Melyik van előbb: önbizalom vagy siker?

Írta: Baráth András  |  2017. január 30.  |  c 11 hozzászólás

A napokban a Facebookon tettem fel a nagy kérdést követőimnek, hogy szerintük egy sikeres, magabiztos embernél vajon melyik volt előbb: az önbizalom vagy a siker? A válaszadók kb. 90%-a szerint egyértelműen az önbizalom volt előbb, de szerintem a képlet nem ennyire egyszerű. Ebben a bejegyzésben a saját tapasztalataimat és meglátásaimat szeretném megosztani annak érdekében, hogy Te is (még) magabiztosabb és sikeresebb legyél.

Tényleg, szerinted melyik volt előbb egy sikeres embernél? Azért magabiztos, mert sikeres, vagy azért lett sikeres, mert kellő önbizalma volt?

A kérdésen szerintem azért is érdemes egy kicsit elgondolkozni, mert nagyon sok emberen azt látom, hogy nem bízik kellően magában, vagy nem értékeli kellően a saját képességeit, eredményeit. Rájuk nem mondanám azt, hogy önbizalomhiányban szenvednek, de már ez a kisebb bizonytalanság is akadályozza őket abban, hogy fontos helyzetekben megragadják a kínálkozó lehetőséget és a legjobbat hozzák ki magukból.

Na és ott vannak azok is, akik komoly önbizalom- vagy önértékelési problémákkal küzdenek (aminek oka akár a gyerekkorban, akár a közelmúlt kudarcaiban keresendő.) Az olvasóim közül is elég sokra jellemző, hogy vagy a sikertelen álláskeresés vagy – ha van munkájuk – akkor egy zsarnok főnök miatt komolyan megkérdőjeleződik az önmagukba vetett hitük. Ezek a tényezők egyébként még korábban magabiztos emberek önbecsülését is nagyon gyorsan tönkre tudják tenni.

Hogyan lehetsz magabiztosabb és sikeresebb?

Ha a szakmai pályafutásodban vagy akár a magánéletedben nem ott tartasz, ahol szeretnél, esetleg hullámvölgyben vagy, akkor szerinted mi fog a legnagyobbat lendíteni a helyzeteden?

Inkább arra kellene összpontosítanod, hogy minél előbb, akár apró sikereket érj el, és ez majd meghozza az igazi önbizalmat? Vagy inkább azon kellene dolgoznod, hogy kiegyensúlyozott és magabiztos legyél, mert akkor gyorsabban érsz el sikereket?

Ahogy a cikk elején is említettem, a Facebook követőim többsége szerint először kell az önbizalmat megerősíteni, és ha van önbizalom, akkor kellő magabiztossággal, hittel és kitartással vágunk bele dolgokba, ennek következtében pedig jönni fognak az eredmények is.

Erre talán a legjobb példa a párkeresés. Ha valaki egy szakítás után lelkileg összetörve próbál új partnert találni, akkor nemigen fog sikerrel járni. Először rendbe kell szednie magát ‘belülről’, bíznia kell magában, és akkor újra megszületik az a kisugárzás is, ami vonzóvá fogja tenni a leendő partnere szemében.

Szóval ha hihetünk a többség bölcsességében, akkor leszögezhetjük, hogy a sikerhez először önbizalomra és önbecsülésre van szükséged. Szerintem már ez a megállapítás is egy nagyon fontos mérföldkő, ugyanis lesz előttünk egy egyértelmű cél ill. sorrend. Ahelyett, hogy az eredményektől és a sikerektől várnád a nagyobb önbizalmat, először magabiztosabbá kell válnod.

Jó, de hogyan?

Mielőtt ebbe belemegyek, hadd egészítsem ki a fenti tézist, mert ahogy említettem, a képlet nem ennyire egyszerű. Hogy csak az álláskeresés terén maradjak, nyugodtan kijelenthetem, hogy elég sok olyan remek tapasztalattal rendelkező szakember van, akik korábban a legjobb cégeknél dolgoztak, és nagyon magabiztosan vágnak bele az álláskeresésbe. Aztán ahogy jönnek a nehézségek, a kudarcok, esetleg becsúszik egy próbaidő alatti elbocsátás egy új munkahelyen, na ott nagyon gyorsan elillan az önbizalom.

onbizalom3

Tehát az önbizalom önmagában soha nem elég, szükség van azért a sikerekre, és akár kisebb sikerekre is ahhoz, hogy ez az önbizalom megmaradjon, és tovább erősödjön.

Na de mi a teendő akkor, ha a kudarcok felőrölték valakinek az önbizalmát? Akkor hogyan lehet újra magabiztos, ami ugye megállapításaink szerint a siker egyik előfeltétele?

Ilyenkor ‘kívülről’ is lehet önbizalmat szerezni

Erre két lehetőség van:

1) Az egyik, amit elég sokan követnek és csinálnak, hogy motivációs történeteket olvasnak és hallgatnak. Ezekben ugye mindig központi szerepet kap egy olyan ember, aki hatalmas nehézségekkel küzdött, és végül nagyon sikeres lett. Ilyen motiváló történtekre is szükségünk van vagy lehet, ám ez önmagában nem elég.

