Hamarosan megújulunk – tetszik az új logónk?

Írta: Baráth András  |  2015. december 03.  |  c 194 hozzászólás

Sok év után úgy érzem, itt az idő a Gerilla Önéletrajz embléma megújítására, és e kapcsán szeretném kikérni a véleményed.

Gondoltad volna, hogy már több mint 6 éve indítottam útjára a Gerilla Önéletrajz Műhelyet? Néha magam is meglepődöm, hogy elröppent az idő… :-)

Az évek során rengeteg minden változik, fejlődik. Mi magunk, és körülöttünk a világ is. Hiszen “semmi sem állandó, csak a változás maga.” – ahogy Hérakleitosz, az időszámításunk előtti idők egyik nagy gondolkodója is mondta.

Hogy miért mondom ezt?

Mert nagyon fontos, hogy elfogadjuk a változás állandóságának tényét, és ezzel párhuzamosan mi magunk is változzunk, fejlődjünk. Igaz ez önmagunkra, a körülöttünk élő emberekre, a munkánkra és az egész világra.

Szakemberként a munkádban is csak úgy lehetsz a legjobbak között, ha folyamatosan figyeled az újdonságokat, fejleszted a tudásod, alkalmazkodsz a piaci helyzethez.

Ez ránk, a Gerilla Önéletrajz Műhely munkatársaira még inkább igaz. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy folyamatosan fejlesszük a tudásunkat, hogy folyamatosan újat tudjunk nektek mutatni. Ezért rendszeresen járunk konferenciára és olvasunk angol oktatóanyagokat is.

Azért, hogy ezt a tudást még könnyebben, és átláthatóbban tudjuk átadni Neked, teljesen megújítjuk a honlapunkat, az arculatunkat azért, hogy akár a mobiltelefonodról is könnyebben tudd elolvasni az új cikkeiket, tanácsainkat. És azért is, hogy a Gerilla Önélrajz megjelenésében is tükrözze azt az újszerűséget, amit a módszerek tanításával átadunk az álláskeresőknek.

Itt az ideje a megújulásnak

A változás hatására időnként megújítjuk a ruhatárunkat, öltözetünk is. Ez történik most a Gerilla Önéletrajz Műhely honlapjával, emblémájával is. Kap egy új “ruhát” :-) Hamarosan ugyanis lecseréljük a régi arculatot, és új ikonokat, színeket fogunk használni. De nem kell aggódnod! A tevékenységünkön ez mit sem változtat.

A jövőben is az lesz a célunk, hogy minél több álláskeresőnek segítsünk a lehető leggyorsabban elhelyezkedni úgy, hogy megtanítjuk önéletrajzot írni és a legeredményesebb álláskeresési technikákra.

Az elmúlt 6 évben több mint 10.000 embernek segítettünk elhelyezkedni az oktatóanyagainkkal, valamint egész napos tréningjeinkkel, a 2 órás személyes konzultációkkal. Ez engem nagy örömmel és büszkeséggel tölt el! A jövőben pedig még sokszor ennyi embernek szeretnénk segíteni – remélem Te is köztük leszel!

Kiváncsi vagyok a véleményedre

Szeretném, ha az elsők között lennél, aki megismeri az új emblémánkat, ezért mindjárt megmutatom Neked. Az emblémán túl a teljes megújuláshoz még készül az új honlapunk, az új Facebook “köntösünk”, és várhatóan majd az új év első hónapjaiban tudjuk közzé tenni. Sok munkával, és izgatott várakozással teli hetek jönnek számunkra. :-)

Íme, egymás mellett a 2 emblémánk, a régi és az új. Kiváncsi vagyok, hogy Neked miért tetszik jobban az új emblémánk? Vagy esetleg miért tetszett jobban a régi? Megírnád nekem egy hozzászólásban?

 Ez a régi                             ——>                       És ilyen az új :-)

Gerilla Önéletrajz Műhely

Mi a kollégáimmal nagyon lelkesek vagyunk, hogy egy olyan csapattal dolgozhatunk a megújuláson, akik többször elnyerték az Év honlapja díjat. Külön örülünk neki, hogy pontosan azt sugallják, amit a Gerilla Módszertannal át szeretnénk adni Neked:

  • az egyediséget,
  • az újszerűséget,
  • a megbízhatóságot.

Az új emblémánkkal várhatóan ilyen formában is találkozhatsz majd:

Bögre

Toll

Azért kérdezlek, mert most dolgozunk a grafikusokkal az új arculaton, és kiváncsi vagyok jó nyomon vagyunk-e. Megköszönném, ha jövő hét kedd estig megírnád a véleményed itt lentebb egy hozzászólásban, mert utána szeretnénk továbblépni.

Előre is köszönöm!

Üdv,

András

u.i. A megújulás keretében jövő héten egy izgalmas lehetőséggel fogok jelentkezni.

A szerzőről

Baráth András

Baráth András okleveles önéletrajz-szakértő és elhelyezkedési tanácsadó. András álmodta meg és hozta létre 2009-ben a Gerilla Önéletrajz Műhelyt azzal a céllal, hogy segítsen elhelyezkedni az álláskeresőknek az általa kidolgozott gerilla önéletrajz módszerek valamint a modern álláskeresési technikák segítségével. András a legjelentősebb szakmai szervezet, az Önéletrajzírók és Karriertanácsadók Nemzetközi Szövetségének (Professional Association of Resume Writers and Career Coaches) tagja, és vizsgázott szakértője. Büszke arra, hogy az elmúlt hét évben több ezer álláskereső talált új állást az általa tanított álláskeresési stratégiák segítségével.

Hozzászólások

Egyetértesz? Tiltakozol? Szólj hozzá a témához!

A hozzászóláshoz kérlek használj teljes nevet és várjuk kulturált hozzászólásaidat legyen az akár egyetértő, vagy akár kritikus.


Kerékjártó T
2016. május 29. vasárnap 19:30

Mi lenne, ha a közzétett anyagok "sorkizár" formátumban lennének?
Szerintem a szöveg rendezettebb külalakot és könnyebb áttekinthetőséget biztosítana.

Válasz

Várady Csaba
2015. december 15. kedd 09:29

Kedves András!
Az új logó szerintem nem előnyösebb a réginél, sőt hátrányosabb.
Első érzésként egy elbizonytalanodott kockafejű egyén képe villant be, aki őőőő.., a "hogy is mondjam, éppen fogalmam sincs mit mondjak, de mindjárt kitalálom" érzését ébreszti bennem. Az "ő"-zés, a mondanivaló hiánya és a gyors gondolkodás nem meglétének kifejezője számomra. Kimondottan zavaró és nem azt az intelligenciát tükrözi, amelyet egyébként az általad szerintem jól felépített cég értékei tökröznek.
Én nem váltanám le vele a régit.

Válasz

Jeney Marcsi
2015. december 12. szombat 12:03

Kedves András!

Ha úgy nézek a két emblémára, mint választási lehetőségre, egyértelműen az elsőt választanám, mert kifejezi tevékenységed lényegét: "CÉLOM VAN, ÉS AZT EL IS ÉREM". Ez a magabiztosság, ami hiányzik belőlünk, amihez önbizalmat és eszközöket kapunk Tőled. Ezt teljes mértékben közvetíti a "céltábla". /Talán a középső pöttyöt feketére festeném, hogy még konkrétabb legyen./

Az újat nyilván fiatal tervezte, az ő generációjának meg is felel, persze a KÉT PONT NÉLKÜL, hiszen már kinőttünk az oviból.

Ha ők lennének a céged célcsoportja, akkor azt mondanám, hogy rendben van.

A MŰHELY FELIRATRA NINCS SZÜKSÉG, hiszen úgy is tudjuk, hogy az. Csak tereli a figyelmet a megjegyzendő névről.

A SZÍN... A többiek leírták. Egymás mellett látva a régivel szánalmas. ÖNMAGÁBAN már nem annyira szörnyű... /DE IGEN!/

EGY SÖTÉTEBB ÁRNYALAT, KEVESEBB ZÖLDDEL ütősebb lenne. A cég komolyságát tudnád vele kifejezni. A megbízhatóságot, hiszen az életünket, a jövőnket bízzuk rád.

/A PROMÓS TÁRGYAKON NAGYON JÓL MUTAT A KÉK!/

Tudat alatt a tenger, a széles látóhatár is felmerülhet, mint az előttünk álló lehetőségek széles köre. /Ez legalább annyira fontos, mint a céltudatosság jelképe, a középső pont a céltáblán./

A bögrén A FELIRAT TENGELYÉNEK 90 FOKOT KÉNE BEZÁRNIA A FÜLLEL. ...és természetesen a bal kezesekre is gondolnék.

Szerintem nem baj hogy a logó alakjáról mindenki másra asszociál. /Így szélesebb célcsoportot érhet el./
Kinek sim kártya, kinek mappa jel, kinek word ikon... Nekem például egy papírlap, amire megírtam az új, ütős önéletrajzomat! /Még az sem baj, hogy szamárfül van rajta, legfeljebb újra kinyomtatom.../

EGY MÉLYKÉK SZÍNNEL ÉN BELEVÁGNÉK!

TALÁN A RÉGI BANDA IS MEGBOCSÁT, MERT DRUKKOL, HOGY NEKED IS SIKERED LEGYEN, ne csak nekünk!

/...és legközelebb csak az újról kérj véleményt, így elfogulatlanabbul ítélhetünk!/

Válasz

Damm Mária
2015. december 12. szombat 08:54

Kedves András!

Miután megvettem a tanulmányodat és már az abban foglalt tanácsoknak megfelelően (magamra igazítva) készítettem el az új önéletrajzomat, nem teljesen 2 hónap leforgása alatt el tudtam helyezkedn (korábban közel 2 évig voltam "munkanélküli").
Fentieket azért írtam le, mert ezt a hatékonyságot és a valóságos cél(kijelölés)t NEKEM IS inkább a korábbi emblémátok jelképezi. A színe is nagyjából rendben volt. Energikus, fiatalos.
Az új halványkék szín nem sugároz magabiztosságot, megbízhatóságot. Ez a szín az ég színe, (lebegő elem) és ezért a súlytalanság, a lágyság jelképe is. Ti pont az ellenkezőt képviselitek (erő, céltudatosság, hatékonyság).
A sötétkék-fehér kombináció (megbízhatóság, komolyság, elegancia) már inkább ilyen hatást keltő, de azt is a jelenlegi logotoknál használnám. (Bár akkor épp a fiatalos "kinézetét" veszítené el.) :)
Az én vélményem szerint, ha mindenképp változtatni szeretnétek a megjelenési formátokon, akkor a tartsátok szem előtt mi is a cég korábbi és jelenlegi célja, ki a célközönség, és a jelképeitek is ezt tükrözzék.
További sikereket kívánok nektek.

Válasz

Dózsáné Miklós Éva
2015. december 12. szombat 03:40

András!

A régi dinamikus, lendületes színben, formában egyaránt; nem cserélném le a másikkal, ami jellegtelen, darabos, nyögvenyelős hatást kelt.
További sok sikert, boldog karácsonyt az egész csapatnak! Éva

Válasz

Takács Noémi
2015. december 10. csütörtök 12:09

Szép napot!

Megkésve bár, de törve nem...

Javaslom, bár ez itt nem a reklám helye - Langmár Zsuzsannát megkeresni.

A logó extrém fontos - valóban praktikus közvéleménykutatásba kezdeni váltáskor, hisz ha már váltás, legyen JOBB! Munkádnak köszönheted, hogy ennyi visszajelzést kapsz - én szándékosan nem olvastam át az engem megelőző kommenteket, így válaszolok kérdésedre, talán ismétlésnek tűnik majd a sok vélemény után.

Nekem ez az új Word doksi megnyitására emlékeztető lap nem tetszik, a színe pedig nagyon halvány (a régiét imádtam, ám ez szubjektív). Magam kör-párti vagyok, ezért megpróbálnám a GÖ verziót körbe bugyollálni, esetleg még egy körbe ágyazni és kívülről maradhat a célzó nyilacska. A "G" alsócska, lefelé irányuló szárát totál kizárnám: máris kerekebb, nekem az nyerőbb, ahogy elképzelem.

Összegzést követően majd látjuk a végeredményt: sok sikert kívánok Neked és csapatodnak!

P.s. abszolút személyes, de most aktuális nálam: part-time vonalat miért nem lehet/akarják hazánkban erősbíteni (kisgyermekes családokra tekintettel)? Folyton a full-time, vigyem a gyereket ügyeletbe és oda menjek érte, ne is álmodjon külön edzésről etc., én meg a munka platformján szorgoskodjak miközben a számunkra legfontosabbak, gyerkőink több időt szeretnének velünk tölteni (teljes joggal)?

Válasz

Szendrődi Mária
2015. december 10. csütörtök 10:50

Kedves András,

Nekem a régi embléma jobban tettszik, elsősorban a mértani alakzatok és a színek különbözősége miatt. A régi embléma kerek, meleg színű, pozitív energiát sugároz, míg az új szögletes, hideg színű számomra negatív energiát képvisel. Bocsáss meg hogy így leegyszerűsítem a kérdést, de azt hiszem mindig az első intuitív megérzést, gondolatot érdemes követni.

Namaste,
Szendrődi Mária

Válasz

Sáfrány Ilona
2015. december 8. kedd 20:57

Kedves András!

Nekem a bögre és a toll is nagyon tetszik, talán még a tollra is ráférne a "meg tudom csinálni" szöveg, bár lehet, hogy az már sok lenne. A szín nagyon szép, a tenger, az égbolt színe mellett a szeretet színe is.

A logó. Szerintem semmi gond nem volt a régivel.
Az új logóban én a pontokat nem négyszögesíteném, hagynám kereknek.
A színnel kapcsolatban: A feng shui szerint a kék: "Hűsítő, csillapító. A végtelenség színe, segíti a lelki béke, a nyugalom megteremtését."
Mi lenne, ha a logó, bögre, pohár is narancssárga lenne? (Remélem, hogy nem nagyon szisszentek fel...)
A feng shui szerint a narancssárga: "Pezsgő, pozitív, meleg szín, az energia, az életerő szimbóluma. Bátorít, nemesít, segít. Lelkileg tartást ad, erősíti az önbizalmat. "
Ez az én véleményem, köszönöm, hogy elolvastad.
Áldott, békés, boldog Karácsonyt kívánok!

Üdvözlettel: Ilona

Válasz

Erdélyi Ilona
2015. december 8. kedd 20:47

Kedves András!

Megtisztelő, hogy tőlem is kérsz véleményt.
Szerintem a régi logó telitalálat! Nem cserélném másikra, legfeljebb a műhely szót odatenném harmadiknak csak vékonyabb betűkkel és ennyi újszerűség szerintem elég egy logóba.
Ez a logó egyedi, mert Baráth Andráshoz kötődik.Ha megtartod, akkor azzal továbbra is a megbízhatóságot sugallod.
Arra kérlek, hogy olvasd el Barna Sándor 2015.december 4-én pénteken 20:23 -kor írt sorait,mert minden mondatával egyetértek.

További sok sikert kívánok.
Üdvözlettel:Ilona

Válasz

Bodorné Somogyi Ilona
2015. december 8. kedd 19:21

Kedves András!

Jó ötletnek tartom, hogy kikéred az olvasóid és ügyfeleid véleményét. Nekem jobban tetszik a régi embléma. Lendületet, folytonosságot, energiát és magabiztosságot mutat. A koncentrikus körök, pluszz élénk piros szín, a középpontba betalált nyíllal nekem sokkal inkább egy jól működő, dinamikus szervezetet képvisel, mint a halványkék "word" lap. A két pontot nem is tudom értelmezni, és azt sem értem, hogy miért kell lecserélni a régit, amit ráadásul sokan nem is ismertünk eddig. Kedves András, további sikeres munkát kívánok! Üdv. Ilona

Válasz

B. Balázs
2015. december 8. kedd 09:57

Kedves András!

Remek ötletnek tartom - úgy látom ezzel sokan vannak így szerencsére- hogy vélemény nyilvánításra adsz lehetőséget. Így talán a MINŐSÉG=ÖSSZMUNKA c. régi szólás nagyon jó eredményt hozhat.
A "G" betű alakja ötletes szerintem, jó. Viszont - előre is elnézésed kérem a kritikáért- véleményem szerint, ha valaki hirtelen ránéz egy negatív töltetű összképet lát a lefelé konyuló szmájli szimbólum hasonlata miatt. Én a két pontot esetleg vékonyabb vonalra, talán három esetleg négy darabra módosítanám. Szerintem ránézésre azonnal egy pozitív képet kell hogy sugározzon a logo.

Válasz

Piller Rudolf
2015. december 8. kedd 09:34

Kedves András,

Köszönöm, hogy kikéred a véleményemet. A céltábla a közepébe csapó nyíllal szerintem jobban kifejezi a céljaidat, és a színe is erőteljesebb, jobban felkelti a figyelmet. Az új embléma inkább egy riadt, csodálkozó arcra emlékeztet.

Válasz

Baráth András
2015. december 8. kedd 08:33

Köszönöm szépen a rengeteg hozzászólást nektek! :) Beépítjük a visszajelzéseket a grafikusokkal való egyeztetésbe.

