Új szakmák a piacon, legyél ott az indulásnál! – Robotikus folyamatautomatizálás

Írta: Baráth András  |  2019. október 25.  |  c Nincs hozzászólás

Nem tudom mennyire követed a tech híreket, de talán te is észrevetted, hogy egyre többet cikkeznek a robotizálásról a munkaerőpiac kapcsán is. Riogatnak azzal, hogy így automatizálás, meg úgy megszűnő munkakörök. Épp a héten olvastam egy tanulmányt, amelyben szakértők levezetik, hogy nagyjából 10 év múlva világszerte kb. 160 millió ember(!) fogja elveszíteni az állását a robotok miatt. Nehéz ezt így elképzelni, és bevallom, én se látom magam előtt a képet, ahogy épp egy önvezető taxiban ülök. Megmutatom viszont azt a dolgot, ami már most nagyon is valóságos, és az álláskeresés ill. a jövőbeli karriered szempontjából eléggé fontos lehet.

Robotikus folyamatautomatizálás (RPA)

Megmondom őszintén, ezt a kifejezést már jó ideje hallom, de korábban nem igazán tudtam, pontosan mit is jelent az RPA. De miután egyre több ügyfelem mesélt róla, hogy kezd elterjedni a cégüknél, és egyre többen keresnek meg azzal, hogy ilyen területekre szeretnének pályázni, hát alaposabban is utánajártam.

Mit jelent az RPA?

Az RPA, azaz Robotic Process Automation magyarul: szoftveres folyamatautomatizálás.

Gyakorlatilag arról van szó, hogy egy szoftverrobot segítségével megtanítunk a számítógépnek ismétlődő, manuális munkafolyamatokat. Ma már több ilyen szoftver is elérhető a piacon, az egyik például a UIPath

Ebben a videóban részletesen is megnézheted, hogy mire nyújt megoldást és hogyan is működik a szoftverrobot:

Az ismétlődő feladataidról folyamatábrákat csinálsz, majd elindítasz egy record gombot, és a szoftver segítségével rögzítheted a teljes folyamatot. A szoftverrobotok képesek az embertől megtanulni gyakorlatilag bármilyen folyamatot, akár komplex üzleti folyamatok végrehajtását is.

Miért jó ez?

Neked szakemberként azért jó, mert a számítógép helyetted elvégzi a hosszadalmas, időrabló, manuális munkafolyamatokat, te pedig így értékes időt spórolsz meg, amit az egyéb feladataidra fordíthatsz. 

A cégeknek pedig azért jó, mert szoftverrobot alkalmazásával valamivel kevesebb munkaerőre van szükségük, egységesíthetők vele a céges folyamatok, nem beszélve arról, hogy egy csomó hibalehetőség kizárható az automatizált folyamatok segítségével.

Robbanásszerű fejlődés előtt

Ismétlődő folyamatok szinte minden vállalkozásnál vannak: riportolás, adatrögzítés, könyvelés, készletkezelés, ügyfélszolgálati feladatok, stb. Nem meglepő, hogy egyre jobban terjednek Magyarországon is az RPA-val összefüggő munkakörök. 

Ha rákeresel LinkedInen, vagy akár a Profession-ön az ‘RPA’ kifejezésre, akkor látni fogod, hogy jelenleg is kb. 60-70 ilyen nyitott állás van fent a portálokon. 

Az RPA technológia csak egy példa, egy olyan új szakterület, ami robbanásszerű fejlődés előtt áll. És a robotizáció kapcsán (a megszűnő állások helyett/mellett) szerintem ez az egyik legfontosabb dolog, amire érdemes időt szánnod!

A robotizálás már nem csak a távoli jövő. Vannak olyan iparágak (ld. a nagy szolgáltatóközpontok – SSC-k), ahol már most komplett csapatokat állítanak fel a folyamatautomatizálásra. 

Új állások jönnek létre, a virtuális munkaerő térnyerésével nem csak állások szűnnek meg, de új szakterületek születnek. Ha érdekel a folyamatfejlesztés, a projektmenedzsment, akkor számodra pl. az RPA már most egy jó irány lehet! 

Új szakértők születése 

A világ fejlődik, ezt el kell fogadni, a robotizálás folyamata megállíthatatlan. Nem érdemes ezen fanyalogni, a fejlődésben ellenséget látni, helyette jobb taktika inkább lépést tartani.

Aki most beleássa magát pl. az RPA-ba, elvégez egy-két kurzust, megtanulja a szoftver működését, az nagyon gyorsan egy vadonatúj terület szakértőjévé válhat

Ráadásul ezek az állások többnyire nem programozói állások, nem kell hozzá különösebb IT végzettség, a legtöbb helyen elég egy minimális IT affinitás és analitikus gondolkodás.

Amit a robotizáció kapcsán tehát karriertervezés szempontjából neked is ajánlok az az, hogy nézd a lehetőségeket! Jó időben, jó helyen – ez  lehet most az előttünk álló időszak egyik nagy lehetősége.

Ha érdekel bővebben, hogy milyen új álláspiaci lehetőségek vannak, hol és hogyan érdemes felkutatnod a neked való új pozíciókat, akkor érdemes meghallgatnod csütörtök este a következő ingyenes, ÉLŐ előadásomat! A mini-tréninget az interneten tartom, és nem csak aktív álláskeresőknek ajánlom! Itt tudsz regisztrálni ››

A szerzőről

Baráth András

Baráth András okleveles önéletrajz-szakértő és elhelyezkedési tanácsadó. András álmodta meg és hozta létre 2009-ben a Gerilla Önéletrajz Műhelyt azzal a céllal, hogy segítsen elhelyezkedni az álláskeresőknek az általa kidolgozott gerilla önéletrajz módszerek valamint a modern álláskeresési technikák segítségével. András a legjelentősebb szakmai szervezet, az Önéletrajzírók és Karriertanácsadók Nemzetközi Szövetségének (Professional Association of Resume Writers and Career Coaches) tagja, és vizsgázott szakértője. Büszke arra, hogy az elmúlt hét évben több ezer álláskereső talált új állást az általa tanított álláskeresési stratégiák segítségével.

Hozzászólások

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá a témához!

A hozzászóláshoz kérlek használj teljes nevet és várjuk kulturált hozzászólásaidat legyen az akár egyetértő, vagy akár kritikus.


Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves?
LETÖLTHETŐ INGYENES TANULMÁNY
Íme 5 bevált tipp, amiről minden 40-45 feletti álláskeresőnek tudnia kell. Ha elolvasod és kipróbálod ezt az 5 egyszerű szabályt, akkor:
  • az ÉLETKOROD NEM LESZ többé AKADÁLY az álláskeresésben,
  • könnyedén rá fogsz találni a NEKED VALÓ ÁLLÁSOKRA,
  • MEGFIATALÍTOTT ÖNÉLETRAJZODDAL KI FOGSZ TŰNNI a tömegből,
  • és sokkal TÖBB ÁLLÁSINTERJÚRA fognak behívni, mint korábban bármikor.
Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves e-book