Milyen a jó motivációslevél? Így írd meg!

Írta: Baráth András  |  2017. december 06.  |  c 6 hozzászólás

Egyre többet találkozom azzal a kérdéssel, hogy vajon szükség van-e manapság egyáltalán motivációs levélre? Érdemes-e vesződni vele, vagy a kutya se olvassa el őket? A rövid válaszom az, hogy igen, egyértelműen azt tapasztalom, hogy a sikeres állásszerzéshez bizony a motivációs levél is nagyban hozzá tud járulni. Miért és milyen módon? Kiderül az alábbi blogbejegyzésemből.

A cikk elolvasása kb. 6 percet vesz igénybe

Muszáj írni motivációs levelet?

A személyes konzultációk, valamint legtöbb tréningem előtt általában megkérem a résztvevőket, hogy küldjék el nekem önéletrajzukat és a legutóbb használt motivációs levelüket. Ilyenkor többnyire három eset szokott előfordulni:

  1. Van, aki egyáltalán nem tudja megfogalmazni még magának sem, hogy mi lehetne az adott állás kapcsán a motivációja. Azon túl, hogy szeretné eltartani a családját, és kifizetni a számláit, más motivációt nem igazán tud felhozni.

  2. A másik lehetőség, amikor valaki tudja ugyan a motivációit, ám általában csak olyan személyes készségeket emel ki a levelében, mint rendszerszemléletű gondolkodás vagy jó problémamegoldó képesség, anélkül, hogy ezeket alátámasztaná konkrét példákkal is.

  3. És a harmadik eshetőség – amivel újabban egyre többet találkozom- , hogy sok ember számára már önmagában az is kérdéses, hogy szükség van-e manapság egyáltalán motivációs levélre?!

Egyre többször kapok olyan kérdést, hogy fontos ez még? Muszáj írni motivációs levelet? Elolvassa egyáltalán bárki? És csak mindezek után jön az, hogy ja, hát egyébként fogalmam sincs, mit írhatnék bele…

A motivációs levél a figyelemfelkeltés eszköze

Ha esetleg benned is felmerült a fenti dilemma, azt tartsd mindig szem előtt, hogy a motivációs levél egyetlen célja az, hogy eljuttasson téged az állásinterjúig. Egy jól megírt motivációs levél mindössze ahhoz tud hozzásegíteni, hogy magadra vond a figyelmet, és megerősítsd az olvasóját (vagyis a munkaadót) abban, hogy veled találkoznia kell egy interjún is.

Fontos ez? Szerintem igen.

Jó, vagy nem jó, de a mai világban szinte minden arról szól, hogy mennyire tudod magadra vonni a figyelmet. Mennyire tudsz pár másodpercet elcsípni mások idejéből, és felkelteni a kíváncsiságukat. Az állásszerzésnél pontosan ezt a célt szolgálja a motivációs levél (és az önéletrajz is).

A kísérőlevélre tehát úgy tekints, mint egy marketing levélre, ami rólad szól. A legalkalmasabb eszköz arra, hogy megszólítsd a kiválasztást végző szakembert, vagy vezetőt, és egyúttal pozitív benyomást gyakorolj rá. Vagyis egy jól megírt motivációs levéllel akár komoly előnyhöz is juthatsz a kiválasztás során.

Ne ess át a ló túloldalára!

Van egy gyakori félreértés a motivációs levéllel kapcsolatban – arra kérlek, te ezt kerüld el – hiszen óriási tévedés, hogy a motivációs levélben a pályázónak a saját motivációiról kellene írnia. Persze, nagyon fontos az is, hogy téged mi motivál az adott állás megpályázása kapcsán, ezt az állásinterjún majd fel is fogják térképezni, de igazából az önéletrajzhoz mellékelt marketing levélnek NEM arról kell szólnia, hogy neked miért lesz jó, ha elnyered az állást.

Épp ellenkezőleg! Azt kell megvilágítani benne, hogy a munkáltatónak milyen előnye lesz abból, ha téged választ ki.

A motivációs levél tehát abban segít, hogy bebizonyítsd, alkalmas vagy a pozícióra, vagyis te egy kiváló jelölt vagy az állásra.

Nem ment ki a divatból!

Mindezek tükrében, és többéves tanácsadói tapasztalattal a hátam mögött, egyértelműen azt javaslom, hogy használd ki te is a motivációs levél adta lehetőségeket, és akkor is küldj kísérőlevelet, ha a munkáltató kifejezetten nem kéri a hirdetésben.

