Több ezer betöltendő jó állás, melyekre Te is pályázhatnál

Írta: Baráth András  |  2019. március 06.  |  c 2 hozzászólás

Hol vannak azok a szegmensek, ahol folyamatosan és nagy számban üresednek meg jó állások? Nem biztosításról és nem is ügynöki munkáról van szó.

A legtöbb híradás arról szól, hogy micsoda óriási munkaerőhiány van Magyarországon. Sírnak a cégek, hogy nem találnak munkaerőt.

Mindeközben mégis rengeteg munkavállaló számol be arról, hogy több, mint 1 éve keres, mégsem talál magának megfelelő állást.

Akkor most hogy is van ez pontosan?

Van egy fontos dolog, amit hajlamosak vagyunk elfelejteni: a munkaerőpiac nem egy homogén piac.

Vagyis hiába csökkent papíron harmadára a munkanélküliségi ráta (11-12%-ról 4%-ra),  és hiába van látszólag rengeteg meghirdetett állás, valójában 8-10 olyan hiányszakma van Magyarországon, ahol valóban azt mondhatjuk, hogy nagyon nagy kereslet van a szakemberekre.

Ugyanakkor a másik oldalon, aki például elmúlt 40 éves, tapasztalt szakember, vidéken él, esetleg középvezetőként dolgozott, vagy egyáltalán csak egy igényesebb irodai állást szeretne megpályázni magának, ő azt fogja tapasztalni, hogy korántsem ilyan rózsás a helyzete.

A kínálati és a keresleti mutató önmagában tehát nem elég.

Sok cég keres munkaerőt, és rengetegen szeretnének is elhelyezkedni vagy állást váltani, de önmagában ez a tény még nem jelenti azt, hogy a két oldal és – ami ennél is fontosabb – az elvárásaik találkozik is egymással.

Akármennyire is jó a munkaerőpiaci helyzet, ahhoz, hogy olyan állást találj, ami minden szempontból megfelel az elvárásaidnak, ahhoz bizony továbbra is szisztematikus álláskeresési stratégiára van szükség. Erről bővebben a csütörtöki élő, ingyenes internetes előadásomon. Regisztrálj itt ››

Jó hír számodra: még ilyen “tökéletlen” munkaerőpiaci adottságok mellett is van egy olyan tényező, ami miatt biztos lehetsz benne, hogy évente többszázezer olyan új, betöltésre érdemes állás keletkezik, amelyek között te is megtalálhatod a számodra megfelelőt.

Kitalálod mi lehet ez?

A munkaerő fluktuáció!

A munkaerő fluktuáción a munkaerő elvándorlását értjük, azaz a munkavállaló döntése nyomán bekövetkező kilépéseket. A  fluktuációt százalékban szokták kifejezni, amely a kilépők számát az átlagos állományi létszámhoz viszonyítja.

Bár a fluktuáció számításának módja gyakran magába foglalja az elbocsátásokat és a nyugdíjazásokat is, azt lehet mondani, hogy a fluktuációval megüresedő állásokat mindig újra betöltik a cégek.

Pontosan ez a lényeg: a fluktuációval jelentős számú új, jó állás üresedik meg, melyeket újra betöltenek.

Talán egyetértesz velem, hogy ha olyan vállalatoknál, mint a MOL, a Magyar Telekom vagy az OTP 10-12% körül van a munkaerő fluktuáció, akkor a munkáltatók többségénél az átlagos fluktuáció valahol 15-20% körül lehet. Vagy még több.

Egy átlagos munkáltatónál a munkaerő-állomány egyhatoda tehát minden évben megüresedik, és újra betöltésre kerül. Az így megüresedő állások jelenthetik Neked is az egyik legnagyobb lehetőséget, hogy mielőbb el tudj helyezkedni jó állásokban.

Hogyan pályázhatsz ezekre az állásokra?

Beszéljünk most arról, hogy hogyan találod meg ezeket az állásokat.

Az a tapasztalatom, hogy nagyon nehezen.

Az így megüresedő állásoknak ugyanis csak egy töredéke kerül ki az állásportálokra vagy állásközvetítő cégek ajánlatai közé. A személyzetis szakemberek által széles körben elfogadott mutató szerint ugyanis az állások 80%-a úgynevezett rejtett állás. Ezek az állások nem kerülnek nyilvánosan meghirdetésre. De ettől még léteznek.

A rejtett állásokról

Tévedés lenne azt hinni, hogy az összes rejtett állást kapcsolatok, protekció és ‘sógor-koma’ alapon töltik be a munkáltatók.

A személyes ismerősök szerepe itt is elsősorban az információáramlásban merül ki. Ezért is dolgoz ki egyre több cég olyan jutalom rendszert, amellyel arra ösztönzik a saját munkavállalóikat, hogy ajánlják a céget ismerőseiknek is.

