Álláskeresési kilátások 45 év felett – Baráth András a Retro Rádióban

Írta: Baráth András  |  2019. december 02.  |  c Nincs hozzászólás

Hétfő reggel a Retro Rádió vendége voltam, ahol a 45-50 év felettiek álláspiaci esélyeiről beszélgettem a két műsorvezetővel. A téma elképesztően összetett, így sajnos arra nem volt idő, hogy minden részkérdést alaposan átbeszéljünk. De ha van néhány perced, érdemes belehallgatnod a beszélgetésbe.

 

A riportban többek között szóba kerül az, hogy

  • Miért tekinthetjük vízválasztónak a 45-50 éves kort az álláskeresésben?
  • Kik a legkapósabbak a munkaerőpiacon, és mit tehetsz, hogy te is felvedd velük a versenyt?
  • Milyen trükköket tudsz bevetni, hogy kiegyenlítsd az életkorodból adódó esélyegyenlőtlenségeket?
  • Mi a 3 legfontosabb önéletrajzírási tanácsom 45-50 év felettieknek?
  • És mik a legfőbb előnyeid, amiket hangsúlyoznod kell, ha 45 év felett is igazán jó állást szeretnél magadnak?

Hisz legyünk őszinték, a 45-50 éves kor valóban egy komoly fordulópont az életünkben. Bizonyos értelemben szintet lépsz ilyenkor, ami nagyszerű dolog. Viszont ahhoz, hogy ebből az álláskeresés terén is profitálni tudj, ahhoz bizony – jó értelemben – kicsit oda kell tenned magad.

Jobban át kell gondolnod, hogy milyen cégnél és milyen iparágban tudsz a legjobban érvényesülni. A Profession-ön és a nagy állásportálokon kívül hol és hogyan célszerű pozíciókat keresned? Mit és hogyan kell bemutatnod az önéletrajzodban és a motivációsleveledben, hogy az életkorod ellenére is minden további nélkül behívjanak a lehető legtöbb állásinterjúra? 

Érdekel a téma bővebben is? Akkor találkozzunk csütörtök este a képernyő előtt! Regisztrálj a következő ingyenes, online mini-tréningemre itt! 17:30-tól várlak a képernyő előtt!

A szerzőről

Baráth András

Baráth András okleveles önéletrajz-szakértő és elhelyezkedési tanácsadó. András álmodta meg és hozta létre 2009-ben a Gerilla Önéletrajz Műhelyt azzal a céllal, hogy segítsen elhelyezkedni az álláskeresőknek az általa kidolgozott gerilla önéletrajz módszerek valamint a modern álláskeresési technikák segítségével. András a legjelentősebb szakmai szervezet, az Önéletrajzírók és Karriertanácsadók Nemzetközi Szövetségének (Professional Association of Resume Writers and Career Coaches) tagja, és vizsgázott szakértője. Büszke arra, hogy az elmúlt hét évben több ezer álláskereső talált új állást az általa tanított álláskeresési stratégiák segítségével.

Hozzászólások

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá a témához!

A hozzászóláshoz kérlek használj teljes nevet és várjuk kulturált hozzászólásaidat legyen az akár egyetértő, vagy akár kritikus.


Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves?
LETÖLTHETŐ INGYENES TANULMÁNY
Íme 5 bevált tipp, amiről minden 40-45 feletti álláskeresőnek tudnia kell. Ha elolvasod és kipróbálod ezt az 5 egyszerű szabályt, akkor:
  • az ÉLETKOROD NEM LESZ többé AKADÁLY az álláskeresésben,
  • könnyedén rá fogsz találni a NEKED VALÓ ÁLLÁSOKRA,
  • MEGFIATALÍTOTT ÖNÉLETRAJZODDAL KI FOGSZ TŰNNI a tömegből,
  • és sokkal TÖBB ÁLLÁSINTERJÚRA fognak behívni, mint korábban bármikor.
Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves e-book