Való igaz, hogy a  személyzetisek többsége az önéletrajzokat olvassa el először, ám azt, hogy a jó önéletrajzok beküldői közül ki legyen az a 8-10 konkrét  jelölt, akiket be is hívnak állásinterjúra, az a motivációs levélen is múlik – már ha küldesz.

Így van ez akkor is, ha álláshirdetéseket pályázol meg, de még inkább akkor, ha  – követve a tanácsaimat – nem csupán álláshirdetésekre küldöd a pályázatodat, hanem közvetlenül is megkeresel cégeket.

Milyen a jó motivációs levél?

Most, hogy talán kicsit jobban érthető, hogy miért lehet hasznos fegyver a kezedben  a motivációs levél, néhány tipp, hogy hogyan is állj neki a megírásához. Ha mielőbb meg szeretnéd találni az új állásodat, akkor kérlek, fektess időt abba, hogy összeállítasz egy jól megfogalmazott, struktúrált és mindenek előtt cégre szabott motivációs levelet.

A gerilla motivációs levél három típusa

  • Emeld ki az eredményeidet és mindig támaszd alá példával!

Ha ugyanazon a területen szeretnél továbblépni, ahol eddig is dolgoztál, akkor bátran írj eredményorientált motivációs levelet, vagyis emeld ki már a kísérőlevélben az eddig elért eredményeidet, mutasd be őket konkrét példával, akár számokkal alátámasztva. Nem kell 8-10 eredményt megemlítened, bőven elég a 3-4 legfontosabbat kiemelned, és néhány sorban bemutatnod.

  • Emeld ki az erősségeidet!

Az is egy jó lehetőség, hogy a motivációs levélben sorra veszed a legfontosabb erősségeidet, mintha arra a kérdésre adnál választ, hogy miért érdemes engem választaniuk, vagy miért érzem magam alkalmasnak az adott állásra. Ezután foglald össze a legfontosabb előnyeidet 3-4 pontban. Itt arra célszerű figyelned, hogy elsősorban ne személyes készséget mutass be (pl. kitartó, csapatjátékos, elkötelezett, jó problémamegoldó képesség stb.) ezek helyett inkább a szaktudásodra, szakmai tapasztalatodra vonatkozó erősségeidet igyekezz bemutatni.

  • Adj egy rövid összefoglalót a szakmai életutadról!

A motivációs levél harmadik hatékony típusa, a szakmai tapasztalat időrendi, vagy fordított időrendi bemutatása. Fordított kronologikus rendben felvázolva mutasd be a szakmai múltad legfontosabb állomásait, megvilágatva ezen keresztül is azt, hogy az összegyűjtött szakmai tudás miért tesz alkalmassá téged a kiválasztott állásra.

Remélem, hogy a cikk segítségével sikerült eloszlatnom benned is az esetleges  kételyt, hogy van-e értelme motivációs levelet írni 2017-ben. Ha pedig konkrét példákon keresztül azt is szeretnéd látni, hogy milyen egy ütős gerilla motivációs levél, az alábbi könyvet ajánlom figyelmedbe.

Ne feledd, az állásszerzés tanulható!

A szerzőről

Baráth András

Baráth András okleveles önéletrajz-szakértő és elhelyezkedési tanácsadó. András álmodta meg és hozta létre 2009-ben a Gerilla Önéletrajz Műhelyt azzal a céllal, hogy segítsen elhelyezkedni az álláskeresőknek az általa kidolgozott gerilla önéletrajz módszerek valamint a modern álláskeresési technikák segítségével. András a legjelentősebb szakmai szervezet, az Önéletrajzírók és Karriertanácsadók Nemzetközi Szövetségének (Professional Association of Resume Writers and Career Coaches) tagja, és vizsgázott szakértője. Büszke arra, hogy az elmúlt hét évben több ezer álláskereső talált új állást az általa tanított álláskeresési stratégiák segítségével.

Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves?
LETÖLTHETŐ INGYENES TANULMÁNY
Íme 5 bevált tipp, amiről minden 40-45 feletti álláskeresőnek tudnia kell. Ha elolvasod és kipróbálod ezt az 5 egyszerű szabályt, akkor:
  • az ÉLETKOROD NEM LESZ többé AKADÁLY az álláskeresésben,
  • könnyedén rá fogsz találni a NEKED VALÓ ÁLLÁSOKRA,
  • MEGFIATALÍTOTT ÖNÉLETRAJZODDAL KI FOGSZ TŰNNI a tömegből,
  • és sokkal TÖBB ÁLLÁSINTERJÚRA fognak behívni, mint korábban bármikor.
Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves e-book