Forradalmi változások az álláskeresésben – Légy képben!

Írta: Baráth András  |  2019. szeptember 26.  |  c 6 hozzászólás

Bizony helyzet van! Kár is lenne azt gondolni, hogy a világ változatlan, hisz elég csak ránézni a mobilodra. Te is nap, mint nap tapasztalhatod, hogy csak az elmúlt pár évben mennyit fejlődött a technika. Miért is lenne ez másképp az álláskereséssel? A kérdés csak az, hogy vajon ismered is ezeket a változásokat? Tudsz velük élni? Lépéselőnyben vagy hátrányban vagy?

Egy állandó: a változás

Sajnos vagy nem, de olyan világot élünk, ahol “aki lemarad, az kimarad”. Így van ez a munkaerőpiacon is, és lassan minden szegmensben, ahol az embernek folyamatosan képeznie kell magát ahhoz, hogy szinten maradjon.

Te egyébként tudsz olyan területet, ahol ma már ez nincs így? Én nem nagyon.

 • Szóval amikor azt hallod, hogy rengeteg új állás van Magyarországon és soha nem látott mértékű a foglalkoztatottság…de te mégsem találsz állást….

vagy

 • Amikor azt hallod, egyre növekednek a bruttó bérek az országban…ám a te fizetésed 10 éve semmit nem változott…

vagy

 • Amikor azt hallod a 40 az új 30, és az 50 az új 40…te viszont azt látod, hogy 45 évesen nem igen kapkodnak utánad a cégek…

Akkor gondolkodj el egy pillanatra, hogy vajon hol a hiba? Veled van a gond, vagy a munkáltatóval, vagy a világgal?

Elárulom: egyikkel sincs semmi baj!

Egyszerűen annyi történt, hogy megváltoztak a körülmények, és az a sok jó állás már nem ott van, ahol te keresed. És a fizetéseket sem úgy és akkor emelik, amit te annak idején megszokhattál.

A rossz hírem: fel kell venned a tempót!
2019-ben nem lehet egyetlen álláskeresőnek és munkáltatónak sem hátradőlni. Senkinek nem fog a szájába repülni a sültgalamb.

A jó hírem: segítek neked! Megmutatom, mi működik, és mi nem működik 2019-ben az álláskeresésben. Mert amilyen rosszul és ingoványosan is hangzik ez így elsőre, annyi sok, új lehetőséget is tartogat ez a változás most számodra.

Kezdd itt! Nézd meg ezt a pár perces videót:

Ebben a néhány perces felvételben szeretném példákon keresztül is bemutatni neked, hogy mi az első számú legfőbb változás, amit karriertanácsadóként az ügyfeleim példájából látok. Kezdjük ezzel, mert ezek az alapok, amit neked és minden álláskeresőnek tudnia kell, ha a jövőben jó állást és felfelé ívelő karriert szeretne.

Ahogy a videóban ígérem, hamarosan jelentkezem a sorozat követekező részével. Téged pedig várlak csütörtökön a következő ingyenes online mini-tréningemen. Ha állást keresel vagy szeretnél váltani, találd meg a neked való legjobb állást az előadásban is részletezett Gerilla technikák segítségével. Részletes tematika és regisztráció itt ›› 

A szerzőről

Baráth András

Baráth András okleveles önéletrajz-szakértő és elhelyezkedési tanácsadó. András álmodta meg és hozta létre 2009-ben a Gerilla Önéletrajz Műhelyt azzal a céllal, hogy segítsen elhelyezkedni az álláskeresőknek az általa kidolgozott gerilla önéletrajz módszerek valamint a modern álláskeresési technikák segítségével. András a legjelentősebb szakmai szervezet, az Önéletrajzírók és Karriertanácsadók Nemzetközi Szövetségének (Professional Association of Resume Writers and Career Coaches) tagja, és vizsgázott szakértője. Büszke arra, hogy az elmúlt hét évben több ezer álláskereső talált új állást az általa tanított álláskeresési stratégiák segítségével.