Válasz

Magasi András
2015. december 8. kedd 08:24

Kedves András!
Számomra az új logó az általad elvárt három dolog közül csak a megbízhatóságot jeleníti meg. A játék a betűkkel nem igazán újszerű, az "umlautos" megoldás egyetlen előnyének azt látom, hogy nem jön át egyből, egy pillanatra megállít. elgondolkodtat. Ennek ellenére unalmasnak tartom, és az egyediségét sem érzem. (Önmagában a logó nem jeleníti meg a céget, csak a felirattal együtt.) Többektől eltérően a színt nem csak a bögrén és a tollon tartom jónak. Nem hivalkodó, de nyugalmat sugározva is feltűnő. A játék a betűkkel ma egyáltalán nem tűnik újszerűnek.

Válasz

Hollósi Zoltán
2015. december 8. kedd 00:56

Kedves András,
azok számát szaporítom, akik kritikusan nyilatkoztak. Nem érzem megtaláltnak a színt, eltaláltnak a GÖ kombinálását, s valóban túl konszolidáltnak hat az új logóterv, még ha érteni is vélem, hogy a 6 év után már iyen hatást is szeretnétek kiváltani. A "Műhely" számomra önmagában már elegendő a megbízhatóság, szakmaiság érzékeltetésére, ám nem találom az egyediséget, a meglepetés kiváltását, a megszokottól eltérést, amik nélkül a gerilla nem önmaga. Helyetekben én még dolgoznék rajta. Üdv. Z.

Válasz

kis etelke
2015. december 7. hétfő 22:35

Nem akartam hozzászólni, de tényleg, minek megváltoztatni?

Nekem is beletelt pár másodpercbe, mire rájöttem, mit csinál az a két pont a G betű tetején. Összehozni így a két betűt alapjában véve ötletes, de a felirat nélkül nézve a képet nem mond semmit sem, egy logónál pedig talán nem ártalmas dolog, ha mégis.. érdekesen pislogó betű-szmájli malackutyus lekonyuló papírfüllel :) ettől ki lesz okosabb? :) bele lehet magyarázni, hogy mi mit akart rajta jelenteni igazából, de magától, csak a kép alapján kb senkinek sem jutna eszébe az eredetileg kigondolt megoldás. A nyilat elsőre nem vettem észre, de ha meg is látjuk, abból sem lehet semmi kapcsolódó dologra asszociálni, hacsak arra nem, hogy az ember körbe-körbe, újra meg újra jelentkezik és próbálkozik, és csak ugyanoda jut vissza, előre sehova sem, hát jó az nekünk? nem túl pozitív képzettársítás. (és itt nem i-re, hanem ö-re a pontot) A papírlap pedig bármi lehet az életrajzon kívül is. Hacsak nem az az érdekes állatka akar lenni a papíron az önarckép :) (amit ugye elvileg nem is javasolt rátenni, hacsak nem a beleírt szövegből az olvasóban összeállt képet jelenti az íróról, de azért ez.. már tényleg nagyon belemagyarázós, az állatka pedig nem tűnik profi munkakeresőnek, meg találónak sem, inkább csak nyüszít, meg csahol, és csóválja a farkát) de akkor is.. Ha nem lenne már egy régi, akkor még úgy-ahogy el lehetne fogadni, de így teljesen felesleges átváltoztatni erre.

A szín is erőtlen a mondandóhoz képest, a teljes nagybetűsítés pedig felesleges, majdnem kiabáló, zavaró. Egyetlen pozitívum a műhely szó odabiggyesztée. szerintem.. (érdekes, mennyien nézik a másik színt pirosnak, ami még 16 színű monitoron is inkább valami lilás-bordós szín lenne)

Összességében szerintem is jobb a régi, főleg, ha már eddig is az volt, legfeljebb a feliratot lehetne hasonló elrendezésben megjeleníteni, mint az újon, hogy ne takarja a képet. (esetleg a nyíl lehetne egy életrajzból hajtogatott papírrepülő, hogy a papír se maradjon ki, de ez ekkorában úgysem ábrázolható jól láthatóan)

Másrészt az emberek nagyrésze amúgy sem emlékszik rá, milyen volt a logó, vagy volt-e egyáltalán, legfeljebb halványan, én is csak annyira, hogy ja igen, valami ilyesmi volt, és kész. Nincs sok jelentősége, különben is kit érdekel? Nekem tök mindegy..
(de legalább egy csomó időt elpocsékoltam erre is feleslegesen.. mondjuk pocsékolni eleve csak feleslegesen lehet)

Válasz

Buronyné Fülöp Judit
2015. december 7. hétfő 22:19

Kedves András!
Nekem a régi jobban tetszik,azt sugallja: telitalálat.A képi forma különösen jó, mert szavak nélkül beszél.
Az új nekem jellegtelen: színe sem jön be.
Ettől függetlenül tisztellek, felnézek Rád! Csodálatos dolog, amit csinálsz!

Válasz

Matekovics
2015. december 7. hétfő 19:18

Kedves András,

a régi logó ütősebb. Ez olyan kis langyos lett. Engem nem fogott meg, bocs. A szín halovány, a keret nem küldi a jelet, hogy önéletrajz. A régi jelentése az volt, hogy célba talál. Az újnak jelentését nem érzem. De te ettől függetlenül ügyes vagy :) Jó munkát kívánok a jövőben is!

Válasz

Tillmann Tibor
2015. december 7. hétfő 18:15

Kedves András!

Én a régit variálnám át. A bordó részt átszínezném arra a klassz kékre és az önéletrajz szót kitörölve csak Gerilla Műhelyt írnék. Vagy valami ilyesmi.Én ugyan komolyan gondolom, de ti ne vegyétek annak!

Sok sikert és Kellemes Ünnepeket!

Üdvözlettel: Tillmann Tibor

Válasz

Zsembery András
2015. december 7. hétfő 17:28

Szervusz András!

Az új trendibb akar lenni, mint amilyen trendinek a régi ma számít. Ma nagy divat fiúk körében a kevéssé karakteres kinézet.
A szőrös macsó nem mindenkinek jön be. Persze egy menő, divatos illatú macsó az más.
A régi logó ilyen macsós. Az új pedig olyan langyi. Színben és formában is.
Biztosan lehet újabb és mégis trendi logót csinálni.
A végső döntés előtt kérjetek még mástól is ajánlatot, ötletet.
Eddig sem a logóért olvastam az írásaidat.
Szerintem messze nem használtad ki a logó ismertté tételéhez a már most is rendelkezésre álló lehetőségeket.
Egyetlen példa: az e-mailjeid aláírásában nem szerepelt mostanában a logo. Pedig ez aztán tényleg semmibe sem került volna. És akkor már biztosan ismertebb lenne a régi logo is.

Üdvözlettel: Zsembery András

Válasz

Nyerges Ferenc
2015. december 7. hétfő 16:49

Sziasztok!

Látom a hozzászólásokat. Az elmúlt két nap döntően nem változott a vélemény.
Az első logó még mindég vezet, ami hozzám is közelebb áll.

A véleményem megmaradt. A szakmaiságon múlik minden és ebben a 6-évben ez tartotta meg a sikert. A címer fontos dolog mindig, de ez a szakmaiság része. Vagyis amíg jól teljesít a team, addig meghagynám az elsőt. A világ nagy cégei sohasem cserélték le a címerüket. Kívánom, hogy ez idők folyamán itt is maradhasson és növekedjetek naggyá, fogalommá bárhol az országon és a kontinensen, vagy azon túl is. Fontos, hogy nagyban is merjünk gondolkodni és főképp hinni.

Részemről apró és hitetlen dolog ezzel bíbelődni.

A növekedést a nagyban gondolkodás és a szüntelen tanulás fogja meghozni.

Ennek megfelelően érdemes gondolkodni.

Üdvözletem A-Z-ig,
Feri

Válasz

Szendreiné Laczkó Beáta
2015. december 7. hétfő 16:07

A régi logo színe megfelelő, markáns és határozottságot sugall. Az ábra lehet egy céltábla melynek a közepén te állsz a fókuszban, de akár egy pörgettyű is lehetne, ami a logo dinamizmusát adja.Az új logo színválasztása nekem nem tetszik. A kék jó, de a letisztult és határozott jelenlétet inkább egy sötétebb árnyalat reprezentálhatná jobban. Az ábra nagyon statikus, kényszeredett ez az emberarcra való hasonlítás. Nem elég ötletes és merész. Összességében, szerintem még gondoljátok tovább a dolgot.
Zárójelben jegyzem meg, hogy még sosem figyeltem meg a logotokat, de tisztában vagyok a szükségességével.

Válasz

Tóth Zsuzsanna
2015. december 7. hétfő 15:54

Sziasztok!
Szándékosan nem olvastam el egy hozzászólást sem, mert nem akartam, hogy befolyásoljon. Mivel a lányom grafikus, így tudom, hogy a most új logóként szereplő grafika már jobban tükrözi a kor szellemét, leginkább betűket és vonal grafikát kér, aki haladni akar a korral, stb. Mindezektől függetlenül szerintem azért úgy kell modernizálódni, és letisztulni, hogy azért valami mégis csak első ránézésre adjon nekem információt, hogy mit takarhat a logó, milyen céget, terméket, szolgáltatást. Nos, ha ismeretlenek lennétek számomra, soha nem jönnék rá, hogy kit és mit takar, mindaddig amíg a média lehetőségeit kihasználva nem ültetik be az agyamba, mint pl. a Pannon telefon kék szirmait.
Nekem a régi ad valami támpontot, egy céltábla, teletalálat, tehát ha ismeretlen a szolgáltatás, ránézve azt mondom, hogy olyan valamit takar, ahol a pontosság,precizitás, céltudatosság, teljes siker megélésének lehetőségét adhatja számomra az a cég, szolgáltatás, amely ezt a logót választotta.Az új arculat csak azért ad üzenetet, a G és Ö variációval, és papírlappal, mert már tudom, hogy ki és mi van mögötte. Szerintem az a kérdés, hogy mennyi időt, milyen reklám felületet, és reklámköltséget tudtok arra szánni,hogy azokban is tudatosodni tudjon az új logótok, és az a mögött lévő szolgáltatás, akik számára még teljesen ismeretlenek vagytok. Én valószínűleg, a régi grafikának adnék egy új ruhát (új szín, más betű típus, és más szöveg elhelyezés, stb.) De elfogadom az újat is, bár ez csak azért üzen nekem képileg és grafikailag, mert ismerem a mögötte lévő tartalmat. Üdv, és sok sikert! Zsuzsa

Válasz

Karola
2015. december 7. hétfő 15:14

Sziasztok!

Örülök, hogy merik az emberek vállalni a negatív véleményt is az új logo-val kapcsolatban és a nyilvános megkérdezés is bátor és Gerillás;).

A régi logo régiesebb stílusú, de mindenképp egyértelműbb, mint az új, aminek az üzenete vizuálisan teljesen elveszik, s csak a magyarázattal érthető, még ha részleteiben sok jó dolgot fel is tud mutatni. Szerintem egy következő verzió jobban betalál. Pl. a régi logon a célba találó tüske-szerű rész papírlap vagy egy teljesen más képi metafora alkalmazása?

Az biztos,hogy nagyon jó az anyagod 6 éve, így a logo szerencsére tud másodlagos lenni. ;)

Válasz

Egri Anna
2015. december 7. hétfő 14:35

Az új logo sajnos jellegtelen és nem tűnik ki. Szerintem egyáltalán nem sikerült a megfogalmazott célt elérni. Pont semmitmondó, nem jön át, hogy mi is ez, nem jön át, hogy különlegesek, egyediek vagytok és valami mást tudtok. Engem ez nem ragad meg és soha em fogott volna meg. Ennél Ti sokkal jobbak vagytok. Sem az ábra, sem a színvilág nem tetszik. Bizonytalan, tömegbe simuló.
A régi logo azért tetszik, mert az üzenete telitalálat. A nyíl a célpont közepén pont azt sugallja, amit csináltok, amit üzenni akartok, és ez mutatja azt is, hogy ezért Ti többek vagytok és valami különleges dolgot remélhet Tőletek az ember.
Értem, hogy meg akartok újulni és az jó dolog. De szerintem a nyíl és telitalálat, célpontba jutás üzenet mentén próbáljatok új logot találni egy kicsit dinamikusabb színnel, mint ez az új, semmitmondó kék.

Válasz

Kiss András
2015. december 7. hétfő 13:36

Kedves András!

Nekem az első jobban tetszett. Igaz első ránézésre búgócsigára emlékeztet, de azt sugallja, ha a módszereidet használom, célba érek. Az új jellegtelen, nem fogja meg elsőre az embert, a színhasználat miatt pedig nem vonzza a tekintet. Maga az ötlet jó, hogy a két betű összevonásra került, de világos háttérben világos alakzat már nem. Nem feltűnő és nem utal a célra. Ez nem olyan ütős, mint a módszereid. Egyáltalán nem illik bele a képbe. Nem érzem belőle a magabiztosságot, az erőt.

Üdvözlettel:
András.

Válasz

Gabrovits Pal
2015. december 7. hétfő 11:53

Elso benyomasom volt, hogy a regi jobban tetszik, illetve az uj egyaltalan nem, es tovabbra sem tudtam megszeretni akarmennyire is probaltam pozitivan hozzaallni. Egy logonak utosnek kell lennie, es elso pillantasra kozvetitenie az uzenetet. Az regi logo a celt, helyezi kozzeppontba, a betalalo "nyilvesszovel" pedig megbizhatosagot, profizmust araszt, megnyugtato erzest sugaroz. Semmikeppen sem mondanam elavultnak, sot, szerintem lenyegesen modernebb, mint az uj. Letisztultabb, erthetobb.
Ezzel szemben az uj logo nekem nagyon amatornek tunik. Fogalmam sincsen, hogy milyen erzeseket/informaciokat hivatott elsore kozvetiteni. Esetemben ezek hidegseg, amatorseg, regimodisag (nagy betuk hasznalata), merevseg. A Windows 3.1-es parancsikonok jutnak eszembe rola.

Válasz

Jurkovicsné Szikszai Ágnes
2015. december 7. hétfő 09:07

Kedves András!

Marketingesként tudom, hogy logót váltani mindig óriási dilemma egy cég életében. A fogyasztók sokszor nem is tudatosak igazán arról, hogy látják, mégis érzik, ezért igenis sok múlhat rajta.

Számomra a régi logótok jobban tükrözi azt az üzenetet, amit fentebb megfogalmaztál. Úgy gondolom, mindenkinek AHA-élményt okozol a tananyagaiddal, és a céltábla ezt nagyon jól tükrözi.
Az új logóból értem a papírt, mint az önéletrajra utaló dokumentumot, de a többi egy potenciális vevő számára nem hiszem, hogy sokat mondana. Kérlek, ne vedd sértésnek, hogy ezt írom, de nekem egy pont szemű malac ugrott be elsőre.
Én inkább a sötétkéket javasolnám, mint logószín vagy legalábbis sötétebb árnyalatot, mint ez. A papír ikon szerintem jó ötlet, mert így a mobilon is kicsit app-os kinézete van, de kellene rá valamiféle nyíl, ami talán azt sugallja, hogy a ti segítségetekkel az ember tényleg eljut ából bébe.

A "meg tudom csinálni" szlogent nagyon jónak tartom, mert könyveid olvasása közben folyamatosan ezt éreztem. Remélem, a sok hasznos hozzászólásból tudtok majd szemezgetni, és alkotni egy igazán ütős logót. Munkátokhoz minden jót kívánok! :)

Válasz

Kókai Katalin
2015. december 7. hétfő 09:06

Nekem tetszik a kék-fehér kombináció és a betűtípus is. Viszont a G betű feletti 2 pontot nem tudom hova tenni, azt nem tenném bele. Egyébként szerintem jó az irányvonal. Nem emlékeztem már a korábbi logóra, de az új terv szerintem sokkal jobb, modernebb.

Válasz

Kádár Kata
2015. december 7. hétfő 09:05

Szándékosan nem olvastam el a véleményeket, hogy csak a sajátomat írjam le... A régi logó első pillantásra befogadható. Az újnál meg kell pihenni ahhoz, hogy értelmezhető legyen. Rövid szemlélés után barátságos szem nézett rám. Csak később tűnt fel a nyíl mint szimbólum. Kérdés, hogy mit kellene /lehetne még kihámozni belőle? A szamárfüllel nem tudok mit kezdeni, nekem nem jó asszociáció.

Válasz

Sebestyén Zoltánné/Zsuzsa
2015. december 7. hétfő 07:46

Kedves András!

Mint sok hozzászólónak, nekem is az a véleményem, hogy sokkal jobb, találóbb, figyelemfelkeltő volt a régi logó.
A bögrén a feliratok nagyon jók, de a háttér kép.....szerintem is egy számitástechnikai céghez tartozhatna, na abból sem az igazán kitűnni vágyókhoz.
Ez az embléma szerintem is tucat tizenkettő, egyáltalán nem figyelemfelkeltő, egyediként meg aztán végképp nem tartanám.

Válasz

Nagy Gabriella
2015. december 7. hétfő 01:16

Nekem azonnal egy kismalacka jutott eszembe az új logóról, aki békésen üldögél valahol.... Bevallom őszintén, eddig nem vettem észre, hogy volt logó. Valami feltűnőbb kellene, ajánlom figyelmébe a Feng Shui elveit, főleg a színek megválasztásában.

