Mikor fogsz jobban keresni, ha generalista vagy specialista vagy?

Írta: Baráth András  |  2020. január 22.  |  c 2 hozzászólás

Azt mondják a marketing guruk, hogy üzleti szempontból a specialistáké a világ. Ez leegyszerűsítve azt jelenti, hogy ne akard az egész tortát, érts jól egy-egy részterülethez, mert csak így tudsz a tömegből kiemelkedni, és igazi üzleti előnyre törni. Vajon így van ez a munkaerőpiacon is? Hogyan biztosíthatod be jobban magad? Mikor fogsz jobban keresni? Hogy érheted el azt, hogy mindig szükség legyen rád? Ha generalista, vagy ha specialista szakember vagy?
A cikk elolvasás kb. 5 percet vesz igénybe.

Generalista vs specialista

Leegyszerűsítve ugyan, de szaktudás alapján alapvetően két nagy csoportba sorolhatók a szakemberek:

A generalisták több szakterülethez is értenek valamelyest, jól átlátnak komplex kérdéseket, egy-egy feladat során mindig a “nagy képet” nézik. 

Tipikusan generalista szakember például a projektmenedzser, a háziorvos, az ügyfélszolgálatos, a hivatali ügyintéző, de akár említhetném az értékesítő állásokat, sőt a legtöbb ügyvezető, felsővezető állás is ide sorolható. 

Ezzel szemben specialista az, aki az egészből egy adott szakterülethez ért, de azt mélységeiben ismeri. Specialista például a minőségbiztosítási mérnök, a könyvelő, főkönyvelő, vagy az orvosoknál maradva a fogorvos, a szájsebész, a kardiológus, ill. a szemészorvos szintén specialista.

Előnyök-hátrányok

A generalisták nagy előnye, hogy igazi többfunkciós szakemberek. Ha egy állás megszűnik, gyorsan tudnak akár szakterületek között is váltani. Látszólag nagyobb a mozgásterük a munkaerőpiacon, könnyebben átképezhetők, rugalmasabbak. Könnyen konvertálják a tudásukat egyik állásból a másikba, cserébe viszont könnyebben is pótolhatók.

A specialisták ezzel szemben igazi kulcsemberek. Amíg szükség van a speciális szakértelmükre, addig a cégek foggal-körömmel ragaszkodnak hozzájuk, megbecsülik őket, ezzel arányosan a specialisták általában jobban is keresnek. 

2020-ban mire van nagyobb kereslet?

Szerintem nem mondok semmi újdonságot azzal, hogy olyan világot élünk, ahol a szaktudás mellett egyre nagyobb hangsúlyt kap a rugalmasság és a komplex látásmód

Egyre több a hibrid szakterület, de nem is kell ehhez messzire menni, nézd csak meg a saját munkádat! Mi minden plusz tudást kellett magadra szedned a saját munkakörödben az elmúlt 5-10 év alatt? 

A múltkor járt nálam pl. egy újságíró hölgy, 20 év szakújságírói tapasztalat után szeretett volna váltani, mert a lap ahol korábban dolgozott, megszűnt. 

Szóba jött a marketing szövegírás, ami elsőre nagyon vonzónak tűnt számára, ám amikor kiderült, hogy az írás mellett itt értenie kell kicsit az online marketinghez, a grafikához, meg kell ismernie a SEO alapokat… na, ettől majdnem a világból kiszaladt. 

Pedig elég csak bemenni egy Aldiba, ott is mit látsz? A pénztáros egyben árufeltöltő, olyan, aki kezeli a takarítógépet, elvezeti akár a kistargoncát, majd simán beáll a sütőpultba. Mindenki ért mindenhez… 

Ezek után az tűnik logikusnak, hogy akkor jársz a legjobban, ha te is minél több területhez értesz, minél több dologban legalább alapszinten jártas vagy. 

De vajon valóban így van ez? Hosszú távon is a generalizáció a legkifizetődőbb stratégia?

A helyes válasz: X

Ha körülnézel az álláspiacon, akkor látni fogod, hogy a mai magyar munkáltatók még mindig inkább a speciálistákat keresik! Olyan embert, akinek van az adott területen megfelelő végzettsége, szakmai képesítései, nyelvtudása és megfelelő szakmai tapasztalata. 

Szóval ha én most állást keresnék, vagy pályaorientáción gondolkodnék, akkor én bizony inkább mennék a specialista irányba. Méghozzá olyan specializációt választanék, ahol folyamatosan sok szakembert keresnek. 

Tipikus példa erre a könyvelő szakma. A Profession állásportálon átlag kb. 10-11 000 álláshirdetés van, ennek 10-15%-a könyvelői pozíció. Ha tehát a gazdasági végzettséged mellett van mérlegképes könyvelői képesítésed is, mellé pár éves könyvelői tapasztalatod, mérlegképes könyvelői regisztrációd, akkor nagy valószínűség szerint máris nem kell azon aggódnod, hogy 45-50 évesen, nyelvtudás nélkül is találsz-e majd jó munkát. 

Specialistára alapvetően mindig szükség lesz, de vigyázat!

A specialista állások egy esetben jelentenek komoly veszélyt: amikor egy nagyon szűk területre navigálod be magad. Nem egy ilyet láttam, és ettől óva intenélek, mert gyakorlatilag bezárod magad a munkaerőpiacon.