Hozzászólások

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá a témához!

A hozzászóláshoz kérlek használj teljes nevet és várjuk kulturált hozzászólásaidat legyen az akár egyetértő, vagy akár kritikus.


Krisztina
2019. szeptember 30. hétfő 09:03

Kedves András!
Szerintem a legegyszerűbb és legműködőbb technika, hogy valaki bizonyítványokkal, illetve azok másolatával, valamint önéletrajzokkal felszerelve szépen sorban elmegy minden egyes munkáltatóhoz a környékén, vagy oda, ahol dolgozni szeretne. Akkor tuti ott tudja hagyni az önéletrajzot, lesz egy kölcsönös személyes benyomás is. Nekem anno ez működött.

Válasz

Lenkovics Erzsébet
2019. szeptember 29. vasárnap 13:33

Kedves András! Nagyon köszönöm,de sajnos én nyugdij elött állok 62évesen ! Én munkanélkü l7 hónpja vagyok azért mert le betegettem és ezzel megszünt a munkahellyem! Én nagyon szeretnék dolgozni még ,de sajnos a korom és az egészségem miatt nehéz munkát találnom! Tisztelettel Lekovics Erzsébet!

Válasz

Baráth Krisztina
2019. szeptember 29. vasárnap 10:35

Kedves András!

Én azt tapasztaltam hogyha egy környékbeli (Észak-Jászság) multicég webboldalán a karrier lehetőségeket nézem nem hozza a Magyarországi lehetőségeket csak cégközpontjába irányít. Miért van ez így? Másik tapasztalatom induló multi India céghez csak munkaerőtoborzó cégen keresztül lehet eljutni nem lehet közvetlen megkeresni. Hasonlót tapasztaltam nagymultinak beszállító kis cégnél is. Ha kell a cégeknek a munkaerő akkor miért nem lehet ezt az igényt a cégek honlapján látni? Azaz a célzott közvetlen megkeresés se mükődik.
Köszönöm jelzésed jelenleg az angol tudásom fejlesztésével vagyok elfoglalva mert azt látom már a multiknál a "gépkezelőnek" is tárgyalóképes angolul tudó kell. Nálunk 50-eseknél ez nyelvtudási szint ritka.
Üdv.
Krisztina

Válasz

Izabella
2019. szeptember 26. csütörtök 19:33

Szeretnék németországban öregotthonban dolgozni

Válasz

  Évi
  2019. szeptember 29. vasárnap 18:21

  Kedves Izabella!
  Ehhez csak annyit kell tenned, hogy kinézel magadnak egy régiót, hogy hol szeretnél élni, és szinte biztos, hogy a környéken találsz magadnak munkahelyet. Szinte minden városban van öregek otthona. Németországban mára 3000 fős település is város! Csak el kell indulni!

  Válasz

  pereiviki
  2019. szeptember 27. péntek 11:17

  Kedves Izabella! Hamarosan, pontosabban október 16-án elérhetővé válik egy oktatóanyagunk, amelynek egyik része a külföldi álláskeresés lesz. Ha nem szeretnél lemaradni róla, akkor ezen az oldalon tudsz feliratkozni rá: https://bit.ly/munkahelyvaltas-2019-ben

  Válasz

Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves?
LETÖLTHETŐ INGYENES TANULMÁNY
Íme 5 bevált tipp, amiről minden 40-45 feletti álláskeresőnek tudnia kell. Ha elolvasod és kipróbálod ezt az 5 egyszerű szabályt, akkor:
 • az ÉLETKOROD NEM LESZ többé AKADÁLY az álláskeresésben,
 • könnyedén rá fogsz találni a NEKED VALÓ ÁLLÁSOKRA,
 • MEGFIATALÍTOTT ÖNÉLETRAJZODDAL KI FOGSZ TŰNNI a tömegből,
 • és sokkal TÖBB ÁLLÁSINTERJÚRA fognak behívni, mint korábban bármikor.
Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves e-book