Válasz

Bosnyák Zsolt
2015. december 7. hétfő 00:46

Olvastam pár hozzászólást, és elgondolkodtam rajta. Az új logó a vélemények szerint sokaknak bonyolult. Nem akarok senkit megbántani, de lehet, azért vannak/vagyunk sokan az álláskeresők között mert nem látjuk meg a szembetűnő logikai kapcsokat? (G Ö) Másrészről pedig mégis olyannak kell lennie, hogy a célközönségnél célba találjon. Nos, akkor jó, vagy sem? Szerintem leképezi az önéletrajz jegyeit, és a szignót is megfelelően mutatja. Azonban eszembe jut az eddig itt tanult jó tanács, ki kell tűnni a tömegből! Hát ezt nem látom benne. Talán, mint ahogy sokan írták előttem a színek bátrabb alkalmazásával, esetleg egy kiegészítő ikon, jel, v.mi megoldaná.

Válasz

Dr.Nagy Gabor
2015. december 6. vasárnap 22:58

Kedves András,

Nálam sajna az új logó max.kapufa:-(
Sem a formája,sem a színe nem meggyôzô, ahogy elôttem már többen is írták.
Muszáj mindenáron megváltoztatni a régit? Szerintem az jóval kifejezôbb volt!

Válasz

Puchele Brigitta
2015. december 6. vasárnap 21:22

Kedves András!

Az új logóval kapcsolatban, szinte minden leírtak már a korábbi hozzászólók, ami bennem is megfogalmazódott. Csak ismételni tudnám őket.
A színe valóban kissé rideg - a világossága miatt,- gyengének tűnik, viszont fiatalos, üde, lendületes hatású is. A grafika nekem túl egyszerű, kissé ötlettelen, konzervatív. Hiányolom a megjelenésében a kreativitást. Csak a megbízhatóságot látom benne, az egyediséget és újszerűt nem. Ha csak a figyelemfelkeltés céljából vizsgálom is, a régi jobbnak tűnik.
Talán a kettőt egybeformálva megfelelőbbet lehetne létrehozni.

Válasz

Hodosi Hajnalka
2015. december 6. vasárnap 19:34

Az én első benyomásom: Hideg, rideg, személytelen. Sőt, a 2 pötty, alatta a G betű, olyan, mint egy lefelé konyuló szomorú arc. Rendben van, hogy egy álláskereső szomorú, de pont emiatt nem kellene, hogy itt is egyből egy szomorú arcba botoljon. Elég baja van egy álláskeresőnek alapból is, így nem biztos, hogy jó ha itt is egyből szomorú jellegű arcforma szerű valamibe botlik. Szóval az én véleményem negatív, bár tisztában vagyok azzal is, ez nem sokat számít!

Üdvözlettel:

Hajnalka

Válasz

Gyenge Károlyné
2015. december 6. vasárnap 19:10

Kedves András!

Az emblémán a két pötty valahogy nem nyerte el tetszésem. A Csészén a logó tetszik. Már olyan sok véleményt olvasol, ezért rövidre zárom.

Üdvözlettel:
Gyenge Kata

Válasz

Timár Béláné
2015. december 6. vasárnap 18:31

Kedves András!

Teszik az új emléma, tükrözi a cég növekedését, komolyabb arculatot tükröz. Frappánsabb logó, könnyen megrajzolható kézzel is.
Gratulálok a fejlődésekhez!
Irén

Válasz

Baktiné Gresó Erzsébet
2015. december 6. vasárnap 16:35

Kedves András!

Többen megfogalmazták már előttem amit gondolok a logóról. Nagyon találó volt a régi, és véleményem szerint sem kell mindig gyökeres változtatás, ha bevált valami. A színvilága is jobb volt, erőteljes, céltudatos, figyelmet követelő. A grafika újítása jó ötlet, de szerintem is át kell örökíteni a régiből azt ami bevált. Mindig érdemes egy jó ötlet továbbgondolása. Az önéletrajz forma jó és ebbe kellene beledolgozni a régi színvilágát és annak főbb értékeit.

Válasz

Vass István
2015. december 6. vasárnap 15:16

A regi logo sokkal inkabb "gerilla megjelenest sugaroz", mint az uj...
Ertem en, hogy most mar egy komolyabb ceget szeretnetek sugallani a kulvilagnak, de mivel a ti celcsoportotok az utca "kepzetlen" embere, igy nem hinnem, hogy a "multi stilus" lenne a valoban helyes irany...

Válasz

Sipőcz Miklós
2015. december 6. vasárnap 12:51

Tisztelt Baráth András!

Én ezért a logóért nem cserélném le a régit.Nekem a régi jobban tükrözte azt,hogy itt aztán célba érsz,beletalálsz a közepébe, eléred a célodat.

üdv,Miklós

Válasz

Bajzát Béla
2015. december 6. vasárnap 12:06

Kedves András,

A régi emlém is célba talált, de ez? Az új emblémátok egységet alkot, egybe olvad és siker sugárzik belőle.

Miután a bögrét is megnéztem egyenesen elállt a lélegzetem tőle.

Meg tudom csinálni!

GRATULÁLOK!

Üdv: Béla

Válasz

Judit
2015. december 6. vasárnap 12:03

Kedves András!
Sajnos én is úgy jártam - többekhez hasonlóan - hogy eddig nem figyeltem, nem vettem észre a logót. (Nem ez volt számomra sem a fontos...)
Egymás mellett látva a kettőt, a régit jobbnak tartom. Alapvetően amiatt, mert sokkal pozitívabb tartalomra asszociáltam: cél, céltudatosság, célbajutás.
Az új logóról semmi ilyesmi nem jutott eszembe, sőt inkább csak ezek: kockafej, "füles mackó", dokumentum. Tehát eléggé semleges, nem a lényeg jut eszembe róla.
(Ugyanakkor az új logó is érthető, utal a cv-re mint dokumentumra, a g és ö betűk játékosak: egyrészről a gerilla önéletrajz jut eszembe, másrészről egy arcot is formáz, hiszen emberekkel foglalkoztok.)

Véleményem szerint a pozitív tartalom kifejezése és erre utalás fontosabb - ennek a régi logó jobban megfelel, mint az új.

Válasz

Szalai Erzsébet
2015. december 6. vasárnap 01:04

Kedves András!
Az új logó nem tetszik. A négyszögletes forma nem szerencsés. Renyheséget, nehézkességet fejez ki, nincs benne semmi lendület. A régi logó szerintem kifejezetten jó volt, energia, lendület sugárzik belőle. A színei is jók voltak. Ez a kék szín szép, de gyermeteg.
Üdvözlettel,
Erzsébet

Válasz

Gerohazi Gabor
2015. december 6. vasárnap 00:44

Kedves Andras!

A logo megujitasa jo otlet de azt a celtudatossagot is ki kellene fejeznie mint amit a regi logora ranezve azonnal lehetett erezni.
A regi logo azt sugallta, hogy a Gerilla modszerrel celba ersz (mint ahogyan az nekem is sikerult !) de az uj logot elnezve inkabb egy megfejtendo rejtvenyt latok es nem egy uj iranyt amerre erdemes haladni.
Azt javaslom hogy meg gondoljatok ezt at, ugy lattam hogy vannak hasonlo velemenyek. Egyebkent lehetne esetleg egy forum funkciot is a honlaphoz adni? Jo lenne masokkal is megosztani a pozitiv eredmenyeket es osztonzoleg hatna azokra akik meg keresik a munkahelyet.

Válasz

Lajtos Gabriella
2015. december 5. szombat 23:54

Kedves András!
Elsőre a helyi járatok 'Garázsmenet' jelzése jut eszembe a G-ről, csak a két pontot nem értettem, aztán pedig a Libre office ikonja. A legkevésbé sem az, ami akar lenni. Egyedül a szín oké, friss kék, a tavaszt, a megújulást juttatja eszembe, de kinek kell megújulni? Nektek biztos nem. Vagy nem elég jó, amit csináltok? Esetleg a jeges kék mellé egy kis meleg barnát belevinnék...
A régi jobb, de az sem a tuti. Formailag majdnem azt hagynám, de a színét módosítanám kék-barna kombinációra.
Ez olyan, mint egy vázlat, vagy gyenge grafikus próbálgatása, de ettől sokan sokkal jobbat alkotnának. Ha már kikéred a mások véleményét, miért nem konkrét rajzokat, ötleteket kérsz? Vagy a megbízott grafikustól legalább három különbözőt kellene szemlére bocsájtani.
Bocsánat a negatív véleményért, de ez volt az első benyomásom.

Válasz

Várhalmi Ágnes
2015. december 5. szombat 23:00

Kedves András!

Fontos, hogy az arculaton is változtasson időnként egy cég, hogy a kornak megfelelő, naprakész megjelenéssel hívja fel magára a figyelmet.
Ez az új logó azonban nem sugallja azokat az elvárásokat amiket megfogalmaztál.
A szín élénksége és a grafika miatt gyerekesnek tűnik. A régi logó inkább megfelelt az elvárásoknak, szerintem nem kellene gyökeresen megváltoztatni a régit, valamit a folytonosság kifejezése miatt érdemes lenne az új logóban is megtartani belőle.

Válasz

Rutai Gábor
2015. december 5. szombat 19:04

Szia!
Szerintem a régi klasszisokkal jobb.
Mind színben,mind stílusban. Az új túl erőltetett, középiskolás.
Az alapötlet jó, de nem kiugró, nem figyelemfelkeltő.
Ha változtatni szeretnék, én a régibe csempészném bele a GÖ-t, pl úgy, hogy a középső kör az Ö, a külső a G lenne.
Gábor

Válasz

Csonka Miklós
2015. december 5. szombat 18:45

Kedves András!

Engem a régi egy kicsit jobban megfogott.
A színe szimpatikusabb, ezt a kéket kicsit fakónak találom.
Az egyetlen pozitívom, a "műhely " szó - lehet, h elég lenne ezzel kiegészíteni a meglévőt.
Üdv., Cs.M.

u.i.: nem a logó a lényeg, hanem a tartalom - azzal pedig nincs baj :)))

Válasz

Bögöthy János
2015. december 5. szombat 15:50

Kedves András!

Köszönöm, hogy tőlem is választ kérsz az új logóval kapcsolatban.
Nekem sokkal jobban tetszik a régi, ami sokkal dinamikusabb,
figyelemfelkeltőbb és látványosabb.

Üdvözlettel:

János

Válasz

Villám Tibor
2015. december 5. szombat 12:32

Kedves András!

Nekem a régi hatásosabbnak tűnik. Ha egy weblapon (egymás mellett) látom őket akkor a régire kattintanék rá.
Az új esetében engem a színe fog meg, nem hivalkodó, hanem barátságos, nyugalmat árasztó.

Üdv: VT

Válasz

Brinner Zsuzsanna
2015. december 5. szombat 11:46

Kedves András!

Nekem a régi logó jobban tetszett. Az első perctől hatott rám. Dinamikus és a színe is komoly tartalmat sugároz.
Amikor megláttam a régi logó-val a jelentkezésedet, tudtam, hogy mindig kapok valami új, érdekes információt.
Biztos, hogy van okod arra, hogy változtass.
Az új logó képe gyenge és a színe is jellegtelen.

Üdvözlettel: Zsuzsanna

Válasz

Kovács Dóra
2015. december 5. szombat 11:41

Kedves András!

A régi logó jobban tetszik,célratörő, valamint a színe is határozottságot sugall.

Az új logóról, nekem egy alkalmazás parancsikonja jut eszembe - egy a sok közül.
Inkább tudnék elképzelni egy sakk táblát - 'taktika', vagy egy zárat kulccsal.

Számomra nem a logó a fontos, hanem a mögötte lévő tudás,de lehet, hogy érdemes újra átgondolni a változtatást.

Üdvözlettel,

Dóra

Válasz

Bronner Péter Tamás
2015. december 5. szombat 11:18

Szia. ha javasolhatom tedd három d-be.kék szin a legrosszabb. Hideg szin. Akaratosság szine.

Válasz

Tünde
2015. december 5. szombat 10:31

Szia András!

Attól függ mely réteget szeretnéd megcélozni. A régi egy konzervatív embléma volt, azt sugallta hogy a Te módszereddel telibe talál az állás kereső. Az érettebb korosztálynak is szólót. A megújult verzió a modern, fiatalos kor vívmányát tükrözi. A fiatalok okos-telefonos, nyomkodós, egymással nem kommunikáló, vagy csak a e módon tudatják egymással a közlendőiket korosztály megszólítása volt a cél. Nem érzem benne, hogy mindenkit meg akartál volna fogni az új logóval. Gondolom az említett csapat összetétele is a "friss" generációból került ki.
Üdv. Tünde

Válasz

dr.Smit Éva
2015. december 5. szombat 09:23

Kedves András!

Első pillantásra 2 teljesen különböző arculat. Elolvastam minden vélemnényt, persze a sajátom fogalamazom meg.
Az első, a piros céltábla a " biztos célba találunk"- igaz agressziv, bátor, de hatásos. Azt üzeni, ha velünk tartasz, biztos a siker, célba érsz, megszerzed ,amit szeretnél, -sokszor ahogy hallgattalak, olvastalak, azt is, amit esteleg nem is tudsz magadról, hogy szeretnéd,vagy mik a képességeid.
A második, újabb arculat, más célcsoportot céloz meg.Olyanokat akik már játrasak, egyfajta számítógépes ikon,tudják mit szertnének,de azt nem hogyan, erre kell nekik a segítség, az A4- en. Mindkettő mellé oda tudnék állni, kérdés,kit célzunk meg.
Új érdeklődöket, akik még nem talákoztak a lehetőséggel.
További sok sikert! A piacon egyedülálló.

Üdvözlettel: Éva S.

Válasz

Palatinus Andrea
2015. december 5. szombat 08:47

A régi színválasztása sokkal figyelem felkeltőbb, és a nyíl, ami célba talál szerintem sokkal jobban kifejezi a tevékenységed. Én nem cseréltem volna le.

Válasz

Telfel Grácia
2015. december 5. szombat 08:44

Kedves András!
Az emberi lélek mélyén mindig ott él a gyermek.A képi üzenetekre ez a bennünk lakó "kiskorú" figyel fel, és bizony, neki sokkal jobb figyelemfelkeltő a régi, céltáblás logó.Valahányszor rákerestem a neten a cél, célkitűzés szavakra, ilyesfajta képek jöttek be. Ez belém is égett, és a tevékenységeddel kapcsolatban bennem (lehet hogy többünkben is) az él: segítesz elérni egy nagyon fontos életcélt. Azt hogy legyen munkánk, normálisan megfizetett munkahelyünk. Az új logó ezzel szemben egy "kocka" mentalitást sugall, a színe sem szerencsés, nekem a hangulatjelek ugrottak be róla, és elkezdtem töprengeni, hogy ha a két pont után "G" betűt ütök le, milyen arc is fog kijönni... Azzal egyetértek, hogy a céltábla is jobban mutatna, ha nem takarná részben a felirat, de tömény célba találást sugall, elért sikert a segítségeddel. ráadásul a színe is élettel telibb, mint a kék hűvös távol állása. Ha engem kérdezel, kérnék még két-három másféle verziót, ha már annyira változtatni akarnék. Sok sikert kívánok hozzá!

Válasz

Tomcsányi Péter
2015. december 5. szombat 02:51

Szerbusztok! Meglátásom, hogy a Gerilla, határozott, és célba találó.
Ezt kifejezi a régi logó. Viszont az új szlogen, "meg tudom csinálni" használható és jellemző Rátok.
A világos szín, a talányos Ö, G,nyíl,? elgondolkoztató, de szerintem nem annyira "ütős".
További sok sikert, amúgy szeretem az írásaid olvasni!

Válasz

Dratsay Géza
2015. december 5. szombat 01:07

Céglogó tekintetében nem hiszek a változás állandóságában. Ha egy céglogó jó, akkor a változatlanság a stabilitást fejezi ki. Legfeljebb egy "ráncfelvarrás" lehet indokolt. Tessék mondani, a Coca Cola, Shell, stb. logója mikor változott?
Az új logót erőtlennek érzem mind a grafika, mind a színválasztás tekintetében. A színről annyit, hogy a fehérnek is tucatnyi árnyalata van, nem biztos, hogy teljesen mást kell választani - de biztos, hogy karakteresnek, egyben lendületesnek kell lennie.

Válasz

Csörgő Gábor
2015. december 4. péntek 23:28

Kedves András!

A megújulás mindíg fontos, de ez az új logóban egyáltalán nem jelentkezik!
A színe halvány a betűk összefonódva nem értelmezhetők túl könnyen és a forma sem tükrözi a Ti munkátokat és segítőkészségeteket! A régi sokkal egyértelműbb és célratörőbb volt, ezért Én személy szerint még rágnám a fülüket a grafikusoknak.
Sokkal szembetűnőbbnek kellene lenni és a mondanivalójának is egyértelműbbnek kellene lenni.
Röviden ennyi!

Válasz

Györgykovács Lajos
2015. december 4. péntek 22:29

Nekem a nyílveszős logó jobban tetszik. Hiszen a
tanács amit adtok az célba talál. És erre van szükség.

