alvás elérését tartom az egyik legnagyobb kihívásnak.

MUNKA FRONTON:

1) Ügyfél-élmény növelése

Ahogy említettem, üzletileg minden éves céltervezésre rányomja a bélyegét egy-egy fontos szakmai olvasmányom. Idén két üzleti könyv volt meghatározó számomra. Az egyik a Never Lose A Customer Again c. könyv. A másik pedig a Superfans c. könyv. Ezek alapján azt hiszem nem is kérdés, hogy a vállalkozásaimban a fő célom 2020-ban miért az egyedülálló ügyfélélmény és a magasabb szintű ügyfélkiszolgálás megteremtése lett. (Bár nagyon sok pozitív visszajelzést kapunk a munkánkkal kapcsolatban, én szeretném legalább két szinttel növelni ügyfeleink elégedettségét.)

2) Tréningek és a Gerilla tudástár bővítése

Konkrétan néhány a kidolgozott tervekből: Vezetői és kommunikációs kurzus, személyiségfejelsztő kurzusok, Hogyan indíts saját vállalkozást?, szakmaspecifikus kurzusok pl. IT kurzus, online marketing ismeretek, pénzügyi témájú tréningek… 

Jó hírem ehhez: ha te esetleg már Karrierklub tag vagy, akkor rövidesen sok-sok újdonságot találsz majd az Állásszerző Programban. Ha viszont te még nem találkoztál a Karrier Klubbal, akkor javaslom, hogy csatlakozz csütörtök este ehhez az online mini-tréninghez ››. Itt pár szóban az Állásszerző Programot is bemutatom neked, és a megadott témán felül kérdezni is tudsz majd tőlem élőben. (Az előadás ingyenes, csak egy regisztráció szükséges a meghallgatásához. ››)

3) Legalább 4000 szakembernek segíteni az elhelyezkedésben, és minimum 1000 dohányosnak a leszokásban

A Gerilla módszertan ismertségének növelése természetesen továbbra is célom. Szeretném ha a munkahelyváltásban, karriertervezésben, pályaorientációban, pályamódosításban, bértárgyalásban, külföldi elhelyezkedésben, stb. érintett lehető legtöbb szakemberhez eljusson a Gerilla Önéletrajz Műhely híre ill. tananyagai.

Emellett a dohányzás leszoktatás üzletágunk természetesen szintén hangsúlyos marad 2020-ban. Legalább 1000 dohányosnak szereténk segíteni letenni a cigit az Allen Carr módszerrel.

4) Saját iroda vásárlása

Talán te is tudod, hogy egy céges költözés után vagyunk épp, és egy évre egy átmeneti irodaként funkcionáló lakásba költöztünk. Elkerülve a további vándorlást, arra a döntésre jutottunk, hogy 2020-ban belevágunk egy saját iroda projektbe. Ezt nagyrészt külső finanszírozásból (Növekedési Hitelből) oldjuk meg, magyarán elindítunk egy hosszú távú befektetést, ami egy elég nagy falat a mai ingatlanárak mellett, de én is azt vallom, hogy teher alatt nő a pálma.

5) Csapatom megtartása és összetartása

Büszke vagyok a munkatársaimra – és ezt nem azért írom most, mert ezt a cikket valószínűleg ők is olvasni fogják :). Azt gondolom, hogy egy nagyon jó kis csapat gyűlt körém. Az idei évben szeretnék még több energiát a csapat összetartására, motiválására fordítani.

Szeretném bevezetni a havi-kéthavi egyéni beszélgetéseket, amelyeken a napi feladatokon túlmutatóan az egyéni fejlődésről is beszélgetünk és kölcsönösen visszajelzéseket adunk egymásnak.

Remélem ezzel a néhány személyes vállalással kicsit neked is segíthettem. Kívánj nekem sok sikert a megvalósításhoz! :) Én ugyanezt kívánom a saját céljaid kapcsán! És megígérem, hogy év végén mindenről (sikerről, buktatókról egyaránt) őszintén beszámolok majd. ;)

A szerzőről

Baráth András

Baráth András okleveles önéletrajz-szakértő és elhelyezkedési tanácsadó. András álmodta meg és hozta létre 2009-ben a Gerilla Önéletrajz Műhelyt azzal a céllal, hogy segítsen elhelyezkedni az álláskeresőknek az általa kidolgozott gerilla önéletrajz módszerek valamint a modern álláskeresési technikák segítségével. András a legjelentősebb szakmai szervezet, az Önéletrajzírók és Karriertanácsadók Nemzetközi Szövetségének (Professional Association of Resume Writers and Career Coaches) tagja, és vizsgázott szakértője. Büszke arra, hogy az elmúlt hét évben több ezer álláskereső talált új állást az általa tanított álláskeresési stratégiák segítségével.

Hozzászólások

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá a témához!

A hozzászóláshoz kérlek használj teljes nevet és várjuk kulturált hozzászólásaidat legyen az akár egyetértő, vagy akár kritikus.


Nagy Zoltán István
2020. január 13. hétfő 14:11

Gratulálok kívánom ,hogy midet sikeresen valósítsd meg!

Válasz

Csucs Mária
2020. január 10. péntek 19:02

Szia, Kedves András!

Közgazdászként mondom, a hitelt nagyon gondold meg. Én nem javaslom, ugyanis belátható időn belül jön 2008. évinél nagyobb válság. A mostani ingatlan árak pedig rendkívül felturbózott árak.
A többi célod meg fog valósulni, talpra esett ember vagy, és ahogy írod, rendkívüli háttér a nejed.

Válasz

J.Tóthné Ecseri Piroska
2020. január 9. csütörtök 19:48

Kedves András!

Kívánom, hogy sikerüljön megvalósítani amit szeretnél elérni!

Válasz

  Baráth András
  2020. január 15. szerda 16:30

  Köszönöm Piroska! Neked is sok sikert a 2020-as terveidhez! ;)

  Válasz

  Baráth András
  2020. január 9. csütörtök 19:54

  Kedves Piroska, köszönöm szépen!

  Válasz

Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves?
LETÖLTHETŐ INGYENES TANULMÁNY
Íme 5 bevált tipp, amiről minden 40-45 feletti álláskeresőnek tudnia kell. Ha elolvasod és kipróbálod ezt az 5 egyszerű szabályt, akkor:
 • az ÉLETKOROD NEM LESZ többé AKADÁLY az álláskeresésben,
 • könnyedén rá fogsz találni a NEKED VALÓ ÁLLÁSOKRA,
 • MEGFIATALÍTOTT ÖNÉLETRAJZODDAL KI FOGSZ TŰNNI a tömegből,
 • és sokkal TÖBB ÁLLÁSINTERJÚRA fognak behívni, mint korábban bármikor.
Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves e-book