Hiába van valaki évekig jó pozícióban egy cégnél a nagyon speciális szakértelme okán, ha ez az állás, ez a cég megszűnik, akkor 45-50-55 évesen egyszer csak azon kaphatja magát, hogy hirtelen nem maradt semmilyen mozgástere. Helyette ezt javaslom neked:

Ha van olyan szakterület, ami átlagon felül érdekel, amiben tehetséges vagy, amiben úgy érzed, könnyen tudsz fejlődni, és szívesen is csinálod, akkor én összességében azt mondom, legjobb irány az, ha egy terület specialistája vagy. Csak egy szempontra figyelj: ne legyen túlságosan szűk ez a terület! (Hogy melyek a legjobb, legígéretesebb szakterületek, arról csütörtökön, élőben részletesen is beszélek. Az előadásom online követhető és ingyenes, regisztrálj itt, és gyere, kapcsolódj be! ››)

Ha te viszont inkább generalista típus vagy…

Ha sok minden érdekel, bármit könnyedén megtanulsz, de nem tudsz egy témában elmerülni, inkább szeretsz több dolgot is kipróbálni, akkor törekedj mindig arra, hogy kiemelkedő generalista légy! 

Értékesítőként például akkor lesz mindig biztos és jól fizető állásod, ha demonstrálni tudod, hogy az értékesítők közül mindenhol te vagy a legjobb, de legalábbis a top 3-ból az egyik legjobb. 

Generalistaként az eredményeid, a folyamatos fejlődés és mindezek demonstrálása fogják jelenteni számodra a legnagyobb biztonságot.

Ha abban, amit csinálsz jó tudsz lenni, ha mindig tudsz egy kicsit hozzá tanulni, akkor egy jó önéletrajzzal, némi felkészüléssel specializáció nélkül is lesz mindig jó állásod. 

Ha viszont ezt nem tudod elérni, nem tudod/nem akarod már az önéletrajzodban bizonyítani, hogy a legjobb generalista szakember vagy, akkor érdemes lehet számodra is megfontolni, hogy fokozatosan elindulj a specializáció irányába. 

Vagy úgy, hogy választasz egy adott területet, amire, folyamatosan nagy igény van, ahol sok szakembert keresnek, és azt lépésről-lépésre kitanulod. Vagy úgy, hogy akár egy plusz, speciális tudással (akár pl. egy speciális nyelvtudással) megerősíted az értékedet a munkaerőpiacon.

Sok sikert kívánok neked ehhez, bármelyik karrier út is lesz a választásod!

A szerzőről

Baráth András

Baráth András okleveles önéletrajz-szakértő és elhelyezkedési tanácsadó. András álmodta meg és hozta létre 2009-ben a Gerilla Önéletrajz Műhelyt azzal a céllal, hogy segítsen elhelyezkedni az álláskeresőknek az általa kidolgozott gerilla önéletrajz módszerek valamint a modern álláskeresési technikák segítségével. András a legjelentősebb szakmai szervezet, az Önéletrajzírók és Karriertanácsadók Nemzetközi Szövetségének (Professional Association of Resume Writers and Career Coaches) tagja, és vizsgázott szakértője. Büszke arra, hogy az elmúlt hét évben több ezer álláskereső talált új állást az általa tanított álláskeresési stratégiák segítségével.

Hozzászólások

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá a témához!

A hozzászóláshoz kérlek használj teljes nevet és várjuk kulturált hozzászólásaidat legyen az akár egyetértő, vagy akár kritikus.


Julianna
2020. január 24. péntek 09:30

Kedves András!

Köszönöm a cikket! Nagyon érdekes volt!
Nekem nagyrészt irodai tapasztalatom van és sokat gondolkodom azon - most Gyes-en vagyok itthon -, hogy milyen irányba bővítsem a tudásomat az idegen nyelv tanuláson kívül. Ebben sokat segített az írásod!
Felvetődött bennem a Bér- és Tb ügyintézői tanfolyam, de nem tudom melyik lenne jó! Melyik bizonyítványt fogadja el jobban a munkáltató? Amit képzőhelyen szerzek - bent vagyok az órákon vagy amit online csinálok meg?

Sajnos a csütörtöki online előadásáról lemaradtam és szeretném megtudni, hogy meg tudom-e nézni így utólag valahol?

Köszönöm a válaszodat!

Üdvözlettel:Julianna

Válasz

Sigmond Gábor
2020. január 22. szerda 20:15

Kedves András!

Érdekes cikket írtál.
Az én véleményem magamról. A szakterületemen specialista vagyok, bizonyos részterületén kifejezetten. Ám a szakterületemet a cégnél képes vagyok bizonyos mértékig tágabb körben átlátni, és vannak ötleteim is a fejlődéshez. Ezzel együtt sejtelmem sincs, szükség esetén mi máshoz foghatnék. Ezen a területen alig van álláshirdetés, pedig tudom, hogy a cégnél nagy gond megfelelő munkaerőt találni, így a konkurenseknél nem lehet teljesen más helyzet.

Válasz

Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves?
LETÖLTHETŐ INGYENES TANULMÁNY
Íme 5 bevált tipp, amiről minden 40-45 feletti álláskeresőnek tudnia kell. Ha elolvasod és kipróbálod ezt az 5 egyszerű szabályt, akkor:
  • az ÉLETKOROD NEM LESZ többé AKADÁLY az álláskeresésben,
  • könnyedén rá fogsz találni a NEKED VALÓ ÁLLÁSOKRA,
  • MEGFIATALÍTOTT ÖNÉLETRAJZODDAL KI FOGSZ TŰNNI a tömegből,
  • és sokkal TÖBB ÁLLÁSINTERJÚRA fognak behívni, mint korábban bármikor.
Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves e-book