Válasz

Gácsi Ferencné
2015. december 4. péntek 22:12

Kedves András!
Az igazság az, nekem nem igazán tetszik ez a mostani logó!
Én nekem a színe nagyon sápadt színtelen.
Szerintem nem elég kifejező ez a logó.
valami ütősebb kellene nektek, ami kifejezőbb!
Szerintem még csináljatok egy pár vázlatot, ez nekem nem nyerő!
Elnézést de nagyon sokat olvasom a cikkeidet, ne haragudj de gondoljátok ezt át még!
Üdv: Böbe

Válasz

Kéri Gábor
2015. december 4. péntek 22:05

Kedves András!

A fentebb olvasott észrevételekkel egyet kell, hogy értsek. Ez az új logó valahogy nem sikerült. Ti az újítást, a merészséget, az egyediséget képviselitek, és a régi ezt a dinamizmust tükrözte, míg az új számomra egy sablon. A színe se találó, tényleg túl világos, meg valahogy nem értem, mit akar kifejezni.Egy már bevált logót nem biztos, hogy el kell dobni, lást nike, adidas és társai. Mindenképpen javasolnám az új logó átgondolását.

Baráti tisztelettel: Kéri Gábor

Válasz

darvas tibor
2015. december 4. péntek 21:39

Kedves András!
A véleményem hogy jo .Személy szerint a téglalapot hosszabra venném és a nyilvesszö háromszögát kicsit hosszubra rajzolnám meg hegyessebb szögben az irány jo.
építö jeleggel:
Tibor

Válasz

Orosz István
2015. december 4. péntek 21:26

Tisztelt András!
Most nem a műszaki beállítottságú mérnökként, hanem népi fazekasként, festőként tekintem a kérdést:
Tehát,:
- adott volt egy logó, melyen az ábra valamilyen formátumú célt mutat, talál el, példát mutat, tökéletesség, feladatmegoldás, stb, a színe vörös (piros), erőt, elhivatottságot, magabiztosságot, stb mutat.
- új logó (vélemények kereszttüzébe kitéve) a Gerilla és az Önélet(rajz, stb) sugallata egyértelmű, lattatja, miről szól a történet, azonban az a fránya "G" akár egy önmagába mutató nyílnak is feltűnhet, tehát itt nem a cél a mondanivaló, hanem az önmagam munkája, vagy akár a "szolgáltató munkája", gyakorlatilag András, csak Magadról lehet szó, nem az érdeklődőkről. A színe kék, hidegség, távol tartás, stb. ábrázolhat egy okiratot is, de akár egy hibajelentésre is mutathat az elektronikai rendszert használóknak (gyakorta látni hasonlókat).
Kedves András!
Cseréld le a javaslattételődét!
Örömmel követtem munkádat, eztán is teszem azt, remélem most segíthettem is.
Üdvözlettel
Orosz István

Válasz

Timon Kinga
2015. december 4. péntek 21:09

Kedves András!

A régi logó jobban "célba talál".
Aki gépen dolgozik, elég sok behajtott sarkú papírral találkozik, lehet hogy unalmas már, ezért az új logó nekem sem tetszik annyira. A halványkék nem eléggé ütős. A "G" nyilacskája saját magába tér vissza, és nem előre mutat, a cél felé.

Esetleg ötvözve a kettőt: A "G"-ból (amit ugyanolyan méretűre csinálhatsz és síkban ugyanúgy megdönthetsz, mint a régi logo céltábláját)
1/ kijöhet a nyíl és egy "Ö"-nek a közepébe mutathat, így a két betű összekapcsolódik
2/ vagy nem jön ki nyíl, hanem a régi logó céltáblájából csinálni egy "Ö" betűt, megtartani a körcikk-nyilacskát és "célpont" méretű pontokat csinálni az Ö-re. Így nem kapcsolódik össze a két betű. (Ami nem baj, csak ténymegállapítás és a jobb elképzelhetőség miatt írtam).
És az egész inkább a régi színben, esetleg kicsit lehet az is élénkebb.

Sajnos nem tudom, hogy egyáltalán érthető volt-e, amit írtam, jó-e az ötlet és megvalósítható-e vagy hogy hogyan mutatna.
Csak javaslat, vélemény volt.

Üdvözlettel, sok sikert,
Kinga

Válasz

Halász Gábor
2015. december 4. péntek 21:00

Az ellenzők táborához csatlakozom én is.

A design divat nagyot változott az elmúlt években, így a régi logó és web-layout felett eljárt az idő, mindenképp cserélnetek kell.

Az új logo formailag ugyan teljesen megfelel a flat design language minden követelményének, de tartalmilag rendkívül alacsony színvonalú, semmitmondó, ötlettelen, sőt, hadd legyek kemény: ez egyszerűen blőd.

A dokumentum ikonja ezer éves, évekkel a flat design előtt elkopott. A 20 éves faxomon ugyanez az ábra szerepelt.
A GÖ felirat megint csak bugyuta, ráadásul szinte olvashatatlan. Különben sem hangsúlyoznám, annyira rosszul hangzó monogram. Nem hiszem, hogy egymás között így rövidítenétek a cég nevét...

A GÖM (Gerilla Önéletrajzi Műhely) hangzás szempontjából jobb lenne, de azzal is kekeckednék: a műhely a workshop elterjedt félrefordítása. Itt nem a "place for work" jelentést kellene nézni, hanem a "study group"-ot, ami sokkal inkább leírja azt a munkát, ami a tréningeken zajlik.

Azt javaslom, ezt a logót dobjátok vissza a tervezőknek, fussanak neki még egyszer.

Sok sikert!

Válasz

Magyar Levente
2015. december 4. péntek 20:57

Kedves Andras,

velemenyem szerint a korabbi szin-, es formahasznalat konkretabb, celratorobb es kifejezobb. A 'fejen talalta a szoveg' mondas jut eszembe rola, ami a ti munkatok kozponti eleme. Az uj logo es szohasznalat kevesbe eri el ugyanezt a hatast. Egyreszt, a szinvilag nem elegge atuto ereju, masreszt a "gerilla" illetve "muhely" egy cimben valo szerepeltetese mast idez fel bennem:)

Ugy velem, a valtoztatashoz, kulonosen ennyi ido utan, nagy batorsag kell, hiszen a megszokas nagy ur a vendegkorod eseteben. Persze, nem akarok altalanositani. Termeszetesen, egyaltalan nem all messze tolem a buzditas sem, hiszen ha mar egyszer elszantad magad, akkor ennyivel hadd legyek segitsegedre.

Udvozlettel,

Levente
(ui.: a buzditas reszekent talan megis maradjatok a reginel:)

Válasz

Konkoly Beatrix
2015. december 4. péntek 20:46

Szia András! Nekem túl kocka az új logó,kissé a gondolkodás módját tekintve is. A változtatás jó gondolat,amennyiben sikerhez vezet! Kívülálló ember,nem biztos,hogy azt tervezi meg számodra,amit valójában üzenni szeretnél! De ettől még a tervező csapat,lehet kreatív! További sikereket kívánok,mind a tervezőknek,és Neked!

Válasz

Süttő G. Ildikó
2015. december 4. péntek 20:40

Kedves András !
Nekem a régi logó jobban tetszik több mögöttes tartalmat vélek felfedezni mind a színében, mind pedig az ábra frappáns szimbólumában. Nem szájba rágós azt sugallja, hogy gondolkodj el azon amit látsz és hozd meg a döntésedet. Az új nekem nem sokat mond a sápadt színével és a számomra megfejthetetlen kicsit a német umlautra hajazó valószínűleg gerilla önéletrajzot jelentő betűpárral.Persze igaz a mondás " gustibus non est disputandum " ez csupán az én véleményem.... :-)

Válasz

Hován Gábor
2015. december 4. péntek 20:37

Szerintem egész jó a weblap, de talán használhatnátok erősebb színeket ami jobban felhívja a figyelmet, vagy akár úgy is variálhatnátok, hogy minden évszakban valami hozzá illő háttérkép lenne alatta, vagy esetleg a nevére hajazva is lehetne variálni például szerintem nagyon meghökkentő lenne egy terepszínű honlap, a gerilla szóra hivatkozva...

Válasz

Gyarmati Mónika
2015. december 4. péntek 20:34

Kedves András! A régi logó nekem már korábban is túl sablonos volt, mivel ehhez hasonló emblémákat úgy vettem észre, elég sok cég használ/használt. Én egyetértek azzal, hogy változtatni kellene a logón (bár a mondanivalód tartalmi része szerintem ennél ezerszer fontosabb). De ha már változtatsz, ez a választás sem az igazi az én véleményem szerint. Nekem ez túl letisztult, és remélem, nem bántom meg nagyon a grafikust, de olyan semmilyen, nem fejez ki számomra semmit. Ha a helyedben lennék, én többféle grafikai tervet készíttetnék, mondjuk 3-at, amikre lehetne szavazni. Három lehetőségből szerintem sokkal könnyebben meg lehetne találni a megfelelőt. Mivel Te is sokat segítettél az álláskeresésben, én úgy gondolom, őszinte véleményeket vársz. Szóval én nem ragadnék le ennél a tervnél. Remélem, nem baj, hogy őszinte vagyok. Üdvözlettel: Móni

Válasz

Kasziba Attila
2015. december 4. péntek 20:27

Véleményem szerint az új logó nem éri el kívánt hatást. Nálam legalább is nem. Számomra nem közvetíti, hogy elérem a kívánt célt, s pláne nem sugallja azt, hogy rajtatok keresztül érem azt el. Ráadásul erőtlennek érzem. Leveledben azt mondod: " fontos, hogy az új embléma kinézete azt közvetítse,amit a Gerilla Módszertannal át szeretnénk adni Neked:
egyediséget, újszerzűséget, megbízhatóságot" Háát egyedinek egyedi. Újszerűnek újszerű, ám a megbízhatóság nem jut eszembe róla. Ezzel szemben a régiről igen.

Válasz

Barna Sándor
2015. december 4. péntek 20:23

Kedves András!

Rövid leszek. :)

Az első (a régi) egyértelműen jobb. Hogy miért? Azért, mert a logó a tudatalattira kell hogy hasson elsősorban, és nem feltétlenül kell mindent elmondania. A logó egy kép, ami az emberekben él, és ami azonosít valamivel - ritkábban valakivel. A logót nem elemzik az emberek, hanem érzékelik. Senki nem foglalkozik azzal, hogy mi van a logóban elrejtve. A logót megszeretik az emberek, és szeretik, ha állandó. Ha meglátják a logót valahol, akkor azonosítják a termékkel, ami mögötte van. A régi logó = Baráth András. Baráth András = Gerilla Önéletrajz. Gerilla Önéletrajz = Kiindulópont a megálmodott munkakörhöz és munkahelyhez. Ha megváltoztatod, az egyenlőségjelek sorrendje azonnal megváltozik. A logó már nem Baráth Andrást fogja jelenteni, hanem a közösséget, amely együttműködik az álláskeresésben. Az új logó a közösségre helyezi a hangsúlyt. Ilyen közösség van rengeteg. Ez a közösség egy lesz a sok közül. Baráth András nem az a Baráth András lesz, hanem egy a sok közül. Régen volt már, amikor marketinget tanultam, de még emlékszem, hogy sosem a terméket adjuk el, hanem önmagunkat. Ha önmagunkat sikeresen el tudjuk adni, akkor a terméket is eladtuk magunkkal együtt. Mi több, bármilyen terméket, és bármennyi terméket - akár eltérőeket is. Nemcsak tanultam, hanem éveken keresztül tapasztaltam is személyesen. Nem gondolom, hogy ilyen gyorsan változott a piac, és azt sem, hogy ilyen rövid idő alatt sikerülhet átalakítani a vevők érzékszerveit és tudatalattijuk működési mechanizmusait. Bár az is lehet, hogy tévedek...

Válasz

Magyar Sára
2015. december 4. péntek 20:15

Kedves András!

Nekem a régi embléma sokkal jobban tetszett, mert az egy TELITALÁLAT! Ezzel szemben az új, engem egy "röfire" emlékeztet.
BOCSÁNAT!!!

Üdvözöllek!

Válasz

Szűcsné Farkas Anna
2015. december 4. péntek 20:05

Kedves András !

Én nem ismertem a régi logót sem és amikor most megnéztem mind a kettőt, számomra a régi sokkal erőteljesebb, kifejezőbb volt. Az sokkal jobban "vitte " a szememet.
Muszáj a logót megváltoztatni ?

Üdv: Anna

Válasz

Szalay Peter
2015. december 4. péntek 19:55

En a 2 logo kombinalasat javasolnam,az ujnal elsosorban a szin az,amit tul jelentektelennek tartok. Alapbol a forma nekem bejon,konkretabb,professzionalisabb.A regi azonban jatekosabb,konnyedebb,lazabb. A ket pont a nemet nyelvre es helyesirasra emlekeztet,de nekem a nemetekkel a munkaero piacon jo tapasztalataim voltak,de nem biztos,h.mindenkinek.Sok sikert!

Válasz

Milán
2015. december 4. péntek 19:55

A régi jobb, az új olyan semmilyen.. ezzel együtt a régi sem volt hú de jó, de előbb rátok lehet ismerni arról, mint egy sima asztali icon copyról.. ezért a logóért én nem fizetnék az fix.

Válasz

Bakonyi Julianna
2015. december 4. péntek 19:44

Kedves András, direkt nem olvastam el a korábbi véleményeket, hogy ne befolyásoljanak. Évek óta kapom és elolvasom a hírleveleidet, és tanulok belőle, mert ugye az ember soha nem tudhatja...
Elsőre az jutott eszembe, hogy nyertes csapaton ne változtass...sokan ismernek titeket, nem kell mindent lecserélni, mert akkor nem ugrik be, kik is vagytok.

Nálatok a régi logó jobb szerintem, azt kellene korszerűsíteni. Jó a szín, a céltábla, a betaláló nyíl, kicsit élénkebbre venném a pirosat, és aláírnám a "műhelyt". Az új logón nem jó a kék szín, és igazából nem érteni első pillantásra, mi akar lenni az a négyzet...
A bögrén és a tollon is jobban érvényesülne a céltábla 3D-ben.
A honlapon és mondjuk a névjegykártyákon is egységesnek kellene maradni a logónak, a megújítás ellenére.
Kitartást a kollégáidnak a sok vélemény feldolgozásához:-)
További sok sikert!

Üdvözlettel:
Bakonyi Julianna

Válasz

Szèp Klári
2015. december 4. péntek 19:40

Szia.Osztom az elöttem iró vèlemènyèt,nekem tetszett a règi,de lehet ùj is csak át kellene dolgozni ès több változatból választani!! A vkèk nem domináns szin ütös kell.Sok sikert!!!!!

Válasz

Turzai István
2015. december 4. péntek 19:36

Kedves András!

Alapvetően jó gondolat az új logó, jó ötlet különböző szóró anyagokon (ajándéktárgyakon) való megjelenítés.
Egyszerű, könnyen megjegyezhető, bár a színével nem vagyok teljesen kibékülve. Nekem nagyon halvány, jellegtelen, bár lehet, hogy koncepció volt részetekről.
Mindenesetre sok sikert kívánok "új" életetekhez.

Üdvözlettel: Turzai István

Válasz

Széder Ildikó
2015. december 4. péntek 19:34

Nekem nem tetszik, olyan, mint egy malac. Ez jutott róla eszembe, amikor megláttam. Statikus, nincs benne élet, öreges. A régi sokkal jobb, teli van lendülettel, energikus, dinamikus, fiatalos, olyan, mint egy búgócsiga vagy egy parabola antenna. A nyitottságot,a változásra való képességet, a rugalmasságot sugallja. A régi logó színe is jobban tetszik. Ez a kék snassz,vérszegény,haldoklik, a másik 'nemtommicsodaszín' (püspöklila?) sokkal izgalmasabb, de lehetne találni még ennél is jobbat. Egyébként miért kell teljesen új logó? Én felturbóznám a régit.

Válasz

Polgárné Osztafin Tímea
2015. december 4. péntek 19:31

Nekem nem annyira szembetűnő az új logó. Ha jobban megnézem,a G betű és a műhely jelzi az egyediséget. A színe világos, dinamikusabb színre lenne szükség. A bögrén és a tollon egyébként jól mutat az új logó. A lap forma az önéletrajzra utal az én számomra. Még egy kis változtatásra van szükség, s jó lesz! További jó munkát és sok sikert kívánok! Baráti üdvözlettel: Tímea

Válasz

Szeder Ildikó
2015. december 4. péntek 19:14

Nekem nem tetszik, olyan, mint egy malac. Ez jutott róla eszembe, amikor megláttam. Statikus, semmitmondó, nincs benne élet, öreges. A régi sokkal jobb, teli van lendülettel, dinamikus, fiatalos, olyan, mint egy búgócsiga vagy mint egy parabola antenna. A nyitottságot, az állandó változást sugallja. A régi logó színe is jobban tetszik. Ez a kék snassz, a másik, 'nemtommicsodaszín' (püspöklila?) izgalmasabb, de lehetne találni még ennél is jobbat.

Válasz

Magyar Margit Éva
2015. december 4. péntek 19:05

Kedves András!

Az előző logó jobban tetszett.

Üdvözlettel: Margó

Válasz

Schach Ildikó
2015. december 4. péntek 19:04

Kedves András!
Megtisztelő számomra, hogy megkértél arra, véleményezzem az új logót.
Nem akarok megbántani senkit, de a szín eleve téves választás volt.A másik, hogy inkább nézném egy iskolai címernek, mint logónak. Bocsánat, de nekem ezt jelentette, amit láttam.
Remélem sikerül mást találni, vagy változtatni rajta.
Üdvözlettel: Ildikó

Válasz

Nyerges Ferenc
2015. december 4. péntek 19:03

Kedves Andris!