2) A külső önbizalom második forrása az lehet, amikor egy módszerben vagy akár egy tanácsadóban / mentorban / szakemberben kezdesz el először hinni. Az önbizalomban ugyanis szerintem a hit a legfontosabb: hiszek magamban, ezért bele merek vágni, végig merem csinálni. Na mármost, ha esetleg a sorozatos kudarcok miatt nincs meg a kellő belső hited, akkor célszerű keresned egy olyan módszert vagy tanácsadót, amiben vagy akiben hinni tudsz. Mert ha hiszel benne, és hiszel a módszereiben, akkor bele mersz vágni és végig fogod csinálni.

Az önbizalmad pedig két ok miatt is megerősödik: egyrészt a téged támogató szakember is meg fog erősíteni, hogy képes vagy rá, másrészt a módszerei által hozott gyors kezdeti eredmények miatt újra elkezdesz hinni magadban.

Hadd mondjak erre egy példát!

Biztosan egyetértesz velem abban, hogy Hosszú Katinka jelenleg egy nagyon magabiztos, ereje teljében lévő sportoló. De vajon hogyan érezte magát a Londoni Olimpia után (ami már harmadik olimpiája volt) amikor az előzetes várakozásokkal ellentétben, aktuális világbajnokként még csak a dobogóra sem állhatott fel, miközben a korábbi olimpiáin még a döntőbe sem jutott? Valószínűleg nagyon maga alatt volt nulla önbizalommal, amit az is alátámaszt, hogy az úszás abbahagyását is fontolgatta.

Ekkor jött képbe a mára csoda edző, akkor még csak egy 24 éves fiatal szakember Shane Tusup, aki semmilyen komolyabb eredménnyel nem rendelkezett. Annál nagyobb volt az önbizalma és nyilván a szaktudása. Katinka benne, illetve Shane módszereiben kezdett el először újra hinni, ez adta neki az erőt, hogy érdemes folytatni az úszást és a kemény munkát. És amikor jöttek a kezdeti kisebb sikerek, úgy nőtt újra az ő önbizalma is, így a Riói Olimpián már maximális magabiztossággal tudott a rajtkőre állni.

Míg a korábbi három olimpiáján még csak döntőbe sem jutott Katinka, Rióból már három aranyéremmel és egy ezüsttel tért haza. Ez ugye egy olyan edző-fenomén nélkül, mint Shane Tusup nem jöhetett volna létre, de véleményem szerint Shane szerepe az edzésterv összeállításán messze túlmutatott: visszaadta és megerősítette Katinka önbecsülését és önbizalmát.

Te mennyire hiszel magadban?

Nem tudom kedves olvasó, hogy te a pályafutásodban hol állsz, és jelenleg mennyire hiszel magadban, és mennyire hiszel abban, hogy el fogod érni azokat a célokat, amiket korábban magad elé tűztél.

Annyit azonban tudok, hogy mielőtt valamit elérsz, először el kell tudnod hinni, hogy képes vagy rá. Biztosnak kell lenned benne, hogy meg tudod csinálni.

Ha most esetleg úgy is érzed, hogy hát bizony vannak kétségeid magaddal szemben, akkor komolyan el kell kezdened dolgozni azon, hogy újra higgyél magadban. Ennek egyik módja lehet, hogy azon a területen, amiben eredményesebb szeretnél lenni, keresel egy módszert vagy egy tanácsadót, akiben bízol, akiben hiszel, és az útmutatása alapján kezdesz el dolgozni. Amint jönnek majd a kezdeti apróbb eredmények, úgy leszel Te is magabiztosabb.

De nem szabad csak a kezdeti sikerekre várni. A motivációs történetek, idézetek és tréningek mellett ugyanis van néhány tudományosan igazolt módszertan, amivel fokozatosan magabiztosabb és kiegyensúlyozottabb leszel. Erről fogok írni a következő cikkemben.

A szerzőről

Baráth András

Baráth András okleveles önéletrajz-szakértő és elhelyezkedési tanácsadó. András álmodta meg és hozta létre 2009-ben a Gerilla Önéletrajz Műhelyt azzal a céllal, hogy segítsen elhelyezkedni az álláskeresőknek az általa kidolgozott gerilla önéletrajz módszerek valamint a modern álláskeresési technikák segítségével. András a legjelentősebb szakmai szervezet, az Önéletrajzírók és Karriertanácsadók Nemzetközi Szövetségének (Professional Association of Resume Writers and Career Coaches) tagja, és vizsgázott szakértője. Büszke arra, hogy az elmúlt hét évben több ezer álláskereső talált új állást az általa tanított álláskeresési stratégiák segítségével.

Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves?
LETÖLTHETŐ INGYENES TANULMÁNY
Íme 5 bevált tipp, amiről minden 40-45 feletti álláskeresőnek tudnia kell. Ha elolvasod és kipróbálod ezt az 5 egyszerű szabályt, akkor:
  • az ÉLETKOROD NEM LESZ többé AKADÁLY az álláskeresésben,
  • könnyedén rá fogsz találni a NEKED VALÓ ÁLLÁSOKRA,
  • MEGFIATALÍTOTT ÖNÉLETRAJZODDAL KI FOGSZ TŰNNI a tömegből,
  • és sokkal TÖBB ÁLLÁSINTERJÚRA fognak behívni, mint korábban bármikor.
Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves e-book