De ne felejtsd el: az ajánlás önmagában nem jelent semmit. Egy ajánlás útján érkező jelöltnek ugyanúgy meg kell felelnie a többlépcsős kiválasztási folyamatban, hogy végül őt alkalmazza a cég.

Az ajánlás mellett a közvetlen megkeresés a másik, aminek nagy szerepe van a fluktuáció által megüresedett állások betöltésében.

Közvetlen megkeresés alatt azt értem, amikor álláshirdetés nélkül küldöd be a jelentkezésed egy munkáltatóhoz.

A módszer eredményességét mutatja, hogy a statisztikai hivatal szerint másfélszer annyi új munkatárs talál így munkahelyet, mint álláshirdetések útján.

Két fontos tanulság

  1. Még azokon a szakterületeken is, amiket kicsit sem nevezhetünk hiányszakmának,  több százezer állás üresedik meg évente. Vagyis nincs olyan terület az országban, és nincs olyan szakma, ahol ne lehetne elhelyezkedni.
  2. Mivel az állások 80%-a nem kerül meghirdetésre, ezért még a jelenlegi munkaerőpiaci helyzetben is kulcskérdés, hogy hogyan találod meg és hogyan pályázol a rejtett állásokra.

A fentiek alapján talán már érted, miért választottam a Kérdezz-Felelek játék legfontosabb kérdésének az alábbi kérdést: “Hogyan kutathatom fel a rejtett állásokat?”

Ebben szeretnék segíteni Neked egy olyan újdonsággal, amelyen már hónapok óta dolgozok. Ha minden jól megy, hamarosan további részletekről is beszámolhatok.

Addig is ne feledd: a héten még elérhető a 139 olvasói kérdésre adott válaszomat tartalmazó ingyenes, álláskeresésről szóló Kérdezz-Felelek tanulmány. Ha még nem olvastad, töltsd le innen most, mert később már nem lesz rá lehetőséged.

 

A szerzőről

Baráth András

Baráth András okleveles önéletrajz-szakértő és elhelyezkedési tanácsadó. András álmodta meg és hozta létre 2009-ben a Gerilla Önéletrajz Műhelyt azzal a céllal, hogy segítsen elhelyezkedni az álláskeresőknek az általa kidolgozott gerilla önéletrajz módszerek valamint a modern álláskeresési technikák segítségével. András a legjelentősebb szakmai szervezet, az Önéletrajzírók és Karriertanácsadók Nemzetközi Szövetségének (Professional Association of Resume Writers and Career Coaches) tagja, és vizsgázott szakértője. Büszke arra, hogy az elmúlt hét évben több ezer álláskereső talált új állást az általa tanított álláskeresési stratégiák segítségével.

Hozzászólások

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá a témához!

A hozzászóláshoz kérlek használj teljes nevet és várjuk kulturált hozzászólásaidat legyen az akár egyetértő, vagy akár kritikus.


Pásztor Attila
2019. június 19. szerda 14:04

Tisztelt Baráth András!

Tudna forrásokat szolgáltatni a közzétett adatokról?
Nagyon hálás lennék és szerintem lenne mindenki akit érdekel a fluktuáció helyzete Magyarországon!

Válasz

Kovács László
2019. március 7. csütörtök 07:58

Egyetértek azzal, hogy a legtöbb állás a fluktuáció következtében szabadul fel. de nem szabad elfelejteni azt a tényt sem, hogy ezen munkavállalók többsége eleve úgy mond fel a munkahelyén, hogy már a zsebében van az előszerződés az új (a fluktuáció révén felszabadult) állásra. Ezért a fluktuáció során felszabadult állások nagy része nem is alternatív megoldás a régóta munkanélküliek számára. Ráadásul egy jó HR-es már a felmondási idő alatt megpróbál egy másik munkahelyről át csábítani egy hasonló tudással és tapasztalatokkal rendelkező munkavállalót. Ehhez segítséget nyújt neki az a több százezer munkavállaló aki meg van győződve arról, hogy úgy tud a legkönnyebben magasabb fizetésre vagy beosztásra (esetleg mind kettőre) szert tenni ha munkahelyet változtat.

Válasz

Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves?
LETÖLTHETŐ INGYENES TANULMÁNY
Íme 5 bevált tipp, amiről minden 40-45 feletti álláskeresőnek tudnia kell. Ha elolvasod és kipróbálod ezt az 5 egyszerű szabályt, akkor:
  • az ÉLETKOROD NEM LESZ többé AKADÁLY az álláskeresésben,
  • könnyedén rá fogsz találni a NEKED VALÓ ÁLLÁSOKRA,
  • MEGFIATALÍTOTT ÖNÉLETRAJZODDAL KI FOGSZ TŰNNI a tömegből,
  • és sokkal TÖBB ÁLLÁSINTERJÚRA fognak behívni, mint korábban bármikor.
Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves e-book