Tudod ezen már csak a Piócás ember segít. Olyan javaslat kavalkádot kapsz, mire kedd lesz, hogy egy egyszerű "mosoly" formájú hideg pecsét lesz a megoldás, amint a közjegyzők pecsétjével bárki ismer. Egyébként a 3D-s formátum rajzolható 2D-ben is döntve. Most csináltam egyet egy A4-es lap sarkára, ami kezdetnek elmegy, a lap is döntött a jobb álló oldala felől. Be fog ez a dolog indulni csak türelem kell hozzá.

Nekem nagyon izgalmas ez az egész manufaktúra. Kíváncsi vagyok a logóra, mert lassan tényleg vért izzadunk érte és máris van komoly munkánk.

Ha nem írok ide ma, vagy holnap, akkor Hétfőn ráfutok újra.

Feri

Válasz

Anikó
2015. december 4. péntek 18:59

Kedves András!

Eddig nem is figyeltem fel, hogy volt logó, csak a hírleveleket olvastam, nem ez volt a lényeg számomra. De nekem a régi jobban tetszett, dinamikusabb és szerintem a az a céltábla közepébe talált nyíl is a sikerre utal. az új logóban nem találok semmi érdekeset. Én biztos elsiklanék felette, nem ragadná meg az érdeklődésem. Bocs.:)

Anikó

Válasz

Magyar Margit Éva
2015. december 4. péntek 18:58

Kedves András!

Az előző logó jobban tetszett. A céltábla célt ér mindenkinél. Főleg a munkakeresésben Önök a legjobb céltábla, egy ütős Önéletrajz megírásában.

Üdvözlettel: Margó

Válasz

Takács Károly
2015. december 4. péntek 18:57

A régi lógó jobb mint az új. Egy kisebb átszerkesztéses maradhatna a régi mint ez az új nem igen sugallja azt ami épp mint a régi

Válasz

Tóvári Éva
2015. december 4. péntek 18:45

Kedves András,

Röviden: a régi sokkal jobban mutatta, hogy veletek elérjük a célunkat. Ezt közvetítette a céltábla. Az újról egy csodálkozó, lefelé görbülő szájú smile jutott eszembe elsőre. Nem mutat dinamikát és önbizalmat. Biztosan nem vonzza a tekintetet. De ez csak egy vélemény a sok közül.
Üdvözlettel: Éva

Válasz

Kovács Ramóna
2015. december 4. péntek 18:40

Bizonyos szempontból a régi logó jobban tetszik. A célba találó nyíl szimpatikusabb, mint egy ilyen kifejezetten a digitális korra utaló ikon. Gondolom az előrehaladottságot hivatott mutatni és azt, hogy manapság az internetes álláskeresés is milyen fontos, vagyis a ti célotokat, a jövőt jobban tükrözi. De ez nekem így túl művi, jobban szeretem a természetesebb, valami élethűt modellező logókat. Egy céltáblába fúródó nyilat mutató, mint a régi, jobban tetszik.
A kék szín nem rossz, de lehetne két árnyalat, egy sötétebb+világosabb keverten. Vagy mondjuk egy melegebb árnyalatú zöld-narancssárga (ikon+betű) páros talán üdébb, pozitívabb hatást sugall, fiatalosabb, divatosabb is.
Nem rossz ötlet a betűk összevonása sem, de elsőre kicsit furán néz ki, színek keverésével (pl. az ö pöttyei legyenek narancssárgák, a G a zöld) jobban kihangsúlyozódna, hogy ez két betű egyben.
Amúgy a megújulás jó ötlet és sok sikert kívánok a munkához!

Válasz

Feichtinger Zsuzsanna
2015. december 4. péntek 18:17

Kedves András!

Először is köszönöm a remek hírleveleket és az azokban előforduló tanácsokat, javaslatokat.
Másodsorban köszönöm, hogy megtiszteltél és elküldted az új logótok tervét.
Olvasva a korábbi véleményeket, egyetértek abban, hogy valami újabbat kell kitalálnotok és megalkotnotok. Írhatnék erről hosszabban is, de zömében már szerepelnek az indokok, így az olvasásra költött időt megspórolva, több idő, energia juthat az újabb ötletek számára.
Bízom benne, építőnek tekintitek a kritikákat és sikerül egy valóban minden tekintetben remek logót megalkotni, ami tükrözi mind a megfogalmazott elvárást és még egy kicsit többet.
Ez lesz az új arcotok, fontos, hogy az első pillanatban megnyerő és bizalomépítő legyen. Már első pillanatra is mutassa az erőt, a mögöttes tudást és ígérje azt a sikert a rátekintőnek, amit elérhet a segítségetekkel.
További sok sikert kívánok, Zsuzsi

Válasz

Fehérvári Györgyi
2015. december 4. péntek 18:15

Kedves András!
Köszönöm, hogy megkerestél, és kíváncsi vagy a véleményemre. Nekem a régi logó jobban tetszik. Ha megtartod az újat, akkor erősebb kék - pl. királykék - lenne szerintem jó. A formája tetszetős.

Válasz

Cs. Beatrix
2015. december 4. péntek 18:08

Kedves András!

Az új logó nem tükrözi az egyediséget és nem tükrözi a reményt.

Művészeti tanár vagyok, rajzoljunk együtt.

Sok ember; sok ötlet; sok rajz.

Tiszteletem!
Beatrix

Válasz

Varga Julika
2015. december 4. péntek 17:45

Kedves András!

Tetszik, hogy meg akartok újulni, de véleményem szerint nem szerencsés az új logó. Először mikor megláttam, egy szomorú fej jutott eszembe róla.
Rátok viszont nem ez a jellemző. Nekem az eredeti jobban tetszik, találóbb a munkátokhoz.

Munkátokhoz további sok sikert!

Válasz

Perity József
2015. december 4. péntek 17:41

Kedves András!
Sajnos a fanyalgókkal értek egyet, a régi jobban tetszik.
A Mercedes sem tesz plusz sugarat a "csillagába", hogy trendinek
tűnjön. a piacodon a 6 év is majdnem annyi mint az autóiparban 120. az új szín kissé halovány, a régi markánsabb volt.
a kék bögrén a "meg tudom csinálni" helyett én a "persze, hogy meg tudom csinálni"-t írnék. a döntés nem a hozzászólóké.
további szép napot!

Válasz

Szécsi Péter
2015. december 4. péntek 17:34

Kedves András!
A hozzászólásokra reagálva – hosszú évek tapasztalata alapján azt kell mondanom, gyakorlatilag lehetetlen olyan grafikai tervet lerakni az asztalra, amelyik mindenkinek tetszene. Mindig lesz olyan, aki belelát valami egészen "elképesztő" dolgot. Színügyileg is szinte lehetetlen olyat alkotni, hogy abba valaki ne tudjon beledumálni valami neki nem tetszőt. Ezzel nincs is semmi baj, mert hála az égnek különbözőek vagyunk, különböző impulzusok értek, érnek bennünket, tehát nagyon ritkán egyezik teljesen akár két ember véleménye is, nemhogy egy ekkora csoporté...
A logó így ebben a formájában nekem sem tetszik. Az alap ötlet jó. Én értem a megújulás okát is. A logó elemei is tisztán érthetőek – a füzetlap, ami jelképezi az önéletrajzot, a cégnév kezdőbetűinek megjelenítése a füzetlapon. És a szerintem a színnel sincs annyira nagy baj. Abban is biztos vagyok, hogy bármilyen másik színre is legalább ennyi negatív hozzászólás érkezett volna :-)
De összességében olyan érzésem van, mintha ez a logó csak tervezési folyamat legelső fázisa lenne. Az elemek vonalvastagságai nincsenek összhangban, a négyzet alakú ékezet és az iniciálék szögletes betűtípusa sem illik a lapot szimbolizáló ikonnal.
Szóval vagy nagyon kezdő a grafikus, vagy nem engedtétek érvényesülni és minden áron egy másik ember – talán épp a Megbízó? :-) – elképzelését kellett megvalósítania, amihez láthatóan nagyon nem volt kedve...

Vagy...
ez a logóterv igazából csak egy jól kitalált nyalóka, amit szándékosan terveztetek ilyen megosztóra, hogy minél nagyobb vitát/érdeklődést generáljon és a végén előhúzzátok a kalapból a valós, profi, jól sikerült új logót! ;-)

Üdvözlettel,
Péter

Válasz

Kálmánné Gyenes Mária
2015. december 4. péntek 17:32

Szerintem a logó nem mutat semmi dinamizmust, be van zárva egy téglalapba, a szín sem tökéletes, mivel nem figyelemfelkeltő, nagyon sematikus. Nekem a betűtípus sem tetszik, mivel túl katonás és nincs abban sem dinamizmus. Sokkal jobb lenne valami élénkebb és fiatalosabb, modernebb megjelenés, ami tükrözi az újszerűséget és hogy haladunk a korral. Ami egyébként a cég tevékenységében maximálisan megnyilvánul. Sok sikert hozzá!
Üdvözlettel
Kálmán Ria

Válasz

Nasinszky Dezső
2015. december 4. péntek 17:31

Kedves András!

Én is csatlakozom azok sorához, akiknek a régi lógó tetszik jobban... Nekem is inkább a régi tetszik >> "célbataláló"! Jellegzetes, egyedi, karakteres és már jól bejáratott, letisztult, egyértelmű, unikális stb.
Egy logónak tükröznie kell mindezt.

Üdv:
nade.sign

Válasz

Varróné Fekete Marietta
2015. december 4. péntek 17:00

Tetszik az új logó, mind kinézetre, mind színben. Mivel Nekem pont a kék a kedvenc színem, így pozitívan hat Rám.
A logó egy igényesen elkészített önéletrajzot tükröz, melyben az embernek mint egy térkép mutatja az eddig megtett utat a munka világába.
"A munkavállaló reménykedik, hogy a munkaadó átlátja, és nem téved el a térképen vezetett utakon.:-)"

Munkádhoz további sok sikert kívánok!
Üdvözlettel:
Marietta

Válasz

Kónyáné Unk Eszter
2015. december 4. péntek 16:59

Kedves András!

Az emblémákkal kapcsolatban: az újnak üdébbnek tartom a színvilágot, bár egy árnyalattal sötétebb jobban tetszene.A régebbit figyelemfelkeltőbbnek tartom, s valahogy nekem jobban illeszkedik a tevékenységetekhez. Én a régit megtartva egészíteném ki valamilyen módon, ha mindenképpen változtatni akartok.

További sikeres munkát!

Kónyáné Unk Eszter

Válasz

Faragóné Tóth Zsuzsanna
2015. december 4. péntek 16:31

Kedves András!
A régi logó sokkal kifejezőbb! A piros dinamizmust, lendületet, "hajrá,csináljunk már valamit" önéletrajz ügyben - ilyeneket fejez ki.A céltábla is tartalmat közvetített, méghozzá azonnal.
A világoskék szín sajnos erőtlen(jellegtelen). Az ábra nem esik le azonnal -jópár emberrel kipróbáltam....
Bocs András, de őszinteséget kértél. Szívesen adtam volna dicséretet, de ezt melléfogásnak érzem. És tulajdonképpen miért is kell váltani?? Jó volt a régi... de te tudod....
Üdvözlettel: Zsuzsi

Válasz

Felde Erika
2015. december 4. péntek 16:18

Kedves András!

Nem olvastam el a többi véleményt, majd miután ezt leírtam, csak akkor. Kíváncsi vagyok, más mit gondol.
Nekem a régi logó jobban tetszett: figyelemfelkeltőbb (már a színe is); első pillantásra egy pörgő búgócsigát juttatott eszembe, ami a lendületet is szimbolizálhatja. Jobban megfigyelve viszont egyértelműbbé vált, mit ábrázol: a céltábla közepébe találó nyíl a sikerességet sugallja, és azt, hogy maga előtt látja és el is éri a célját az, aki a céggel kapcsolatba kerül.
Az új logó fantáziátlanabb, sablonosabb szerintem.

Üdvözlettel: Felde Erika

Válasz

Herczeg Carmen Lucia
2015. december 4. péntek 16:10

Kedves András,
jónak tartom, hogy közvélemény kutatást végzel, sokat lehet belőle tanulni.
A témára térve, nekem elsőként az jut eszembe:
egy sikeres vállalkozásnak miért kell alapjaiban megváltoztatni az arculatát, logóját? Mert divat és mások is ezt csinálják, s azt hisszük nekünk is követnünk kell, mert különben nem haladunk a korral? Egy már ismert cégnek -hosszútávú, jól átgondolt stratégiával: pl. a gyakorlatban megvalósított egyediséggel és újszerűséggel - szerintem erre nincs szüksége.
Hiszen akkor hol marad a megbízhatóság?
Gondoljunk a Julius Meinl logójára, közel száz évig azonos maradt (talán apró változtatásokkal, de a figura mindig felismerhető volt és beleégett az emberek emlékezetébe - még most is ismerik, pedig a céget már felszámolták).
A logó feladata, ha megpillantják, akkor az emberek tudatában felidézze és összefüggésbe hozza a céggel, intézettel, szervezettel. Változtatásuknál ezt a "tudati megmunkálást" majdnem elölről kell kezdeni.
Ennek értelmében én a régi megtartását javaslom. Annál is inkább, mert dinamikusabb, céltudatos biztonságot mutat, új dimenziókat tár elénk - amin a nyíl célba találása előtt átsuhan - s mindezeket játékos könnyedséggel.
A színről és betűtípusról lehet vitatkozni, esetleg kereshető egy jobban szembetűnő változat.
Kívánok helyes döntést és további sikereket!
Szeretettel
Carmen

Válasz

Simon József
2015. december 4. péntek 16:02

Kedves András!

Az új logó szerintem jobban tükrözi amire hivatott.

Viszont, lehetne picivel színesebb, feltűnőbb.

Munkádhoz, munkátokhoz további sok sikert!

Üdv: SiJó

Válasz

Vér Erzsébet
2015. december 4. péntek 15:47

Kedves András!

Szerintem a régi jobb volt. Az új színe jellegtelen, maga az ábra+szöveg egyszerű. Nincs benne semmi, ami odavonzza a szemet, vmi amire oda KELL figyelni.

Üdv.:VE.

Válasz

József Nikolett
2015. december 4. péntek 15:46

Sziasztok!

Nekem a régi logó jobban tetszik, de lehet, hogy azért, mert azt már megszoktam. Egyébként a piros nekem dinamikusabb szín...

Válasz

Sinka Zsuzsanna
2015. december 4. péntek 15:41

Egy sötétebb, határozottabb kék nekem jobban tetszene. Jobban kiemelné a mondanivalót. A pöttyöket nem igazán értem, mit jelentenek. A "G" betű jó a lapon, de a szöveges részen kívül nem utal más arra, hogy itt a sikeres önéletrajz írását lehet megtanulni. Esetleg kombinálni lehetne a kettőt.
Arra gondoltam, hogy a pöttyök helyére jó lenne a céltáblába betaláló nyíl.

Válasz

Kohán Györgyi
2015. december 4. péntek 15:28

Kedves András!

Köszönöm, hogy fontosnak tartod véleményemet/véleményünket az új logóval, emblémával kapcsolatban! Első ránézésre nekem is visszafogottnak tűnt, de néhány pillanat múlva egyből ez a mondás jutott az eszembe: "alamuszi nyuszi nagyot ugrik" A gerilla önéletrajz és technika is arról szól, hogy ugorjunk ki a tömegből. Tény, hogy a reklámajándékokon jobban mutat, viszont az önéletrajz írott formája egyből visszaköszön az új logóban. Határozottan jónak tartom.

üdv.:
Györgyi

Válasz

Siposné Tamás Krisztina
2015. december 4. péntek 15:25

Kedves András!

Megtisztelő, hogy véleményt formálhatunk. Kérnénk, hogy ne csüggedj a negatívnak tűnő kritika miatt, hiszen ha véleményezésre átküldünk egy anyagot, abban még mindig mindenki azt kereste, hogy mi a hiba és nem azt, hogy mi a jó. Az építő kritika viszont hasznos tud lenni.

1. Név: sokkal jobb, mint a korábbi – látszik, hogy itt interaktív munka folyik itt. Ha „céhben” azaz nem túl nagyban gondolkodsz, barátságos légkört szeretnél sugallni, akkor a műhely szó kiváló. Viszont ha mersz nagyobbat álmodni, vagy előre tekinteni, akkor helyedben én inkább az Intézet vagy INTSTITUT szót használnám a műhely helyett.

2. Kép háttere: egy önéletrajz – ez eddig OK.
2./A Ha rátennéd a jobb felső sarokban a fénykép „ikonikus” téglalapját, akkor egyértelműen látszana, hogy önéletrajzról van szó.
2./B Ha az önéletrajz meg lenne döntve picit a sarkára, akkor dinamikusabb lenne – igaz ez esetben a cégnév felirat (Gerilla Önéletrajz Műhely/Intézet) elhelyezésén is változtatni kellene, hogy a kép és cím együtt harmonikus egységet alkosson.

