Hogyan töltik be a cégek az állásokat?

Írta: Baráth András  |  2019. szeptember 30.  |  c 3 hozzászólás

Egy olyan újfajta álláskeresési technikát szeretnék bemutatni neked, ami úgy tűnik lassan világszerte felforgatja a toborzást. Csak hogy lásd, kicsit sem túlzás, amit állítok: a legfrissebb felmérések szerint az USA-ban már ezzel az eszközzel töltik be az állások 29%-át, lassan megelőzve ezzel a személyes ajánlások rendszerét is. A módszer Magyarországon is egyre jobban terjed, egyre nagyobb piaci rést kihasítva ezzel magának a hazai álláspiacon. 

Miért érdemes megismerned ezt az új módszert? És miért érdemes képben lenned a változásokkal, akkor is ha te esetleg most állásban vagy, és csak halványan fontolgatod a váltást?

Röviden azért mert 2019-et írunk.

Nem tudom te mikor kerestél utoljára állást, de azt szinte biztosan tudom, hogy a legújabb internetes álláskeresési technikákat nem ismered.

Egy olyan új, alapvető átrendeződés zajlik most a háttérben, amiről az aktív álláskeresők nagy része sem tud. Aki pedig jelenleg állásban van, és nem olyan sürgető neki a váltás, ő pedig szinte biztos, hogy nem szembesül vele.

Járj egy lépéssel előttük, ismerd meg a legnagyobb álláspiaci kulisszatitkokat! Nézd meg a 2. videót itt.

Akár állásban vagy, akár épp aktívan keresel, most különösen is érdemes követned az új trendeket. Sokan bele sem gondolnak, mennyit profitálhatnak csupán azzal is, hogy egy kis időt és energiát szánnak arra, hogy megismerjék az álláspiaci változásokat és az ebben a vidóban is bemutatott új álláskeresési technikákat.

Csak egy példa ehhez kapcsolódóan, amiről talán te is olvastál a napokban:

A legfrissebb statisztikák szerint ma Magyarországon a bruttó átlagkereset 360 000 Ft (a közfoglalkoztatottak nélkül számolva 371 700 forint). Ez a tavalyihoz képest majdnem 12%-os, a 2-3 évvel korábbiakhoz képest pedig több, mint 20%-os bérnövekedést jelent. (Te is 20%-kal többet keresel, mint 2 éve…?)

Mindez ugye azt is jelenti, hogy ha most váltanál, akkor bizony te is minimum 20, de akár 25-30%-kal magasabb bért tudnál elérni az álláspiacon.

De, és ez egy óriási DE

Ahhoz, hogy sikeresen meg is találd ezeket a jól fizető, neked való állásokat ma már nem elég az internetes állásportálokat végigszörfözni. Egész máshogy kell őket felkutatnod, a hagyományos álláskeresési módszerekre ma már nem hagyatkozhatsz.

Azt javaslom tehát, hogy légy képben és légy résen is! Hidd el, érdemes.

Ha épp aktívan állást keresel, vagy olyan munkát szeretnél, amiben jól is érzed magad és meg is fizetnek, akkor várlak szeretettel csütörtök este a következő ingyenes internetes előadásomon. A téma: Komplett álláskeresési stratégia, amivel könnyedén megtalálhatod a neked való állásokat. Regisztrálj itt az ingyenes előadásra ››

A szerzőről

Baráth András

Baráth András okleveles önéletrajz-szakértő és elhelyezkedési tanácsadó. András álmodta meg és hozta létre 2009-ben a Gerilla Önéletrajz Műhelyt azzal a céllal, hogy segítsen elhelyezkedni az álláskeresőknek az általa kidolgozott gerilla önéletrajz módszerek valamint a modern álláskeresési technikák segítségével. András a legjelentősebb szakmai szervezet, az Önéletrajzírók és Karriertanácsadók Nemzetközi Szövetségének (Professional Association of Resume Writers and Career Coaches) tagja, és vizsgázott szakértője. Büszke arra, hogy az elmúlt hét évben több ezer álláskereső talált új állást az általa tanított álláskeresési stratégiák segítségével.

Hozzászólások

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá a témához!

A hozzászóláshoz kérlek használj teljes nevet és várjuk kulturált hozzászólásaidat legyen az akár egyetértő, vagy akár kritikus.


Anna
2019. október 5. szombat 11:25

Ez csúnya volt ....

Válasz

Csaba
2019. október 2. szerda 21:22

Kedves András,

Végig olvastam a levelet és végig néztem a videót, hogy megismerjem az új eszközt/portált, de nem nevezted meg. Csalódott vagyok :(

Válasz

bencze István
2019. október 1. kedd 17:42

40 év után küldtek el,mit...?

Válasz

Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves?
LETÖLTHETŐ INGYENES TANULMÁNY
Íme 5 bevált tipp, amiről minden 40-45 feletti álláskeresőnek tudnia kell. Ha elolvasod és kipróbálod ezt az 5 egyszerű szabályt, akkor:
  • az ÉLETKOROD NEM LESZ többé AKADÁLY az álláskeresésben,
  • könnyedén rá fogsz találni a NEKED VALÓ ÁLLÁSOKRA,
  • MEGFIATALÍTOTT ÖNÉLETRAJZODDAL KI FOGSZ TŰNNI a tömegből,
  • és sokkal TÖBB ÁLLÁSINTERJÚRA fognak behívni, mint korábban bármikor.
Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves e-book