3. Kép belseje: A nyilas G betű fölött lévő pöttyről végre megértettem (remélem jól), hogy az Önéletrajz „Ö” betűje szeretne lenni, de a G betűn lévő nyíl miatt inkább egy szomorú, sikertelen "sad face" lett, így bár több üzenetet is közvetített (önéletrajz egyrészről, másrészt pedig a célba érő gerilla módszer), együtt az üzenetek mégis negatívak. Én levenném a két pöttyöt.
3./A Ha fenti okfejtés után marad a nyilacskás G betű önmagában, és ha két dimenzióban gondolkodtok, akkor javasolnám, hogy próbáljátok ki a kreatívot több fajta G betűvel, szerintem értelmezhetőbb lenne, ha a nyíl rész nem csúszna össze a G felső kanyarjával.
3./B Ha viszont maradhatna a korábbi logoban érvényesülő 3D-s hatás, akkor:
3./B/1 az új háttérre a korábbi logos céltáblás + nyíl/felkiáltójel szimbólumot tenném, a „céloz-talál” üzenet miatt.
3./B/2 ennek másik verziója az lenne, amikor a kör alakú céltáblát több vonallal megrajzolt G betűvel helyettesítjük és a G közepébe bökném a találati nyilat és/vagy felkiáltójelet.

4. Színek: a világoskék – fehér finom, és elegáns, és talán megbízható is, először halványnak éreztem, most, hogy tovább nézegetem, inkább letisztultnak, ellenben hiányzik belőle az a dinamizmus, amit képviselsz, azaz nem „rázza fel” az embert, kevésbé készteti aktivitásra.

Ha fontos számodra a dinamizmus, az „Ébresztő emberek!”, akkor az önéletrajz háttérképre kerülő grafika, akár 2D, akár 3D, akár G betű, akár kör+felkiáltójel vagy G+felkiáltójel stb. lesz, érdemes lenne a korábbi bordó színnel kiemelni.

Mivel az ilyen javaslatokat mi cégen belül mindig le szoktuk modellezni, bizonyára akad a fenti elképzelések közül olyan, ami mégsem megfelelő. Bízom benne azonban, hogy az észrevételeink segíteni fognak neked.

Üdvözlettel: Kriszta

Válasz

Saly Attila
2015. december 4. péntek 15:17

Szia András!

Az új logo-tervvel több problémám is akad.
Ez a kék szín szinte elveszik egy világos háttér (pl: fehér papír) előtt.
A benne található G betű, tetején a két ponttal (pöttyel) egy umlaut-hoz hasonlít, ezáltal egy idegen (nem magyar) jelleget sugároz.
Az egyik előttem hozzászóló Hölgy fogalmazta meg: a régi olyan, mint egy nyílvessző, ami célba talál. A jelenlegi inkább egy Word-dokumentum logo-ját idézi.
Összességében: ha az újat látom valahol, akkor biztos, hogy nem kelti fel a figyelmemet, pláne nem tudom összekapcsolni Veled (az irodáddal).
Üdv: Attila

Válasz

Lázár Balázs
2015. december 4. péntek 15:06

Sokkal jobban tetszik az új logó, mint a régi. Sokkal egyszerűbb,korszerűbb,és jobban tükrözi, hogy önéletrajzról van szó.

Válasz

Tákos Irén
2015. december 4. péntek 15:05

Sziasztok!
nekem az egyediség, újszerűség a szembetűnő elsőre, sokkal jobban tetszik mint a régi.
Gratulálok!

Üdvözlettel,
Irén

Válasz

Anita
2015. december 4. péntek 15:04

Sziasztok!
Nagyon jó a megújulásra való törekvés, és tényleg szükséges is! Az első benyomásom az új logóval kapcsolatosan nem volt túl jó. Többet vártam. Valahogy túl egyszerű, a szín valahogy nem is ragadta meg a tekintetem, míg a régi jobb volt. Mindenképp egy figyelemfelkeltőbb színt választanék! De már kíváncsi vagyok, mi lesz a végleges! :) További sok sikert!

Válasz

Kovács Ildikó
2015. december 4. péntek 15:02

Kedves András!

Jó ötletnek tartom a változtatás gondolatát, hiszen szükség van néha erre, hogy egy jobb dolgot hozzunk létre. Az embernek is szüksége van néha változtatásokra - akár csak egy apróra is, hogy megújúlva új erőre kapjon. Az új logót nézve először egy svéd betű ugrott be, de ha jobban megnézem, kiolvasható belőle a lényeg. A színével kapcsolatban én a türkizkékre szavazok. Szóval, összességében nekem tetszik :-)

Üdv: Ildikó

Válasz

Tomcsányi Csilla
2015. december 4. péntek 14:26

Kedves András!
Sokat gondolkoztam azon,hogy válaszoljak-e a leveledre,de arra a következtetésre jutottam,hogy nincsen veszítenivalóm,ha véleményt alkotok az embléma váltással kapcsolatban.Sajnos nem tudtam befejezni a hozzászólásomat az internet oldal honlapjának változtatásával kapcsolatban,mert a hétvége lévén hamarabb engedtek haza a munkából.Ha,jól emlékszem odáig jutottam el,hogy az előző embléma engem is gyermekjátékra emlékeztet,búgócsigára,amit tényleg nem illik,passzol az irodád arculatához.Baráti üdvözletét küldi: Csilla Ú:Í:Várom mielőbbi válaszodat.Nagyon kíváncsi vagyok arra,hogy megfelelőnek találtad-e a hozzászólásomat?Kellemes hétvégét kívánok!
Ahogyan észrevetted,hogy egyáltalán nem vagyok haragtartó,és,ezért válaszoltam a leveledre,mert beláttad,elismerted,hogy ezzel a hozzáállással nem segítettél nekem,hanem akadályoztál,gátoltál abban,hogy hasznos információhoz jussak hogyan lehet a legtökéletesebben megírni egy pályázatot,kísérőlevelet,amiben indokolni lehet,hogy miért vagyok alkalmas a meghirdetett állásra.Ezzel hátráltattál abban,hogy munkához jussak a közeljövőben.Már nem haragszom rád,megbocsájtottam,hogy vétkeztél ellenem.Most már könnyen teremthetsz velem Skype kapcsolatot,és tarthatsz nekem konzultációt az álláskeresésről,mert van,ilyen elérhetőségem,amit szívesen megadok neked(KINGA 3018.)Szia!Egyelőre más közölnivalóm nincsen,ezért zárom is a soraimat.Egy kicsit megváltozott a levelem sorrendje,ne csodálkozzál ezen kérlek szépen.Fogalmam sincsen arról,hogy ez hogyan történhetett?Szörnyen csodálkoztam ezen,ha megláttam ezt a furcsa változást.

Válasz

Horváth Tamás
2015. december 4. péntek 14:17

Nekem tetszik az új logó.
Szerintem egyszerű, de lényegretörő.
A kiválasztott szín is megfelelő.
Üdv.: Tamás

Válasz

Budai László
2015. december 4. péntek 13:55

Nekem a régi logó tetszik,,karakteres és jól bejáratott-Az új,,hát nem tudom nekem a Coca cóla reklámját vizionálja,amikor az izekkel variáltak,hogy a régi ízeket megerősitse focyasztó

Válasz

Nyerges Ferenc
2015. december 4. péntek 13:54

Sziasztok!

Valóságban minden három dimenziós embléma a mögöttes tartalmak fontosságát tárja elénk. Papíron tökéletesen illusztrálható, ábrázolható egyszerűen félre értés nélkül. A látványos dolgok megragadják az emberek szemét és emlékezetükbe épül. Ettől természetesen lehet karakán és mégis egyszerű a logó.

Ha javasolhatok Andris dolgozzatok ki ebben a kérdésben mondjuk három alternatívát és mi megszavazzuk a legjobbat.

Látom, hogy igencsak színesek a vélemények, amitől egyre izgalmasabb az Andris kérdése mögötti prózai egyszerűség, de ez előre viheti a körös megoldást.

Szóval örülök Nektek és annak, hogy fontos ez a kérdés.

Üdv,
Feri

Válasz

H. Attila
2015. december 4. péntek 13:51

Kedves András,

Az új logó jellegtelen színben és formában is. Valamiféle gemkapocs reklám ugrik be. A régi találó max. bővítsétek akár grafikában akár betűkkel.

Válasz

Zsuzsi
2015. december 4. péntek 13:49

Szia András, nagyon ügyes vagy, nagyon ügyes, amit eddig csináltál, de ez a logó nem sikerül olyan jól. Figyi, ez szerintem komolytalanabb, mint az előző. Inkább gyermekded. A szöveg, az okés, hogy "meg tudom csinálni". De az előző, lila logóhoz jobban illene. (Ugye, az az előző ? :))Az új logó színe is semmitmondó. A lila sokkal határozottabb. Nem is szólva akkor már arról, hogy színszimbolikában a lila mennyivel másabb, mint a vil.kék. Szerintem, még dolgozzatok rajta. De "Meg tudod csinálni"! :) ÜDv,Zsu

Válasz

Tamás
2015. december 4. péntek 13:48

Kedves András!

Mikor először megláttam a logot, rögtön megtetszett, nagyo jónak találtam.
Aztán mikor megláttam a bögrét rájöttem, hogy az az a régi logo, ami nagyon megtetszett és elkezdtem keresni, hogy akkor hol az új logo? Aztán végül megtaláltam nagy nehezen a régi mellett jobbra, ne haragudj de annyira jelegtelen és "gagyi", hogy totál figyelmen kívül hagytam, észre sem vettem, hogy ott van az oldalon.
Ha rám hallgatsz, meg ahogy olvasom, a kommentelők nyolcvan százalékára, akkor alaposan újratervezed, bár gyanítom, hogy teljesen beleszerettél már, de emlékeztetlek, hogy ezt a közvélemény kutatást pont azért csinálod, hogy a lehető legtöbb embernek tetszen, ez pedig enyhén szólva sem olyan.
Mondom, annyira jellegtelen, hogy percekig kellett keresnem, hogy egyáltalán oda van írva...

Úgy néz ki, mint egy windows 95-ös időkbeli kb 10x10 képpontból álló ikon, hatalmasra kinyagyítva. Egyszerű, jellegtelen, láthatatlan, környezetébe olvad, és semmi esetre sem modern. A modern dolgok kerekek, lekerekítettek, kellemes rájuk nézni, ez pedig hát...

Sok sikert egy újabb logó tervhez!

Válasz

Karap Erzsébet Róza
2015. december 4. péntek 13:43

Igyekeztem nem elolvasni az eddigi hozzászólásokat, de azért megütötte a szememet, hogy van pro és kontra érv. A régi logó célratörőbb feltűnőbb, az új viszont a G betűt formáló lendületes nyíllal kifinomultabb. A színe kicsit sápadt, lehetne intenzívebb és a felirat betűtípusán is változtatnék. Egyébként tetszik a bögre és a toll is.

Válasz

Püski Julianna
2015. december 4. péntek 13:42

kedves András!
Azt írtad őszintén mondjuk el a véleményünket!!
Nekem sem tetszik.Nem figyelemfelkeltő azok számára akik majd ez után akarnak jó önéletrajzot írni, ehhez segítséget kérni. Nem tudom,hogy ez mennyire van már eldöntve,(azt veszem észre beleélted magad) de az eddigi vélemények alapján elvetném az új logót és keresnék valami "ütősebbet".

További szép napot.
Üdv:Julianna

Válasz

Gánti Gergely
2015. december 4. péntek 13:41

Kedves András!
6 évvel ezelőtt is volt már egy szavazás logó ügyben. :-)
A régi logó nekem jobban tetszik, mint az új. Karakteresebbnek, egyszerűbbnek, kifejezőbbnek érzem. Ezt már ismerik az emberek és elfogadott, bejáratott.
Mi indokolja, hogy megváltoztasd? Mit vársz tőle?
A könnyebb kezelhetőség, a mobilról történő használat könnyítése fontos dolgok! Ezeket kezelni kell.
De a logó megváltoztatásának szükségességét én nem érzem.

Üdvözlettel:

Gergely

Válasz

Csocsán Balázs
2015. december 4. péntek 13:36

Kedves András!

Köszi a bizalmat, hogy hozzánk fordulsz az új design tervekkel. Ez azért nagyon bevállalós dolog, mert nem biztos, hogy egyöntetű lesz a fogadtatás. Részemről: az új logo színei és a bújtatott jelentésű kiegészítők jók szerintem, azonban a céltábla annál a stilizált Önéletrajz-lapnál még mindig jobban kifejezi azt, ami a lényeg és ami az üzenet: CÉLBA TALÁLSZ ha a gerilla Önéletrajzodat küldöd el... - lehet, hogy én inkább megkérném a grafikusokat, hogy a régit ne teljesen dobják el, hanem a kettőből csinálják meg a legjobbat :)

Minden jót kívánok!!! Balázs

Válasz

Virágh Imre
2015. december 4. péntek 13:36

Nekem elsőre egy új, eddig még nem használt Google applikáció jut eszembe róla. Jó-jó, értem én, hogy a Gerilla is G betűvel kezdődik, de mégis...
Másodszor: szerintem eléggé semmitmondó embléma. Az előző legalább térbeli rajz volt. Biztosan új, és különlegesnek is kellene lennie, de nem az. Nem mondom, hogy én jobbat tudnék, és hát bírálni is könnyebb, de most ez volt a "feladat"! :)

Válasz

Csendom György
2015. december 4. péntek 13:33

Számomra teljesen egyértelmű, hogy sokkal jobb a régi! Indoklás nélkül.

Válasz

Tóth Ferencné /Margit/
2015. december 4. péntek 13:26

Kedves András!

Első ránézésre írtam az első hozzászólásomat,de most elolvastam a többieket is ,sajnálom a G feletti két pontban nem a látják az önéletrajz ö-ét.Szeretem a kék színt ,a szlogent jónak tartom,nekem már nincs 1 évem a nyugdíjig,lehet őreges a véleményem szerintem jó.
/ A lila ,rózsaszín árnyalatai nem volt soha a kedvencem,mivel férfiaknak és nőknek szól a felhivás vagy emlékeztető ,ha 2 db szín nem jó akkor inkább valamilyen semleges legyen.Üdvözlettel Margit

Válasz

Tombor Lászlóné Ágnes
2015. december 4. péntek 13:25

Nagyon tetszik az új logó! Remélem, hogy sikert fogsz vele aratni és még több hozzám hasonló embernek tudsz majd segíteni!

Üdvözlettel: Ágnes

Válasz

Ákos
2015. december 4. péntek 13:25

Neee, tényleg mint egy röfi ! ;-)

Válasz

Kiss Laszlo
2015. december 4. péntek 13:13

Érdekes, nekem az előző sokkal dinamikusabbnak tűnik. A logo nem tetszik ugyan, de az ajándék tárgyakon sokkal jobban néz ki. Esetleg ha annyit tanácsolhatok, nézzétek meg egy kicsit sötétebb árnyalatban.

Válasz

Tóth Ferencné /Margit/
2015. december 4. péntek 13:11

Kedves András!
A kék szín tetszik ,a logó teli találat ,és a szöveg a "megtudom csinálni" emlékeztető ,hogy bíznunk kell önmagunkban.

Válasz

Tóth Anita
2015. december 4. péntek 13:11

Szerintem az új nem elég egyértelmű, a cél pedig az lenne, hogy ránézel, egyből azonosítod a céggel és az üzenettel. A világoskéknek ez az árnyalata nagyon hideg, szerintem itt nem igazán jó választás. Nekem a régi változat sokkal jobban tetszik. Az tényleg azt jelentette számomra, hogy ki van jelölve a cél, és egy jó önéletrajzzal már száguldasz is egyenesen az áhított cél felé.

Válasz

Tóth István
2015. december 4. péntek 13:07

számomra az új logó azt üzeni, hogy a nyíl mentén elindulok egy irányba, majd teszek egy kört visszafelé és a végén ugyanoda érkezem, ahonnan indultam. szerintem pont ennek az ellentétét szeretnétek közvetíteni?! gondolom, az arculatváltást a betűtípus váltásával kezditek, ez nagyon helyes. az új betűtípus jobb mint a régi szerintem, de nem elég gerilla, túl konform ez is. nem csak az önéletrajznak kell kiugrani a többi közül, hanem a logónak is. kérdezzetek meg egy igazán profit, ha kell én ismerek kettőt is.

Válasz

Fekete Éva
2015. december 4. péntek 12:56

Az új lágyabb, spirituálisabb. Nekem hozza azt a 3 dolgot, amit közvetíteni szeretnél. :)

Válasz

Örkényi Gyöngyi
2015. december 4. péntek 12:55

Kedves András!

Őszinte leszek: nekem a régi logo kifejezőbb....és jobban is tetszik....igen egy darts táblát juttat az ember eszébe,ami viszont a közepébe talált.....- azaz befutó a dolog egy az egyben....önbizalmat sugároz
nekem az új logo egy pdf logót juttat az eszembe....a win 10 hansználja amikor letöltesz....- és nagyon hasonlít még az explorer logóra is....- nem egyedi.....ezek miatt...könnyen összetéveszthető és átsiklik az ember tekintete emiatt felette....

Köszönöm a sok hasznos linket, információt amit megosztasz.

üdv: Gyöngyi

Válasz

G.Lovászi Szilvia
2015. december 4. péntek 12:51

Kedves András!
Sajnálom, de nekem az új logó nem tetszik! Biztos a személyiségemből fakad, de ez a kék szín SEMMILYEN, a szögletes formákat sem szeretem es mi az a két "pont" a G betű fölött? Fogalmam nincs, mire utalhat..... Aki logót tervez, annak szárnyaljon a fantáziája, legyen ütős! Tükrözze az egyediséget! Amugy is a GERILLA szo is teljesen másra sarkall (már a jelentése is), ujszerűséget, szabad szellemet sugall!..... A cég is ezert dolgozik, nem? Légy merész, tettrekész, csináld! Gerilla -lila sokkal jobb az eredeti logón, a nyíl, ami célba talál, nekem ütősebb! Ez az én egyéni véleményem. Még valami: kicsit erőlködésnek tűnik számomra ez a megújulni akarás..... Valaki már írta, h a tartalom a lényeg, nem elsősorban a logó, de ha abból indulunk ki, hogy a "csomagolás" rengeteget számít, akkor támogatom a törekvést!
További sikeres es hatékony munkát kívánok!

Válasz

Kati
2015. december 4. péntek 12:50

Kedves András!
Nekem tetszik az új logó, a bögrén és a tollon is jól mutat. Önbizalom növelő a ,,meg tudom csinálni" felirat. Tükrözi a mondanivalóját. Szimpatikus. A lap formátum az önéletrajzra utal, a G betű pedig a gerillaságra. Szerintem összhangban van a cég tevékenységével és azzal a hozzáállással is amit képviselsz.
Ennyi jutott hirtelen eszembe.

További szép napot és jó hétvégét kívánok!
Kati

Válasz

Szabó Attila
2015. december 4. péntek 12:49

Kedves András!

Úgy látom, nem kímélünk. Ez ne szegje a kedved. Edison több száz féle módon bizonyította, hogy hogyan nem lehet izzólámpát készíteni ...
Nekem (is) azt mondja a régi logó: Ezzel célba érsz.
Az új: Vissza a feladóhoz.
Máshol egy ilyen (G és az önmagára visszamutató nyíl) képi játék érdekes lehet, itt - számomra - a sziszifuszi erőfeszítést idézi fel. Gyorsan beláthatjuk, hogy nem ez a célunk.
Ettől eltekintve nekem tetszik. Letisztultnak hat. A téglalap itt kifejező. Nagy kérdés a jövőt illetően, hogy a ti nevetek fog köznevesülni (Xerox, Flex, Hilti, ...), mert ott telitalálat lehet egy egyszerű logó [-> vagy ... (inkább le sem akarom írni).
Az előbbi jövőképben bizakodva kívánok kellemes tervezgetést!

Válasz

Tárnok Andrea
2015. december 4. péntek 12:47

Kedves András!

Tetszik, mert sejtelmes, találgatásra ad okot, nem olyan egyértelmű mint az előző. Sajnos sok olyan cég van aki igyekszik segíteni, de igazából nem tesz semmit a hozzájuk segítségért fordulóhoz. Mindezt csak azért írom, mert az előző túl egyértelmű. Ennél fogva eltántoríthatja az ilyen szolgáltatásokban csalódott, rengeteg pénzt rááldozott ügyfeleket.
A talányos külső több érdeklődőt vonz.
Sok sikert, remélem nekem is sikerül eljutnom oda, hogy találok munkát!
Tisztelettel: Tárnok Andrea álláskereső

Válasz

Erdős János
2015. december 4. péntek 12:45

Szervusz András,

Véleményem szerint az új embléma nem lett "telitalálat".
Egyrészt túl halvány, másrészt pedig egy gemkapocs meg egy kupac papír jut róla eszembe, illetve azt a sablonos/elavult irodai érzést kelti bennem, melybe már oly sokan belefásultunk.

Azt gondolom, hogy az eredeti emblémátok sokkal inkább sugall erőt és precizitást, illetve már jóval messzebbről kitűnik a környezetéből.

Természetesen a megújulásnak fontos szerepe van minden személy/társaság életében, azonban jelenleg úgy látom, hogy még célszerű lenne tovább keresgélnetek az utat, mely elvisz a megújult embléma véglegesített formájához.

Az embléma ajándéktárgyakon való megjeleníttetését viszont jó ötletnek tartom. Valamint a közvélemény-kutatás is kifejezetten előre mutató ötlet volt tőletek!

Tevékenységetekhez és az új embléma megformálásához egyaránt sok sikert kívánok!
János

Válasz

Szerzőné Sápi Erika
2015. december 4. péntek 12:42

Nekem a régi logo sokkal jobban tetszik. Az új olyan, mint egy rossz német betű-reklám.(G umlauttal) A színe sem kelti fel a figyelmet. Lehetne pl. szivárvány színű, hogy a sokszínűségre, a lehetőségekre utaljon. Nekem nem jutna eszembe az új logóról a lehetőség, a kreativitás, az új út megtalálása az álláskeresésben.( kék nyugalmat, éteriséget, elvonatkoztatottságot sugároz, szemben a tettre kész kreativitással) Gyakorlatilag nekem semmit nem mond az új logo, illetve rátok vonatkozóan semmit. Remélem,hogy sikerül találnotok egy sokkal kifejezőbbet.

Válasz

Horváth-Varga Andrea
2015. december 4. péntek 12:39

Mindenképpen egyedi, és így újszerű is a megbízhatóság pedig mindenki számára fontos, ha nem is tulajdonít neki jelentőséget. Nekem tetszik, hajrá, sok sikert.

Válasz

Piroska
2015. december 4. péntek 12:35

Kedves András!
Az új logo-terv egyszerűsége, eleganciája és tömörsége tetszik, viszont szerintem "laposabb", mint a korábbi. Nem elég erőteljes a színe, nem olyan figyelem felkeltő, mint a régi volt. Piros alapon fehér vagy fekete betűkkel hogy mutatna?
A bögre felirata zseniális. Hol lehet hozzájutni? Ilyen bögréből inni a reggeli kávét vagy kakaót, már fél siker!
Remélem, tudtam segíteni.
Üdvözlettel:
Piroska

Válasz

Pálmai Beáta
2015. december 4. péntek 12:34

Kedves András,
nekem a régi sokkal szimpatikusabb: a színe és a formája egyaránt dinamikus, az állandó mozgás/változás érzetét kelti bennem, amit ebben az esetben kifejezetten előnyösnek tartok. A célba találó nyíl számomra egyértelmű üzenet.
Az újnak szerintem túl decens a színe, a formája pedig inkább egy átlagos ikonra emlékeztet, ami bármely app sajátja lehetne pl. egy mobil alkalmazásban.
Üdv.
Bea

Válasz

Satori Orsolya
2015. december 4. péntek 12:26

Kedves Andras!

Nekem is sokkal jobban tetszik a regi logo.
Kifejezobb, jobb a szine, jobban "atjon" az uzenete.

Udvozlettel: Orsolya

Válasz

Ujvári István
2015. december 4. péntek 12:23

Kedves András, a megadott célok közül az első kettőhöz az előttem szólók által kifejtettek miatt jobban passzol a régi. Az új valóban jól néz ki, egyszerű, letisztult, de csak a logo természetéből fakadóan egyedi vagy újszerű, karakterjáték lévén semmit sem sugall. A megbízhatóságot pedig neked, nektek kell megszerezni a tevékenységetekkel - amihez sok sikert kívánok -, egy logo önmagában nem, legfeljebb egy kiépített brand esetén képes azt közvetíteni, és akkor is csak a tapasztalatokra, ajánlásokra asszociálva. Szóval ha nincs még lefutva, kifizetve, a helyedben én visszadobnám a kapott anyagot azzal, hogy a minőség oké, de nem passzol a célokhoz, így gondolják újra...

Válasz

Újhelyi Lívia
2015. december 4. péntek 12:20

Kedves András!

Egy logó akkor jó, ha ránézek és letisztult, egyértelmű formában közvetíti a cég tevékenységét.
Számomra ez a logó nem az. Azonnal egy újévévi malac jutott róla eszembe. Zavaróak a szemek a G fölött, legalább lenne szemöldöke, hogy egyértelműen egy arcra asszociáljak. Ha a szemek a G-n belül lennének...
A szín tetszik, mivel szembetűnőnek, a többi közül kiemelkedőmnek kell lennie. Lehetne kissé erőteljesebb maga ez a szín. A logón mindenképpen.
A régitől letisztultabb számomra, az soha sem tetszett.

Üdvözlettel:

Ú.Lívia

Válasz

Petz Yvette Lilian
2015. december 4. péntek 12:09

Én is a régire szavaznék!!!!
A vörös az erő, a nyíl a célpont közepében "találó".
A kis kék "malacka", sem a színe, sem a szamárfüles A4-es lap, nem adja vissza azt, amit kepviseltek. De persze ez csak egy vélemény.
Bocsi az őszinteségért.

Válasz

Németh Andrea
2015. december 4. péntek 12:06

Kedves András!

Szándékosan nem olvastam el a kommenteket, majd enter után! :)
Nekem összességében az új jobban tetszik egy árnyalatnyival. A régi kifejező, mert benne van az üzenet, hogy "bele találsz", ám kicsit erőszakos - főleg a szín miatt - és a dartsra emlékeztet (ami egy játék ugyan, de a játék lényege éppen az, hogy ne vegyük véresen komolyan).
Az új sokkal jobban tükrözi magát a tevékenységi kört, amivel foglalkoztok és őszintén nem tudom eldönteni, előny-e, vagy hátrány az, hogy hasonlít egy word ikonra. :) Picit az is benne van vizuálisan, hogy jó, akkor lapozzunk! Véleményem szerint ha emeltek kicsit a színen (a kék szerintem jó), elérheti a célját! A betű-játék kifejezetten tetszik!
Most hogy ezt írom, az jutott még eszembe, mi lenne, ha mégsem kék lenne? Ha ugyanis más (sötétebb) lesz a kék, akkor tényleg MS Word lenne. Ha kevésbé éles formában megőriznétek a régi színt? Nem, nem a magentára gondolok... :D Viszont segítene az átmenetben a régi és az új között, ami sokaknak fontos tájékozódási pont lehet. Tekintsd ezt együtt-gondolkodásnak és mindenképpen jó ötletnek tartom a vélemény-börzét!
Üdvözlettel: Németh Andi

Válasz

Boros Ágnes
2015. december 4. péntek 12:03

Amikor megláttam az új logót, az első gondolatom ez volt: mit keres két pont a G betűn? "Megbotránkoztam" a szokatlan és látszólag értelmetlen kinézeten és értetlenül szemléltem. Aztán arra gondoltam, oké, elértétek a célotokat, megálltam a logó előtt és felfigyeltem rá. Így vagy úgy, de felfigyeltem rá. Úgy, ahogy a gerilla önéletrajz is kitűnik a többi közül már első ránézésre, úgy állít meg ez a logó is.
A szöveg ezzel szemben jelentéktelennek tűnik, átlagos. Viszont a bögre belsejében már el tudom fogadni.

Összességében a régi logót találóbbnak érzem, bár az sem az én ízlésemnek való.

Válasz

Sógor Márta
2015. december 4. péntek 11:48

Kedves András! Egyértelműen jobban tetszik az új embléma. A régiről én egy darts játékra asszociáltam, amelyen bár telibe talált a nyíl, de mégis csak egy nyíl volt, ami szúróeszköz, és így nem túl pozitív asszociatív mezőt vonz. Az új viszont tulajdonképpen egy egyedi és kifejező szmájli, ami egyrészt egy emberi arcot szimbolizál, tehát máris közelebb áll a humán erőforrások gondolatköréhez, másrészt a nagy G betű egyértelműen utal a "gerillaságra". Sőt a G-vel kombinált szmájli is valami hasonló "kedves csirkefogó" jelleget kölcsönöz az "arcnak". Nem annyira direkt és nyomulós, mint az előző logó, inkább humanoid jellegű. A kerete pedig egy A/4-es lap szimbóluma, ami mint tudjuk a kellő terjedelmű önéletrajz formátuma. Ennyi jutott eszembe róla hirtelen. :)

Válasz

Visnyei Szilvia
2015. december 4. péntek 11:38

Kedves András!

Szerintem fontos a logó, mert a legtöbb ember fejében mindig egyből címszavak, első képek ugranak be egy szó/kifejezés hallatán. Ez egy vizuális, tömör képviselője egy márkának/szolgáltatásnak, nem mindegy, milyen, és sok infót közvetíthet már egy picike logó is. Nekem az új egyértelműen jobban tetszik, letisztultabb, minimál, "egyszerű", szebb, nyugodt színválasztás, CV-szimbólummal. A szlogennel kiegészülve, amely fekete, feltűnő, csak hab a tortán, reggeli kávéval biztosan erőt ad a munkakeresőknek. Mosolyka/Hozleiter Fanny bögréi jutottak eszembe róla. :) A megújulás pedig mindig jó, cégen belüli és kívüli motivációs erő. Sok sikert Nektek! Üdv, Szilvi

Válasz

Mikó Margit
2015. december 4. péntek 11:38

Kedves András!
A régi logót tartanám meg a helyetekben.
Egy előttem szóló már leírta az én asszociációmat "Célba talál".
Az új nekem is a negatív "A keresett weboldal nem érhető el" üzenetet juttatta eszembe.
Üdvözlettel:
Margit

Válasz

Dezső Yvette
2015. december 4. péntek 11:36

Szia András,

Számomra a kitűzött céljaitok nincsenek teljesen összhangban a logótervvel.
A régi logó egyértelműen adta a "Célba találunk" üzenetet, míg az újról egy sematikus állatfigura fejére (is) asszociálhat a néző.
A bordó-fehér színpárt és az íves képet jóval erőteljesebbnek érzem, mint a világoskék-fehéret egy szögletes formában.
Ugyanakkor a "Műhely" szó beiktatása a logóba erős, egyértelműsítő kiegészítés.

Sok sikert, üdv,
Yvette

Válasz

Bodnár Zsuzsa
2015. december 4. péntek 11:35

Kedves András!

A régi logó jobban tetszik. Engem egyáltalán nem gyerekjátékra emlékeztet, és bár abban is van búgócsiga meg darts is, hanem arra, h "célba talál" - színben is egyértelműen a régi színe illik jobban hozzátok. A célba találás pedig nagyon kifejezi a tevékenységeteket!

Üdv., Zsuzsa

Válasz

Nyerges Ferenc
2015. december 4. péntek 11:33

Sziasztok!

Az emblémát illetően régi bebizonyította a tudását, az újban nem látok átütő sikert. Szerencsére szuper a csapat és ez a szakmai háttér viszi előre a irodát. Mindenképp a műhelymunka és a koncepció marad egyedül ami döntő. Szerintem ez egyedülállóan jó és ehhez is kívánok sok szerencsét a csapatnak ezután is!

Kellemes ünnepeket kívánok minden olvasónak és a Csapatnak is!

Üdvözlettel,

Feri

Válasz

Éva
2015. december 4. péntek 11:33

Friss, üde és közvetlen ez a kék fehérrel, csak hozzá ez a pinkeslila már idegesítő, nekem nem illik az egészbe. Szerintem...

Válasz

Fábián Szilárd
2015. december 4. péntek 11:32

Kedves András
Ez nem sikerült.
Pozitív: a Műhely elnevezés megjelenése. Sugallja a fejlődést, látható, hogy csapat, cég áll mindez mögött.
Negatív: az emblémáról SD kártya jut eszembe, meg is szeretném kérdezni: hogy hány GB-os?
Meg tudom csinálni felirat, elcsépelt, hát nem is tudom... mit? Megiszom a kávét vagy teát, és.
És másfelé indulnék pl.: lépj...Gerilla...nyertél vagy valami hasonló ami lépésre, újításra késztet, persze veletek és a végén jól jövök ki.
Üdv
Szilárd

Válasz

Győri Norbert
2015. december 4. péntek 11:32

Sziasztok!

Igen, első ránézésre furcsa a G két ponttal, de közben pont ez kelti fel a kíváncsiságot. Aztán látod a feliratot is, ja, tényleg... :) Majd meg is jegyzed! Így lett egyedi a nagy g két ponttal a tetején (talán egy életre).

Letisztult, egyszerű, ahogy azt kell. Inverzben is ugyanaz. Felhasználható bárhol. A lap teszi újszerűvé ebben a digitális világban. Ezt az ikont mindenki ismeri, tudja miről van szó.

Szín. Hát engem egy kicsit a hölgyek számára fenntartott polcon sorakozó termékek dobozaira emlékeztet (a nehéz napokra), de jobb mint az előző szín. A kék inkább közvetíti a megbízhatóságot és újszerűséget. Igen, hideg szín, de a megbízhatóság az megbízhatóság.

Egyébként szép!

Üdv.,
Norbert

Válasz

Kiss Gábor
2015. december 4. péntek 11:29

Szia András!

A régi logót sokkal jobbnak tartom!
Ha a műhely szót a régi logóhoz beszerkesztenétek, akkor szinte tökéletes lenne.
A "műhely" szó ugyanis nekem azt sugallja, hogy itt egy állandó sürgő-forgó,de célirányos tevékenység zajlik,aminek a végén biztosan pozitív eredmény mutatkozik majd.
A kéknek ez az árnyalata enervált, a sötétebb pedig hideg lenne.
Első blikkre is koncentráltabb,informatívabb a régi.

Kiss Gábor

Válasz

Szedmákné Büki Tímea
2015. december 4. péntek 11:26

Szia(sztok)!
Azt írtad a véleményemre vagy(tok) kiváncsi(ak),ami a következő: anyira egyszerű a grafika hogy semmit nem tükrőzz vissza abból amit ti ki akartatok vele hangsúlyo yni, elenben a régi írányt mútató figyelem felkeltő és önbizalmat erőt sugároz. Remélem sikerül ennél jobbat ki hoznotok mint a jelenlegi ötlet. Szép napot nektek. Timi

Válasz

Varga Péter
2015. december 4. péntek 11:23

Engem meglepett miért van szükség logó cserére :) hogy őszinte legyen nem is értem mitől lenne jobb a új... a színe kétség kívül kellemesebb a szemnek, de a régiről az jön le nekem hogy na ez betalált... az újra ránézek, csak kuszaság és nem közvetít üzenetet... Legalábbis nekem

Válasz

Lakatos Ágnes
2015. december 4. péntek 11:20

Az új emblémáról az első benyomásom ez volt: "Ööö... mit is akarok?" Szerintem nem igazán tükrözi a célkitűzéseket. Sokkal inkább határozatlanságot, bizonytalanságot, amit a színe is fokoz. Túl szájbarágós,- papír forma, kezdőbetűk - holott a célközönség felnőtt. A korábbi embléma engem sokkal jobban megérintett, a színe is határozottságot mutatott. A"célba érsz" ígéretét sugallta. Lehet, hogy nem muszáj változtatni azon, ami jó? Esetleg annyit, hogy a betűknek nem kéne kitakarni a célköröket, hogy még hangsúlyosabb legyen.

Válasz

Tihanyi Erika
2015. december 4. péntek 11:18

Elsőre ránézésre olyan "skandináv életérzésem" lett. A kettősponttal ellátott G betű a svéd Ä-ra emlékeztet. Ehhez párosul a hűvös kék színválasztás és a letisztult, minimalista vonalvezetés. Amire asszociálni tudok? Megbízhatóság: igen. Egyediség: nem. Újszerűség: nem - ez azonban abból eredhet, hogy én - egy korábbi hozzászóláshoz hasonlóan - a régi logót sem tudtam volna felidézni. A színnel kapcsolatban lehet, hogy megosztó leszek, de valami kihívót választanék: egy jól eltalált vörös-fekete/narancs-lila/fahéj-zöld/stb kombináció nekem több lendületet ad a "meg tudom csinálni" mögé.

Válasz

Székely Borbála
2015. december 4. péntek 11:13

Kedves András!

Érdekes ötlet az új embléma... de benne van a lényeg. Én esetleg csak a színt cserélném le... a világoskék, olyan semleges, semmitmondó szín... a régi logó piros-vörösessége harsányabb volt, figyelemfelkeltőbb.
És ez a kocka logó kicsit hasonlít arra a logóra, amit akkor látunk, ha egy honlap nem jön be... " a manóba.... stb..." szöveggel, tudod, melyikre gondolok! :-)

Mivel már mintát is mutatsz, lehet a véleménykérés már csak formai... megerősítést keresel, de nem baj, a közvetlenség sokat számít!

Sok sikert az új logóhoz is! :-)

Bori

Válasz

Simon Péter
2015. december 4. péntek 11:12

Szervusz András!

Nekem nem igazán jön be. Egy logó legyen kemény, keltse fel az érdeklődést, tűnjön ki a többi logó közül, ez szerintem leginkább elsüllyed a futottak még kategóriában, főleg annak okán, hogy annyira minimalista lett, hogy egy óvodás gyerek konkrétabb rajzot készít. Sajnos itt nem tudom neked elküldeni, amit készítettem neked, de szívesen megteszem, ha a megadott e-mail címre dobsz egy üzenetet.

Üdv.: S.P.

Válasz

Lukács Judit
2015. december 4. péntek 11:10

Az új logó lehet, hogy jobban kifejezi a cég tevékenységét, de nekem a régi sokkal szembetűnőbb, és jobban kifejezi a célba érést, még ha gyerekes is. Szerintem sokan csak egy pillantást vetnek a honlapokra, sokat nem időznek és ha nem kelti fel a figyelmét valami, tovább lépnek. Talán ha a színe kicsit feltűnőbb lenne az javítana rajta. Kedvenc színem a kék, de itt ez nagyon halvány, jellegtelen. Nem hívja fel a figyelmet a lényegre.

Válasz

Dékány Szabolcs
2015. december 4. péntek 11:09

Érdekes mert számomra a megszokott dolgok jobban tetszenek már. Most sincs ez máskép. Valamiért a régi telitalálat! Viszont a bögrén és a tollon nagyon jól néz ki

Válasz

Körmendy András
2015. december 4. péntek 11:03

Kedves András!
Alapvetően tetszik az elképzelés.
Én erőteljesebb kék színt választanék.
A fedésben lévő két betű nem tetszik,először valamilyen umlautnak néztem. Az Ö betű egyharmadig kicsúszhatna a G alól.
A MŰHELY szó hozzákapcsolása viszont kifejezi a megbízhatóságot.
Üdv, András

Válasz

Kecskésné Árvai Zsuzsanna
2015. december 4. péntek 11:03

Amint olvasom másoknak sem túl pozitív a véleménye, de erre kértél minket, csak őszintén. Számomra nem figyelemfelkeltő, nem tetszik ez a világoskék szín. Had utaljak a bögre feliratára....még jobban is!!

Válasz

Papp Gergely
2015. december 4. péntek 11:03

A régi logó nekem jobban tetszik, a "célba találás" inkább képviseli azt, amivel foglalkoztok vagy legalábbis jobban jelzi.

Válasz

Nyerges Ferenc
2015. december 4. péntek 11:01

Andris. Ez az embléma történelmi kérdés. Legtöbben most értesültünk róla először. Szerintem az első jobban sikerült, de ez ne okozzon dilemmát. Ami inkább fontos, hogy jól csinálod ezt a szakmát, azt az eredmény tükrözi. Kimagaslóan jól teszed a dolgod és ezt a számokból láthatod. Ezek a számok a munkád gyümölcsei. Tehát a bordó embléma is már bizonyított neked. Vagyis a győztes csapaton ne változtass, hozzáteszem ettől még a világos kék szín nagyon szép szín. / itt olyan ez, mint egy SIM kártya akció /

Kellemes Ünnepeket!

Válasz

Gebei Viktor
2015. december 4. péntek 10:58

Sziasztok!

Tetszik :)

A toll és pohár is nagyon jó, szép kék lett.
A pohár belsejébe viszont nem tenném bele a "Gerilla Önéletrajz Műhely" feliratot a logó maradjon :) aki ilyet vesz úgyis tudja, hogy a Gerilláról van szó :)
Én például balkezes vagyok, jó lenne olyan pohárra is gondolnotok, hogy bal kézben tartja valaki a poharatokat :)

További szép napot minden kedves olvasónak, műhelyesnek!

Válasz

Baráth András
2015. december 4. péntek 10:58

Köszönöm szépen az eddigi hozzászólásokat. Ugyanakkor azok se tartsák magukban a véleményüket, akiknek esetleg szimpatikus az új logó ;-)

Köszi még egyszer,
András

Válasz

Szigeti Katalin
2015. december 4. péntek 10:53

A régi logóban több a dinamika (kör, nyíl, piros szín). Egy törekvő, fejlődő, "gerilla" cég világa. Számomra a négyzet alak már a megállapodott, kialakult, stabil ügymenetet jelenti, ami a cég jelenlegi állapotát, törekvéseit tükrözi. Viszont elveszti a változtass, dönts és cselekedj gondolatot.

Válasz

Veronika
2015. december 4. péntek 10:52

Szia András!

Véleményem szerint a régi kifejezőbb, jobban felkelti a figyelmet is. Az új logó világoskék színével számomra jellegtelen, észrevehetetlen. Elmennék mellette az utcán, még ha 2 emelet magas plakát is lenne.

Persze, a szakemberek jobban tudják. A véleményemmel nem akarom kisebbíteni a munkájukat!

Hátha divatszín lesz belőle... :) :)

Válasz

karakai berczeli marianna
2015. december 4. péntek 10:51

Az új logo , mint volt bugo csigam, agy kis ufo miniatur valtozatban. Tetszik, latja-e ívet carbon kanadai napfenyteton át. Itt, csornan fényt ivet ad a japan mernok, pilota, aki sapporrobol, a teli olympia helyszinerol irányít. Japan bombazta berlint 1945-ben, most a new yorki, a becsi ensz kozpontok felett lebeg. Tudja, hol van fasizmus, 10 ufot küldött magyarorszag fölé es 30 ufo szallt nemetorszag fole.
hol latnak csillagokat a meterologusok rádiós gerillai?
japan a 3. Világháborút atombombaval fogja befejezni, valaszul hirishimara, elkuldtek a muszaki tárgyakat, eszközeit, ők a vezetok.
az olympiakon a magyarok remekeltek, én sport hosstess voltam és idegenvezető, japanul udvizoltem őket, igy rám biztak az uzenetet, mert 1993-ban már volt sony videokameram hawaiion egy vegetarianus vilagtalalkozon.
vedd komolyan, védd a beket, ne háborúzz.

Válasz

Juranits György
2015. december 4. péntek 10:50

Kedves András!

Előszőr is köszönöm az elmúlt évek munkáját, mert engem is inspirált sokmindenben.
A fejlődés egy folyamatos dolog és jó is mert legalább látszik, hogy tart(od)játoklépést a piaccal.
Azonban egy dolgoról nem szabad elfelejtkezni.
Egy meglévő brand új arculatának piaci bevezetése:
1. sok időbe telik
2. költséges

Mivel bele kell "verned" az emberek fejébe, hogy ez te vagy.
Amúgy ezt az e-mailekkel és egyéb csatornákkal a meglévő ügyfélkörödnek könnyebb átadni.
Kérdés (persze költői, mert mindkettő az)
Mi a cél? A meglévő ügyfélkör vásárlásának (elégedettségének) megerősítése, vagy az újak megszerzése?

Bocsánat nem akartam elkanyarodni a tárgytól, de elég sokmindent kell ilyenkor végiggondolni...

Véleményem a logóról:
a színválasztás remek, a promós anyagokon jó a szöveg.
Azonban nem tudok azonosulni az új logóval.
Nekem túl Word ikonos.
Inkább egy számítástechnikai cég vagy egy startup jut róla az eszembe. Tehát az asszociáció nagyon elvisz másfelé...
A G betűn a két pontot nem értettem elsőre, és úgy, hogy 5 éve követlek még így is el kellett gondolkoznom.
Szeretem benne, amúgy hogy letisztult, minimalista. (egyszerű-nagyszerű, könnyen megjegyezhető)
De azt hiszem ez nem ti vagytok, hiányzik a dinamizmus, a profizmus és az egyediség, tehát minden, amit képvisel a cég.
Gerilla=nem megszokott módszerekkel történő, egyedi taktikai-technikai "támadás", ahol a cél a győzelem.
Ez ta gondolatmenetet vinném tovább valahogy.
Mert evvel nem tűntök ki a tömegből!

Sokat tudnék írni, de az már lassan átmegy tanácsadásba :DD

Sok sikert az arculatépítéshez!
Üdv
Juranits György

Válasz

Nagy Gábor
2015. december 4. péntek 10:40

Kedves András!
Csatlakoznék a kritikusokhoz, a felirat az rendben van . Ellenben az ábra tényleg jellegtelenné teszi a logót. A régi "céltábla" jobb volt és a színe is erőt sugárzó.
Az önéletrajzból kiindulva, merthogy azt írjuk, én egy tollat tudnék elképzelni a céltáblában.
További tisztelettel: Nagy Gábor

Válasz

Gárgyánné Lampert Magdi
2015. december 4. péntek 10:27

Nagyon modern és figyelemfelkeltő, ám számomra azt sugallja, ez irodakukacoknak szólhat. Én a kék szín helyett valami erőteljesebbet keresnék.

Válasz

Koncz Hedvig
2015. december 4. péntek 10:22

Szamomra az uj emblema nem olyan figyelemfelhivo elso ranezesre, ezt hatranyosnak erzem. Tul halovany, es masodpercekig nem esett le mit is takar az a ket potty a G felett... A felirat az jo, csak a kep nem uti meg a mercet.

Válasz

Tamási Gabriella
2015. december 4. péntek 10:21

Bocsánat, de nekem ez a logó nagyon nem tetszik. Elsőre egy iskolai pad jutott eszembe róla, amin papírok fekszenek. (Ha meggondolom, egyetemista koromban tényleg volt ilyen látvány előttem, mert akkor már kávét is vettem a büfében.) A régi logó szerintem jobb, mint az új, csak talán a céltábla helyére egy önéletrajz jellegű, tehát téglalap alakú rajzi elemet kellene beépíteni a grafikába.

Válasz

Drimók Edit
2015. december 4. péntek 10:19

A gondolatok, amiket szeretnétek, hogy az új embléma tükrözzön, szerintem teljesen rendben vannak, de az új embléma számomra ezeket egyáltalán nem tükrözi! Bocsánat! Nekem egy megijedt, esetleg csodálkozó arc jut róla eszembe, és a színéről se a magabiztosság ugrik be. A színe a réginek jobb volt, határozottabb, feltűnőbb.

Válasz

Burkert Rudolf
2015. december 4. péntek 10:19

András, nem tudom hatott-e rám a "régi" embléma. (Most tudtam meg, hogy volt és most másik lesz.)
Nekem tehát jó volt a régi is. (Az volt a fontos, hogy mit írsz, mi a véleményed, mit tanulhatok Tőled, milyen gondolatokat ébresztesz bennem.)
Na mindegy. Ma olyan világ van, hogy mindenki meg akarja mutatni miben különb, jobb, más, értékesebb, mint "bárki". (Idézet Mérő László könyv címe: "Mindenki másképp egyforma". Embléma nélkül.)
Talán felesleges pénzkidobás?

Üdvözlettel: Burkert Rudolf

Válasz

Ferentzi Mária
2015. december 4. péntek 10:17

Egyetértek Szauter Ákossal és még hozzáfűzném:
a régebbi színválasztása jó és a jel amit számomra tükröz egy nyílvessző ami célba talál tükrözi mindazt amit képviselnek.

Válasz

Bagarus Magdolna
2015. december 4. péntek 10:13

Az új logó jobban kifejezi a cég tevékenységét. A világoskék azonban túl halvány, erőtlen, és ez az árnyalat kissé hideg is.

A weblap fejlécében az a kávéscsésze felülnézetből grafikailag (és a kompozíció szempontjából is ) már túl sok és szimbolikus értelmét sem látom.

Válasz

Dekker Gézáné Erzsébet
2015. december 4. péntek 10:13

Szerintem az új embléma jobban tükrözi a tevékenységet, megnyugtatóbb a színeivel. A régi embléma engem mindig egy gyermekjátékra emlékeztet inkább, mint egy vállalkozás tevékenységére.
Sok sikert kívánok!

Szép napot mindenkinek!

Üdvözlettel:
Erzsébet

Válasz

Levente Péter
2015. december 4. péntek 10:11

Az új logónak vannak előnyei, ugyanakkor jellegtelen, különösen a választott színnel (világoskék) kombinálva.
Az biztos, hogy a megbízhatóságot jobban közvetíti, ellenben a gyengeséget és az irodai aktaszagú hangulatot szintén.
"Egy a sok közül" - ez az érzés jön le számomra.
Illetve a betűkkel való, az új logóban látható játékot erőltetettnek tartom.
Javaslom, h ne ragadjatok meg ezen a szinten, tegyetek más irányba is próbát.

Válasz

Szauter Ákos
2015. december 4. péntek 10:06

Úgy vélem, a megfogalmazott célok jók, amit az új logó tartalmaz is, ha az ember alaposabban szemügyre veszi.
Ugyanakkor nagyon sok ember csak egy villanásnyi időt fog rászánni, és az első benyomása lesz a meghatározó. Nekem - bocsánat - elsőre egy malac jutott róla eszembe, ami talán kevésbé passzol a Gerilla Önéletrajzhoz. Emellett a világos szín, főleg ez a világoskék számomra inkább bizonytalanságot tükröz, mint magabiztosságot.

Válasz

Balogh Bertalan
2015. december 4. péntek 09:54

Az új jobban tetszik, mert jobb a betűtípus, az önéletrajzra utal az ábra, és jobb minőségű is (az előzőnél elég furán néz ki, ahogy a betű mögött eltűnik egy vonalban az ábra). A három tényező közül szerintem a megbízhatóságot sugallja a legjobban (a jó minősége miatt), a másik kettőt kevésbé. Esetleg még az újszerűt, mert modern kinézete van.

Válasz

Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves?
LETÖLTHETŐ INGYENES TANULMÁNY
Íme 5 bevált tipp, amiről minden 40-45 feletti álláskeresőnek tudnia kell. Ha elolvasod és kipróbálod ezt az 5 egyszerű szabályt, akkor:
  • az ÉLETKOROD NEM LESZ többé AKADÁLY az álláskeresésben,
  • könnyedén rá fogsz találni a NEKED VALÓ ÁLLÁSOKRA,
  • MEGFIATALÍTOTT ÖNÉLETRAJZODDAL KI FOGSZ TŰNNI a tömegből,
  • és sokkal TÖBB ÁLLÁSINTERJÚRA fognak behívni, mint korábban bármikor.
Hogyan keress állást, ha elmúltál 40-45 éves e-book